Gå til innhold
Hundesonen.no

Lola Pagola

Medlemmer
  • Innholdsteller

    11,079
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    59

Lola Pagola last won the day on 30. Mars 2018

Lola Pagola had the most liked content!

6 følgere

Om Lola Pagola

  • Bursdag 15. Oktober

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.lolapagola.com

Profile Information

  • Kjønn
    Hemmelig
  • Bosted
    New Pretzel
  • Hunderase
    personlig klegg

Nylige profilbesøk

34,020 profilvisninger

Lola Pagola's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

20.8k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Lola Pagola

    Dalmatiner

    Hva er det som gjør at du anbefaler Danmark og Sverige fremfor Norge? Det er jeg oppriktig nysgjerrig på ?
  2. Kondolerer ❤ fryktelig trist at det skulle bli slik. Føler veldig med deg.
  3. Søte Nitro ❤ håper dere får en kjempefin sommer sammen, minst!
  4. 11.mars måtte jeg farvel med min beste venn. Vi fikk 11 fine år sammen. ❤
  5. Søte Ellie ? gratulerer på etterskudd!
  6. For max fluff er det vel bading, føning og børsting (mothårs) som gjelder. Moro at du vil stille ut da, de er ikke akkurat overrepresentert på utstilling.
  7. Du får nok de svarene du får fordi folk flest her inne er imot burbruk:) Det er utrolig mye ukritisk bruk av bur som oppbevaringsplass av hund, mange hunder ligger i bur både om natta og når eierne er på jobb. Det blir gjerne 14- 16 timer (eller mer) iløpet av er døgn. Det er i ekstreme tilfeller, men noe mer enn korte tidsrom (opp til et par timer) er ganske drøyt det og, synes jeg, spesielt når det finnes så mange andre alternativer. Det er jo klart av dine innlegg ar du ikke ønsker å bruke bur på denne måten, men jeg (og andre) ønsker å informere om at det går an å ha valp uten å ha bur inne, valpebinge osv som allerede er nevnt er alternativ som gir dere den tryggheten dere ønsker, samtidig som at valpen ikke er innestengt på samme måte og som gir valpen valgmuligheter når der gjelder underlag og å kunne fjerne seg fra egen avføring. Men jeg er glad for å lese at du ikke tenker å bruke bur når hunden er voksen. Beklager at du ikke får svarene du ønsker deg, det får man gjerne ikke her inne i bur-tråder ?? Lykke til med hundekjøp, uansett om det blir bur eller ei. Ps. I Sverige er det faktisk ikke lov engang... https://www.skk.se/hundagande/tips-och-rad/skotsel/hund-i-bur-vad-galler Hund i bur – vad gäller? Får man ha sin hund instängd i en bur hemma? Svaret är rakt och tydligt: Nej, det får man inte, inte ens i två minuter, då bryter man mot lagen. När du har fått hem din valp är den åtta veckor fyllda och räknas enligt lagen som en ”hund”. Då gäller följande: Det är förbjudet att hålla hunden i bur inomhus – om burens dörr inte är borttagen helt och hållet. Att ha burdörren öppen räcker alltså inte. Det är förbjudet att hålla hunden i en ”lekhage” av fyra kompostgall
  8. Du får sjekke mattilsynet sine retningslinjer når det gjelder burbruk og størrelse før du begynner å stenge inn valpen inn i et alt for lite bur. Edit: her er det mattilsynet skriver: Mattilsynet definerer at hunden med god klaring skal ha plass til å stå oppreist, snu seg rundt, ligge i naturlig stilling, strekke seg, endre liggestilling og regulere kroppstemperaturen ved å legge seg på ulike underlag (f. eks teppe og bart gulv). Det skal også være plass til vannskål i buret. I praksis betyr dette at kjøpebur blir for små for mange hunderaser. Mange bruker derfor gjerder, kompostbingevegger eller annet for å stenge av et område i huset hvor hunden kan oppholde seg dersom man ikke ønsker å la den gå fritt rundt mens den er alene hjemme eller om natta. Dersom hunden trives godt i bur må den gjerne ha et bur den kan ligge i, men da må døren være åpen eller fjernet. Når du har hunden med deg i bil er det bra å bruke et bur som gir den begrenset bevegelsesmulighet. Se til at burdet er solid og sterkt nok til å beskytte hunden ved bråstopp eller kollisjon. Transportbur er trange for at dyret ikke skal skades under reisen. Siden burene er trange, skal hunden ikke oppholde seg her for lenge uten lufting. Slike bur er heller ikke egnet til oppholdssted over tid mens bilen er parkert, for eksempel mens eier er på jobb. Det er ok å lukke hunden i mindre bur når den er hos veterinær, under sykdom som gjør at den ikke skal bevege seg mye, når man overnatter på hotell eller under konkurranser og utstillinger. Og det er ikke slik at valpen kommer til å la vær med å tisse inne i buret selv om det er lite. Det betyr bare at valpen ikke kommer seg unna når det har hatt et uhell. Valpen tvinges til å oppholde seg i egen avføring. En annen ting er temperaturregulering og underlag. Ved stort bur kan valpen ha både en myk seng og ett hardere underlag. Skal du først bruke bur så er min mening at buret skal være så stort som mulig. Er ikke det en selvfølge? Og ang trygg plass, en trygg plass kan valpen få uten å måtte ligge i bur. Det er ikke nødvendigvis slik at hunder roer seg i bur fordi det er trygt, det er jo fordi de ikke har noe valg, ren resignasjon. Hva med å starte hundeholdet uten bur? Det er faktisk mulig, selv om man skulle tro at valpekjøp = burkjøp. (Bruk av bur i bil er noe helt annet, og hunder klarer fint å venne seg til det uten å måtte øve på det innendørs...).
  9. Oj, det skravles ikke så mye her inne lenger! Jeg er støl i hele kroppen (magen inkludert, merkelig nok) etter et døgn med utstilling i letohallen (arrangør), og kjenner at det for en gangs skyld er deilig at det regner, for da slipper jeg å ha dårlig samvittighet for å ligge på sofaen i dag. Selv om det ser ut som det lysner litt da så spørs hvor lenge jeg klarer å ligge her. Kjenner jeg har lyst på utstillingshund igjen, klubben har så fine rosetter med prikker på ?
  10. Casper har fått seg insta da... ? @curias.bebop
  11. Ja den var overraskende bra! Jeg har lest mye Stephen King, han er en av mine favoritter, men med noen få hederlige unntak så blir alle film og serie-adapsjonene til bæsj. Grøsser enda av den fæle dark tower filmen ? men dette er jo basert på karakterer og universet, så da blir det litt annerledes heldigvis ?
  12. Det ble kastet opp om natten (våknet bare til at det lå i senga hans med mat rundt), en drøy måned etter han hadde spist det. Fortalte det til dyrlegen, og hun sa at det hadde hun ikke forventet, så veldig overraskende. Hadde jo begynt å tro at han aldri hadde spist det
  13. Kjøper fra ebay. Jeg og har kjøpt mange oppigjennom, har mange seler og halsbånd. Også mister jeg dem iblant. Plutselig er de borte...
  14. Åjaaa da er jeg med. Casper hadde jo allerede tatt rabisin mange år før reglene ble endret :-) De svenske tollerne rista alltid på hodet over at vaksinen bare gjaldt ett år i Norge mens 3 i andre land. Rare greier. Og veldig unødvendig og uøkonomisk.
  15. Det var da på tide, Casper skal ta sin nå snart, 3 år siden sist. Så dyrlegen din er iallefall 3 år etter ? Er den gamle typen tror jeg, var vel bare i Norge den bare varte 1.år, den har blitt lagd for å vare 3 har jeg fått høre. Edit; malamuten oppklarte for meg lenger ned ?
×
×
  • Opprett ny...