Gå til innhold
Hundesonen.no

maysofie

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3,506
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    59

maysofie last won the day on 1. Mars

maysofie had the most liked content!

1 følger

Om maysofie

  • Bursdag 07/14/1995

Contact Methods

  • Website URL
    http://lynwyr.wix.com/lynwyr

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Sandefjord
  • Hunderase
    Border Collie x1
  • Mine dyr
    Lynwyr Floss NO54841/17
    - Godkjent gjeterhundprøve klasse 3
    - Deltatt i flere NM
    - Fylkesmester klasse 3 2020 og 2023

Nylige profilbesøk

21,978 profilvisninger

maysofie's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

7.7k

Nettsamfunnsomdømme

  1. maysofie

    Nabohund

    Ikke at det hjelper problemet, men om dere ønsker å få bukt med lukt især på sommeren, så finnes det luktfjerningsprodukter også til utendørs bruk. Tjoppe kvittering og krav i posten til naboen er ikke dumt heller, selv om det trolig aldri skjer noe…
  2. Bittfeil tilstede ved overtakelse og anmerket på helseattest vil du ikke få dekket problematikk med hos noen forsikringsselskap (med høyde for at jeg tar feil her). Skader som følge av feks. traume ol. kan nok flere selskap dekke, men ikke relatert til bittet eller genetisk dårlige tenner Ulveklør er somregel bare kosmetisk, ja. De jeg veit om som har fått skade på disse har fått dekt denne av forsikringen (If og Agria).
  3. Mellom hver valp glemmer jeg hvor mye jobb det er. Denne lille hooligan er litt ekstra alt i tillegg, ingenting er trygt her hjemme per tiden. Men samtidig er det så mange små øyeblikk som er så koselig, hver gang de gjør noe nytt, mestrer osv. Heldigvis er hun også veldig kul å trene med, spent på hvordan hun er på sau! Fortell meg nå gjerne jeg ikke er ensom i å syntes det er litt slitsomt av og til, samt har prestasjonsangst for å få det bra til… Dagsferskt bilde av lille hooligan I løpet av vinteren har jeg hatt besøk av Pil som jeg solgte som unghund, hun reiste hjem etter en date med en engelskmann for snart 3 uker siden. Så vi håper der kommer noen små i midten av april 🤞
  4. Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  5. Nå er riktignok Librela og Cartrophen medikament, ikke tilskudd. Ville dog prøvd Librela det om veterinær mener det kan være artroserelaterte problemer. De av våre bekjente som har prøvd er veldig fornøyd😊 Leddpasienten her hjemme får, i tillegg til godt fôr, Hyaluron+ eller Ledsupport fra Norsk Dyrehelse, samt lakseolje.
  6. Kjære hundetreningsnerder, gi meg deres tips og erfaringer ? Med ønske om at kommende valp skal få litt mer regelmessig og konstruktiv trening, ønsker jeg snoke etter treningsdagbøker. Håpet er å kanskje sparke opp litt motivasjon til å drive på med annen hundesport enn bare gjeterhundtrening. Føler litt lost i hvor å starte, dog. Er det noen som har tips og erfaringer med treningsdagbøker til hund de kunne tenkt seg dele? Jeg veit ikke helt hva jeg ønsker, men noe som gjør det litt enklere å føre og å ha oversikt over trening. Planlagt er grunntrening (LP/RL-rettet), og om mulig også hverdagslydighet og gjeting. Hovedsaklig økter, men også planer/mål og evaluering. Føring må være enkelt og tilgjengelig, gjerne litt morro. Har tidligere holdt på med Bullet Journaling og det krever alt for mye innsats med oppsett ol. Størrelse på boka har ingen videre betydning, men helst ikke mindre enn A5. Papiret helst av ålreit kvalitet til bruk av både penn og tusj. Jeg kjenner til No Limit Obedience sin, men ikke stort annet.
  7. Orker ikke søke eller lese så fælt ? Hadde innavl noe å si?
  8. maysofie

    Mål 2024

    Denne blir nokså vemodig for min del... Men det er godt å se litt fremover også. Mål 2024: Fortsette dette med å bli flinkere til nærarbeid, lære kjøre litt heitere hund for å slippe gå ut på tid så ofte, kurs, instruere og mer komfortabel i slike situasjoner. I tillegg mer turgåing, jobbe med vektnedgang og egen helse. Vil også prøve få trent litt annet. Floss: - Fortsatt holde seg så frisk og rask som mulig - Verdens beste sidekick og halvpensjonist Ønskemål: - Kunne gå noen prøver og gjøre noe praktisk arbeid Valpis - Få seg et navn... - Vokse seg stor og sterk - Starte grunntrening både som gjeterhund og litt lydighetsgreier - Røntges, øyelyses og DNA-testes Hårete ønskemål: - Godkjent gjeterhundprøve Hårete ønskemål for meg: - Valpis x2???
  9. maysofie

    Mål 2024

    Noen av mine favoritter her på forumet er disse måltrådene, så var det endelig på tide å oppsummere 2023 og sette seg nye mål for 2024
  10. maysofie

    Gjeterhund

    Første bud er å få tilgang til godt innkjørt sau som ikke utfordrer hunden, er det dine egne så søk hjelp av noen kyndige som kan kjøre de godt inn for deg. Det viktigste er at hunden får oppleve mestring i å flytte dyr på en god måte for å bygge selvtillit, det skal trykkes jevnt og behagelig, ikke ruses eller nafses (om det hva du mener med å gå i) Det er mange dyktige lag, nemnder og private aktører rundt om i landet. Om du ikke allerede har noen i din krets rundt å ta kontakt med, så anbefaler jeg deg å ta kontakt med fylkeslaget for hjelp eller videreformidling.
  11. Å sortere på startlister til hundens fordel trodde jeg ikke de hadde lov til, uavhengig av sport?
  12. Om det er valp av denne rasen, så er det ikke mulig å få den registrert i NKK som renraset, nei. Denne rasen er ikke anerkjent av NKK og FCI, de regnes dermed som blandingshunder og kan kun registreres under NOX-registeret til NKK. Stamtavlen oppdretter må få fra UK er dermed ikke verdt et pøkk for registrering i NKK.
  13. Har du sjekket om kullet er registrert i NKK overhodet? For eksempel via foreldredyrenes navn eller registreringsnummer, valpens fødselsdato, oppdretternavn eller sådan?
  14. Nå er ikke dette en kommentar til denne saken i seg selv, for jeg stoler på at veterinærene har gjort sine vurderinger, trolig også utover hva som gjengis her. Spondylose er uhelbredelig, ja. Men å si at det ikke kan bli bedre i endel tilfeller, rent symptomatisk, blir også litt feil. Hunder som bare har tagger, ikke fulle broer, har større sjans for smerteproblematikk, på tross at sykdommen er mindre utviklet. Taggene gnisser og kan skape skarpe smertespenn, broer er stabile, når broene da først har dannes opplever flere at symptomene minsker eller forsvinner. Røntgenbilder trenger heller ikke beskrive symptombilde godt, en hund med mye forkalkninger kan være uten symptomer, en hund med lite kan være kripplende. Det sagt, så er en hund med tydelig endring i atferd og skjelvinger pga. smerte helt klart påvirket. Min erfaring med spondylose er også at de er himla gode på å skjule slik smerte fordi endringene er så små, at det da gjerne må profesjonelle til for å avdekke slikt. Det burde kanskje vært diskutert å prøve smertestillende, Librela eller sådan, men veterinærene er nå en gang de som har mest erfaring og kunnskap om slike situasjoner, om de vurderte det unyttig så hadde jeg lagt min lit til det
  15. Mine fungerer like godt på begge. Fordelen med Mush er litt større utvalg av proteinkilder og grønnsaker. Fordelen med VOM er pris og tilgjengelighet, samt norskprodusert.
×
×
  • Opprett ny...