Jump to content
Hundesonen.no

Heidihj

Medlemmer
 • Content Count

  5255
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Heidihj last won the day on September 1 2019

Heidihj had the most liked content!

Community Reputation

3448 Excellent

2 Followers

About Heidihj

 • Rank
  Avhengig
 • Birthday 09/13/1990

Contact Methods

 • MSN
  heidi.h.j@hotmail.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nordland
 • Hunderase
  Alaskan malamute og shiba

Recent Profile Visitors

14530 profile views
 1. Jeg har egentlig planer om egenproduserte malamuter neste gang. Håper å beholde to valper etter min tispe om 1-2 år. Samtidig har vi bestilt en shibavalp, som ikke kommer før i 2021 antakeligvis. Og når jeg ser på disse planene, gitt at alle hundene vi har nå fremdeles er i live, så får vi plutselig 8 hunder. Det er ikke helt planen det heller ? Men uansett, neste rase blir nok enten shiba eller alaskan malamute.
 2. Jeg har blitt bitt til blods av valper mange ganger. De sylskarpe valpetennene lager fort rifter, men det føler jeg er en del av pakka med valp ? Riktignok er det kun små rifter, og ikke noe alvorlig.
 3. Jeg tror det er litt raseavhengig. Det er ikke noe problem å få solgt malamutehannhunder. De er jo ofte større og sterkere enn tispene, noe endel turfolk som bare skal ha en ser på som positivt. Samtidig er ikke en malamutehann nødvendigvis så enkel å håndtere, men det er veldig individuelt. Selv har jeg 3 hannhunder og 2 tisper, og jeg syns hannhundene er enklere på mange måter. Skulle jeg bare hatt 1-2 hunder, hadde det blitt hannhunder.
 4. Om du skal gå for en husky, eller annen type polarhundblanding, evt renrasa polarhund, vær klar over at det er en hundetype der mange får utfordringer med å trene de til å være alene hjemme. Mange opplever at de uler og bråker, og det kan jo være en utfordring i leilighet. Det er hunder med sterk flokktilhørighet, men det er absolutt endel som ikke har utfordringer med dette. Greit å være forberedt uansett. Nok hunder som blir omplassert grunnet denne problematikken.. Polarhunder kan ikke gå løs stort sett. Noen kan, og mitt inntrykk er at det er enklere med alaska husky enn med renrased
 5. Mine sover i senga til de selv viser at de vil være ute med de andre hundene, evt vi mener de er klare for det ? Den nest siste valpen var inne med oss i 2 mnd, den siste var inne i 2 dager før han ville bli ute. Valpene vi har hatt har smelt i bakken flere ganger, men de har bare rista seg og prøvd å komme opp igjen ?
 6. Jeg har egentlig gått for drømmerasene, alaskan malamute og shiba. Nydelige hunder med gemytt og egenskaper som passer oss. Jeg ønsker meg også grønlandshund, og det tror jeg at vi får en dag. Ellers er jeg veldig svak for en fin pyreneerhund og irsk ulvehund. Av mindre hunder syns jeg basenji er fin, det samme gjelder shikoku. Tviler på at det blir noen av disse rasene, men de er fine ? Drømmer også om en førerorientert hund som kan utdannes til å bli skolehund, og kanskje noe hundesport. En sosial og trygg terv eller groendal hadde vært fantastisk, evt en aktiv, frisk og stødig s
 7. Jeg har en shiba, og ja, han er hundeverdenens katt ? Superselvstendig, men en veldig trivelig hund. Er masse med på turer, og trives godt med det! Kommer han seg løs, er han borte, og det tar flere timer å få tak i han. Shibaen er som oftest ikke spesielt sosial med fremmede hunder, og de blir fort territorielle. Om dere vurderer shiba, anbefaler jeg dere å lese denne artikkelen: https://hoderynkekrem.blog/shiba-noe-for-deg/ Shibaen er en flott hund, men det er litt å tenke på når man skal skaffe seg denne typen hund.
 8. Veldig kjedelig.. skjønner at det er spennende og koselig med valper også, men husk på at det er utrolig mange ah på markedet, og på langt nær så mange gode trekkhundhjem. Jeg ville ha tatt en tur til veterinæren, med mindre man har en plan om å beholde noen selv.
 9. Jeg har Kela bur inni bilen til malamuter (har pick-up med to bur i bak forsetene, og 4 hundekasser oppå selve lasteplanet). Hadde Kela tidligere da jeg hadde kassebur. En malamutehann kan jo variere ganske mye i størrelse, så jeg tror kanskje jeg hadde venta å sett an hvor stor han blir. Evt kjøpt et ganske stort bur, så får han evt får litt god plass i det. Linjene på hunden kan jo gi en indikator på størrelse, men det kan varierer endel bare mellom kullsøsken.
 10. Jeg har hatt flere valper. Den ene var sånn. Full fart hele tiden, og sov aldri på dagen (til gjengjeld sov hun godt hele natten). Hun hadde ikke vært å ha i hus om hun bare hadde fått korte turer på 15 min noen ganger om dagen. Jeg er gjerne ute med valpene i flere timer om jeg vil det, men da har jeg en sekk valpen kan sitte i, eller vi tar hyppige og lange pauser (evt er vi bare ute på samme sted lenge og koser oss). Valpene tåler det, og de elsker å finne på noe med dere ? Ikke vær redd for alt dere leser på nett. Det er utrolig mange meninger, og veldig mange ser ut til å tro at valper ik
 11. Jeg har ikke bc og ikke noen gjeterhund, men jeg har polarhunder med sterk jaktdrift som kan reagere på bevegelse. På en fjelltur i sommer tilta den ene hannen min på biler som kjørte 2 km (!) unna. Han så bevegelse i det fjerne og ble helt tullerusk. Jeg nådde overhode ikke igjennom. Da vi kom ned til bilveien, og han skjønte det bare var biler roa han seg, men skal love deg det er tungt med en krakilsk hann på 40 kg som har bestemt seg for at her skal det jaktes. Det jeg vil frem til er at om driftene er store nok, trenger ikke avstand ha så mye å si. Jeg har også hatt en fryktaggre
 12. Tenker det samme. Jeg er sjokkert, og fatter ikke at kritikerne og jeg ser samme program ..
 13. Jeg har Agria på mine 5 hunder. 2 av dem har 60 000, 3 har 30 000. 1600 + 15% egenandel på alle. Livsforsikring på 3 av dem. Hatt bruk for forsikring flere ganger, og er veldig fornøyd med Agria.
 14. Jeg bruker Acana på noen av mine hunder (de som ikke trenger høyenergi - da bruker jeg stort sett RC 4800) og er veldig fornøyd! Men nå er ikke noen av mine hunder spesielt ømfintlige, så de spiser det de får av mat uten trøbbel. Har brukt Acana Puppy på de siste valpene mine, og det har jeg vært veldig fornøyd med. I tillegg til tørrfôr får mine hunder Provit, rester fra slakteri, elgkjøtt, fisk mm, så her kjører vi variert kost. Alle mine har fin pels, gode poter, fine tenner, gode mager og er i finfin form (har 5 hunder - fra 6 mnd til 8 år og begge kjønn).
 15. Jeg fikk min første hund da jeg var 13 år og bodde hjemme. Det tok ikke lang tid før jeg ønsket meg en til, men det måtte vente til jeg ble 21 år og hadde flyttet et sted der jeg kunne gå til anskaffelse av hund nr 2. Familien syns det var for galt å skulle ha to hunder mens jeg bodde i kollektiv som student, og de var veldig negative. Venner syns det var artig, men venner uten hundeinteresserte skjønte jo ikke helt poenget med to store hunder på et lite rom. Samme reaksjonen fikk jeg da den eldste hund døde, og jeg gikk til anskaffelse av ny hund nr.2. Familien syns jeg skulle holde me
×
×
 • Create New...