Gå til innhold
Hundesonen.no

Riot

Medlemmer
  • Innholdsteller

    191
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Riot

  • Bursdag 12/18/1989

Profile Information

  • Kjønn
    Mann
  • Bosted
    Bergen

Nylige profilbesøk

6,011 profilvisninger

Riot's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

75

Nettsamfunnsomdømme

  1. Flott bilde forutenom at du har brukt den sykeste oppskaringen jeg har sett i mitt liv. Havørner er flotte dyr. Har sett og fotografert disse mange ganger og syntes de er like majestetiske hver gang. Litt uskarpe bilder, men ellers bra. Kanskje litt høyere lukkertid og bedre fokus neste gang? Utrolig vakker hund i hvert fall. Elsker shibaer og din er utrolig søt! Nommin! En tur til Polen har vel aldri skadet noen? Vært i Sopot og hatt to fantastiske uker der! Der har jeg hilst på mange aspirerende og inspirerende fotografer ved fotoskolen der. Maten har vært fantastisk og været var helt klart ikke til å klage på. Utelivet var amazing og hotellet var bedre enn jeg hadde forventet! Lite med folk som kunne engelsk noe som var litt plagsomt til tider, men jeg kom jo til deres land så om noe så burde vel jeg snakke polsk. Jeg kan anbefale denne plassen! Har ikke så mye derfra, men vil gjerne vite hva folk syntes. Søteste hunden til ei venninne i Polen. Nydelig, gigantisk skog bak Sopot Gamlebyen i Gdansk Ellers kan jeg glede meg til midten av måneden! Da bærer det tilbake til Bergen fra et 8mnd opphold i Lofoten. Fantastisk plass å fotografere på og bygge nettverk. Kommer til å savne denne plassen. Nå blir det straks å dra hjem til kjæreste, venner og jobb på østlandet som bilfotograf. Men inntil videre så blir det å utnytte siste uken her så godt som jeg kan. Reine, Lofoten, Norway by Carl Riot, on Flickr Og et siste i min favoritt, portrett. (:
  2. Du kan velge følgefokus (om D40 har dette har jeg ingen anelse om) og panorere med hunden hvis du vil ta bilde av den i fart. Ville også valgt høyere ISO. Du har et objektiv som går fra 18-55mm med en åpning på 3,5 - 5,6 (3,5 på 18mm og 5,6 på 55mm). f/5,6 er ganske ille når det kommer til naturlig lys ute på kvelden. Du fikk jo bare lukkertid på 1/30 og selv da ble det mørkt. TL;DR: Kanskje prøve et mer lyssterkt objektiv. 50 1.8 koster vel 800kr eller lignende.
  3. 60D for værtetthet, men du mangler da mikrojusteringer hvis du må justere på fokusen til et objektiv. Eller så er 60D ganske bra. Anbefales.
  4. Ja nå har jeg vært her et par timer og oppdatert meg på alle innleggene. Flott med denne aktiviteten de siste månedene. Har selv vært for opptatt og rett og slett glemt å sjekke innom. Blitt litt lite dyrebilder, og de jeg har er jeg ikke fan av selv (men alt for kunden, eh?). Vi kan vel starte lengselen til dyr med en fin liten krabat som jeg møtte på en ettermiddag. Skikkelig fin liten edderkopp med nydelig gulfarge. Her har vi et par hester fra Unstad. Den lyse jagde oss vekk til slutt, men det gikk fint. Jeg har vel også bilder av personer i tillegg, men har ikke gjort ferdig så mange til tross for et par hektiske måneder. Dette er Oda. Ei tullejente fra Oslo som surfer. Hun ringes ofte for å være foran kameraet når hun ikke er ute og løper eller surfer. Tøffeste. Her har vi enda en langbeint frøken. Blir også ganske ofte brukt foran kameraet. Hadde jeg bare hatt tid til å redigere mer, så. Her under har jeg tatt bilder av et par kompiser av meg da jeg skulle prøve ut nye studioutstyret. Jeg får vel avslutte dagens hundesonenlesing med dette bildet: Et par barn fra en øy som heter Skrova, i Vågan kommune. Tok båten over fra Svolvær halv syv og endte opp med å tilbringe dagen der og møtte en lokalfotograf og tok bilder av øyen og folket der.
  5. Haha, fantastisk bra bilde. Sykt med muskler på hunden, men jesus - ser jo ribbeina. EDIT ADD: Horisonten er litt skeiv. La ikke merke til det så fort så gjør vel ikke så mye, men kan være distraherende. Du kan gjerne få deg en annen logo også.
  6. En laptop har et prosentantall av sRGB. Retina Macbook Pro er ganske nærmt sRGB. Skal du printe vil du helst ha en Wide-Gamut skjerm som f.eks Dell U2711 (billig 27") eller de rådyre Eizo og Nec skjermene. Adobe RGB skjermer er det å satse på, men ingne laptopper med det, sadly. :< Litt lettere sagt: Kjøp en maskin med IPS panel, ikke TN. Bare spør selger på butikk eller sjekk spesifikasjon på maskinen du har tenkt å kjøpe. Bedre innsynsvinkel og fargegjengivelse med IPS enn TN. TN er horribad. Gruer meg egentlig til å redigere på Macbooken da jeg kommer fra U2711, men vurderer denne http://www.komplett...aspx?sku=597287 Spørs om jeg skal gidde å ta meg råd til det. Litt dyr skjerm å ha stående på internatet. *er fan av å ha ekstern skjerm så kanskje jeg er litt fordomsfull, haha.
  7. Helt riktig, frøken. Gleder meg kjempe! Har bare hørt fantastiske ting og gleder meg til å være der. Har litt lyst å bli stipp men det er jo et helt ekstra år, og spørs om jeg klarer å være flink nok første året til å en gang få sjanse om jeg søker.
  8. Kan du snoke der? Er du medlem? Trodde det var en lukket gruppe. Evt gikk du der i fjor? Venninne av meg gikk der i fjor. Hun savner det sykt og har planlagt å komme på besøk. Har sett så mange bilder og videoer fra i fjor at jeg kan ikke fatte at ikke flere drar på FHS. Er like gøy som barnehagen var når vi var små, haha.
  9. Posterisering, yay! Nei her bare lekte jeg meg og fikset ikke på "forgrunnen" før jeg hadde lagt det ut. Sånn går det når man hiver på med skygger i pluss. Untitled image by Carl Riot, on Flickr Dette her var egentlig bare et testbilde. Det var utrolig med dis og gadd ikke sitte i hundre timer med en 10" netbok å redigere, men himmelen var kjempe gøy. Ser én feil, men vil høre hva folket ser og dømmer. Clouds by Carl Riot, on Flickr
  10. Ser ut til at du ikke har fokus her? Om du har tatt det på 1/20 så regner jeg med stativ - bruke liveview og zoom in for å se om du har fokus (Nikon lar deg zoome over 100% så zoom helt inn så zoomer du ut to ganger for å få 100%). Hva er dne hotspotten helt nede? Ser ut som blitz men i følge EXIF har du ikke brukt i hvert fall den innebygde. Mer-liv-tips: Hadde vært kult å se den i et gammelt rom med en lampe ved siden av eller som henger fra taket. Sleng en blits inn i bildet som går i taket så drar du lukkeren ved å ha litt lang lukkertid slik at du får inn lyset fra lampene også for å få en litt mer levendes effekt. Det tror jeg kunne blitt skikkelig kult! Drar man med lukkeren så får du slikt: http://i.imgur.com/Xf4i0.jpg Om du lurer på mer angående den type lys kan du google "dragging shutter"
  11. Ser ut til at du har brukt et vidt objektiv? Om du har så anbefaler jeg deg å ta en titt her for å se hva fokallengde gjør med personer: http://www.lesjones...twood-tile1.jpg Mitt første bilde med D800. Er ikke særlig min stil å gå ut og ta randomme bilder, men jeg måtte få prøvd den en eller annen gang. EXIF ------ Nikon D800 Nikkor AF-S 70-200mm f/2.8G VRII ED 1/125 f/2.8 ISO 1800 Kun redigert med Silver Efex 2. Kan si med en gang at jeg gjorde det fordi jeg bruker et elendig panel for tiden som ikke eier farge. Får det aldri til å se riktig ut på annet enn denne om jeg redigerer i farge.
  12. Raskt og enkelt. Rundt 600 bilder med 7Den din. http://www.japanphoto.no/product/minnekort,-lagring/compact-flash-cf/sandisk-cf-extreme-16gb-60mb-s/ Har butikk i sentrum så er vel bare å ringe ned og høre om de har på lager og pris i butikk.
  13. Okei, tok meg hundre år å få "framkalt" bildet med denne elendige netbooken, men her er naboens kjæledyr. MERK: Ikke ment for noe kritikk, akkurat. Dere er jo kjæledyrfolk så tenkte jeg skulle vise naboens valg av å ha gris.
  14. De tilbakestående menneskene som jobber i posten har klart å klusse til ordren min. To pakker, en med to objektiv og en med ryggsekk (virkelig japanphoto, ikke begge i en stor pakke eller hive objektivene i ryggsekken?!). Bedriftsexpress over natten. Pakkene ble levert inn samtidig. Dvs. at disse pakkene lå rett ved hverandre, eller evt. oppå hverandre. Hva klarte posten? Jo, å miste den ene. Den med objektivene. Så nå må jeg vente til mandag før jeg får de. Blir så sykt forbannet av slik idioti. Jeg ringte med en gang til posten (bring da, samma det) og spurte etter pakken min. Damen jeg snakket med var kjempegrei og jobbet med det i nesten to timer før hun ringte meg tilbake. Hun sa hun ikke ante hvor pakken var og det gjorde ingen andre heller. Hun sa jeg måtte vente til mandagen for å se om jeg fikk den til den tid. :/ Prøvde å snakke om båndene de har pakken på og at de sikkert ble delt opp på båndene. Noe som gir fint lite mening når pakkene var samlet. Jaja, synd trist leit for meg. :angry: EDIT ADD: Ikke for å være slem med de som jobber hos posten. Noe har gått gale her og siden jeg er kunde så blir det jo tatt ut over hele bedriften. EDIT ADD: HAH! Mer om hvor teit det er å snakke med posten. Ble så forbannet at jeg gikk selv ned til postkontoret her på råholt og forlanget å få lete etter esken selv. De påstod at den aldri hadde vært innom, og det sa jo damen - hun avsluttet når hun hadde ringt helt til Halden. Vel, hva ser man - jeg fant den selv. Ædda bædda, posten!
  15. Hentet d800en i dag. Slenger opp bilde i morgen når resten av opptikken kommer. Skal komme på døren. ingen fokusfeil ei heller. Konge! Skyter jeg med lossless compressed RAW så blir det 40mb. Velger jeg uncompressed RAW blir det 70 - 80. :/ Aner ikke hva du mener ang. spare på optikken. Alt jeg har kjøpt er top-of-the-line. 70-200 f/2.8, 24-70mm f/2.8, og Sigmaen kan man faktisk bruke. Nikon sin 50mm til 2200kr har treg autofokus og er soft i kantene. Det sies at den er bedre enn 50 1.2L til Canon, men jeg har kun brukt disse hver for seg og ikke tenkt på det. Tror ikke Nikonen er noe bedre, men kanskje skarpere stoppet ned til noe ala 5.6 eller 8. Bokeh, CA og fokus vinner nok Canonen på galant. Anyways, for å være ærlig tror jeg ikke særlig på det. Eneste grunnen til at jeg nevner det er at det er Canon. Kjent for dyr opptikk. Men den har også verre CA enn Sigmaen. Eneste er jo at selv om jeg betaler en tussing mer for Sigmaen så kan det jo hende jeg får et dårlig eksemplar, men det gjelder jo alle produsenter. Ingen er laget likt. Om det var det at jeg ville ha zeiss of mellomformatopptikk så er det fordi: - Zeiss: til tross for manuell fokus, så knekker den Nikon sin 14-24. Jeg har dog tenkt å kjøpe 14-24 siden det hadde vært kjekt med ultravidt. - MF: Høyere oppløsning i glasset. Når jeg kommer hjem til skikkelig pc kan jeg lenke deg til en 36mb jpg fil rett fra en D800E med et Hasselbladobjektiv. Et bilde av en bil. Det er så skarpt at det ser ut som det kommer fra storformat og skalert ned til 36mp. Og det med 'blad. Finnes bedre opptikk der ute til MF. Nikon har dual slot i noen av sine kameraer. D800 har CF + SD. Ja. spørs jo på objektivet, men jo mer stoppet ned et objektiv blir jo bedre blir det. Er ingen som er skikkelig skarp helt åpen, for å være helt ærlig. Og jeg har ingen lyst å ta bilder av gamle ting. Jeg er ikke fan av snapshots.
×
×
  • Opprett ny...