Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  12056
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  126

simira last won the day on July 28

simira had the most liked content!

Community Reputation

7250 Excellent

1 Follower

About simira

 • Rank
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Recent Profile Visitors

20604 profile views
 1. Jeg tenker at det er mer behagelig for hunden med skinn foran.
 2. I verste fall tisser han på gulvet og dere må vaske litt? Uhell skjer. Ingen krise, så lenge han ikke venner seg til å tisse inne regelmessig.
 3. Ruffwear Webmaster er både solid og god, og har håndtak på ryggen. Jeg regner med du er i kontakt med veterinær, og at hun får spesialfôr med de tilskuddene hun trenger for både ledd og ellers. Hvis hun ikke får smertestillende enda så kan du jo prøve det også. Men hyggelig å høre om en schæfer som har blitt så gammel!
 4. @Anettekan jo kanskje si litt om corgi.
 5. Så lenge han slapper av alene hjemme ser jeg ikke noe problem med en hel arbeidsdag. Høres ut som en kombinasjon av godt arbeid og heldig med individ dere har der.
 6. Herlige hunder! Lyd, albueleddsdysplasi, og mindre ryggproblemer enn man skulle tro gitt kroppsbygningen. Kan være en del gjeting på dem, de er jo gjetere.
 7. Ja, hvis du vil ha minst mulig bjeffing utgår nok spisshundene. Snakk med norske oppdrettere og raseklubben om de kan gi deg pekere til seriøse oppdrettere i Sverige, de fleste hjelper deg nok gjerne om de kan. Sverige har også (minst) en raseklubb, så du kan jo begynne der.
 8. Det er slett ikke alle jaktretrieverene som har evnen til å fokusere og konsentrere seg om arbeidet. De fleste greier nok det, særlig om de får nok/riktig aktivisering, men jeg kjenner også flere som har måttet bruke mye tid på å rett og slett få hunden til å lande. Og det er snakk om erfarne hundefolk som driver aktivt med hundesport, ikke folk som syntes det var "pent" med en lettere variant. Så det er greit å sjekke med oppdretter at foreldrehundene og linjene faktisk har noen resultater å vise til.
 9. Her er ihvertfall en lignende tråd: https://hundesonen.no/topic/88274-jaktgolden-vs-toller Retrieverene er alle generelt omgjengelige og allsidige hunder. Tolleren er litt mindre, og er også kanskje den minst sosiale. Der kan det være litt utrygghet på noen hunder. Jaktvariantene av golden og lab er ganske høytflyvende saker, men det høres ut som dere har planlagt å være rimelig aktive. Jeg har ingen egenerfaring, men har omgåttes flere av begge rasene gjennom trening og kurs. Inntrykket mitt er at labrador kanskje generelt er litt bedre og mer fokusert på jaktbiten. Men ta det
 10. simira

  Valp som jokker

  Jeg ville som sagt prøvd å ta pauser i leken før han begynner å jokke. Jeg foreslår også at dere beveger dere litt mens valpene leker, og ikke står stille på et begrenset område. Det kan være kilde til både stress og konflikter. Ideelt ville jeg hatt valpene i bånd og gått en liten tur sammen uten at de fikk hilse, og så sluppet de sammen på et trygt område etterhvert, mens dere fortsetter å bevege dere. La de holde på en liten stund, men bryt av før jokkingen starter, og ta inn hundene for en pause der dere enten går litt igjen, trener ro, eller andre ting. Hvis dere avbryter på gru
 11. Prisene du nevner er nå helt normale for miniatyrhunder. På grunn av popularitet (delvis pga. kjendiser som har dem) er det mange useriøse som avler for å tjene penger på disse. Det er også en del smugling, og særlig der kan man oppleve mye sykdom. De har ikke bein som knekker så lett, med unntak av at de faktisk er små og lett utsatt for å bli snublet i, men de er utsatt for albueleddsproblemer, patellaluksasjon og øyeproblemer. Kjøper du fra en seriøs oppdretter som helsesjekker avlshundene sine er dette et mindre problem. Når det gjelder lynne så er dette en rase som er avlet for
 12. simira

  Valp som jokker

  Annenhver uke er nok ikke for mye nei, men de må dere se an hver gang og prøve å ta pauser i leken, og avbryte før det glir over i stressadferd. Det at han veksler hjem i løpet av uken kan også være en kilde til stress, men vanskelig å si uten å se valpen. Jeg tror ikke det har noe med avvisningen av den gamle å gjøre, det har han tvert i mot bare godt av. Men som sagt ville jeg også trent på å være rundt andre hunder uten at det er lek, det er faktisk mye viktigere enn selve leken.
 13. (Jeg endret tittelen til litt mer beskrivende. Jeg tror også du kan finne gamle erfaringer hvis du søker på forumet.)
 14. simira

  Valp som jokker

  Helt typisk stress. Selv om leken er rolig så er han ung enda, og trenger kanskje ikke holde på så lenge. Det kommer også an på hvor ofte dere treffer andre. Kanskje trappe ned litt? Det beste dere kan gjøre er å lære dere å lese hundene og avslutte leken før det skjer. Prøv gjerne også å gå litt båndturer sammen, trene litt og gjøre andre ting enn å la valpene bare leke når dere er sammen. Hvis andre hunder blir ensbetydende med å leke så kan hunden fort få utfordringer med stress rundt dem. At dette er dominans er nok ganske utdatert. Det KAN være hormonell adferd, men på en 16 uker gam
 15. Vi har brukt det av og til på våre to glatthårede, og både svigerfar og fetter synes det hjelper.
×
×
 • Create New...