Jump to content
Hundesonen.no

Wilhelmina

Medlemmer
 • Content Count

  2710
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  78

Wilhelmina last won the day on August 29

Wilhelmina had the most liked content!

Community Reputation

4579 Excellent

About Wilhelmina

 • Rank
  Pølsetante
 • Birthday June 4

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Tromsø
 • Hunderase
  Cavalier

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg kjenner flere hunder med kroniske mage- og hudproblemer som ble helt friske av å bytte til råfor, så det kan jo kanskje være verdt et forsøk.
 2. Jeg opplever hundemiljøet som veldig åpent og inkluderende, så her i byen tror jeg ikke problemet er vanskeligheter med å "komme inn" i hvertfall. Og når det gjelder kjønn og alder er mitt inntrykk av at det er en jevn fordeling av kvinner og menn, gamle og og unge i de hundesportene jeg har drevet med (agility, rally, blodspor og nosework). Men etnisk mangfold er det absolutt ikke nei. Har konkurrert i både Norge og Sverige, og tror utelukkende jeg har møtt på etniske nordmenn/svensker/dansker/finlendere.
 3. Dette har jeg opplevd mange, mange ganger. Jeg starter alltid med å poengtere at min hund ikke nødvendigvis er spesielt representativt for rasen, og forklarer hvorfor. Jeg presiserer også at dette er en rase som er veldig glad i å jobbe og bør få en del mental trening i tillegg til turer. Og til slutt holder jeg et middels foredrag om helsa 😅 Jeg synes det er kjempevanskelig å skulle anbefale cavalier til noen, for jeg vil ikke bidra til at noen potensielt kjøper cavalier hos en useriøs oppdretter. Er man ikke forberedt på å gjøre grundig reserach på oppdretter og sannsynligvis stå noen år på
 4. Jeg fikk kommentarer da jeg skulle ha hund nummer én, enkelte bare må kritisere uansett hva det er
 5. Jeg kjenner meg egentlig litt igjen i dette nå merker jeg Etter 11 år med treningsnarkoman borrelåshund som er PÅ bare man beveger lillefingeren kunne jeg godt tenkt meg noe, skal vi si "enklere" når det kommer til mental stimuli. Jeg kjenner jeg er litt ferdig med rally og lydighet og den slags, nå kunne jeg veldig gjerne tenkt meg en hund som er fornøyd med å være med på tur og som ellers blir med å trene litt spor og søk i ny og ne. Har forelsket meg litt i Shiba, men de er vel kanskje så sære igjen at de ikke blir med på noe som helst
 6. Det var noe grums med Petworld i alle fall, men jeg husker ikke hva... Og Kifani, der var det vel snakk om noe avliving av valper som ikke var helt innafor.
 7. Dominans og underdanighet kan også være situasjonsbetingede statuser som oppstår i møte mellom individer. Det er ikke sånn at en underdanig hund nødvendigvis er underdanig i absolutt alle hundemøter. Min hund for eksempel er en forsiktig frøken, og hun har et tydelig språk der hun er veldig opptatt av å signalisere til andre at hun ikke er ute etter bråk. Men i møte med unge hannhunder spesifikt endrer dynamikken seg helt. Da er hun plutselig "dronningen på haugen" og utviser et helt annet nivå av selvtillit.
 8. Hvis målet er å legge en plan for neste løpetid skjønner jeg ikke hva dere har hastverk med nå? Eller hvorfor det er relevant at hun er "midt i mottaket"?
 9. Blir ikke kvitt oss så lett nei
 10. Husker dette godt fra da jeg hadde valp for 11 år siden, da var '5 minutters regelen' og alt annet Turid Rugaas kom med sannhet i mitt hundemiljø i hvertfall. Men nå var vel Rugaas også ute og mente at ingen voksne hunder har behov for mer enn 30 minutter mosjon daglig, så jeg tror jeg tar det som kommer fra den kanten med en klype salt... i hvert fall når det gjelder fysisk aktivitet.
 11. Det er vel ikke mengden kjærlighet som er hovedproblemet, men at det ofte må tilrettelegges utrolig mye i hverdagen. Å få en hund med mentale problemer til å fungere i et moderne samfunn er ikke alltid helt enkelt, og noen ganger er det rett og slett ikke god dyrevelferd å flytte en hund fra gata på bygda i Mexico til en by i Norge. Miljøforandringen blir jo enorm, og det er det ikke nødvendigvis så enkelt å tilvenne en hund i voksen alder. Som et eksempel passet jeg en gang en dårlig miljøtrent hund. Den var norsk, men født og oppvokst på bygda og hadde aldri vært i byen før. Da den kom til m
 12. Jeg har en blåhund som jeg stiller innimellom når jeg plutselig får lyst. Er egentlig ikke ute etter å vinne noe som helst, noen ganger er det artig å bare delta på noe synes jeg.
 13. Ja, de er virkelig noe for seg selv de seniorene
 14. 11 år gammel har frøkna plutselig funnet ut at å klore på ytterdøra fungerer kjempefint for å få oppmerksomhet når man kjeder seg!
 15. Welsh har mer redsler og nervøsitet, og er langt i fra like stødige mentalt som engelsk springer. Separasjonsangst og lydsensitivitet har jeg inntrykk av at er en gjenganger på welshen. Ettersom de ikke er så stødige i gemyttet er de også mer uberegnelige, så jeg ville nok vært litt skeptisk til å ha en welsh med små barn i huset.
×
×
 • Create New...