Jump to content
Hundesonen.no

Wilhelmina

Medlemmer
 • Content Count

  2508
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Wilhelmina last won the day on April 18

Wilhelmina had the most liked content!

Community Reputation

4327 Excellent

About Wilhelmina

Contact Methods

 • Website URL
  http://arielwilhelmina.wordpress.com/

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Tromsø
 • Hunderase
  Cavalier

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ikke minnetatovering akkurat, for min lever jo enda, men jeg har navnet hennes tatovert på foten. Føler absolutt ikke at jeg må gjøre det samme for fremtidige hunder.
 2. Selger hundevalper for 85.000 kroner – Finn.no etterlyser klarere regelverk: https://www.nrk.no/nordland/hunder-selges-til-blodpris-_-finn.no-sammenligner-det-med-ps5_-men-veterinaer-sier-de-ma-ta-ansvar-1.15455723
 3. Noen har lister, andre ikke. Min oppdretter hadde det, og jeg venta et års tid før jeg fikk valp. Og da var det ikke korona-pågang... Så de som faktisk har lister er nok "fullbooka" og vel så det en god stund fremover, kan jeg tenke meg.
 4. Noen ganger er jeg veldig glad for å bo i nord, selv om det er et snøhull uten like ---------------------------- I dag har jeg plutselig en 10-åring! Dagen skal feires med roadtrip til et sted med barmark, og en god tur i skogen
 5. Så herlig Ja, en bekjent hadde en husky som var viltsporchampion, konkurrerte i klasse 3 lydighet og rally og var både besøkshund og ettersøkshund, så alt går an
 6. (Det er ikke NKK som forvalter disse rasene, så dette burde kanskje skilles ut i egen tråd?) Skal man bedrive krysning må det søkes om til det nasjonale stambokregisteret i rasens hjemland, som i dette tilfellet er The Kennel Club i Storbritannia. Jeg vet ikke hvor mye som skal til å få ja der (de har godkjent krysningprosjekt med cavalier så veldig vanskelige er de vel ikke), men det forutsetter jo at raseklubber/oppdrettere ønsker dette.
 7. En av de polare rasene kanskje? Mitt inntrykk er at de aller fleste raser har glede av å drive med en eller annen form for hundesport, mens husky og malamute "bare" vil på tur.
 8. Og selv innenfor arten homo sapiens var det et hierarki av raser. Det er ikke veldig lenge siden det ble brukt både fysiognomi og antropometri innen rasebiologien, som var en helt legitim vitenskap.
 9. Da jeg hadde valp (for 10 år siden) var dette noe man fikk opplyst "overalt" (kurs, bøker etc.) Det var liksom ikke måte på alt en valp måtte oppleve før "vinduet lukket seg", som det så fint het. Jeg holdt på å stresse meg halvt ihjel med å utsette valpen for sykler og hester og barnevogner og mann med hatt og gudene vet hva, men det er sikkert tusen ting jeg ikke rakk å miljøtrene henne på, som hun uten problem har opplevd for første gang i godt voksen alder. Hun ble riktignok utsatt for mye forskjellig som valp, og lærte dermed at nye opplevelser ikke er skumle bare fordi de er ukjente.
 10. Hunder har svært liten nytteverdi av karbohydrater, så det må man jo ta utgangspunkt i ved valg av for. Utover det så tenker jeg at så lenge næringsbehovet dekkes av kjøtt spiller det ingen rolle om man bruker agurk eller blåbær som godbiter, liksom. For tiden fores min med 50% rå gulrøtter, men det er utelukkende som vomfyll for å gi henne noe metthetsfølelse. Aktivitetsnivået er såpass lavt om vinteren at hun blir feit hvis jeg gir henne hele måltid i form av kjøtt. Så selv om jeg på ingen som helst måte støtter vegansk kosthold til kjøttetere ser jeg ikke problem med å inkludere f.eks. grøn
 11. Det du beskriver er for meg miljøtrening. Med sosialisering mener jeg å forholde seg til andre hunder, både gjennom å lære hilsing og generell oppførsel, men ikke minst å lære seg at man ikke trenger å hilse på enhver hund man ser.
 12. Nei, går man med båndet i handa kan jeg godt skjønne at det ikke er noe særlig med en hund som trekker. Jeg bruker alltid belte. Noe av grunnen til at jeg vi ha hunden min et stykke foran er nok at hun er så liten, og jeg vil ha kontroll på hva hun driver med. Går hun ved siden av meg er hun ute av synsfeltet og da ser jeg ikke hva hun gjør. Når båndet er stramt kan jeg også kommunisere med henne gjennom det, f.eks. kalle henne inn (hun er veldig tunghørt så verbale kommandoer fungerer ikke lenger).
 13. Hvis hunden er over gjennomsnittet sunn og frisk med godt gemytt må det vel være mye bedre å bruke den i renraset avl? Hvorfor "kaste bort" gode gener på blandingsavl når du heller kan tilføre staffens avlsbase noe positivt?
 14. Joda, helt nøyaktig blir det nok aldri. Men tenker det uansett er en brukbar indikasjon på generell helse, og i hvert fall bedre enn tilfeldige nettsider som trekker statistikk ut av løse lufta.
×
×
 • Create New...