Jump to content
Hundesonen.no

maysofie

Medlemmer
 • Content Count

  3424
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

maysofie last won the day on December 15 2021

maysofie had the most liked content!

Community Reputation

7625 Excellent

1 Follower

About maysofie

 • Rank
  Vanedyr
 • Birthday 07/14/1995

Contact Methods

 • Website URL
  http://lynwyr.wix.com/lynwyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sandefjord
 • Hunderase
  Border Collie x4
 • Mine dyr
  RLII RLIII Lyn NO34923/13 - Godkjent gjeterhund
  Lynwyr Floss NO54841/17 - Godkjent gjeterhund
  Lynwyr Pil NO30678/20
  RLII My Trusted Friend Kane’s Glen NO44004/13

Recent Profile Visitors

12208 profile views
 1. Av og til skjer uhell, av og til tar laber og prøvetakere feil, av og til lyver oppdrettere om foreldredyr og "hvorfor ikke?"
 2. Ved behov, rett og slett, ca. 1-2 ganger i året. Om de stinker hund eller sau, eventuelt har rullet seg i noe lite digg så får de en runde med shampoo. Ellers så spyler jeg bare av dem gjørme og saltvann etter bading og jobb flere ganger i uka i sommerhalvåret. Border collies, noen langhåret og noen korthåret 😊 Puddelen, puddelblandingen og den portugisiske vannhunden vi hadde før fikk alle generelt 1 bad i måneden, de ble riktignok børstet mye mer regelmessig enn borderne også.
 3. Litt kort og godt: flere oppdrettere som har blitt utestengt fra NKK pga. deriblant gjentatte brudd på NKK's etiske regelverk, avler nå fritt innen NHL.
 4. Det kan godt være at eier er såppas vandt med denne bjeffingen at de ikke skjønner hvor sjenerende den er. Eneste måten å få en endring er jo å gjøre eieren oppmerksom på at det er et problem. Det trengs slettes ikke å føre til noe kleint forhold, bare hold samtalen like hyggelig som alle andre
 5. Jeg er svak for brune hunder generelt. En jevn relativt mørk brun tric (brun, tan og hvit) border collie er så lekkert! Det viktigste er i grunnen tegningene, jeg liker symmetri og den tradisjonelle irish white-looken, for mye hvitt er ikke så innmari pent i mine øyne (likevel har jeg hatt to av dem). Men farge spiller i grunnen ingen rolle i avl eller valg av valp, annet enn å unngå sykdom som kan følge med
 6. Mål 2022: Copy og paste fjorårets mål! + bli flinkere til nærarbeid, især deling, også på fremmede sau, samt mer turgåing. Lyn: - Cert i rally og debut LP2, rett og slett trene mer! - Fortsette være en frisk og rask halvpensjonist Floss: - Holde seg i god form og være min høyre hånd i arbeid - Samle seg noen NM/NS-poeng - Mer rally? Fern: - Fortsette vokse seg stor og sterk - Røntgen, øyelysing og DNA-testing - Trene mer LP/RL med sikt på start etterhvert - Tenne på sau og utvikle seg som gjeterhund. Noe prøvestart rekker vi nok ikke i år, men forb
 7. maysofie

  Søvn

  Dette er veldig forskjellig fra hund til hund, men de trenger ikke opp og ut med mindre de våkner av seg selv Mine har generelt sovet fra 23-06 fra de er 8 uker, en uke eller tre senere så sover de til vi står opp. Går ikke ut med dem med mindre de står opp selv på natta eller jeg er uheldig å vekker dem i løpet av natta når jeg er oppe.
 8. Om du skal dekke veterinæravgifter, så må du selvsagt få tilgang på nødvendige veterinær papirer. Om skader ikke er synlig ved sammenstøt, så må det fremlegges en attest av veterinær at skadene er påført av din hund.
 9. Man kan også finne innavlskoeffesient ved å lage en fiktiv stamtavle for valper som eventuelt ikke er født. Her kan man velge selv hvor mange ledd som skal tas med i utregningen. Gå inn på et foreldredyr, velg fiktig stamtavle, skriv in regnummer på foreldredyr #2 eller velg søk for å kunne søke per navn og rase. Deretter velg stamtavle markeringer - innavl og antall generasjoner. Her er et fiktivt eksempel på to sonenhunder som er kullsøsken.
 10. Har du fått oversendt veterinærattest at skadene skyldes bittskader/hundeangrep? (Dette er jo helt off topic, men hvilken rase er hunden som ble angrepet? Mops, chihuahua eller slikt?)
 11. Å si at 7% er lavt blir veldig feil, for i enkelte raser er dette tvert imot veldig høyt.
 12. Det er i bunn og grunn hvordan jeg har hatt valp denne gang, ser ikke problemet i generell sammenheng Men kulde, valpens forutsetninger til å takle det (pels) burde tas i betraktning. Om det er jevnt -35°C uten parkeringsmuligheter som gjør det lunere, sikre iallefall at valpen får holdt varmen med varm bil, dekken, varmeflasker, liggeunderlag eller liknende tiltak. Har du ikke varmeflasker, så er fylte tomflasker stappet i ullsokker eller lagt under liggeunderlag en kjekk løsning. Selv har jeg latt valpen sove i bilbur sammen med en av mine voksne for å få varme de dagene det har
 13. Jeg har seng frittstående, og har hatt alle valper i den (brukes også ha valpene jeg har oppdrettet sammen med meg siste natta). Ingen problem. Bruker dog å ha et lite lys på, slik at valp ser seg for og jeg kan se den når vi må løpe ut på do på morgenen
 14. Registreringsnummer blir satt etter når oppdretter betaler for registrering. Feks. hadde jeg et kull født 05.12.2019, dette ble meldt inn til NKK og betalt like over nyttår i 2020. Valpene har derfor registreringsnummer NOxxxxx/20.
 15. Det kommer ann på hva parringsavtalen dere mellom sier. Er det avtalt betaling, så er det hva hannhundeier har rett på. Det sagt, så er parringsvalp også normalt sett noe en oppdretter ønsker at hannhundeiere mottar, da det forteller noe om sistnevntes tro på kombinasjonen. Det er dog vanlig at oppdretter har førsterett på valp til seg selv først og fremst, deretter til hannhundeier. Til syvende og sist er det viktigste å ha en god dialog med hannhundeier, det er tross alt denne som skal skrive under på parringbeviset som gjør at valpene kan registreres.
×
×
 • Create New...