Jump to content
Hundesonen.no

Wilhelmina

Medlemmer
 • Content Count

  2783
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  95

Everything posted by Wilhelmina

 1. Jeg hadde nok først og fremst vært bekymret for saltinnholdet, fett og laktose ser jeg ikke på som veldig problematisk. Grunnen til at kvalitetsgodbiter fra dyrebutikken er priset som de er, er jo nettopp fordi de er fri fra ingredienser som ikke har noe i en hundemage å gjøre. Rene produkter blir nødvendigvis dyrere. Jeg ville tatt en tur i disken med datovarer på dagligvarebutikken, og kjøpt rent kjøtt som er nedsatt (kyllingfilet f.eks. finner jeg ofte der), kok og frys det så har du sunne godbiter til en billig penge .
 2. Det er vanligere å røntge rutinemessig før avl i Finland, og det ser ikke noe bedre ut der (ref. koiranet).
 3. Veldig fornøyd med kvaliteten! Såpass fornøyd at jeg faktisk har to bur (ett i hver bil jeg kjører). Det kunne nok vært litt mindre, men så vidt jeg vet er dette den minste størrelsen. Hun har god plass i hvertfall.
 4. Jeg har dette til cavalieren min, hun er nok litt mindre en en corgi.
 5. Jeg fester sokker med sportstape, men hvis hun spiser sokkene hjelper det kanskje ikke så mye
 6. En hund som hopper over alle avstandsøkende signaler og går rett på biting er alvorlig, og det ligger nok mye dypere enn at hunden er understimulert. Hvis du ikke vil avlive er vel den eneste løsningen å ha stålkontroll på hunden til enhver tid, sånn at det ikke oppstår situasjoner der han har mulighet til å bite.
 7. Jeg bruker Mush Vaisto Wild, som består av rein/elg/lam fra Finland. Det blir vel ikke stort mer økologisk og frittgående enn rein og elg, men lammet vet jeg ingenting om.
 8. Her: https://www.kennelliitto.fi/sv/om-oss/nyheter/finska-kennelklubben-godkande-egna-raskorsningsprojekt-cavalier-king-charles-spaniel-och-fransk-bulldogg
 9. Da er Finland i gang med første krysningsprosjekt, og krysningsrasen er Beagle. Uventet men spennende valg!
 10. I går var det 12 år siden hentedagen, og det feira vi likesågodt med en aldri så liten bestått LGT 😊
 11. Frøkna mi på 12 år tror altså hun er med på Finnmarksløpet hver gang vi er på tur, det går i et helsikes tempo... I utgangpunktet ikke et problem, men etter at hun hadde blodforgiftning i vinter fikk hjertet seg en skikkelig trøkk, så nå går hun på hjertemedisin for å forebygge hjertesvikt. Det kan da ikke være bra for hjertet med en sånn belastning da? Var hos hjertespesialist senest i går som synes det er supert at hun er så aktiv og mener at hun skal få bestemme tempoet selv, men jeg har allikevel denne gnagende følelsen av at det umulig kan være bra å holde på sånn... Vet ikke helt hva jeg
 12. Jeg ville vært obs dersom løpetiden endrer seg, i hvert fall. Min gamle tispe hadde stille løpetider i mange år før hun plutselig fikk en som var uvanlig blodig til å være henne, og rett etterpå fikk hun livmorbetennelse.
 13. Halting er det som regel greit å se an en dag eller to, og samboer har rett i at det kan være en strekk. Det går som regel over av seg selv, men ville uansett tatt det litt med ro et par dager. Blir ikke hunden bedre i løpet av et par dager drar dere selvsagt til veterinær.
 14. Nå er det lenge siden jeg konkurrerte, men da mener jeg arrangøren strakk seg ganske langt for å tilrettelegge. Rally er (var?) jo en lavterskelaktivitet som skulle være tilgjengelig for "alle".
 15. Med så små barn ville jeg valgt en relativt stor rase.
 16. Engelsk cocker er vel den skarpeste av spanielene, som er mye av grunnen til at jeg selv har valgt bort denne rasen. Hva med å gå litt opp i størrelse og heller gå for en engelsk springer? De har generelt bedre helse og er stødigere mentalt.
 17. 18. april fylte Ariel 12 år! Tradisjonen tro dro vi på roadtrip denne dagen for å finne barmark, og hun ble virkelig som en valp igjen når hun etter mange måneder med snø endelig kunne løpe rundt i skogen. Lykke! Kake ble det selvsagt også
 18. Sa ikke veterinæren noe om dette? Da min var nyoperert skulle hun ikke gå noe slags tur, hun skulle ikke engang hoppe eller gå trapper, måtte holde henne helt i ro og bære henne opp og ned trappa.
 19. Kondolerer. 17 år er virkelig en respektabel alder.
 20. https://www.anicura.no/for-dyreeiere/hund/fakta-og-rad/mental-stimulering-av-hund/
 21. Tenkte vel mest på at de fleste hunder (kanskje med unntak av husky og lignende) også setter pris på mental stimuli, men du skriver ikke noe om hvilke planer du eventuelt har for dette.
 22. Mulig jeg misforstår, men jeg skjønner ikke helt motivasjonen for å skaffe hund hvis den eneste stimulien den får i hverdagen er turer frem og tilbake til barnehagen?
 23. Men er dette egentlig er fordel? Hvorfor skal man pines til siste slutt? Og hvorfor vil man at det siste hunden opplever før den dør er smerte? Er det ikke bedre at den kan få slippe før den blir så dårlig at den er fullstendig invalidisert? Selvsagt ønsker man å beholde dyrene sine lengst mulig, men det er jo ut i fra egne følelser og ikke nødvendigvis det er som er best mtp. dyrevelferd.
 24. Min fungerer best på Mush.
×
×
 • Create New...