Jump to content
Hundesonen.no

Ingidano

Medlemmer
 • Content Count

  2317
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Ingidano last won the day on August 31 2020

Ingidano had the most liked content!

Community Reputation

1609 Excellent

About Ingidano

 • Rank
  Vanedyr

Contact Methods

 • Website URL
  http://belgerbanden.blogspot.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sotra
 • Hunderase
  Groenendael x 2

Recent Profile Visitors

10192 profile views
 1. Har ikke erfaring med finsk lapphund, men selv bruker eg samme sjampo på valper og voksne. Det er normalt ikke så ofte man trenger å vaske med sjampo, ofte holder det å skylle med vann. CC spectrum one fungerer fint på belgerpels som også er dobbel, eg holder meg til CC produkter, synes de fungerer best av alt som er utprøvd på mine hunder.
 2. Forslaget om økt kontigent ble nedstemt. NKK sier de ikke har penger til å drive lenger enn til september med mindre det blir innført.
 3. Det er flere måter å løse alene-hjemme på. Hundelufter, hundebarnehage, ta med på jobb eller i bil utenfor jobb. Selv har eg nettopp begynt i ny jobb, og det innebærer at hundene er alene 2-4 dager i uken, rundt 9 timer. Har også 12-timers vakter i to helger. Siden eg jobber skift, så har eg også mye fri. På jobbdager blir det oftest bare 1,5-2 timers aktivitet fordelt i løpet av dagen, og etter 12-timers vakter har det så langt bare blitt korte lufteturer. På fridager styres dagene i stor grad av hundene, så da tar vi igjen det "tapte". Mine to takler dette helt fint til tross for nylig
 4. Ser endelig slutten på perioden som arbeidsledig nå, begynner i jobb igjen 1.jan etter 6mnd som arbeidsledig. Må flytte 3,5 timer unna familie og venner, så håper det etter hvert er mulig å flytte "hjem" igjen.
 5. Ja, det er mulig, har selv hatt en med D etter fri foreldre og besteforeldre. Det ble tidligere jukset mye med IPO-prøver i Tyskland, så er gjerne ikke helt umulig å tenke at helsetester jukses med også.
 6. De _kan_ være strie i gemyttet, min eldste er det ikke, han kan omtrent plukkes på øyet uten protester Mine får frokost når eg står opp, og tuppes i hagen for en kjapp lufting før jobb. Deretter er de alene til eg kommer hjem, og de ligger og snorker hele dagen. Da er det rett på tur, og er som oftest ute i 1,5-2 timer. Varierer mellom rene båndturer, og turer der de får gå løs eller må løse oppgaver underveis. Vi har noen faste steder der det jobbes med balanse/klatring, eller godbitsøk i trær/gress/grus/stein. Sykler også innimellom, men har blitt sjeldnere nå pga dårlig rygg hos eldst
 7. Bare vær obs på at med belger vil du kunne få vokt og noe skarphet. Viktig å finne en god oppdretter, gjerne en som mentaltester hundene sine. Begge mine vokter hagen, men er fine ellers, ingen vokt av hus eller bil. Groenendael og tervueren er forholdsvis like raser, bortsett fra fargen, og greie familiehunder så lenge de får brukt hodet sitt litt, og løpe løs forholdsvis jevnlig. Vil også si at tervueren ofte har en mer lettstelt pels enn groenendael kan ha. Groen kan ha litt ullete pels, mens terv ofte har striere , og litt kortere pels. Når det er sagt, belgere er ikke nødvendigvis e
 8. Testet noen måneder på mine hunder, synes nok vanlig tannbørste er bedre. Eneste var at de fikk bedre ånde, men det var nok tannkremen, og ikke selve tannbørsten.
 9. Du kan ha 5 kull på en tispe iht NKK sine retningslinjer. Men det forutsetter jo at hunden er frisk og tåler drektighet/valper godt, og fødslene går greit uten keisersnitt. Synes for øvrig det er mye at oppdretteren skal ha to kull + ha betalt 7000,- (regner med det er halv valpepris?) På min rase er det vanlig med 1 kull dersom en betaler halv valpepris. Ønsker oppdretter to kull betaler man ikke for valpen.
 10. Eg har hatt mine valper i binge ved siden av sengen, enkelt å stikke ned en hånd når de blir urolige. Det er litt slemt å forvente at en valp som flytter fra mor og søsken plutselig skal klare seg helt alene, de trenger trygghet. Når hundene blir eldre og mer selvstendige er det som regel ikke noe stort problem å la de sove i gangen eller annet egnet sted. Min erfaring er at valper som regel faller inn i døgnrytmen til familien etter 1-2 uker med litt nattevåk.
 11. Frontline eller exspot på mine to groenendaeler. Foretrekker repellerende midler, og ene hunden fikk bivirkninger på bravecto. Men synes dessverre flåttmidlene har dårligere virkning nå enn for bare noen år siden, så går over med karde etter tur for å få vekk flått som kravler i pelsen.
 12. Ingidano

  Eurasier

  Du må nok kontakte oppdretterne direkte og sette deg på venteliste. Vet de fleste har lange ventelister (1-2 år), og dermed blir ikke kull annonsert.
 13. Finnes det noen som driver med laserbehandling på hund i nærområdet ditt? Vet av flere med eldre hunder med vondter her og der som har hatt god erfaring med det.
 14. Synes det er enklest å bare ta de med fingrene.
×
×
 • Create New...