Jump to content
Hundesonen.no

Rocket

Medlemmer
 • Content Count

  3249
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Rocket last won the day on May 21

Rocket had the most liked content!

Community Reputation

2360 Excellent

About Rocket

 • Rank
  Bow ties are cool
 • Birthday 06/21/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Rogaland
 • Hunderase
  Korthåret Collie
 • Mine dyr
  Pinglepusen Luna & collievalpen Limit.

Recent Profile Visitors

12652 profile views
 1. Rocket

  Tralle

  En tohjulstralle vil nok hjelpe det også altså! Men ja definitivt enklere med en slik. Det vil variere fra utstilling til utstilling, men man finner alltids en løsning på det. De er jo sammenleggbare så de tar ikke så mye mer plass enn du ville gjort uten.
 2. Rocket

  Tralle

  Absolutt! Jeg er på jakt etter en slik selv. Selvom jeg bare har 1 hund så må du plutselig gå et stykke og har du med bur og stol, kanskje til og med stoler til deg og noen andre så blir det litt å bære på etc. Anbefaler noe med gode hjul, for du vet aldri hva slags underlag du må over for å kommer til utstillingsområdet. F.eks NKK kristiansand i år så var det rimelig grov pukk mellom parkering og hallen pga ombygging. Jeg har en kropp som ikke er 100% heller så skal lite til for å trigge en migrene etc. Så når jeg får skatteoppgjøret så blir det innkjøp av tralle.
 3. Har du noe du foretrekker eller klarer av andre ting? Tenk type pelsstell, pelslengde, utseende, er bjeffing/varsling et problem? Vil du at hunden skal kunne ha potensiale til å kunne gå løs? Er det greit å måtte bruke dekken/klær på hunden? Hvor liten mener du? Type chihuahua eller er typ cavalier/liten terrier/bichon størrelse innafor?
 4. Tiden flyr, vi trener i rykk og napp, men det har ikke blitt så veldig mye målrettet dessverre. Fot og på plass kommer seg da. Det å holde kontakt under sånt arbeid er vanskelig da, hilsen frøken lett distrahert. I helga var vi på utstilling igjen, denne gang i virkelig strålende sol. Ble lettere solbrent på lørdag iom vi glemte solkrem. Søndag ble det faktor 50! På lørdag fikk Limit sin første blå/VG, men med fin kritikk! Det sies vel at en hver pen hund har en blå bak seg, så da har vi fått den også. På søndag hadde jeg mine tvil siden hannhunden vi kjenner ikke fikk CK, men til mi
 5. Jepp! Det hele er jo bare tragisk, uansett hva som er sant eller ikke. At det er åpent for allmennheten er nok strategisk, all pr er god pr eller noe. Ikke begynt enda, men det nærmer seg! Jeg bor i gåavstand til et vann, så blir nok noen turer med innlagt bading i sommer!
 6. Denne rettsaken er jo bare rene sirkuset. Herregud. Var en spicy formiddags session idag.
 7. Rocket

  Valp 2022

  Åååååh så deilige. ❤️ Dere må dele masse bilder!!
 8. Rocket

  Valp 2022

  Ååh, fine plassen sin det! ❤️ (jeg er utflytta sunnmøring selv) Så spennende! Du må dele bilder av henne når hun vokser opp og resultatet. Hun ser kul ut!!
 9. Rocket

  Valp 2022

  Spennende!!! Hvor er hun fra? Er hun merle eller bare hvit underull på bakparten? Nydelig lite nurk. ❤️
 10. Min erfaring er at får de lov å snuse så vil de snuse, såklart, det er jo selvforsterkende. Hormonelt aner jeg ikke. 🤷‍♀️ Min hannhund var aldri utagerende, uavhengig av hvor mye eller lite han fikk snuse på tisseflekker, så der har jeg mer tro på arv og miljø ellers enn akkurat snusing. Nå hadde jeg sporhund i tillegg som "levde" for å få snuse så tur med han kunne være en sakte affære om man ikke hadde langline eller flexibånd så man hadde noen meter å gå på før han måtte følge etter. Mao han fikk ikke snuse og markere når han ville i vanlig bånd, det gadd jeg faktisk ikke. Fokusmes
 11. Velg hunderase(r) basert på hverdagen din, ikke utstilling. Utstilling kan klæsje uansett om du har samme eller forskjellige raser. Fordelen med samme rase er at du vet det er i samme ring og 2 hunder ikke går samtidig i samme ring for kvalitetsbedømmelse. Så du kan bytte hund kjapt ringside. Minuset er jo om du har hunder av samme kjønn, f.eks 2 tisper og begge får ck og dermed skal inn i beste tispe klasse. Da må du selv velge hvilken du vil stille der eventuelt ha backup handler til hund nr 2, 3, 4 osv om du har mange. Samme gjelder om du har hannhund og tispe, om begge blir beste i sin
 12. Korthåret Collie, ca ingenting. Bader med shampoo før utstilling eller ved behov, tar vel rundt 15minutt toppen vil jeg tro. Ved røyting så tar jeg en runde med furminator for å få av det værste. Og så gir jeg b vitamin også i røytinga. Spyler av eventuell skitt/sand/saltvann med rent vann ved behov, og tørker over henne når vi har vært på tur i regnet. Beaglen jeg hadde før var det mer jobb med iom han ikke røytet i sykluser, han røytet like mye hele året. Selvom pelsen er like kort på begge raser.
 13. Bare å melde på! Det finnes juniorklasse av en grunn! Fin trening er det uansett for dere begge, noen steder kjører de f.eks uoffisiell BIR/BIM Junior, som jo ikke dukker opp på dogweb, men er kjekt for oss da. Har du en flott junior så kan det hende den blir plassert foran andre eldre hunder, det vet du ikke før du prøver tenker jeg. Kritikk og kvalitetsklasse får du uansett, og det er jo et objektivt synspunkt på hunden din som et avlsverktøy og det du i utgangspunktet betaler for tenker jeg.
 14. Ja det er ikke så lett det der! Jeg har levd litt over evne siste året med arv jeg har fått, vet mamma hadde villet at jeg "levde" litt også, etter andre investeringer var gjort. Men framover blir det harde prioriteringer på hva vi reiser på. Som du også vet så gir ikke ufør så mye å rutte med når alt det nødvendige er betalt. Du må bare poste her på forumet og høre om det er noen prioriteringer du lurer ifht hva som er lurest å satse på av utstillinger etc. Kanskje har noen erfaringer med dommeren som skal dømme ifht hunden din sin type etc. Ev hør med oppdretteren din.
 15. Rocket

  Utstilling

  Offisiell betyr at utstillingens resultatene havner på dogweb. Altså at alt er etter NKKs standard og deres retningslinjer, dommere har dommerutdanning etc. Internasjonal betyr at det utdeles CACIB i tillegg til CERT. CACIB trenger du å få i flere land for å oppnå en internasjonal utstillingstittel på hunden din. (Noen raser trenger 2 CACIB fra 2 forskjellige dommere i forskjellige land + bruks/jaktkrav. Andre trenger hele 4 CACIB fra minimum 3 forskjellige dommere i 3 land) Nordisk betyr at det deles ut Nordisk CERT i tillegg til det norske CERTet. Du må ha fått Nordisk CERT i 3 forskjel
×
×
 • Create New...