Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  12779
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  270

simira last won the day on February 2

simira had the most liked content!

Community Reputation

7877 Excellent

1 Follower

About simira

 • Rank
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Recent Profile Visitors

24591 profile views
 1. Det skjønner jeg. Gode hundepassere vokser ikke på trær.
 2. Veldig synd, men på en måte forståelig. Jeg vil anta at det ikke er kun rottweilere, men raser som mer typisk har samkjønnsaggresjon og ressursforsvar. De har ansvaret for mange hunder som går sammen, og da kan en slik konflikt bli ganske alvorlig. Personlig er jeg skeptisk til steder som har mange hunder løse sammen uansett, da det er nettopp slike konflikter som kan være skumle - og det kan skje uansett rase. Jeg har hatt stort hell med å finne privat hundepass gjennom Rover, Pawshake og lignende apper, når gutta ikke kan være hos @LØJ. Håper dere finner noen som kan hjelpe dere!
 3. Jeg har ikke så mange tips, men ville tatt kontakt med en trener fra adferdskonsulenter.no og fått hjelp med situasjonen hjemme hos dere, av en person som kan se og lese hunden der og da. Du sier ingenting om hvor lenge dere har hatt henne, men hun trenger ihvertfall tid. Jeg ville for all del unngått å irettesette en utrygg hund i nytt hjem, men som du sier, variere på hvem som gir mat og går tur. Dere kan også gjerne trene litt enkle triks eller søk. Er det forskjell på om du er til stede eller ikke? Hvordan var hunden i forrige hjem?
 4. Har du lest tidligere tråder her om alenetrening? Det er ganske mange tips der dere kan prøve ut.
 5. Har ikke selv, men kan anbefale å spørre Raptus og Hilde Iren på Smarthund, bruker begge på mine hunder til massasje og fysio.
 6. Jeg tenker at så lenge hunden er trygg alene så kan man gå ganske fort fram, men pass på å variere tiden. Jeg er rimelig sikker på at om en hund er trygg i to timer så er den trygg i tre. Men i denne alderen skjer det også mye, så jeg ville unngått å øke for mye på en gang. Men klart, er det krise og hunden "må" være alene i 3 timer, så ville jeg sjanset det, så lenge hunden er trygg ellers. Det er en risiko for at man må ta to steg tilbake i treningen hvis det ikke går bra, men sannsynligvis er det ikke noe problem. Det er også forskjell på om hunden er alene hver dag eller ikke. Å pluts
 7. Uten å ha lest så tenker jeg "ja, selvfølgelig". Men innenfor en rase vil man jo avle på "rasetypiske" individer, som du sier. Og det innebærer både lynne og egenskaper. Så hva som er høne og egg her kan man spørre seg om, men man kommer nok ikke unna at lynne er mer gjennomgående og typisk for individer av samme rase.
 8. Med mindre de vet hva hunden er allergisk mot (eller egentlig uansett) så ville jeg droppet Frolic som godbit også, og bruke godbiter med mest mulig rent kjøtt.
 9. Det er jo en grunn til at pungen er sår og at han slikker. Ta en tur til dyrlegen.
 10. Jeg synes ikke en uke er mye, så gi det litt tid. Men hvis hun har smerter ville jeg sørget for at hun ikke har vondt, og gi henne noe annen type smertestillende. Det kan være hun drikker mer og dermed tisser mer pga. smerte. Vi merker tydelig forskjell på ene vår når han får metacam og når han ikke gjør det, da er det nesten daglige uhell inne. Han er en type som ikke viser smerte, så det eneste vi merker det på er at han drikker mye.
 11. Trener du dekk med skjult fører bare i denne øvelsen? Hvor ellers? Jeg ville lagt inn dekk-øvelse i dagliglivet. Mens du lager middag. Mens du pusser tennene. Mens du kler på deg for å gå ut. Generalisere øvelsen, og jobb generelt med at når han har fått beskjed om å ligge så skal han det. Variere tid og belønning, med og uten skjult fører. Men altså ikke bare på treningsfeltet eller i treningsøkt, men når som helst i hverdagen. Da har du også anledning til å bryte øvelsen og ta bort belønningen. Synd, du feilet. Bedre lykke neste gang.
 12. Brukshundklubben finner du her: http://www.dbhk.no/ Asker hundeklubb: https://askerhundeklubb.com/ Ellers er det jo bare å søke på nett etter klubber og hundeskoler i området. De fleste klubber vil nok være åpne for at dere kommer for sosialisering, men ikke alle vil ha frislipp eller lek på treningene sine. Men det er mye sosialisering i å være rundt andre hunder uten å leke også, kanskje enda viktigere egentlig. Men kanskje du finner en eller to der som dere kan møte innimellom og la hundene leke. Det er nok ikke så mange steder for sosialisering innendørs overhodet. Og jeg er
 13. Ta kontakt med Drammen Hundepark og spør om de har noe organisert valpesosialisering der kanskje? Ellers er brukshundklubben veldig aktiv og en fin gjeng.
 14. Jeg håper hun har vært hos dyrlegen med dette. Det kommer jo helt an på hva hunden er allergisk mot. Men at det potensielt kan skyldes fullfôring på Frolic tviler jeg ikke på. Hvilket fôr som kan fungere kommer som sagt an på allergien, men jeg ville kanskje startet med å gå over til et skikkelig fôr fra dyrebutikk. ProPlan er like godt som de fleste andre. Ellers bør dette testes ut gradvis i samarbeid med dyrlege for å finne ut hva hunden reagerer på.
 15. Enig i det meste over her. Og så synes jeg dere burde lære inn at hunden går til både seng og bilbur selv, uten at dere må inn fysisk og lede den. Men alle tegn tilsier at her skjedde det noe som tråkket over grensene til hunden, ganske kraftig. Enten er håndteringen ubehagelig, eller det å oppholde seg dit dere vil ha hunden. Jeg ville brukt godbiter heller som over. Men få uansett hunden sjekket, gjerne av en fysioterapeut.
×
×
 • Create New...