Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  11904
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  94

simira last won the day on May 8

simira had the most liked content!

Community Reputation

7152 Excellent

1 Follower

About simira

 • Rank
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Recent Profile Visitors

19865 profile views
 1. Det er individuelt, men om du går på nettsidene til fôrprodusentene så får du stort sett opp tabellene deres. Jeg mener å huske at en tommelfingerregel er rundt 1% av kroppsvekten ved tørrfôr, 2% rått. Stemmer for våre hunder ihvertfall sånn noenlunde, vi ligger litt under (erfaringsmessig ligger de fleste hunder litt under produsentens anbefaling av mengde).
 2. Det er VOM (råfôr) i ferdig oppkuttede skiver på 250g som er enkle å ta ut av fryseren og posjonere. Vi kjøper VOM pølser 500g, 30 stk av gangen så vi får rabatt (bruker Dyresjappa.no). Tipper vi bruker rundt 1000 kr i mnd på mat til to hunder på hhv. 8 og 40 kg.
 3. Ikke la deg dra ned av negative enkeltpersoner. Det vil du alltid finne. Jeg vil si du har fått flere positive og hjelpsomme svar her, og håper dere får en husky dere kan kose dere med!
 4. Ja? Her snakkes det om å ha voldt vesentlig skade, og at hunden fortsatt utgjør en fare. Det betyr for eksempel at bonden ikke kan spasere bort til naboen og skyte hunden i etterkant. I tillegg gjelder de vanlige lovene for bruk av våpen og avliving av dyr. Les forskriftene og forarbeidene, så får man litt bedre innsyn i det.
 5. De kan ikke nødvendigvis det. Det er ganske strenge kriterier som skal oppfylles for at bonden skal ha lov til å skyte en hund, og når de kriteriene er oppfylt må jeg innrømme at jeg synes det er rimelig av hensyn til beitedyrene. Det kan være en idé å sette seg inn i hundeloven og andre relevante lover for hva som faktisk gjelder. Å lese folks erfaringer og meninger kan fort bli mye synsing uten fakta.
 6. Det er ikke eier av drepte dyr som bestemmer om en hund skal avlives eller ikke. De kan anmelde, og straffen er opp til politiet, som bla. vurderer faren for gjentakelse osv. Pris på gjerder og arbeid varierer nok veldig både med sted, tilbud og etterspørsel. Jeg tror vi også betalte noe lignende (litt lavere gjerde, men det er sjelden det som utgjør prisforskjellen) rundt eiendommen vår. Vel verdt investeringen!
 7. Joda, det er absolutt vokt i RR. Vi har ikke merket noe til det, siden vi hadde en som tok seg av oppgaven fra før, og rr-en ikke har lest rasebeskrivelsen. Men selv de med mest alvor er mildere enn de fleste rottisene jeg har møtt. De er mest uinteresserte i folk (jeg er usikker på om jeg har møtt en RR som har vært utagerende mot folk noen gang) og som oftest ikke så opptatt av andre hunder, selv om noen får de klassiske passeringsproblemene der også. En tispe nedi veien med oss har "stående invitasjon" til å slippe hunder inn i hagen for å leke (fra eier når vi har møttes på tur, og ikke no
 8. De fleste hunder går godt overens med barn om de blir vant til det fra tidlig av og på en fornuftig måte. Det viktigste er å passe på å skjerme barn og valp for hverandre så det ikke blir for voldsomt for noen av dem, og etablere regler for hva som er lov og ikke, både for barn og hund. Barna må lære å ikke forstyrre hunden når den sover eller spiser, eller signaliserer at den vil være i fred, og egentlg tilsvarende for hunden. Det kan være greit å bruke kompostgrinder for å dele av litt så valpen kan være sammen med dere uten å ha "tilgang" til barna, for eksempel.
 9. Det er absolutt mulig å gå rusletur med en husky, eller, noen huskyer ihvertfall. Jeg tror man må være supernøye på å skille mellom trekking og ikke fra tidlig av, men jeg kjenner flere huskyer som kan rusle.
 10. Det høres bra ut spør du meg. Det er jo alltid individuelt, men aktive kjørehunder kjører heller ikke milevis hver dag.
 11. Det er et godt spørsmål, og et sprik mellom lovverk og praksis. I praksis kan det være vanskelig å få tilbake hund eller penger dersom oppdretter tar hunden tilbake. Vilkår for dette (i hvilke tilfeller oppdretter kan ta hunden og hvordan det gjøres med penger) bør være klar i en kontrakt. Det er ikke så vanlig at folk får valpen gratis, det er vanligere å betale halv/redusert pris. Så er det litt forskjellige vilkår før fôrvert får hunden overført.
 12. Men trenger du bur da, kan du ikke bare skille av ved hjelp av kompostgrinder for eksempel? Er også enklere å flytte på og tilpasse etter behov.
 13. Husky må da være en super familiehund, så lenge den får gode turer, gjerne med sykkel eller jogging/trekk for å få brukt seg nok fysisk. Høres ut som dere har gjort greit med research også, så jeg tenker at hvis dere er forberedt på hundetypen så vil det gå helt fint.
 14. Så utrolig trist! Men 15 år gammel er jo en anstendig alder, og ikke sikkert det hadde vært så mye å gjøre med hjertet som hadde hjulpet over tid. Prøv å tenke på at han hadde et godt og langt liv hos deg, og alle minnene dere hadde sammen. Nå slipper han å kjenne på hjertefeilen og får hvile der han er, det gjør ingenting bedre om du ikke tar vare på deg selv. Du kommer ikke til å glemme ham selv om du fortsetter å leve videre, eller til og med får en ny hund etterhvert. Det er en del telefontjenester der du kan ringe og snakke om alt mulig og være helt anonym, men ha noen som lytte
 15. simira

  Hunde rase

  Ja, jeg synes også shetland sheepdog/sheltie kan være et godt alternativ. Også en aktiv gjeterhund, som brukes en del i agility, men krever litt mindre mentalt likevel.
×
×
 • Create New...