Jump to content
Hundesonen.no

Ingidano

Medlemmer
 • Content Count

  2323
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Ingidano last won the day on June 2

Ingidano had the most liked content!

Community Reputation

1612 Excellent

About Ingidano

 • Rank
  Vanedyr

Contact Methods

 • Website URL
  http://belgerbanden.blogspot.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sotra
 • Hunderase
  Groenendael x 2

Recent Profile Visitors

10522 profile views
 1. Nydelig bilde av Groendalen🥰 Mvh Mona Jacobsen 😊🐾🐕🏆🐹

 2. Mine to kommer på innkalling på navnene sine. "Nødinnkalling" er en høy plystrelyd. Bruker også plystring ved mye vær/vind - det høres lettere.
 3. Det er mer styr med to hunder ja. Som du sier, de girer hverandre opp, og har den ene en uvane kan du være sikker på at den andre plukker det opp Det blir også høyere kostnader til forsikring, hundemat, veterinær, utstyr osv, så det er noe å tenke på. Og ikke minst, mer husarbeid fordi det blir mer hår og sand inne. Ellers har de mer glede av å være to. Mine leter etter den andre dersom eg kun tar med en ut f eks. Men samtidig, skaff deg hund nr to fordi du vil ha det, ikke fordi hunden din "trenger" selskap. Det er ingen garanti for at to hunder i samme hus blir bestevenner, og du kan
 4. Har eg hatt mulighet har eg ordnet sånt på en fredag, slik at eg har hatt helgen til å komme over det verste. Har det blitt mer akutt og mindre planlagt, så har eg gått på jobb dagen etter ja. Men for min del hjelper det å være opptatt og ha andre ting å tenke på. I min jobb hadde det nok ikke blitt godtatt med egenmelding pga hund, men en kan alltids avspassere eller bruke feriedager. Ellers, stor klem til deg 💓
 5. Dersom det er viktig for deg at hunden skal gå overens med andre hunder ville eg ha sett på noe annet enn staffordshire bull terrier. De er ikke kjent for å være sosiale med andre hunder - uansett kjønn. Har du sett på dansk-svensk gårdshund?
 6. Bernerhanner er stort sett greie gutter som ikke er overhormonelle, de er ofte veldig laidback hunder (selvsagt finnes det "monster" innen rasen, men i all hovedsak greie hunder). Men det er store hunder, så vær obs på oppdragelsen helt fra begynnelsen.
 7. Schæfer og retrieverblanding. Har hatt en sånn mix og det var en fantastisk hund
 8. Tahlly på 9 har vert inne tre runder, mener eg. Øyebetennelse som valp, trekking av knekte tenner og strekk i akillessenen med belastningsskader i ryggen. Utover det bare småskader som eg behandler selv (type skrubbsår osv). Trez på 6 har hadde noen runder med øyebetennelse som valp, ellers har han holdt seg frisk og skadefri. Unntatt små skrubbsår og lignende.
 9. Har ikke erfaring med finsk lapphund, men selv bruker eg samme sjampo på valper og voksne. Det er normalt ikke så ofte man trenger å vaske med sjampo, ofte holder det å skylle med vann. CC spectrum one fungerer fint på belgerpels som også er dobbel, eg holder meg til CC produkter, synes de fungerer best av alt som er utprøvd på mine hunder.
 10. Forslaget om økt kontigent ble nedstemt. NKK sier de ikke har penger til å drive lenger enn til september med mindre det blir innført.
 11. Det er flere måter å løse alene-hjemme på. Hundelufter, hundebarnehage, ta med på jobb eller i bil utenfor jobb. Selv har eg nettopp begynt i ny jobb, og det innebærer at hundene er alene 2-4 dager i uken, rundt 9 timer. Har også 12-timers vakter i to helger. Siden eg jobber skift, så har eg også mye fri. På jobbdager blir det oftest bare 1,5-2 timers aktivitet fordelt i løpet av dagen, og etter 12-timers vakter har det så langt bare blitt korte lufteturer. På fridager styres dagene i stor grad av hundene, så da tar vi igjen det "tapte". Mine to takler dette helt fint til tross for nylig
 12. Ser endelig slutten på perioden som arbeidsledig nå, begynner i jobb igjen 1.jan etter 6mnd som arbeidsledig. Må flytte 3,5 timer unna familie og venner, så håper det etter hvert er mulig å flytte "hjem" igjen.
 13. Ja, det er mulig, har selv hatt en med D etter fri foreldre og besteforeldre. Det ble tidligere jukset mye med IPO-prøver i Tyskland, så er gjerne ikke helt umulig å tenke at helsetester jukses med også.
 14. De _kan_ være strie i gemyttet, min eldste er det ikke, han kan omtrent plukkes på øyet uten protester Mine får frokost når eg står opp, og tuppes i hagen for en kjapp lufting før jobb. Deretter er de alene til eg kommer hjem, og de ligger og snorker hele dagen. Da er det rett på tur, og er som oftest ute i 1,5-2 timer. Varierer mellom rene båndturer, og turer der de får gå løs eller må løse oppgaver underveis. Vi har noen faste steder der det jobbes med balanse/klatring, eller godbitsøk i trær/gress/grus/stein. Sykler også innimellom, men har blitt sjeldnere nå pga dårlig rygg hos eldst
×
×
 • Create New...