Jump to content
Hundesonen.no

All Activity

This stream auto-updates

  1. Past hour
  2. Mener at nettet har litt mindre ruter nede enn lenger oppe, men ja, liten hund kan nok komme seg ut. Så an til at den som spurte har samojed, så ikke heeelt liten hund 😉 Bole har greit utvalg av ulike slike gjerder, så finnes også med mindre ruter, men da også lavere høyde.
  3. Today
  4. Hodet, hvis man har ridgeback ja. Mindre hunder kryper jo ut der, det gjerdet var uaktuelt for gårdshund, for å si det slik.
  5. https://www.bole.no/elnett-for-vilt-ulv-145-cm-50-m-271785 Jeg brukte dette der vi bodde før. Det koster jo noen kroner, men man kommer da et stykke med 50 meter. Hadde selvsagt ikke strøm på... Merk at rutene er relativt store, så hunden kan gjerne stikke hodet ut, og bør jo da ikke være ute uten tilsyn, noe jeg forøvrig ikke gjør uansett.
  6. Oooh, det ser praktisk ut som midlertidig gjerde! Jeg har lenge tenkt på det samme for å unngå at folk lar hundene sine gå ut på plenen min på vår siden vi ikke har grøft. Men på vinteren har vi så mye snø at plogen vil ta knekken på et vanlig gjerde, igjen fordi vi ikke har grøft mellom eiendom og vei.
  7. Yesterday
  8. Vi bruker denne nettingen, 1.5m høy: https://www.jula.no/catalog/hage/hagemiljo/gjerder-og-stakitt/gjerdenetting/gjerdenetting-738004/ Med gjerdestolper for elektrisk gjerde, ala disse: https://www.felleskjopet.no/husdyr/gjerder-og-grinder/gjerdestolper/plaststolpe-standard-140cmpr-s-47249752/ De har 10-pk med stolper av de ulike lengdene til en lavere pris.
  9. Tenker å inngjerde hagen, men ikke permanent. Tenkte først å kjøpe inn mange kompostgrinder, men om noen har et bedre forslag til hva man kan bruke, som ikke er grisedyrt heller? Tenkte kanskje på noe sånn netting jeg har sett folk ha, med stolper, men litt usikker hva det heter
  10. Hei, holder på å planlegge opphold for hunden min da jeg kommer til å være bortreist en uke til høsten. Ser nå etter kenneler/hundepensjonat med treningsopphold i tillegg, slik at han ikke kun får lufting om dagene, men også litt jobb. Har blant annet funnet ut at Fuglehundenes Verden og Dombås Hundesenter har opphold med trening, og ønsker egentlig bare å høre om noen har erfaring med et av disse stedene. Ikke nødvendigvis av kun opphold med trening, men om noen har hatt kurs der eller lignede, og om du var fornøyd med folkene som instruerer/jobber der og treningsmetodene som ble br
  11. Last week
  12. Det var omtrent sånn jeg måtte gå frem med en av mine labradorgutter. Det tok tid og mye jobb, men det hjalp. Han lærte å beherske seg i nærheten av vann.
  13. Verdt et forsøk! Takk for tips 😊
  14. Jeg ville nok fått hjelp av en instruktør til dette. Med en godt voksen hund er dette et stort prosjekt som vil ta tid og mye arbeid. Du finner adferdskonsulenter i hele landet på https://www.atferdskonsulenter.no/ Generelt sett ville jeg jobbet med hverdagslydighet og kontakt i alle sammenhenger, og ekstra mye med kontakt i nærheten av vann. Altså at hunden skal se på deg. Bruk vannet som belønning, at han får gå litt nærmere så lenge han er rolig og har god kontakt med deg. Du har en blanding av to raser som er avlet for å arbeide i vann, så det er ikke veldig uvanlig eller unaturl
  15. Hei. Jeg har en Goldendoodle på 8 år som elsker å bade. Problemet er at jeg ikke får han opp igjen. Han klikker helt, prøver å vri seg ut av selen. Han vil bare at vi kaster stein til han, noe vi ikke gjør lenger. Han dykker under vann for å hente opp steiner. Vi har prøvd alt fra å lokke med godbiter, pølser etc og vi har prøvd å gå fra han. Ingenting hjelper. Noen som har opplevd det samme? Ønsker gjerne tips om hva vi kan gjøre. Vurderer hundepsykolog.
  16. Jeg byttet for på alle, sånn for sikkerhets skyld. Og det funket.
  17. Så bra at det løste seg! Her spiser de to forskjellig for. Han eldste er 13år og spiser senior lavkalori for mens bæsjsgomleren, hun spiser valpefor. Hvem bør jeg forsøke å bytte på? Hans?
  18. En av ungdommene mine drev på sånn, koste seg med dritten fra resten av flokken. I vårt tilfelle var løsningen veldig enkel, jeg byttet for. Da avtok problemet, og i voksen alder var det nesten slutt på denne grisete uvanen.
  19. Sin egen sluttet hun å spise helt av seg selv. Virker som hun rett og slett fikk smaken på kameratens variant i stedet 🤢 Hun feiler ingenting fysisk og spiser godt når hun blir foret 3 ganger om dagen. Håper virkelig hun vokser av seg dette. Noe ekkelt å sitte med morgenkaffen mens hun forsøker å forsyne seg med en varm en rett fra «krana».
  20. Koprofagi heter det vel. Det kan være at hun er syk på et el annet vis, eller at det er blitt en uvane. Hvordan sluttet hun å spise egen avføring? Tenker fysisk hindring er vel det beste. Ikke la henne få fri tilgang til etegilde💩 Ta gamlefar ut på do først, før de får være ute sammen.
  21. Min håpefulle på snart 9mnd har en ugrei uvane vi sliter med å bli kvitt. Hun spiser bæsjen til vår andre hund. Da hun var mindre spiste hun også sin egen, noe hun heldigvis har gitt seg med. Begge hundene har hatt fri tilgang på en stor inngjerdet hage som vi nå har laget et avgrenset område på slik at vi lettere kan fange opp om gamlefar må nummer to. Vi følger med så godt vi kan og plukker selvfølgelig opp med en gang vi ser noe. Hun er helt desperat og det blir et kappløp mellom ei drittspisende bikkje og meg med bæsjeposen i hånd. Noen som har vært borti dette? Noe håp om at det
  22. Jeg og Schæfer bikkja mi Mira på 6 år skal på en lang mnd tur med telt og kano. Det kommer til å bli en fin tur, men hun har slitt litt med tilbakefall av våteksem. Noen som har erfaring med det og kanskje noen tips? Har tenkt å ha med en lett håndduk, saks, smertestillende og eksem spray for å forhindre og pleie det. Da vi gikk Norge på tvers sist fikk hun våteksem et par dager før vi kom til mål. Vil helst unngå det så godt som mulig på denne turen siden den blir lengre og langt bort fra sivilisasjon og dekning. Her et par bilder fra NPT turen av våteksemen og etter pleie.
  23. Takk! 💕 Fant ut at en av avgangene er gammelt tog så skal prøve å havne på det begge veiene. Så tar jeg med tøybur i tilfelle, hadde jo vært greit å ha hvis man føler man trenger å skjerme pelsen litt.
  24. Det høres ut som patellaluksasjon, og er ganske vanlig på en del små raser (og noe man prøver å avle bort).
  25. Jeg har en hund som av og til haltet og klynket, før hun var tilbake til normalen. Da jeg tok henne med til veterinæren, mente de det var en sene eller noe som hoppet ut av sporet i kneet hennes, og det var først når hun haltet at hun fikk rettet ut beinet såpass at det kunne sprette på plass. Husker ikke hva det het, men det var visst en ganske enkel rutineoperasjon å få gjort noe med det. I samråd med veterinæren skulle jeg se det an over litt tid, om det vedvarte eller skjedde oftere, men det har vel bare skjedd en eller to ganger på de to årene siden da.
  26. Lenge siden jeg har tatt den turen nå, men om du får plass i hundevogn tror jeg det er en åpen plass til tøybur der. Eller familievogn, der det egentlig er plass til barnevogn. Evt. sitte på plass med sånn firersete, men du er avhengig av at det ikke sitter noen i mot da. Jeg har hatt med tøybur, og fått plass til det, men det kommer rett og slett litt an på hvor du sitter og hvor fullt det er.
  27. Lurte på om noen her har peiling på hvordan tog som kjører på denne strekningen og hvor mye plass det er der når man reiser med hund? Lurer spesielt på om jeg skal orke å drasse med meg et tøybur eller ikke. Ser litt mørkt på det om hunden skulle måtte ligge i midtgangen, det ville nok blitt mye for henne over så mange timer men hun er ellers vant til å reise småturer med tog og da ligger hun enten skvist ved beina mine et sted imellom seter eller jeg sitter i gangen ved dørene sammen med henne, og det blir litt dumt å gjøre det i mange timer føler jeg. 🥴
  28. Earlier
  29. Jeg hadde også sett an i et par dager i situasjonen du beskriver over. Det skjedde noe lignende med hunden min i sommer, han skulle hoppe opp på en steinmur i ganske stor fart, satset ikke høyt nok og fikk seg en skikkelig kræsj. Hylte i kræsjen og haltet etterpå og det virket ganske dramatisk med en gang, men det gikk fint over av seg selv og han ble undersøkt litt ekstra nøye neste gang vi var hos veterinæren. Det betyr ikke at jeg ikke bryr meg om at han har det vondt, men at jeg etterhvert har innsett at man ikke må løpe ned døra til veterinæren for hver minste ting (som jeg definiti
  30. Min hovedregel når det gjelder småskader eller ting som sannsynligvis går over av seg selv er at jeg venter et par dager, med mindre jeg ser at hunden har så store smerter at den trenger smertestillende. Hvis hunden ikke viser tegn til smerte når hun ligger/sitter/blir undersøkt, så tenker jeg at så lenge hun får være i ro så trenger hun ikke smertestillende. Vi halter også når vi har fått en strekk, uten at vi nødvendigvis drar til legen eller tar noe for det. Men det er selvfølgelig hvis almenntilstanden hennes er god, og at hun er typen som viser smerte. Siden hun har vært hos dyrleg
  1. Load more activity


×
×
  • Create New...