Gå til innhold
Hundesonen.no

Hundebruker

Medlemmer
  • Innholdsteller

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Hemmelig

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Hundebruker's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

7

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vi venter alltid 5 sekunder med å gi godbit når hun adlyder «nei», og prøver fra i dag å kalle nei for «app app» isteden, siden nei er så dagligdags. Hjemme har vi hatt kompostgrinder til hun var 4,5 måned, som skjermet alt inventar. Kanskje vi bør sette opp igjen ja. Problemet er egentlig størst når vi er på nye steder, og da er det så mye arbeid å ta med kompostgrinder, og de hi besøker er ikke interessert i å ha det der heller. Soveplassene hennes er: hundeseng i stua, bur og seng i gangen, bur og seng på soverommet (brukes på natten) og gulvet når hun ønsker det. Hun har aldri lukket bur (har aldri vært nødvendig heller). Har lært henne rotrening på fanget vårt, hun roer seg der, men sovner ikke, og kan ikke ha henne der hele dagen. Valpebingen er alltid åpen hjemme, noen ganger legger hun seg der frivillig. På besøk/hyttetur legger hun seg ikke der frivillig
  2. Dette er ikke like ille hjemme, men nå er vi på nytt sted (hytte) og da er det sånn det er hele tiden. Hjemme klarer hun iblant å roe seg på gulvet. Det skjer mye oftere nå enn før, men fortsatt ikke så ofte som jeg skulle ønske. Tur hjemme: 45 min to ganger om dagen og resten korte tisseturer. Tur på fjellet (nå): 1 time på fjellet en gang om dagen og resten korte tisseturer. Hjernestimuli: trener kommandoer i 10 min hver dag, gir henne i tillegg enten aktiveringsleker med godbit, igjenknytt putetrekk fylt med godbit (slik at oppgaven er å åpne selv), gjemsel med henne (slik at vi gjemmer oss, eller at hun skal søke godbiter). Også generelt snakker vi med henne positivt nesten hele tiden for å unngå at hun skal gå løs på sofaen eller veggen. Og når hun gjør gjør det, sprayer eddik sier «nei». Så bytter hun plass til et annet sted fordi eddiken lukter vondt. Hun får ikke lov til å tasse rundt TIL hun blir overtrøtt, vi har lagt inn fast rutine om at hver gang det har gått ca en klokketime (ikke blitt like nøyaktig nå, siden hun ikke trenger like mye søvn på 7 måneder som 3) så legger vi henne til å sove.
  3. Jeg har en finsk lapphund-valp på 7 måneder som sliter veldig med å finne roen og som biter på ALT. Hun tasser rundt og klarer ikke sovne på gulvet der vi er, og spesielt ikke nye steder (besøk, hyttetur osv.). Hun sovner/slapper ikke av med mindre vi legger henne i valpebingen sin. Hver gang hun våkner og kommer ut av valpebingen biter hun på ALT som går an å bite på. Vi sier «nei» og gir henne en tyggeleke/bamse som distraksjon og sprayer det hun biter på med eddik (lukter vondt). Da går hun videre til et annet sted og biter, og dette fortsetter til hun er trøtt og må sove i valpebingen igjen. Hva gjør vi? Hun er helt upåvirket av at jeg sier «nei». HVIS jeg sier «nei» og hun avslutter bitingen sier jeg «bra» og gir godbit, men hun går likevel videre til et nytt møbel og biter rett etterpå. Hun får nok tur, nok hjernestimuli, nok oppmerksomhet. Men er umulig å ignorere henne til seg selv etter dette fordi det går utover alle møbler.
  4. Har noen erfaringer å dele med valp/hund med HOD? Fikk påvist i dag, og lurer på hvilke opplevelser andre har. Lurer for eksempel på om noen har opplevd dårlig matlyst i lange perioder, og hvor lenge valpen var plaget
  5. Takk for svar! De kastrerte ham da han var 4 år gammel. Og jeg ønsker ikke å kastrere hunden min i det hele tatt, og hvertfall ikke på normal atferd. Nevnte det bare i forbindelse med tidligere erfaringer?
  6. Han reagerte på tispe foreldrene mine eide. Han ulte på natten, og peste veldig og var urolig og masete (selv etter vi kastrerte ham). Men sikkert fordi det var samme husstand som du sier!
  7. Tusen takk for svar! Ja er ikke så lett å velge hva man skal gå for. Utrolig høyt prosenttall tisper som får livmorbetennelse! Det alene får en jo til å vurdere hann.
  8. Er ikke et problem, tenkte bare å nevne det for å se om det var noen forskjeller mellom kjønn og bjeffing i det hele tatt?
  9. Tusen takk for svar! Så fint å høre at det er få forskjeller. Har erfaring med at den forrige hunden min, som døde tidligere i år (som egentlig var foreldrene mine sin hund) ble veldig masete under løpetid. De måtte kasterere ham uten at det hjalp heller, og hørt det et veldig fy å kasterere finske lapphunder, derfor jeg har vært redd for å få en «vanskelig hund». Men når det er sagt, har jeg et litt sterkere ønske om hann-hund likevel. Uten at jeg vet helt hvorfor, for har erfaring med begge kjønn hjemmefra. Men jeg tenker at det er positive og negative sider ved begge, uten at jeg nevnte det innledningsvis. Tenker forsåvidt like mye på innbilt svangerskap og annerledes oppførsel under løpetid, som jeg gjør på hann-hundoppførsel under løpetid? (men synes så mange velger tispe likevel, lurer på hvorfor det er det mest populære kjønnet)
  10. Ja jeg skjønner, takk for svar! Jeg hører med oppdretter neste gang vi er på besøk, men var ikke klar over at det var mindre forskjeller mellom kjønnene på denne rasen! Og jeg har lest mye, men det var jo positivt å høre forsåvidt❣️
  11. Hei, vi får finsk lapphund-valp på nyåret og har lagt til ønske om tispe siden vi bor i blokk med andre hunder (i forbindelse med at en hann-hund muligens vil bli masete under andre tispers løpetid). Vi bor i en stor(120kvm) leilighet, men det er andre hunder i samme bygg. Hva er egentlig det beste valget mellom hannhund og tispe for oss som førstegangs hundeeiere? Stemmer det at tisper er «enklere» enn hannhunder og bjeffer mindre? Og stemmer det (som vi har antatt) at vi kan få en stresset hannhund i blokk med tisper? Vi ønsker i utgangspunktet begge kjønn like mye (spiller ingen rolle), men ønsker det kjønnet som mest sannsynlig vil oppleve minst utfordringer og gi oss minst utfordringer under vår bosituasjon. Har noen tanker eller erfaring med finsk lapphund og kjønnsforskjeller?
  12. Ja jeg har lest det, veldig behagelig egentlig at den er selvrensende! men er det en spesiell såpe du bruker? lest det er spesielle såper for dobbeltpels osv. Er dette nøye?
  13. går helt fint med litt lyder her og der, var ikke sånn ment. Men bjeffing for enhver lyd utenfor og om natten osv. synes jeg det er fornuftig å trene bort. Hunden har godt av å lære hva som er greit og ikke. Har hatt en gordon setter- og selvom dette var en jakthund som elsket å fly i fjellet var den lært til å være rolig innendørs. Tenker heller på å ha en kommando på at det er lov å bjeffe utendørs og når den leker. Har et vennepar med denne hunden og den er helt stille hele tiden, så det er jo veldig individuelt! kanskje vi får en valp som ikke bjeffer i det hele tatt
  14. Hei, Jeg får en finsk lapphund senere i år, og vet at mange av dem kan være ganske bjeffete. Er det noen som har erfaring med dette? eventuelt, hvordan trener man hunden fra den er valp til å ikke bjeffe? passet min venninne sin chihuahua i helgen, og den bjeffer av hver eneste lyd utenfor vinduet - og det takler jeg ikke at min hund skal gjøre. Trenger tips, for bjeffing er skikkelig uaktuelt
×
×
  • Opprett ny...