Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, april


maysofie
 Share

Recommended Posts

Jeg fikk akutt lyst på brie og ritzkjeks!

Er det fordi jeg gumlet druer til mellommåltid på jobben i dag? Er magen assosiasjonssyk?

Jeg har norvegia, lasageplater og kjøttdeig, så det får bli det i dag. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Akkurat nå er jeg superfornøyd med lille Fettergutt. Jeg er nemlig på vei hjem fra kurs med en rykende fersk B-godkjent lavinehund.  Flinke Fetter skuffer aldri.

Hei sonen  Må bare dele.. Colored Melody's Calendar Girl. HD: A/A  AD: 0/0 Gjennomført MH - Bestått, med 1 på skudd.   Verdens fineste lille aussie-frøken❤

Fine bikkjer! Han heter Herr Hu, og er verdens søteste! Han ble 2 år i går.  Han er ikke 100% offisielt min enda, vi har ikke ordna med omregistrering, men vi har hatt ham siden rett etter nyttår

Posted Images

Akkurat nå, SFX skrev:

Jeg fikk akutt lyst på brie og ritzkjeks!

Er det fordi jeg gumlet druer til mellommåltid på jobben i dag? Er magen assosiasjonssyk?

Jeg har norvegia, lasageplater og kjøttdeig, så det får bli det i dag. 

Takk. Nå fikk jeg akutt behov for kjeks,  brie og druer :(

Men det skal jeg ikke ha.  Jeg skal legge meg. De eneste som får lov til å vekke meg er Norsk tipping :sleep:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag ble middagen litt vel sprø, vi prøvde å frityrsteke maten. Fish and chips på ordentlig! Blir en stund til neste gang for å si det sånn :aww: var godt, men ikke så mye bedre enn å steke fisken vanlig og koke poteter :P

Nå lukter det frityr i hele huset... Og det var plagsomt mye å rydde opp etter på :P men nå sitter jeg her med tekoppen min, og skulle ønske jeg hadde litt påskemarsipan til desert :aww:

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Pixie skrev:

Skadene på murhjørnene har fått første strøk, det så straks mye bedre ut. Opptygde karmer er pussa ned, samme med det som flasser maling. Men vi venter med vinduskarmen til rett før takst så ikke Uno ødelegger den på ny, det er der han ligger og tydeligvis et sted han liker å ta seg en bit av treverket :innocent:

Men vi fant ut at vi ikke orker å sparkle alle spikerhull og skruehull i lister og vegger...

Forresten dere, bestiller vi takstmann selv eller er det banken som gjør det?

 

Hvis du skal ha prisantydning på leiligheten, så er det megler du skal ha, ikke takstmann.. megler bestiller du og betaler selv :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, *Kat84* skrev:

Helt greit. Så kan fetterne leke med sitt, så leker vi med vårt :aww: Så bli alle fornøyd, både oss tobeinte og våre firbeinte :P 

Jeg løy da jeg sa at vi skulle sykle en runde... vi sykla fram og tilbake :aww: 

7 minutter siden, JeanetteH skrev:

Å milde ... nå melder jeg meg ut av HD diskusjon nr.2 :P 

:lol: Du må jo ikke gi deg :P 

Noen ganger er Willy bare så ekkel... Sykla jo da på tur innover en kjempefin grusveg vi aldri har sykla før, og hadde som vanlig begge hundene på springeren (Yasmine har jo da fortsatt løpetid, og Willy er litt desperat nå på slutten...), og Willy LØP og pissa på trass fordi jeg ikke ville tillate ham å pisse der HAN ville :aww: Pissing i pelsen OG masse hormoner gir særdeles illeluktende hund. Nå har han fått seg en dusj... :x  (og her skal det stå en spy-smiley ...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kommet i gang med jogging igjen! :D 4 mnd pause kjentes, så jeg er overraska over at jeg klarte å holde det gående i 30 min og kom meg litt over 4 km. Fort gikk det jo ikke, men jeg må jo trene meg opp igjen. Med oppvarming og nedgåing ble det nesten ei mil, så vi har fått trimma oss greit i dag.

Nettopp ferdig å støvsuge og rydde her, samboern vaska badet. Så kan vi konsentrere oss om pakking i morgen, for på fredag drar vi på en etterlengta påskeferie til Trondheim :wub:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
1 time siden, Bellare skrev:

Det er heilt sant :) Hadde berre ikkje trudd at noko av vegetarmaten skulle stå i samme prisklasse som noko av det dyraste storfekjøttet man får :P Syns enkelte matvarer kostar svimlande mykje, og er kanskje ikkje så rart det ikkje blir solgt noko særleg av det då

Prisen gjenspeiler vel ofte hva det koster å produsere  - og med de prisene så er neppe produksjonen særlig grønnere enn produksjon av kjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå står det en form med lasagne i ovnen, og jeg tror jeg kommer til å bli skuffet. I forsøk på å være sunnere og mer økonomisk, så har jeg ikke kjøpt ferdig Toro-kit, men kjøpt en pakke med grove plater (som varer til tre-fire middager) og forsøkt å lage kjøttsausen selv. Og jeg tror ikke det kommer til å bli helt bra... Kjøttdeig, tacokrydder, en god dæsj ketchup, en raspet gulrot og en halvliter vann som får koke inn en del - og en hvit saus med baconost. Jeg er skeptisk...

Jeg burde aldri, aldri ta så mye som et bittelite steg vekk fra de få tingene jeg vet hvordan jeg lager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, Belgerpia skrev:

Prisen gjenspeiler vel ofte hva det koster å produsere  - og med de prisene så er neppe produksjonen særlig grønnere enn produksjon av kjøtt.

Jeg kunne gjerne tenkt meg å se et regnskap på akkurat det der... for veldig veldig mye av det man bruker som ingredienser i vegetarmat importeres jo (det er vel neppe særlig stor produksjon av linser, bønner og sånt her i Norge så vidt jeg vet) - så et sånn totalregnskap hadde vært interessant faktisk. 

Akkurat nå, SFX skrev:

Nå står det en form med lasagne i ovnen, og jeg tror jeg kommer til å bli skuffet. I forsøk på å være sunnere og mer økonomisk, så har jeg ikke kjøpt ferdig Toro-kit, men kjøpt en pakke med grove plater (som varer til tre-fire middager) og forsøkt å lage kjøttsausen selv. Og jeg tror ikke det kommer til å bli helt bra... Kjøttdeig, tacokrydder, en god dæsj ketchup, en raspet gulrot og en halvliter vann som får koke inn en del - og en hvit saus med baconost. Jeg er skeptisk...

Jeg burde aldri, aldri ta så mye som et bittelite steg vekk fra de få tingene jeg vet hvordan jeg lager.

:lol: Jeg innrømmer det - det er ikke alltid det jeg lager sånn på impuls blir så veldig godt, det heller... men jeg greier jo å spise det som regel, men godt - nei, det er ikke alltid det altså :aww: Og bare at du kom på at det var lurt å kjøpe GROVE pastaplater da... det utgjør neppe sånn veldig stor forskjell på sunt eller usunt om du kjøper vanlig pasta... grov pasta er jo pr def uspiselig :aww: 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 minutter siden, Belgerpia skrev:

Prisen gjenspeiler vel ofte hva det koster å produsere  - og med de prisene så er neppe produksjonen særlig grønnere enn produksjon av kjøtt.

Skal ikke starte den diskusjonen en gang til men her kan man lese litt om kjøttproduksjon, klima og vegetarisme, bare sånn hvis man er interessert: http://forskning.no/mat-og-helse-klima/2014/12/vegetarmat-er-bra-helsen-og-best-klimaet

Og ja @Siri, soya er noe dritt. Håper veldig (og tror) at det blir faset ut av vegetarmatindustrien snart. Og så MÅ vi jo alle begynne å tenke mer på at alt bør være så kortreist som mulig, det gjelder ikke bare vegetarmat men alt vi omgir oss med, inkludert dyrefor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Siri skrev:

Jeg kunne gjerne tenkt meg å se et regnskap på akkurat det der... for veldig veldig mye av det man bruker som ingredienser i vegetarmat importeres jo (det er vel neppe særlig stor produksjon av linser, bønner og sånt her i Norge så vidt jeg vet) - så et sånn totalregnskap hadde vært interessant faktisk. 

Da jeg gikk på Ås skreiv gruppa mi en oppgave om kosthold og påvirkning på miljøet (vi så spesielt på nitrogen, om jeg ikke husker feil), og sammenliknet tre ulike kosthold. Ett vegankosthold, ett med mye kjøtt og ett som var en mellomting. Det aller beste for oss i Norge er å spise litt kjøtt, og utnytte de råvarene vi har. Skal vi unngå kjøtt må vi spise mange produkter som blir overgjødslet med tanke på nitrogen (grønnsaker blir gjødslet mye mer enn nødvendig, jorda klarer ikke å ta opp mer nitrogen, og det skylles ut med vannet i jorda og renner ut i elver og vassdrag), som igjen påvirker miljøet i form av nitrogengasser og altfor næringsrike vann, uønskede alger osv. I tillegg må en del av kostholdet transporteres over store avstander, som bidrar til økt forurensing fra kjøretøyene da mye av matproduktene i et slikt kosthold ikke produseres i Norge.

 

Vi regnet på det, men jeg har ikke tallene her :) Det var mye jobb å regne det ut, veldig lærerikt :)

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Frida og fuglehundene skrev:

Da jeg gikk på Ås skreiv gruppa mi en oppgave om kosthold og påvirkning på miljøet (vi så spesielt på nitrogen, om jeg ikke husker feil), og sammenliknet tre ulike kosthold. Ett vegankosthold, ett med mye kjøtt og ett som var en mellomting. Det aller beste for oss i Norge er å spise litt kjøtt, og utnytte de råvarene vi har. Skal vi unngå kjøtt må vi spise mange produkter som blir overgjødslet med tanke på nitrogen (grønnsaker blir gjødslet mye mer enn nødvendig, jorda klarer ikke å ta opp mer nitrogen, og det skylles ut med vannet i jorda og renner ut i elver og vassdrag), som igjen påvirker miljøet i form av nitrogengasser og altfor næringsrike vann, uønskede alger osv. I tillegg må en del av kostholdet transporteres over store avstander, som bidrar til økt forurensing fra kjøretøyene da mye av matproduktene i et slikt kosthold ikke produseres i Norge.

 

Vi regnet på det, men jeg har ikke tallene her :) Det var mye jobb å regne det ut, veldig lærerikt :)

Spennende. :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hatt en knall treningsøkt, og er veldig fornøyd med frøkna. Avstanden er fremdeles et problem, må finne en løsning der. Nå ser jeg på alt for dyra- og synes vel ikke det er veldig bra.

I dag blir det pizza, jeg orker ikke å gjøre noe mer enn det.  Jeg prøver å spise litt mer grønnere, og mer fisk- men det er ikke veldig mye der ute. Og mye av det smaker veldig vondt... da frister det ikke å prøve andre varianter.

Nei,får spise pizza og bare slappe litt av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

Og ja @Siri, soya er noe dritt. Håper veldig (og tror) at det blir faset ut av vegetarmatindustrien snart. Og så MÅ vi jo alle begynne å tenke mer på at alt bør være så kortreist som mulig, det gjelder ikke bare vegetarmat men alt vi omgir oss med, inkludert dyrefor.

Ja, det er viktige faktorer, det. 

13 minutter siden, Frida og fuglehundene skrev:

Da jeg gikk på Ås skreiv gruppa mi en oppgave om kosthold og påvirkning på miljøet (vi så spesielt på nitrogen, om jeg ikke husker feil), og sammenliknet tre ulike kosthold. Ett vegankosthold, ett med mye kjøtt og ett som var en mellomting. Det aller beste for oss i Norge er å spise litt kjøtt, og utnytte de råvarene vi har. Skal vi unngå kjøtt må vi spise mange produkter som blir overgjødslet med tanke på nitrogen (grønnsaker blir gjødslet mye mer enn nødvendig, jorda klarer ikke å ta opp mer nitrogen, og det skylles ut med vannet i jorda og renner ut i elver og vassdrag), som igjen påvirker miljøet i form av nitrogengasser og altfor næringsrike vann, uønskede alger osv. I tillegg må en del av kostholdet transporteres over store avstander, som bidrar til økt forurensing fra kjøretøyene da mye av matproduktene i et slikt kosthold ikke produseres i Norge.

Vi regnet på det, men jeg har ikke tallene her :) Det var mye jobb å regne det ut, veldig lærerikt :)

Ja, det var akkurat slike ting jeg tenkte på - men jeg får jo vondt i hodet bare av tanken på å regne på det :lol: 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

..er jeg sliten og grinete. Vært ute og fiksa vei igjen i dag, og siden det er en vei jeg har 45% av ansvaret for, synes jeg 100% av jobben er litt mye. Den som har mesteparten av de siste prosentene skulle komme en tur i dag og se på veien og diskutere litt rundt utbedringer på vei og grinder, men har selvsagt ikke dukket opp og svarer ikke på meldinger. Jeg blir så innmari glad av sånt.

Og så har jeg blingsa på hva som lå i halv pris-haugen, så jeg har kjøpt paideig i stedet for pizzadeig. Pizzaen ble så som så, kan man si. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt dette pratet om vegetarmat(:wub:) fikk meg til å tenke på @ida(sv uviss grunn)... Hvor er hun blitt av? Og @Vala?

 

AN er jeg spent på hvordan natten blir, og om vi kommer oss i bhg/jobb imorgen:huh: 

Hvor er alle smailiene tatt veien forresten? :icon_confused:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...