Jump to content
Hundesonen.no

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Hei, Jeg har en Gordon Setter tispe på 5 år. Hun er ekstremt energisk spesielt rundt andre mennesker, samt når noen kommer og går hjemme. Jeg sykler, løper og står på ski med henne nærmest hver dag for å hvertfall dempe denne adferden noe. Vi har hatt to Gordon Settere før som var helt like, men som roet seg når de passerte 4 år. Er det noen som har gode tips eller erfaringer for å roe henne ned? Det er generelt veldig høyt energinivå på henne hele døgnet. Hun hopper ikke på andre, spiser aldri på ting og er veldig sosialisert, men har veldig høyt energinivå.
 3. Today
 4. Det er som nevnt aldri noen som har leker eller godbiter i hundeparkene. Der løper hundene sammen. Er ikke noe problem å gi godbiter til andre hunder samtidig som hun vet at hun også får (før eller etter). Vanskelig å forklare dette i ord ser jeg. Verken jeg eller andre som kjenner henne synes at noe av dette er et "problem" foreløpig. Men vil være i forkant og unngå at det skal utvikle seg til det. Skal teste ut det du foreslår. Tusen takk for utfyllende svar!
 5. Yesterday
 6. Som @maysofienevner, ta en titt på coop. Etter denne typen: https://www.obs.no/kjaledyr/hund/hundeutstyr/hundeseler/2120929?v=Obs-7312132130078 Det er nok ikke bredden foran, men også rundt hele brystet, altså fra skulder til skulder, tipper jeg. Du bør uansett ha med valpen og prøve.
 7. Jeg har en spaniel, som i likhet med din labrador er laget for å bruke munnen. Han beit også enormt mye som valp, og bruker fortsatt munnen en del. Feks når jeg kommer hjem vil han gjerne «bite» meg i hendene, eller rettere sagt i våres tilfelle: holde noe. Så han har jeg lært å hente leke når jeg kommer hjem, eller besøk kommer😊 Kanskje dere kan prøve det? Alltid ha en leke tilgjengelig, lære hun å plukke de selv i situasjoner hun egentlig vil bite? Og ellers som nevnt, ta kontakt med atferdskonsulent og retrieverklubben!
 8. Vi har superinnkalling (dvs hunden snur og kommer, skal ikke ofre en tanke på andre ting enn det) på fløyte. Gir da en liten boks med leverpostei, de du får i multipack. Har også en superinnkalling på stemme, sier «HIT», samme belønning da. Evt leke med draleke etterpå også😊 Jeg roper også både «kom» og navnene deres hvis jeg vil ha oppmerksomheten deres, men superinnkallingen(e) bruker jeg hvis det er absolutt nødvendig at de kommer med en gang.
 9. Last week
 10. Konkrete kjøp/omplasseringer :)
 11. Det er derfor det finnes Australian Sheperd. Lite stress, gla i mennesker og like intelligent som Border Collie.
 12. Happy eiere og hund, det var ingen ting galt å finne 🙏🏼
 13. Da har vi hatt noen kurskvelder på Hundestjerner kurset og jeg er foreløpig fornøyd. Jobbet litt med target, både hånd og kloss/matte. Da spesielt mot bakpartskontroll - utgangsstilling og rygging f.eks. Og utsending - høyre/venstre/vending. Neste gang skal vi jobbe med slalom mellom pinner og mellom beina. Limit er som vanlig et arbeidsjern, og det er fryktelig gøy å jobbe med henne! Dessverre fikk hun nok i seg litt eføy før helga så magen hennes er så som så akkurat nå. Takk og lov for at jeg var godt forberedt og hadde både zoolac og canikur for hånd! Dristet meg til å bruke
 14. Det er aberet med brukshunder, de er ikke bruk for de lenger. Men er det verdt å redde de?? Vet ikke, er delt i dette spørsmålet.
 15. Om man kjenner testiklene kan man ofte manipulere dem ned. Det er enklest om hunden ikke har magen full av mat og mens den står på bakbeina så klemmer/drar du dem forsiktig ned mot pungen med en finger i på innsiden av hvert lår (eller der du kjenner testiklene). Om de popper ned, så er det et godt tegn til at de selv blir å holde seg der, om de ikke blir værende så er det bare å gjenta, gjerne en gang om dagen eller sådan Nei, 6mnd er ikke siste mulighet, her har jeg hatt hannhund på 8 og 13 mnd som får ned steiner. Men vanligvis, om de ikke er nede innen 6 mnd uten å ha danset opp og n
 16. Avliving av gammel, syk og sliten hund har jeg opplevd som godt — for hunden — men jeg fikk avlivet en middelaldrende, frisk katt hos veterinær, og selv om det var rolig, så var det ikke fredelig. Han fikk sterk angst da narkosen begynte å virke. Det blikket som ropte «Hjelp meg, mamma!» mens han kjempet mot narkosen. Ikke en god opplevelse. Avliving var den beste løsningen, alt tatt i betraktning, men ikke et godt minne. Kan lett se for meg at noen dyr kan få utagerende panikk om de ikke helt stoler på situasjonen og menneskene i rommet.
 17. Tragisk er ikke et nok dekkende ord, foreldrene orker jeg såvidt tenke på, men har også medfølelse for eier oppe i dette som nå i tillegg til å måtte bære på denne byrden og har mistet hundene sine risikerer fengselsstraff… Men har ikke heller fått med meg noe om hva som egentlig konkret hendte.
 18. Ene hunden i programmet "Fra bølle til bestevenn" hadde samme problemet: https://tv.nrk.no/serie/fra-boelle-til-bestevenn/sesong/1/episode/1
 19. Earlier
 20. Har du mulighet til å sende til meg også?
 21. Hvis jeg anser situasjonen og kroppspråket til den løse hunden som truende, så prøver jeg først å dytte mine bak meg mens jeg går foran og tar ut et bein - kan fint finne på å brøle også til den andre hunden😅 Når jeg bare hadde Milo var plan B å plukke han opp, men med to stk funker ikke det. Som regel backer hunden vekk og eier kommer for å ta den. Noen ganger ser jeg situasjonen slik at jeg bare slipper mine, spesielt hvis jeg ikke har tid til å få de bak meg ol. Veldig ofte er det ei søt tispe eller en ung kjekk kar som vil hilse, så vi har vært heldig når vi har møtt løshunder.
 22. Jeg anbefaler Bravecto for å ta livet av flåtten. Det fås som påflekkingsvæske og som tyggetabletter og har få bivirkninger (1,6% av hundene får diaré, oppkast o.l.). I tillegg er det lurt å bruke noe med repellerende/frastøtende effekt. Noen eksempler er Beaphar halsbånd og biodråper, men det finnes også andre produsenter. Noe nytt i 2021 er Trine potevoks med repellerende effekt på flått og flyvende insekter. Den er basert på citronella-, lavendel-, og nellikolje og disse essensielle oljene har dokumentert effekt overfor flått og flyvende insekter.
 23. Hei! Det er alltid lurt å bruke repellerende midler i tillegg til Bravecto da det preparatet ikke er repellerende. Av repellerende midler får du enkelte via resept fra dyrlegen, men det finnes et utall i dyrebutikkene også. Et par eksempler er Beaphar halsbånd og biodråper. Noe nytt som har kommet i år er potevoks med repellerende effekt mot flått og flyvende insekter. Den inneholder citronella-olje, lavendel-olje og nellikolje. Hilsen en dyrlege.
 24. Tror dette var mitt siste kjøp, om jeg ikke tar helt feil på rekkefølgen. 🤣 Ble så lei av ikea krakken som sklei rundt når jeg trente med den som target, så da ble det en liten bestilling fra Actiondog Hundeutstyr. Fargene ble litt så som så, hadde ikke inne særlig utvalg på tidspunktet jeg bestilte. Plattformtarget i tre, lys rosa, med antiskli matte på toppen fra LG Apporter. Gummitarget, 30 x 30cm, lys blå. Apport, M med glitter. Rosa. Klype til neseprøver, lilla. Smart Chaser leke, blå. Kong, lilla. (Senior, jeg putter tau i disse selv og bruker dem som belønningsleke)
 25. Om du ønsker å veksle mellom høyt og lavt trekk punkt så ville jeg bestilt trekkeselen fra Minipina med pinne del når hunden er ferdig utvokst 😊
 26. De fleste ukene pleier jeg å kose og leke en del (da leker jeg alltid drakamp, så det blir et samarbeid mellom meg og valpen og vi har der gøy sammen). Også trener jeg kontakt. Hvis valpen allerede tilbyr øyekontakt kan du belønne det, og etter hvert legge på en kommando. God kontakt er gull verdt i all treninf fremover. En annen ting jeg pleier å gjøre er å alltid ha med mat/godbiter i lomma når vi er i hagen eller ute på tur. Hvis valpen kommer mot meg eller ser på meg så belønner jeg og gir godbit. Sett på en innkallingskommando etter hvert. Etter hver kan man da starte med innkallings tren
 27. Det kommer an på om du mener "lang" i tid eller strekning. Alle hunder trenger opptrening og tilvenning til lengre turer, men overnattingsturer i skog og mark (eller fjell) kan du fint ta med valpen på fra ganske tidlig av. Så lenge du går i valpen/hundens tempo, og passer på å ta nok pause og gi den tid til å drikke og spise underveis så kan du ta den med så fort den har slått seg til ro i nytt hjem. Hvis du skal gå milevis ville jeg nok ventet til den nærmer seg året. Men gi den noen uker til dere har blitt kjent og vant med hverandre, og start med korte turer. Husk at noen valper/unghu
 1. Load more activity


×
×
 • Create New...