Gå til innhold
Hundesonen.no

Bildekritikken


Mirai
 Share

Recommended Posts

  • Svar 2.5k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Tar sinnsykt mange bilder på lure coursing treninger/prøver. Utfordringen min er å få bilder som ikke er kjedelige og platte.. Føler jeg traff litt annerledes her!

Posted Images

Jeg får en "Pigen med svovelstikkene" - følelse når jeg ser bildet. Jenta som på selveste julaften står utenfor huset til de rike og ser inn på festen som foregår der. Her er det verken jul eller fest men den litt utydelige skikkelsen som står utenfor en kinesisk kafe med den opptrukne kragen og hatten godt nedover hodet og studerer menyen som henger i vinduet og ser inn på lysenne som brenner innenfor gir meg et slags deja vu - dette har jeg sett før :) Fargene er så "typisk orientalske" - egentlig kunne menyen i vinduet vært klonet vekk uten at "budskapet" forsvant. Kanskje burde et eller flere av lysene inne i lokalet fått en oppskarping - som et blikkfang for seeren og for å skape litt dybde i bildet. Jeg synes bildet er et spennende utgangspunkt og har etter min mening kvaliteter i seg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja nå har jeg vært her et par timer og oppdatert meg på alle innleggene. Flott med denne aktiviteten de siste månedene. Har selv vært for opptatt og rett og slett glemt å sjekke innom. Blitt litt lite dyrebilder, og de jeg har er jeg ikke fan av selv (men alt for kunden, eh?).

Vi kan vel starte lengselen til dyr med en fin liten krabat som jeg møtte på en ettermiddag. Skikkelig fin liten edderkopp med nydelig gulfarge.

tumblr_m9vsienhQM1rfe7i9o1_1280.jpg

Her har vi et par hester fra Unstad. Den lyse jagde oss vekk til slutt, men det gikk fint.

tumblr_macru7FrnS1rfe7i9o7_1280.jpg

tumblr_macru7FrnS1rfe7i9o6_1280.jpg

tumblr_macru7FrnS1rfe7i9o5_1280.jpg

tumblr_magoo0dnBS1rfe7i9o5_1280.jpg

Jeg har vel også bilder av personer i tillegg, men har ikke gjort ferdig så mange til tross for et par hektiske måneder.

Dette er Oda. Ei tullejente fra Oslo som surfer. Hun ringes ofte for å være foran kameraet når hun ikke er ute og løper eller surfer. Tøffeste.

ibwx3tzKZcaa3I.jpg

tumblr_macru7FrnS1rfe7i9o4_1280.jpg

tumblr_mcrqyiCzQm1rfe7i9o1_1280.jpg

Her har vi enda en langbeint frøken. Blir også ganske ofte brukt foran kameraet. Hadde jeg bare hatt tid til å redigere mer, så.

tumblr_mbrrg9kYtY1rfe7i9o1_1280.jpg

Her under har jeg tatt bilder av et par kompiser av meg da jeg skulle prøve ut nye studioutstyret.

tumblr_magoo0dnBS1rfe7i9o2_1280.jpg

tumblr_magoo0dnBS1rfe7i9o3_1280.jpg

tumblr_macru7FrnS1rfe7i9o1_1280.jpg

tumblr_macru7FrnS1rfe7i9o2_1280.jpg

Jeg får vel avslutte dagens hundesonenlesing med dette bildet: Et par barn fra en øy som heter Skrova, i Vågan kommune. Tok båten over fra Svolvær halv syv og endte opp med å tilbringe dagen der og møtte en lokalfotograf og tok bilder av øyen og folket der.

tumblr_m9zushRr221rfe7i9o4_1280.jpg

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her snakkar klissete og grisete skuleoppgåve altså, og det at frukt blir så stygg kort tid etter oppdeling gjorde meg litt vel frustrert... Men ja, sånn bortsett frå eplefargen, kva tenker folk?

Skal eigentleg vere fruktbilde for barnefamilie, men frukta var ikkje så samarbeidsvillig på figurlaging, så jah :P

230134_277632165691396_1915003898_n.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bellare: Det var skikkelig skarpt og fargene var fine. Synes drueklasene i bakgrunnen til venstre har fått litt lite lys.

Har fått overdose av redigering og bildetaking for tida, så takk for at du ser for meg! Får fikse og trikse på druene seinare :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Riot: Stilige bilder, portrettene var awesome :-D Likte beitebildene/hestebildene også, men det siste, nærbildet av den lyse, der synes jeg du kunne valgt en annen vinkel, eller ihvertfall venta litt til den slapp halen ned (hvis det er den som jagde dere vekk er det kanskje ikke så rart om du står og tar bilder av den mens den er på toalettet? ;) ). Vinkelen er ikke så flatterende, skulle gjerne sett den litt mer forfra, eller altså litt mer til venstre, tror du da kunne fått bittelitt mer ut av bena til en stakkars kortbeint ponnisak (pluss at beitemagan kanskje forsvinner litt/ser litt mindre ut :icecream: ) :) Ellers veldig fin stemning i bildene, så ut som en hyggelig tur det ^^

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg får ikke tatt bilder ute når det ikke er strålende sol. Argh. Dette er også i en skog, vel og merke. Jeg synes dette bildet er en anelse for mørkt, men aller kjedeligst er lukkertiden. Det eneste jeg kan er jo å ta bilde av bikkja når han står heeelt stille. Noen tips, eller må jeg bare konkludere med at det var for mørkt?

27895_10151259421862225_2039885516_n.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan velge følgefokus (om D40 har dette har jeg ingen anelse om) og panorere med hunden hvis du vil ta bilde av den i fart. Ville også valgt høyere ISO.

Du har et objektiv som går fra 18-55mm med en åpning på 3,5 - 5,6 (3,5 på 18mm og 5,6 på 55mm). f/5,6 er ganske ille når det kommer til naturlig lys ute på kvelden. Du fikk jo bare lukkertid på 1/30 og selv da ble det mørkt.

TL;DR: Kanskje prøve et mer lyssterkt objektiv. 50 1.8 koster vel 800kr eller lignende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg får ikke tatt bilder ute når det ikke er strålende sol. Argh. Dette er også i en skog, vel og merke. Jeg synes dette bildet er en anelse for mørkt, men aller kjedeligst er lukkertiden. Det eneste jeg kan er jo å ta bilde av bikkja når han står heeelt stille. Noen tips, eller må jeg bare konkludere med at det var for mørkt?

27895_10151259421862225_2039885516_n.jpg

Eller gå til innkjøp av eit meir lyssterkt objektiv? :P

Men har du prøvd å skru opp ISO'en meir? Justere litt på kvitbalansen også kanskje, merka forskjell på bildene mine når eg gjorde det i dag i vert fall, så då måtte eg faktisk ned i iso :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ISO1600 på Nikon D40 er jo ca ikke verdt for annet enn å dokumentere enhjørninger og andre mirakler, da :P

Hvorfor ta bilder i en mørk skog, bruk mobilen i stedet. Så tar du superbilder med kamera når sola stikker snuten fram :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eller gå til innkjøp av eit meir lyssterkt objektiv? :P/>

Men har du prøvd å skru opp ISO'en meir? Justere litt på kvitbalansen også kanskje, merka forskjell på bildene mine når eg gjorde det i dag i vert fall, så då måtte eg faktisk ned i iso :)/>

Lyssterkt objektiv ja, høres billig ut? :P/>

Jeg skrudde på alt jeg hadde å skru på. Opp med isoen = tydelig kornete bilder. Prøvde meg på å justere hvitbalansen men så omtrent ingen forskjell. For mørkt ble det i alle fall uansett :P/> Med mindre jeg hadde isoen høyere, som ga kornete bilder. :(/>

ISO1600 på Nikon D40 er jo ca ikke verdt for annet enn å dokumentere enhjørninger og andre mirakler, da :P/>

Hvorfor ta bilder i en mørk skog, bruk mobilen i stedet. Så tar du superbilder med kamera når sola stikker snuten fram :)/>

Enig med deg ang enhjørningene. Å dokumentere bilder av hunden var i alle fall bare tull :P/>

Snuser litt på dette, noen tanker?

http://www.lefdal.com/product/foto-video/systemkamera/D32001855EKIT/nikon-d3200-18-55mm-objektiv-veske-8gb-minnekort?scid=EXT_PRICEENGINE_PRISGUIDE

Edit: Finnes kanskje en mer passende tråd for kameradiskusjon enn dette :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra kamera, har det selv :) Men kikk på fotovideo sine sider i stedet for Lefdal, der kan du velge mellom flere forskjellige objektiver.

Hvis det der er det billigste objektivet så tror jeg vi går for det, med en makspris på 2500 i utgangspunkte :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg skjønner hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
    • Uffa, stakkars lille bullebolle!! Når ambulls halter, da er det vondt😬 Håper dere finner utav dette! God bedring til klumpen🌸
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...