Jump to content
Hundesonen.no

Wilhelmina

Medlemmer
 • Content Count

  2695
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  76

Wilhelmina last won the day on May 3

Wilhelmina had the most liked content!

Community Reputation

4551 Excellent

About Wilhelmina

 • Rank
  Pølsetante
 • Birthday June 4

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Tromsø
 • Hunderase
  Cavalier

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dette hjelper sikkert ikke så veldig, men her har jeg outsourca potestellet til en hundefrisør. Hunden min elsker frisøren sin og oppfører seg eksemplarisk der, og hele greia er unnagjort på få minutter. Skulle jeg gjort det selv hadde jeg brukt flere timer med metoder jeg ikke er komfortabel med. Noen ganger er det helt greit å overlate sånne ting til profesjonelle, tenker jeg.
 2. Min var med på fjellet fra hun var 10 uker gammel, men jeg hadde henne i sekk store deler av tiden. Det gikk relativt greit, men første sommeren var hun bare ei lita flis på 2-3 kilo. Større valp hadde muligens blitt mer utfordrende.
 3. Billigbur gir omtrent samme sikkerhet som å ha hunden løs i bilen, satt på spissen. Så det hadde jeg droppet. Gode bur koster, men den dagen uhellet er ute er man nok glad for at man spanderte litt ekstra på trafikksikkerhet. Da kan det til og med hende hunden overlever en eventuell kollisjon. Jeg har det minste Hercules-buret (eller hva det nå heter i dag) til min, og er veldig fornøyd med det. Det finnes en rimeligere utgave der forskjellen stort sett bare er at det ikke har lås på burdøra, men jeg tror jeg kan telle på én hånd de gangene jeg har brukt låsen så lås vil jeg si er unødve
 4. Jeg har vært veldig fornøyd med Agria i hvertfall. Aldri vært noe problem med utbetalinger derfra. Sist jeg sjekket var det heller ingen andre selskaper som hadde like høyt dekning for veterinær (60.000,-) men kan hende det har endret seg nå.
 5. Frøkna har nå blitt en eldre dame på 11 år, og det virker som om hun har fått sensitive øyne med alderen. Særlig ute i skarpt lys, da er det mye kniping, og tidvis renner det også unormalt mye. Noen som har opplevd lignende? Er det noe man kan gjøre? Har vært hos vet og de fant ingenting galt.
 6. Cavalier. Røyter noe helt hinsides et par ganger i året, men da drar vi til hundefrisør som klipper henne ned og fjerner alt av død underpels. Ellers lite røyting.
 7. Det kan være fordi dere er så nær den hunden at han ikke "tør å la vær" å hilse. Min er sånn, hun liker ikke andre hunder og vil helst passere på god avstand, men kommer vi for nær trekker hun mot den andre hunden selv om hun egentlig ikke vil ha noe med den å gjøre.
 8. Nå hadde plutselig denne verdien fått en økning igjen, og var ganske mye høyere enn før (fra 10 til 13). Veterinæren var ikke "veldig bekymret", men det er jo jeg. Vi skal vente en liten stund og så ta en grundigere utredning, men vet nevnte noe om medisiner som kan redusere belastning på nyrer. Jeg glemte så klart å spørre om hva den het, er det noen som har vært borti lignende og vet hva det er? Sånn at jeg kan google meg halvt ihjel på om dette er noe jeg vil gi hunden
 9. Jeg måtte ha de med meg overalt. Kunne ikke gå to minutter i boden for å hente noe uten å ta de med. Det var grunnen til at de trengte pass da, de taklet ikke å være alene i det hele tatt.
 10. En hund med separasjonsangst er kanskje noe av det mest krevende man kan ha, og mye mer jobb en det man må forvente i et "normalt" hundehold. Jeg har hatt flere hunder med alvorlig separasjonsangst på pass her, og et liv med en sånn hund hadde jeg aldri orket.
 11. Det er nok betydelig flere alvorlige bilulykker enn alvorlige flexi-ulykker, men jeg slutter jo ikke å kjøre bil av den grunn. De aller, aller fleste klarer nok å bruke flexi uten å påføre verken seg selv eller hunden skade.
 12. FINNISH CKCS CLUB TO GO AHEAD WITH CROSS-BREEDING PROGRAMME The Finnish Cavalier King Charles Spaniel Club has given green light for the club’s first ever cross-breeding programme. The programme was mandated unanimously by the club members in a biannual general meeting on April 23rd 2022. A preliminary cross-breeding committee was formed in the late summer of 2021, in order to collect information and to draft together a plan for a potential cross-breeding programme for Finnish Cavalier KC Spaniels. Nine months later the plan was put forward for the club members, resulting in a unanim
 13. Knurring er et avstandsøkende signal, så det høres ut som dere passerer andre hunder med mindre avstand enn det hunden din er komfortabel med. Ville økt avstanden i passeringer og belønnet masse i slike situasjoner sånn at han skaper en positiv assosiasjon til passeringer.
 14. Jeg synes langline er noe dritt. Henger seg fast i alt, og jeg har mye mindre kontroll enn med flexi. Men nå er hunden min ei lita flis på 6 kilo, mulig det er annerledes med større hunder.
 15. Genmaterialet er vel i stor grad det samme, men danskene tester mye mer. Husker ikke nøyaktig % farta, men de har hatt en betydelig nedgang i hjertelidelser i løpet av de siste par generasjonene. Kjøper du hos en norsk oppdretter som tester i like stor grad som danskene vil jeg si utgangspunktet for en frisk hund blir mye av det samme, men ettersom f.eks. MR i større grad er standard i Danmark er det nok enklere å finne en oppdretter der som tester "godt nok".
×
×
 • Create New...