Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  12397
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  172

simira last won the day on November 27

simira had the most liked content!

Community Reputation

7490 Excellent

1 Follower

About simira

 • Rank
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Recent Profile Visitors

21639 profile views
 1. De to timene som skisseres er vel tur, utenom trening og aktivisering, slik jeg leser det. Og tidvis turer med kløv/trekk. Og det motsatte av aktivitet er vel ikke nødvendigvis at de ligger rolig og ikke gjør noe? Mine går ihvertfall inn og ut i hagen, leker litt med hundeleker, sjekker ut kjøkkenet og mye annet når vi ikke er på tur, eller trening tidligere. Hvor mange timer lufter/aktiviserer du hundene dine daglig? Hvis støvsuging på et minimum er en ting så ligg langt unna dalmatiner. Labrador røyter også, MYE. Da ville jeg heller gått for en rase med litt lengre pels som du kan
 2. Vi har et regndekken det bare er å hive utenpå Ambassadør isåfall. Nå har jeg kjøpt ullpledd på Black Friday og skal til å sy ulldekken selv.
 3. Det kommer veldig an på hvem du spør, og om de er "for" eller "mot" det. I min bok handler det om å lære valpen å slappe av og lande, i ulike situasjoner. Noen trenger mer hjelp til det enn andre. Rent praktisk kommer det an på hva de har behov for. Noen trenger at bevegelsesrommet avgrenses med dører eller grinder for å ikke måtte være "overalt", noen trenger bare et defintert sted for hvile og avslapping. Noen legger seg av seg selv hvor som helst uten hjelp eller støtte. Jeg ser dette helt uavhengig av mengde aktivisering valpen/hunden får. Det handler om at man skal kunne lære hunden
 4. Tja, det går i motpoler hele tiden. Jeg skulle ønske at jeg lærte om rotrening for 15 år siden da jeg fikk Odin. Han sliter fortsatt med å legge seg ned og slappe av, særlig andre steder enn hjemme, og jo mer aktivitet, jo mer stresset blir han. På hund nummer to for 11 år siden hadde jeg lært om ro-trening (og rukket å hatt en god del nytte av det på en stresset og reaktiv hund), men det var ikke behov for det. Kovu er en naturlig avslappet type som lett legger seg ned når det ikke skjer noe, allerede fra valpetiden av. Poenget mitt er at valper og hunder er forskjellige. De aller f
 5. De færreste greier nok å holde følge med en løs whippet, men kanskje de har mulighet til å tilby løping i et inngjerdet område, park, bane eller lignende i tillegg til joggingen? Det går faktisk an å gjøre forskjellige ting med hundene. Mine får turer i skogen selv om vi også driver med rally og søk. Det er det jeg mener med at det ene ikke utelukker det andre, det går an å jogge med whippet i tillegg til å gi dem mulighet til å løpe fritt i den farten de ønsker og har behov for. De færreste hundehold er svart/hvitt/enten/eller, det kan være greit å ha det i bakhodet når man poster her, d
 6. Det at de liker å løpe fort og mye utelukker ikke at de synes jogging er ok. Kanskje @Carro92kan spille inn her?
 7. Fra innsiden av bakbeinet? Ikke penis? Dette høres veldig rart ut for meg. Er det sår? Jeg tenker uansett at det er greit å ta en telefon til dyrlegen når man er i tvil om noe. Bedre en gang for mye enn en gang for lite.
 8. Jeg har igjen to-tre av forhandlerene til Canelana innenfor rekkevidde. Så langt har Alna ETT dekken i den største størrelsen, og det er Ambassadør. Nettingdekkenet synes jeg er for klumpete å ha under (Odin har). Jeg har ett eneste dekken i hus med åpning til sele, så her går selen utenpå. Dress er uaktuelt, det er vanskelig nok å kle på hunden som det er. Noe som er grunnen til at vi ikke bruker ullgenseren så mye, den sitter tett og godt under, men er pes å få på. Jeg er så i tvil. Dagens gode idé er å sy et dekken med fôr av tykt ullpledd og noe nylon/vannavstøtende utenp
 9. Tja. Noen hunder klarer seg fint uten, noen har det bedre med. Hvis han har godt språk og får positiv sosialisering ut av det så kan det jo være fint. Og litt opp til dere hva dere ønsker. Hvis det er andre hunder i familien tenker jeg jo at det er naturlig å la de leke sammen når man er sammen, hvis de fungerer med det. Når han leker med andre, er det da hunder dere møter på tur, eller en av de kjente? For jeg tenker at om han får leke med de, og alle andre er "off limits" så lærer han fort det. Tilfeldige lekemøter vil påvirke forventningen til andre hunder mer.
 10. Har et vinterdekken fra før og et fleecefôret regndekken som vi evt. kan hive utenpå et tynnere dekken. Jeg lurer på å rett og slett bare bruke vinterdekkenet egentlig. Det er ikke ull, men tykt og varmt.
 11. Jeg fant i 80! https://shop.zoomarkedet.no/productdetails.php?product=40616 Har du noe erfaring med det selv? Kan det sammenlignes med Canelana Thermo?
 12. Jeg glemte å legge ved lenken fra Finn, men det var en som solgte et dekken på 80 cm. Da er det kanskje for lite til Kovu... Er det noen butikker i Oslo-området som har Canelana inne tro?
 13. For lite. Kovu må ha størrelse 80, foreløpig finner jeg bare Back on Track i stor nok størrelse, og Canelana Ambassadør (men bare noen få steder).
 14. Ja, det har vært litt min tanke også. Men han trenger noe tykkere enn det hjemmesydde ulldekkenet han har nå. Tar gjerne tips om gode ulldekken! Lanullva er ikke tykt nok synes jeg (ikke tykkere enn det han har), men Canelana har kanskje noen ullfôrede med nylon eller vannavstøtende ytterst?
×
×
 • Create New...