Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  12221
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  152

simira last won the day on September 25

simira had the most liked content!

Community Reputation

7364 Excellent

1 Follower

About simira

 • Rank
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Recent Profile Visitors

21131 profile views
 1. Har prøvd Pet Remedy, Adaptil, iHarmony og et annet jeg ikke husker navnet på, i ulike sammenhenger, uten effekt. Jeg tenker nok det kommer litt an på hunden, situasjonen, og hva annet man prøver/har prøvd.
 2. Wow, så trist og fint samtidig!
 3. simira

  Pincher

  Anbefaler deg å søke på forumet her etter raser du er interessert i. Det er folk her som har hatt pinschere og dalmatinere og som har laget masse info både om rasene generelt og sine egne spesielt. Raseklubbene og NKKs rasestandard er også et godt sted å starte for informasjon om en rase. Ikke tro alt du leser på sider som "hunderaser123.com" og lignende, det er mye rart på disse sidene.
 4. Hvor er tispa i løpetidssyklusen? Han er jo typisk i en alder der det kan påvirke mer enn "normalt", også i forhold til den andre hannhunden. Jeg ville også ha sjekket munn, og hatt en fysioteraput på hunden. Hvilken rase er det? Får han passe med både fysisk og mental aktivisering? Trives han i hverdagen med de andre to hundene? Har det vært noen vesentlige endringer i hverdagen i det siste?
 5. Jeg vet du tror og mener det, men nå er det en gang slik at både folk og hunder har ulike forutsetninger, og får gjøre det beste ut av det der de er. Heldigvis kan vi ikke alle strekke oss etter det alle andre mener er ideelle hundehold.
 6. Folk har forskjellig terskel hvor hva som er greit, og hunder har forskjellig terskel for hva de går løs på. En bekjent har måttet teipe eller legge kabelrør i stua for å beskytte valpen, vi brukte bur en periode for å begrense slitasjon på dørkarmene som ridgebacken syntes var gode å tygge på. Jeg tror ikke hunden tar skade av det, ei heller å lære å være innenfor synsvidde men utenfor rekkevidde av eier.
 7. Jeg mener at grinder er en fin måte å beskytte valpen fra å skade seg selv eller inventaret når man ikke har mulighet til å ha øynene på den 24/7. De blir gjerne overflødige etterhvert...
 8. Det kommer helt an på hvor og når. På denne tiden er det sikkert innendørs? Er det god plass? Hvor i landet er det, i forhold til kjente tilfeller av sykdommen? Jeg ville hatt hunden minst mulig rundt andre hunder, f.eks. jobb med hunden utendørs og bare kort inn for selve klassen, og fort ut igjen, uten hilsing eller nærkontakt med andre hunder. Er det trangt ville jeg droppet det, med mindre det er i en landsdel langt unna kjente tilfeller. Arrangøren vil jo også gjøre en vurdering og komme med info, men det er ikke så lett å kontrollere om noen kommer med smitte eller ikke.
 9. Du kan også bruke fôr for mer aktive hunder, som gjerne inneholder mer energi.
 10. simira

  Alder på hund.

  Det varierer med rase og størrelse på hunden. Men som hovedregel vil jeg si at valp er opp til 8-10 mnd, undhund opp til 2-2,5 år, og ut fra forsikring, utstilling og diverse er vel hunder regnet som senior fra 7 år. Men noen fasit er det neppe.
 11. simira

  Alder på hund.

  Den tabellen varierer ganske mye. Hvis du googler "hund + alder" eller noe slikt så får du opp en håndfull ulike tabeller. Min 15-åring på 8 kg varierer mellom 75 og 95 år på disse tabellene.
 12. Har dere startet alenetreningen fra scratch? Jeg tenker jo at når en såppas ung hund, og i tillegg forsiktig av seg, bytter hjem, så kan man med fordel det. Så kan man heller gå fortere frem hvis det viser seg å gå bra?
 13. Det siste der er ikke helt riktig. Det henger forsåvidt kanskje litt sammen med en diskusjon på forumet her i forrige uke, om hvor mye hunder tåler. På grunn av dårlig avl er det raser og individer som sliter med dårlig mentalitet, og derfor ikke tåler mange dårlige erfaringer før det vil forme dem. Mens en sunn og stødig hund kan bli skambitt av en annen og bare riste det av seg. Men å gi hunder passe mengde riktig aktivisering er en viktig del av å unngå de fleste typer adferd som oppfattes som problematiske for oss mennesker, absolutt.
 14. Tja, hva legger du i aggresjon? Ingen hunder er bare aggressive. Noen raser har egenskaper som kan medføre aggresjon i gitte situasjoner eller om de kommer ut av kontroll. Alle hunder kan bli aggressive med feil håndtering. Noen raser kan ha f.eks. samkjønnsaggresjon pga. dårlig avl, men i all hovedsak er ingen hunder eller raser aggressive i seg selv. Å "vise seg" å være skikkelig aggressiv er jo også en definisjonssak. Begge mine kan utagere ganske heftig og bjeffe og kjefte i passeringer. Ridgebacken går likevel overens med de fleste, og ville neppe gjort noe mer enn å snuse
×
×
 • Create New...