Jump to content
Hundesonen.no

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Tenker du på oppdrettere av breton? Hvor i landet bor du? Det er lange vente lister på breton, men ikke umulig å få tak i. Er noen som avler utenfor klubben som jeg ikke ville kjøpt fra (reklameres som spansk breton)
 3. Hei. Min tispe på 1,5 år hadde sin andre løpetid i april/mai. I etterkant av løpetid vil hun ikke drikke vann, annet enn hvis vi blander vann med våtfor eller annet med fristende smak. I perioder virker hun også kvalm. Dårlig appetitt, oppkast og diaré. Vi har vært hos dyrlege og de tror det er hormonelt. Noen som har lignende erfaringer? Dette skjedde også etter første løpetid og da ble hun «normal» igjen etter ca 2 mnd, men så gikk det jo ikke lenge før løpetid kom tilbake, og det hele starter på nytt.
 4. Iom at dette er en dyr designblanding tviler jeg på at det finnes særlig seriøse oppdrettere.
 5. Det er helt riktig. 😁 Tusen takk for at du tok deg tid!
 6. Det er lettere å lære nye triks enn å avlære gamle. Just sayin.
 7. Haha ja, det er kanskje noe i dette med gammel hund og nye triks. 😅 13-åringen her får stort sett også gjøre som han vil, men akkurat dette med graving i hagen er noe mannen absolutt ikke synes er greit, så da må jeg forsøke å finne ut av den problemstillingen. 🙈 Blir Felleskjøpet (kompostgjerde) og dyrebutikken etter jobb i dag da, kjølematte skal testes! 😊 Og vann får han selvfølgelig med ut (gjerne med masse isbiter i) de dagene han helst vil ligge i hagen. 🥰
 8. Da kommer det nok litt an på hvor myk han er, men ja, jeg tenker gjerne at det er mer jobb å endre den type adferd på en gammel hund. Det er derfor min 15-åring nå stort sett gjør som han vil... Jeg ville absolutt ha droppet graving på tur også. Sjekk om han liker å ligge på kjølematte?
 9. Har brukt å gi ham lov når han finner seg et sted under en busk eller lignende når vi er på tur, men det må jeg kanskje vurdere å slutte med da? 😬 Ellers ser det nok ut til at løsningen blir et midlertidig gjerde, som kan fjernes når vi er ute sammen med ham så vi kan følge med. Tok ham på fersken i morges (han var fortsatt ute etter turen, jeg var inne og gjorde klar mat til ham) og da avbrøt jeg ham så snart jeg så hva han holdt på med. Han har egentlig aldri vært noen utpreget graver (graver med jevne mellomrom men vil ikke si det har vært veldig mye før nå når det ha
 10. Hvis han ikke skal grave så må han ikke få lov til det. Da må dere enten følge med og avbryte med en gang han starter, eller hindre ham i å gjøre det. Så enten må plattingen gjerdes inn, eller dere må være ute sammen med ham hele tiden. Den beste metoden for å få ham til å faktisk slutte å grave er nok å være sammen med ham og avbryte enhver tendens. Og sørge for at han har nok vann og skygge på plattingen til å kjøle seg ned der. Litt avhengig av alder og hvor mye han har fått øvd seg på graving så er det ikke sikkert at det går an å få det bort.
 11. Last week
 12. Endelig klarte vi bronsemerket ♡ vi har utsatt det i 2 år. Nå satt det 😊 flinke jenta mi ❤
 13. Har en firbeint som er svært glad i å være ute, og om han får muligheten ligger han gjerne ute hele ettermiddagen i ukedagene, eller hele lørdagen eller søndagen - så lenge været tillater det. Vi har en liten hageflekk med ca 50/50 platting og relativt nylagt plen, og han får ikke lov til å grave her, men gjør det allikevel. Har forsøkt å fjerne ham fra stedet når vi tar ham på fersken, men ikke kjeftet eller noe sånt. Er jeg for mild, siden han fortsetter å grave kort tid senere, eller er det rett og slett ikke noe vi får gjort noe med, annet enn å gjerde inn sånn at han kun får til
 14. Svenskene har jo krav om registrering av alle hunder i riket. Hvorfor somler vi? Innfører vi dette i kombinasjon med registreringsplikt av funn fra veterinærene, så vil det være et godt verktøy i kampen mot vill vest avl (Finn.no) på sykdommer, deformiteter og dårlig gemytt.
 15. Jeg reagerer litt på hvor mye han gjør fra seg pr dag- jeg har ei på 4,5 mnd og hun bæsjer ikke 6 ganger om dagen altså 😮 Kanskje prøve å bytte for? prøve å gi siste måltid senere/tidligere for å se om det blir slutt på bæsjingen om natta iallefall. Tenk også på vannmengden han drikker- altså, mener ikke du skal styre drikkingen hans- på ingen måte- men hun her fant ut at da jeg hadde vann stående ute, så var det jo såå gøy å drikke, så hun tisset og tisset og tisset 😉 og spiser han tørrfor tørt, så trenger han også mer drikke som jeg har en følelse av av renner lettere igjennom, enn om maten
 16. Du har helt sikker rett i at rensligheten vil nok komme. Men jeg har likevel et tips til deg: Mange valper liker ikke å tisse rundt omkring. De liker å ha en fast plass til å gjøre fra seg på. Dvs at det ikke alltid er så lurt å gå og gå for at valpen skal gjøre fra seg. Ta heller valpen til denne faste «gjøre-fra-seg-plassen». Dermed bruker du mindre tid, og valpen kan bli mye raskere renslig. Min mann har med sin latskap gjort alle valpene våre veldig raskt renslig. Han tar de ut ofte, og setter de på plenen rett utenfor ytterdøren.
 17. Har du snakket med oppdretter for å få råd? Hva sier de? Skjønner godt at du ikke orker å løpe ut fra 4. etasje 14 ganger om dagen. Da ville jeg brukt tisselaken på samme måte. Følge med valpen HELE tiden etter måltid, lek osv., og sette den bort på tisselakenet så fort den gjør tegn til å ville tisse. Gjør ikke noe om den er halvferdig før dere kommer dit, hensikten er assosiasjonen. Akkurat på å tisse tror jeg ikke klikker eller belønning har noe for seg, det er ikke en adferd som hunden tilbyr eller kontrollerer i stor grad. Hvis du tror/vet han må snart så ville jeg tatt ham ut o
 18. Det er ikke første valpen Den jeg hadde sist lærte seg å tisse ute etter 3 uker. Hvorfor fjerne tisselaken når det nesten ikke blir brukt? I går tisset han på lakenet 2 ganger, bæsjet inne 2 ganger og tisset på gulvet 5 ganger. Vi var ute 11 ganger i løpet av dagen i går (2 lengre turer) hvor han tisset 4 ganger og bæsjet 4 ganger. 5 av turene vi var ute så gjorde han ingenting. Han har fått godbiter når han går på do ute de siste 2 ukene, men jeg har nå startet med klikker også for å se om jeg får litt mer fortgang på saken..
 19. Du hørte kanskje før du fikk hund at det var slitsomt å ha valp? 😛 Jeg hadde fjerna tisselakenet.
 20. Hvor lenge venter dere hvis hunden begynner å pipe når han skal være alene før man går inn til den? Det virker som at han roer seg og legger seg til å sove etter ca 10minutter, men han virker veldig urolig i disse minuttene. Jeg vil ikke vente så lenge at han får en dårlig opplevelse av det. Han har hatt tilgang til hele leilgheten siden jeg fikk han, noe som kanskje var en dårlig ide. Han vil bare sove i soffaen når han får sove fritt, men jeg ønsker at han skal legge seg på pleddet/hulen sin.
 21. Jeg har hatt han i 2 måneder nå og er ute med han hver gang han har spist, lekt, sovet og annenhver time ellers. Noe mer har jeg ikke mulighet til da jeg har hjemmekontor og må jobbe litt også.. Han bryr seg rett og slett ikke om han tisser inne eller ute, noe som også kjennetegner rasen. Tisselaken inne er for å minske antall ganger jeg må vaske gulvet. Han går ikke på lakenet for å tisse, men av og til så ligger det på en plass der han velger å tisse. Jeg bor i 4 etg uten heis forresten. Alle tepper er tatt bort. Tisse inne er ikke hovedproblemet, det ordner seg til slutt. Det er det å opp o
 22. Hei! Noen som vet hvilke må jeg må ha på en pinnedel? Tauet og lengde på pinnen?
 23. Jeg tror ikke "Drammen Valpefabrikk" oppgir hvor mange kull de har i løpet av året. Disse 10 kullene er en annen kennel (kennel Cunard)
 24. Det er jo mindre enn jeg trodde, de har vel en god del avlshunder? Mulig de faktisk har kuttet ned litt etter kritikken, og fokusert på "cobberdogs"? Er ikke så lenge siden jeg var på nettsiden deres og leste at de kunne levere det meste av krysninger mellom puddel og whatnot. De har også fjernet en del informasjon om betingelsene sine, mindre info mindre å kritisere, tipper jeg.
 25. "Vi har nå rundt e 10 kull i året". Wow, det er jo rein og skjær galskap. Tips til oppdrettere som faktisk har et etisk regelverk rundt avlshunder å forholde seg til finner du her: https://retrieverklubben.no/ https://puddelklubb.no/
 26. Ser dessverre ut som de er affiliert med Drøbak alikevel. Hvertfall for noen år siden... 😢 Han er fra Kennel Cunard.
 1. Load more activity


×
×
 • Create New...