Jump to content
Hundesonen.no

Hund i borettslag


Debbie
 Share

Recommended Posts

Vurdere å flytte dit. Pleier de å være vrang med å ha hund?

Har hørt skrekkhistorier om at en plutslig kan bli hevet ut pga hund eller dyr. 

Er det noen spesielle ting man må tenke på??

 

Link to comment
Share on other sites

Sjekk vedtektene for borettslaget, og faktiske forhold. Snakk med folk som bor der. Er det andre som har hund? Hvordan er toleransen i borettslaget?

Det er ganske vanlig å ha punkter om at man kan bli kastet ut dersom hunden er til sjenanse. Og da kommer det an på hva naboene synes er "sjenanse". Det skal nok litt til, men det kan bli utrivelig om man havner i "feil" borettslag.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Debbie said:

Vurdere å flytte dit. Pleier de å være vrang med å ha hund?

Har hørt skrekkhistorier om at en plutslig kan bli hevet ut pga hund eller dyr. 

Er det noen spesielle ting man må tenke på??

I mitt borettslag må man søke, men det blir stort sett innvilget. Her er det 36 leiligheter, og vi har vel periodevis vært opptil 5 stykker med hund samtidig. Helt uproblematisk, jeg har bodd her med hund siden 2013.

Her er det ingen som blir kastet ut i hvertfall, vi eier jo leilighetene. Da måtte det vel isåfall være noe svært graverende, som at hunden bjeffer 24/7 eller går løs i fellesområdene, at man ikke plukker opp eller noe sånt. Normal folkeskikk og en grei hund holder lenge  

Red: Må legge til, jeg sendte mail til ulike borettslag med spørsmål om hundehold før jeg begynte å gå på visninger, hunden hadde jeg allerede og det var uaktuelt å kjøpe noe et sted hun ikke var velkommen. Men alle jeg kontaktet var heldigvis positivt innstilt til hund.

Edited by Wilhelmina
Link to comment
Share on other sites

Jeg bor i borettslag med hund. Tidligere måtte man søke, men fikk det trolig alltid innvilget. Nå må man ikke søke lenger. Det er veldig mange med både hund og katt i området :) Jeg tenker normal folkeskikk og å ta hensyn til naboer, så går det fint. Håper de også har litt toleranse, spesielt i en periode nå som jeg har valp. Han må dessverre lære seg hvordan han skal oppføre seg. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg eier en selveier leilighet i et sameie. Helt uproblematisk. Leste vedtektene før jeg bydde/kjøpte og snakket med megler om dyrehold også først. 
vi er vel rundt en 70 enheter tror jeg totalt på 5 bygg. Og jeg vet det er minst 10 hunder som bor her fast pr.d.d + folk som passer hund med ujevne mellomrom. Og en hau med katter er det også. Eneste regelen vi har er at hunder ikke skal i heisen pga allergi, det går bra siden hvert bygg kun er 4 etasjer. Tror dog det er folk som bryter den regelen ganske ofte som bor høyere opp en meg i første. 😂 

Relativt nytt bygg da, ferdigstilt i 13/14 og dermed veldig god lydisolering også. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...