Jump to content
Hundesonen.no

Tonje

Medlemmer
 • Content Count

  2927
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Tonje last won the day on September 3 2020

Tonje had the most liked content!

Community Reputation

5759 Excellent

1 Follower

About Tonje

 • Rank
  Vanedyr
 • Birthday 07/22/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Hunderase
  Sheltie & australsk kelpie

Recent Profile Visitors

14026 profile views
 1. Jeg ville droppet hundeparken helt, i hvert fall for en lengre periode til hun har blitt voksen og evt teste igjen da. Det skapes mye stress på slike steder og da er det mye lettere for spesielt unge hunder å havne i dumme situasjoner hvor de får dårlige erfaringer. Det finnes da så mye annet moro dere kan gjøre sammen istedet 😊
 2. Som de andre skriver; hvis hunden får godt med fysisk mosjon og dere er inneforstått med at dere får en hund med stor trekkvilje (og dermed kanskje ikke vil gå så pent i bånd) og muligens aldri kan gå løs så går det nok helt fint.
 3. Hva er det som gjør at husky er deres drømmerase? Jeg tenker at så lenge hunden får dekket sine behov så spiller det ingen rolle hva slags familie den bor hos.
 4. Jeg ville dratt til veterinær, å det etter bare noen dager med halthet. Om så bare for å få smertestillende om det ikke var noe annet galt, men nå tyder det jo på at det er noe feil fremdeles iom at han avlaster det så lenge etterpå.
 5. Jeg har to nå, kelpie og sheltie. Det er lenge siden jeg har hatt bare én hund, men jeg tenker at jeg kan trives fint med det så lenge det er en brukshund som dekker de behovene og ønskene jeg har for hundeholdet. Det jeg kommer til å bekymre meg mest for da blir alenetiden, da de jo har mye selskap i å være to når vi er på jobb feks. Så jeg er faktisk ikke sikker på om samvittigheten min vil takle å bare ha én😄 Det er mest praktisk med én da, både mtp tid, plass i bil, skaffe hundepass og ikke minst penger.
 6. Jeg trener, men motivasjonen og mengden trening denne vinteren har nok vært lavere enn vanlig ja. Nå har ikke jeg konkrete planer om å starte konkurranse i år, men jeg savner virkelig den sosiale biten på treninger og stevner. Vi har trent mye alene og det er ikke så givende i lengden altså 😕
 7. Jeg likte spesielt godt at Maren nevnte at bur/binge ikke er noe som skal brukes fast og at målet er at hunden skal kunne bevege seg fritt. Akkurat DET tror jeg mange hundeeiere trenger å høre.
 8. For min del ble det av og til en utfordring å ha hunder med ulike behov. Eldste var 10 år og ville/kunne ikke bli med på alle turer de yngre trengte. Det ble også mer hundetrening med nr3 og det å ha med en eldre frysepinn i bilen var ikke alltid like lett eller gjennomførbart. Derfor var jeg veldig takknemlig for samboer som ofte tok en egen seniortur med gamlingen og var selskapet hans når jeg måtte ture/trene de andre to. Uten hjelpen hans hadde det blitt mer styr enn jeg hadde trivdes med tror jeg. Så hos oss blir det nok ikke 3 hunder igjen, jeg hater å ha dårlig samvittighet ovenfo
 9. Min erfaring med whippet er at de ikke har spesielt stor radius med mindre de faktisk ser et dyr eller kommer over et ferskt spor, da løper de! Settere og andre jakthunder har det jeg vil kalle stor radius, whippeten er ikke der altså.
 10. Tonje

  Mål 2021

  Mål for 2021; Blaze: Samme som i fjor. Håpet er at han slipper tilbakefall og kan fungere som turkompis i mange år til. Skoj: - Trene enda mer bruks og starte i kl.C - Bli startklare for kl.3 LP. Trene mer konkurranserettet. - Sjekkes for hjertefeil som kan dukke opp på rasen. Han må bli 3 år først. Meg selv: - Bli ei god mor for sønnen vi venter. - Flytte til noe med større hage og INGEN boende over oss? Lei av lyder fra naboene.. Tror ikke jeg trenger flere mål, jeg tipper livet blir snudd på hodet i mai og da får jeg vel bare ta ting som d
 11. Mye fint å finne på Finn.no hvis man vil gjøre det billigere. Nille, Jysk og Rusta har også en del interiør til en billig penge?
 12. Å ha 100% kontroll/oversikt over en valp er ikke mulig, det vil alltid være noen øyeblikk i løpet av en dag hvor man ikke kan følge med, og det er ingen krise! Det vil bli mange dammer og avføring på gulvet, det vil bli tygd på ting, den vil finne på mye ramp, men sånn er det i en periode og det går over. Senk skuldrene. Bur ville jeg droppet. Du vil ha mye mer igjen for å få en hund som kan slappe av uansett hvor den er, å ikke være avhengig av et bur eller lukket rom for å kunne slappe av. Sånt blir det ikke trivelige hunder av.
 13. Neste hund blir også en kelpie, jeg har funnet drømmerasen! Forhåpentligvis lenge til det blir aktuelt med en hund til da, det holder med to pr nå.
 14. Sheltien min startet med behandling i form av "støttesele", laserbehandling og fysio denne uka. Kjempespent og håper han blir helt bra, men er forberedt på at det kanskje ikke blir det også.. Vi får holde hverandre oppdatert!
 15. Ja, det kan være håp, men det kan også hende han er litt "idiot" på det feltet. Jeg har hatt en hannhund som var sånn hele livet. Jeg tenker at det viktigste du selv kan gjøre (hormoner og drifter får du jo ikke styrt) er å sørge for at han ikke får noe som helst erfaring med å være idiot. Er du i tvil om han vil oppføre seg; ha på bånd. Tenker du han vil koke over en periode bare av å gå ved siden av tisper så la vær til den verste alderen er over.
×
×
 • Create New...