Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilke hunderaser kunne du tenkt deg i løpet av livet? (drømmetråd)


Rocket
 Share

Recommended Posts

  • Svar 108
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nei, si det. Jeg får vel ta det som kommer rekanes. Planlegger egentlig undulat. Men jeg stoler lite på meg selv. Det kommer nok ei litta plutte som ikke kan stilles, avles på eller som ikke ble helt

1. Australian Shepherd ! 2. Korthåret Collie ! Dette er jo det jeg har per dags dato, og som jeg er kjempe fornøyde med. Neste blir nok en til collie, da jeg ikke synes aussie avlen i Norge kan gi

Saluki, greyhound, minibull, grand danois (hvis levealderen heves drastisk), amstaff... Alle disse er realistiske, bortsett fra sistenevnte. Som jeg håper blir realistisk en vakker dag Noe

Lundehund - Kommer helt sikkert i hus i fremtiden, bare fordi de er vidunderlige, fantastiske personligheter
Prazsky krysarik - Ææh, så søte små <3 men mest sannsynlig ikke, stort sett pga prisen.

Ellers liker jeg de fleste raser altså, men har funnet min rase, så det er ikke så interessant med andre raser sånn sett. Skaffe meg annen rase og gå glipp av 10-15 år med lundis? Nope :P Da må det være fra lundisprosjektet isåfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Riesen, selvsagt - men det blir neppe den første som kommer i hus. BC og Løwchen står før på lista. Ellers drømmer jeg om en taus schæfer, en lett rottis, en frisk cavalier, flere salukier, basenji igjen, toypuddel om jeg skulle gro pelsstellfingre, hmmm sikker flere raser jeg sikler på, men det er vel de som pr i dag er mest realistiske. Spør meg igjen om en uke så ser sikkert lista anderledes ut :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer nok "alltid" til å ha en hollender eller malle, men ellers så er listen lang på hunder jeg kunne tenkt meg. Prioriteringer og ønsker endrer seg hele tiden så ikke godt å si hva man faktisk ender opp med etterhvert.

Riesen(sort) har jeg skikkelig lyst på og det håper jeg blir virkelighet en dag ettersom den passer godt til mitt bruksområde i tillegg til å være en "drømmehund".

Korthåret collie har jeg også lyst på, håper og tror at det kan komme en i hus etterhvert, men vi får se, iom at de ikke egner seg innen IPO så er det noen som står foran i køen og dessverre finnes det begrensninger på hvor mange hunder jeg vil ha samtidig :P

Alaskan Malamute (en rød en :wub: ) hadde vært helt ypperlig. Elsker de bikkjene, har jo hatt to stk selv. Dessverre så passer de over hodet ikke inn i livet mitt så sannsynligheten for at det blir flere er nok liten.

Parson russel terrier, elsker dem og kunne gjerne tenkt meg en som "maskott" til bruks og konkuransehundene, men det spørs hvor realistisk det er at det kommer til å skje.

Vorsteh, korthår. Om jeg noen gang begynner å jakte så skal jeg ha en, i mellomtiden får jeg nok klare meg med de jeg har til snørekjøring.

Dobermann, kule, men ikke sikker på om de er kule nok(for meg) til å bli prioritert over de andre brukshundene jeg ønsker meg, så kommer antagelig ikke i hus.

Jaktspringer, det må være noen av de kuleste bikkjene jeg vet av. Hadde de egnet seg i ipo hadde jeg tatt en tvert, men det gjør de dessverre ikke. Skal jeg noen gang ha en hund kun til bruks/redning eller lp så blir det en slik.

Også er jeg skikkelig forelsket i pittbull, cane corso, minibull og fransk bulldog, de to førstnevnte kommer nok aldri i hus rett og slett pga de negative sidene med rasene og de to siste utgår pga helse og alt det der.

Edit: Det er jo så mange egentlig :P

Schæfer kunne jeg veldig godt tenkt meg, MEN da forutsatt at jeg finner en som er som jeg vil ha den og slik jeg mener de skal være, de er det et stykke imellom. Spørs om schæferdrømmen blir dekt gjennom mannen, han kommer garantert til å ha schæfer.

Appenzeller, om det går an å finne en med akseptabelt eksteriør (og som har litt bruksegenskaper inntakt) så er den realistisk en eller annen gang.

Hjortehund, har blitt veldig fascinert av disse, men kanskje ikke så veldig aktuelt i praksis. Kanskje når jeg blir gammel :)

En malleterv kunne jeg veldig gjerne tenkt meg, men de utgår antageligvis kun pga pels, jeg takler ikke (litt)lang pels overhodet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Sånn bortsett fra rasene jeg har nå(og som jeg vil ha i maange år til): Jeg vil ha en utstillingshund/maskot, og tenker da i retning fralle eller minatur bull terrier. I tilegg har jeg alltid vært avstandsforelsket i australian cattledog. Det eneste som er klinkende klart er at når jeg blir gammel så skal jeg ha engelsk cocker som agilityhund. Sånn om typ 50 år :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal såklart ha flere schäfere, det er og blir drømmerasen.

Ellers så er det en del andre raser jeg kunne tenke meg. Noen er mer realistiske enn andre.
1. Malle - veldig i tenkeboksen. Får man en bra malle så er det en veldig god hund, men jeg kjenner at spesielt gemytt er noe jeg er bekymra for. En dårlig malle er en virkelig dårlig, og skummel, malle.

2. Siberian husky - det som i hovedsak trekker ned er at jeg ikke garantert kan ha den løs. Det gjør jo at det vil kreve mer av meg ift. fysisk aktivitet, så sånn som livet er nå er ikke rasen aktuell.

3. Basenji - har falt skikkelig for rasen. Har ikke lest så mye om de, så inntrykket er basert på individene jeg har møtt og der har jeg lite negativt å si egentlig. Herlige og pene hunder! Mye mulig det kommer en slik i hus en dag.

4. Dalmatiner - peeeene. Kanskje en dag, men pr. nå er nok ikke rasen aktuell. For lite motor og ikke helt maskothundtype føler jeg.

5. Dobermann - kommer antagelig ikke i hus pga. dårlig helse og for lite motor.

6. Saluki - utrolig pene, men blir nok ikke aktuelt, mest fordi de er mynder. Whippet er nok den eneste type mynde som kommer i hus, med mindre jeg skulle finne en voksen en til omplassering som kunne passet.

7. Cavalier king charles spaniel - veldig pene og søte små hunder. Rimelig uaktuelt pga. dårlig helse.

8. Chihuahua - lite sannsynlig, de er litt i minste laget selv om jeg synes de er veldig pene. Og så er det jo det faktum at det er mye dårlig helse på de.

9. Chodsky pes - utrolig pene hunder, men litt bekymra for om det blir i minste laget ift. motor.

10. Australsk kelpie - de er liksom litt minischäfer. Har ikke truffet så mange av de, og de jeg har truffet synes jeg ikke har den motoren jeg hører de skal ha. Må i såfall komme fra et oppdrett som avler hunder med mye motor.

RED:

Glemte å nevne tsjekkoslovakisk ulvehund, det er en stor drøm å få eie en sånnen en gang, men det er så klart ikke aktuelt i hovedsak pga. forbudet.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1. Riesenschnauzer: litt for stor og krever litt mer enn jeg orker å gi. Skaffer meg dverg istedenfor.

2. Sheltie: klarer ikke røytehunder

3. Mudi: samme grunn som med riesen

4. Westie: Orker ikke hvit hund også er det litt ymse hudproblemer som skremmer meg

5. Briard: for store

6. Pomeranian: røyer og er for små

Jeg har hatt min drømmerase, det var Cairn terrier så det teller ikke i denne tråden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Westie - herregud så søte! :wub: Men den heter fortsatt terrier til etternavn så dermed utgår den.

Sheltie - kanskje! Lyd er minus.

Boston terrier - med litt mer nese og generelt bedre helse så hadde den nesten vært en perfekt mascot. Herlige klovner, men kommer ikke i hus.

Engelsk springer spaniel - elsker happy go lucky /wannabe labrador faktoren. Pelsen er litt minus da :P

En frisk cavalier...

Norsk buhund - herlige hunder, bare med litt for mye lyd og fæl hale :lol:

Collie - muligens en potensiell mascot/turkompis/familiehund en gang i fremtiden. Bare litt større mascot enn planlagt :P

Siberian husky - vakre dyr :wub:

Om man en gang flytter til fjells med skiløyper rett utenfor døren *drømme*

Australsk kelpie - min favoritt så langt når det kommer til trenings/konk.hund :ahappy:

Labrador (jakt, evnt dual purpose linjer) *savn* :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Malamute - min rase! Passer meg veldig bra! Røff, sterk, barsk og hardfør. Og vakker da! Grønlandshund - samme som malamuten. Knall brukshund! Siberian husky - nettene og "enklere" enn de to over. Fantastiske og brukanes bikkjer! Shiba - maskotten i hundegården! Virker som utrolig herlige og tøffe bikkjer som glatt passer inn hos oss. Pyreneerhund - en utrolig flott rase! Håper jeg får mulighet til å ha en hos oss en vakker dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Langhåret collie. Helst sobel.

Tror det stopper der egentlig.

Alle de andre har jeg hatt eller har i hus.

Det er mange raser jeg er svak for ( spesielt blant mynder), men jeg må ha littegranne robust pels.

Er veldig fornøyd med Alaska Huskyen, mulig det blir en Siberian i tilegg til collie når de to jeg har nå faller fra.

Jeg foretrekker faktisk sorte og hvite siberians , drømmen er en slik en med blå øyne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er mange raser jeg liker, og som helt sikkert hadde fungert bra hos oss. Med det sagt så tror jeg ikke det er noen realistisk sjanse for at jeg skaffer meg noe annet enn en av de to rasene jeg allerede har. Spesielt er jo vannhunden "min" rase, og det er eeeegentlig bare den jeg tror jeg faktisk kommer til å kjøpe.. :teehe:

Hvis jeg med tiden skulle få andre mål og ambisjoner med hundeholdet kan det jo tenkes at jeg må legge til raser på lista. Det er ikke helt utenkelig at en mellom- eller dvergpuddel kunne vært noe for oss. Kanskje en bichon havanaise. I alle fall om vi får barn noen gang.

Hvis jeg skal ha noe som er litt "mer" hund senere lurer jeg på om det ikke måtte blitt en briard eller noe sånt...

Men det er for fjernt å tenke på kjenner jeg. Neste hund blir ei vassbikkje, okke som :sleep:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis jeg skal ha noe som er litt "mer" hund senere lurer jeg på om det ikke måtte blitt en briard eller noe sånt...

Klart du skal ha :D

Jeg greier liksom ikke helt å finne noe annet enn briard, jeg... selv om en sibirian godt kunne passet inn i husholdet også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Listen over raser jeg ønsker meg er laaang. Med mindre jeg blir millionær eller blir verdens sprekeste 100-åring så er det neppe realistisk å kunne eie alle :P

Minibullen er nok kommet for å bli. Vil alltid ha en bull terrier som maskot tror jeg. Øverst på ønskelisten videre:

1. Pyreneisk gjeterhund

2. Podengo Portugues (liten stråhår)

3. Shetland Sheepdog (bare hvis det passer med en valp fra tanten min sitt oppdrett)

Etter topp tre kommer en godt utvalg hehe:

* Chodsky Pes

* Mudi

* Pumi

* Schipperke

* Schapendoes

* Australian Shepherd

* Border collie

* Mittelspitz

* Lundehund

* Lagotto Romagnolo

* Kromfohrländer

* Lakeland terrier

* Japansk terrier

* Podenco ibicenco

* Borzoi

* Briard

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her blir det vel stort sett collie igjen, elsker gemyttet.

Ellers liker jeg mange bl.a. disse rasene i tilfeldig rekkefølge:

*Bullmastiff

*Afghansk mynde

*Saluki

* Rhodesian Ridgeback

* Serra da Estrela

*Groenedael

*Leonberger

*Irsk Ulvehund

*Norsk buhund

*Alaskan malamute

*Beagle

*Riesenschnauzer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal vi se :P

Jakt Labbis - er veldig nyfiken på den jaktformen.

Også hunder jeg kunne tenkt meg som maskoter: Mini bulle, Sheltie, husky.

Working kelpie (eller feil registret AK) og håper jeg kan få muligheten til å utforske mer innen gjeting.

Faktisk er listen ganske kort :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...