Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  12448
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  180

simira last won the day on May 15

simira had the most liked content!

Community Reputation

7534 Excellent

1 Follower

About simira

 • Rank
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Recent Profile Visitors

22707 profile views
 1. Jeg kjenner ikke mange, men av erfaringer i nabolaget er det MYE lyd i fårehunden, den er også en såkalt skjellende hund. Av det jeg har sett av keeshond finnes det faktisk individer som ikke bjeffer spesielt mye, og de er stillere enn de fleste mindre spisshunder jeg har vært borti.
 2. Jeg anbefaler det å sjekke raseklubbene og oppdrettere, og lese godt om begge rasene og typene innenfor der.
 3. Den eneste regelen er at hunden skal sikres som last. De legger seg ikke opp i om du bruker plastbur, stålbur eller ordentlig bilbur, det eneste de krever er at hunden ikke kan bevege seg i bilen og forstyrre under kjøring, eller utgjøre en fare som løst objekt i en kollisjon. Men jeg ville langt heller brukt sele eller plastbur framfor de sammenleggbare stålburene, de tåler ingenting i en kollisjon og kan skade hunden ganske ille hvis de splintrer og spidder hunden.
 4. Lydnivået. Og så tipper jeg fårehunden er mer trenbar enn keeshunden, sånn ut fra type.
 5. En valp ville jeg hatt i bur. Plastbur er ikke sikkert, men bedre enn sele eller ingenting ihvertfall. Kan dere eventuelt låne en større bil? Hva har dere tenkt å gjøre på sikt?
 6. "Hemmeligheten" med aliminumsburene er at de er formet som hule rør, som gir de veldig mye styrke. Og ja, bilen beskytter en del, men om buret ikke er mer solid enn at det splintrer og knuses kan det gjøre mer skade enn godt på både folk og dyr. Da ville jeg faktisk heller brukt sele. De godkjente VGW-selene skal tåle en kollisjon med hund innenfor oppgitt størrelse. Hvordan det vil gå med hunden er en annen sak, men hund og sikring vil ihvertfall ikke utgjøre en fare for andre. Når det er sagt ser jeg ofte bilbur på finn.no, her om dagen ble det gitt bort et helt utmerket kelabur i
 7. simira

  Krevende hund

  Hva er "greit med tur"? Og hvilken rase er det? I den alderen har hunder uendelig med energi og trenger utløp for det både fysisk og mentalt. For meg høres denne hunden understimulert ut. Som det sies over her, jokking (og bjeffing og biting) er oftere symptomer på stress og understimulering enn aggresjon eller dominans. Les deg opp på aktivisering av hund (du finner en del på forumet her) eller meld dere på et kurs i hundesport av noe slag. Det kan også hjelpe å gi hunden ekstra turer i en periode. I den alderen tenker jeg gjerne et par timer tur i løpet av dagen (med snusing, kansk
 8. simira

  Valpebiting

  Jeg tenker at gjeldende stivkrampesprøyte er alltid greit å ha, og særlig når man har hund. Jeg ville nok tatt den. Man kan alltid få bivirkninger av de fleste typer vaksiner, men det er heldigvis ekstremt sjelden.
 9. Puddel høres fint ut ja. Ellers tenker jeg jo at mange raser kan passe dere med den beskrivelsen, de fleste hunder tåler noen rolige dager og er med på det meste, så lenge de får passe mengde aktivitet til daglig. Dansk/svensk gårdshund, bichon-rasene, sheltie, mange muligheter. Det kan jo være fint å ta en tur på utstilling eller agilitystevne for å se hva slags hunder som er der og hva dere liker.
 10. Begge rasene er i utgangspunktet arbeidshunder, men langhårscollien har fått avlet bort mye av behovene sine. Begge har vakt- og gjeterinstinkter, og skal samarbeide med fører. Jeg tenker at langhårscollie er en fin familiehund og at australieren passer bedre hvis man vil satse litt aktivt på hundesport.
 11. På https://publisering.finkn.no/ kan du finne klagesaker på forsikring og hvor mye klager et selskap har fått. Jeg ville sjekket vilkårene nøye, også mot vilkår og priser hos Agria, som nok er det mest brukte forsikringsselskapet for dyr i Norge. Om du har god råd til å ta høye uforutsette utgifter kan du også vurdere om det lønner seg å bare sette pengene til side på en egen konto som krisefond.
 12. Dra hundene fra hverandre etter bakbeina ja, om man får til. Ellers kan man (med risiko for å bli bitt) gå mellom hundene selv, de er sjelden ute etter å skade mennesket. Ellers så er det så utrolig situasjonsavhengig at det er vanskelig å komme med noen fasit. Det kommer også veldig an på størrelsen og lynnet til hundene, om den ene vil gi seg om den andre slipper, osv. Håper det går bra med hunden din!
 13. Prøv deg fram med belønning og hva han vil ha. På den ene hunden vår endte vi med å bruke smør... (greit om vinteren, upraktisk om sommeren). Leker kan også være mer attraktivt enn godbiter for noen. Tauknuter, draleker osv, eller en ball eller bein de kan bære på. Prøv biter av ost, fiskeboller, skinkeost på tube... du finner mange gode belønningstips om du søker litt på forumet her. Det trenger ikke å være at han vil hilse som gjør at han trekker mot andre hunder, som det også sies over. Det kan også være at han både er usikker og vil hilse likevel. Jeg ville kuttet all hilsing på ukje
 14. Hvis du har tatt på deg en hund med separasjonsangst uten å ha minst to mulige hundepassere lett tilgjengelig så har du laget seg selv et problem. Selv om man er hjemmeværende må man jo gjerne ut av huset, og kanskje på ting der hunden ikke kan være med. Om man til og med heller ikke har et sosialt liv så må man kanskje av og til til lege, tannlege osv. Jeg ville fått hjelp av en profesjonell adferdsekspert til å jobbe med dette en periode, så mye som du setter av tid og råd til. Og så tatt det videre med denne hva som evt. er alternativene om det ikke hjelper. Hvis det er en godt voksen
 15. Ditt ansvar som eier er å ta signalene på alvor (på samme måte som hvis et barn hadde fortalt deg at de var redd/hadde vondt, etc.) og si at "det trenger du ikke. Vi går heller litt lengre unna den hunden, og så kan vi gjøre noe gøy sammen". Han sier fra, du gjør noe for å endre situasjonen. Hvis hunden knurrer når noen tar på den kan det være et signal om at noe er vondt, og det bør sjekkes.
×
×
 • Create New...