Jump to content
Hundesonen.no

Hvilke hunderaser kunne du tenkt deg i løpet av livet? (drømmetråd)


Rocket
 Share

Recommended Posts

 • Replies 108
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nei, si det. Jeg får vel ta det som kommer rekanes. Planlegger egentlig undulat. Men jeg stoler lite på meg selv. Det kommer nok ei litta plutte som ikke kan stilles, avles på eller som ikke ble helt

1. Australian Shepherd ! 2. Korthåret Collie ! Dette er jo det jeg har per dags dato, og som jeg er kjempe fornøyde med. Neste blir nok en til collie, da jeg ikke synes aussie avlen i Norge kan gi

Saluki, greyhound, minibull, grand danois (hvis levealderen heves drastisk), amstaff... Alle disse er realistiske, bortsett fra sistenevnte. Som jeg håper blir realistisk en vakker dag Noe

Personlig er det mange raser jeg kunne tenkt meg, mange raser jeg liker som jeg skulle ønske passet til meg og min livstil osv.

1. Collie. Kommer garantert i hus. Om jeg trives med langhår skal man ikke se vekk i fra at det kommer korthår i hus også på et tidspunkt.
2. Whippet. Mascot hund nr.1. Og jeg vil teste ut LC, ser kjempegøy ut!
3. Chodsky pes, syns de er kjempepene og fin størrelse! Om de kommer i hus eller ei, kommer ann på livssituasjon og hva mer jeg finner ut om rasen og hvordan jeg synes de er når jeg møter en.
4. Schäfer, ei lita mørk brukstispe om jeg bestemmer meg for å satse på noe eller syns rundering/bruks/ipo er noe jeg vil prøve å konkurre i.
5. Staffe/ambull/amstaff/pitbull, drømme rase®. Jeg har nok ikke erfaringen nok til en slik rase enda, ikke med dagens avl og jungelen i oppdrettere. Men jeg er sååå svak for utseende deres og lynnet mot mennesker. :wub: Utelukket nå, iom jeg vil ha en hund som omtrent garantert kan omgås andre relativt fritt. (og ikke minst pga loven med de to sistnevnte)
6. Chihuahua/Italiensk Mynde. Når jeg blir gammel! :lol: Eventuelt når jeg får overtalt mannen. Mascot hund nr 2 og 3 for meg. Miniatyrer fascinerer meg og jeg liker godt disse rasene, men vil jo være ekstremt nøye med både helse og gemytt. Vil ikke ha en liten ankelbiter som er stor i kjeften. :P
7. Fransk bulldog/boston terrier. Søte små, og for noen absolutt herlige gemytt! :wub: Fralle er nok hakket mer interessant enn boston, men dog. Bare synd med nese og sånn, er nok utelukket pga enn så lenge. Ikke så storfan av hunder med kort nese generelt, er noe som liksom "mangler" når de blir så fryktelig korte som noen av dem har. Men altså, små bumpibjørner jo! :wub:
8. Husky/malamute av noe slag. Så vanvittig pene og brukandes hunder! :wub: Sitter å titter på alaska programmer av og til og får jo rent lyst å flytte dit bare pga hundene og alt de bruker dem til.
9. Sarloos. *sikle* drømmerase, kommer aldri i hus. Har ikke livsstilen til å ha noe slikt.
10. Australian shepherd. Såååå pene.
11. Great dane. Når jeg en gang bor på småbruk må jeg ha en slik en. Så vanvittig staselige kjemper! Drømmer litt om det ja.
12. Rottweiler/doberman ol. Sikleverdige hunder, havner nok i samme kategori som amstaff og gjengen enn så lenge. Tror ikke jeg helt har det som trengs for å håndtere en slik en enda, i hverfall ikke forme en. Den alvoren og vokten de kan (og skal?) ha.

Kommer sikkert på flere etterhvert så listen er nok ikke ferdig enda. :lol:
Litt bilder for å livne opp tråden litt. *random fra google*
chihuahua1.jpg

Catty010511_3.jpg

73big.jpg


 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Er mange raser jeg drømmer om :) Noe av dem vil ikke komme i hus pga. størrelse, helse, akivitetsnivå, plass eller at ikke rasen vil passe hos meg :)

I tilfeldig rekkefølge:

Dalamtiner

Mellompuddel

Chinese crested

Shetland sheepdog

Australsk kelpie

Siberian husky og eller alaska husky

En perfekt border collie

Korthret collie

Link to comment
Share on other sites

Polarhundraser! Har alltid drømt om å ha mitt eget hundespann, og så er de jo så vakre! Er derimot ikke sikker på om eg klarer å gi en sånn hund all den fysiske aktiviteten eg har lest de trenger :P

Dachs har eg også litt lyst på, mest fordi de dachsene eg har vært borti er skikkelig kule hunder.

Dalmatiner fordi de er så fine! Men igjen har eg lest at de trenger ekstremt mye aktivitet.

Eurasier vurderte eg lenge, før eg plutselig endte opp med schæfer isteden. Har en liten drøm om Eurasier enda, men etter schæferen så syns eg de er akkurat litt i minste laget.

Amerikansk akita bare pga utseende, men etter hva eg har lest og blitt fortalt er det en veldig krevende rase, så spørs om eg har så mye å stille opp med der :P Ikke enda ihvertfall, ettersom eg har min første, egne, hund nå.

Kommer ikke på flere i farten, men det er nok flere :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg drømmer om å kunne ha flere greyhounds. :wub: Det er virkelig drømmerasen min. Ellers kunne jeg godt ha tenkt meg en liten whippet eller en italiensk mynde. Kunne faktisk ikke tenkt meg så mange andre raser enn det. Det kommer dessverre ikke til å bli noe av, pga min samboers allergi. :icon_cry: ​ Så derfor drømmer jeg om en supersnill og god husky som kan bo ute. (enten alaskan eller siberian)

Link to comment
Share on other sites

Har hatt schäfer, flatcoated retriever og collie tidligere, med en irsk rød-hvit setter som bonushund noen år, og puddel som bonushund noen andre år, pluss Chinese crested. Nå har jeg igjen collie, og i fremtiden blir det nok finsk Lapphund og (miniatyr) Bull terrier. Drømmer om malamute eller husky, men da må vi ha råd og tid til kickbike, jeg hadde følt meg slem om ikke. Er masse raser jeg tenker jeg har lyst på, men heldigvis skaffer vennene mine seg dem, så jeg slipper. :P

Link to comment
Share on other sites

Flere raser jeg drømmer om, noen kommer jeg nok til å anskaffe, andre ikke.

Ja, hele sonen er nok drita lei av min greyhound-spam, men det blir garantert en sånn i hus om 5-10 år. Jeg drømmer også om raser som rhodesian, dalmatiner og vizla, men disse vil jeg nok aldri kunne tilfredstille behovet på og forblir derfor i drømmene mine. Enkelte ganger om vinteren tenker jeg hvor fantastisk det hadde vært med en husky som jeg kunne stått på ski med, men så står jeg jo ikke på ski hele året heller... :P Basenji synes jeg virker som artige hunder, kanskje når jeg blir en gammel dame! I tillegg har jeg alltid hatt en forkjærlighet for borzoi, så kanskje... da skal jeg ha tid og plass til det! Også har jeg alltid vært fascinert av mexikansk nakenhund, stor. Det tror jeg også forblir med drømmen dog.. :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Ja, som tittelen sier. Hvilke raser kunne du tenkt deg å ha i løpet av livet ditt, og hvorfor/hvorfor kommer du ikke til å skaffe deg disse? :)

1. Australian Shepherd !

2. Korthåret Collie !

Dette er jo det jeg har per dags dato, og som jeg er kjempe fornøyde med. Neste blir nok en til collie, da jeg ikke synes aussie avlen i Norge kan gi meg det jeg vil ha i en aussie. Men alltid aussie i hjertet!

I femtiden:

1. Dansk Svensk Gårdshund! En rase jeg aldri har lagt merke til før i somme faktisk. Flott størrelse, korthåret og mye motor. Perfekt liten maskot og showhund.

2. Dalmatiner! Klarer aldri å legge dem i fra meg! En dag skal jeg ha en, for de passer meg godt!

3. Faraohund! Kun til utstilling, tur og kos! Blir nok aldri en, men de er lov å drømme.

4. Siberian husky! Til tur, utstilling og trekk!

5. Border Collie, gul! Konkuransse hund! Kommer nok aldri til å eie en, de er nok rett og slett for mye for meg mtp trening osv. Men drømmen er en sikkelig LP border!

6. En jakthund av noe slag, siden jeg en dag skal ta jegerprøve og dra ut på skauen!

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Podenco ibicenco! Men må først ha stor hage med høyt gjerde eller noe slik at jeg kan tilfredstille løpebehov. Men det er virkelig en drøm jeg håper å realisere en dag!

Mer realistiske drømmer er engelsk setter eller annen stående fuglehund og en arbeidshund (sannsynligvis til å utdanne som redningshund) av uviss rase, men har vært noe innom retrievere så sannsynligvis en av dem.

Ellers kan det jo hende det ramler både münsterländer og vorsteh i hus en gang, men det blir nok isåfall lenge til.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hallois! Boxer, basenji, shiba og akita(ev annen japaner) har jeg heeeeelt glemt! :o Gåkke ann ass... :lol:

13. Boxer pga happy go lucky gemytt, pene hunder er det også! Ikke uaktuelt at en slik en havner hos meg en gang, men må da bo mer landlig til.
14. Basenji, som maskothund. Pene, nydelige små ramper. :D Funker sikkert til noe spor også? En brindle må jo være drømmen der ja.
15. Shiba/akita/annen japaner. Vel er man sammen med en japannerd så må det nesten til. Drømmen der må være en utstillings og avlshund importert fra japan, selvfølgelig kombinert med bryllupsreise eller storferie eller noe til japan for å bl.a hente nevnte hund, som selvfølgelig blir en liten stjerne. :wub: *drømme* (Mer realistisk så blir det et lite shibatroll fra norsk oppdrett som skal få rase fra seg i skogen rundt småbruket jeg har lyst på :ahappy: )
16. En staselig flott sortflekkete gutt, som kan bli med meg på lange rideturer med de like staselige islandshestene og PREene mine. :sleep:

Link to comment
Share on other sites

Chodsky Pes! Er forelsket i både utseende og rasebeskrivelse! Har ikke møtt en enda, men har stalket dem på Google i evigheter 0:) :P

Utover det så er jeg forelsket i Aussie, Lapsk vallhund og Staby houn <3

Sent fra min D5803 via Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Har lyst på terv, korhåret collie eller drent :) Alle er realistiske, det kommer bare an på hvilke egenskaper jeg kommer til å prioritere først. Kunne også tenkt meg en liten maskothund, men er ikke sikker på rase. Hadde jeg kunne fått en Skinny, ville jeg hatt en slik en :heart:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har mange drømmeraser.. :teehe:

- Basenji. Skal garantert ha en basenji en dag, og tror egentlig rasen hadde passet fint til meg. Skulle bli brukt til tur, kos, utstilling og kanskje litt spor.

- Siberian husky. Usikker på om denne rasen noen gang kommer i hus, men utrolig vakre hunder. Virker utrolig gøy å bruke rasen til trekk på ski om vinteren og kickbike om våren/sommeren/høsten.

- Pointer. Finnes ikke en mer herlig rase! Kommer nok aldri en i hus siden jeg ikke driver med jakt..

- Pyreenerhund. Helt klart min favoritt av de litt større og tungere rasene. Er ikke helt utenkelig at det kommer en slik i hus mange år frem i tid. Vi får se!

- Saluki. Utrolig flotte og majestetiske hunder.

- Samojed og Eurasier. Begge virker som fine allround hunder som kan brukes til det meste.

- Collie langhår. Herlige hunder! Skulle jeg hatt collie hadde den blitt prøveklut i diverse hundesporter for å finne den sporten vi begge hadde likt.

Tror jeg stopper listen der! :)

Link to comment
Share on other sites

Nei, si det. Jeg får vel ta det som kommer rekanes. Planlegger egentlig undulat. Men jeg stoler lite på meg selv. Det kommer nok ei litta plutte som ikke kan stilles, avles på eller som ikke ble helt det noen hadde tenkt seg. Det pleier å passe meg :wub:

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Utenom boxeren så er list mi sånn:

Basenji - håper det kommer en i hus, men det er skummelt å lese på nett om rasen. Får litt skrekken for å ende opp med en totalt uhåndterbar, vill sak med både separasjonangst, houdinetendenser, og null innkalling som misliker andre hunder, stjeler som en ravn, har dårlig humør, og egentlig hører hjemme ut i bushen og ikke inne i stua hos meg. Jeg har aldri før funnet så mye negativt på nett om en rase.

Fransk bulldog - de er så herlige, og jeg passer to. Jeg håper at det blir tatt litt tak i avlen fremover, og at det blir strengere helsekrav, blant annet til røntgen av rygg.

Bullmastiff - vil ha! Men litt for store, også er det dette med levealder.

Grand danois - samme som bullmastiffen.

Staffordshire bullterrier - ser ikke helt bort i fra at det kommer en sånn i hus en dag, men så er det dette med samkjønnsaggresjon. Det kan man alltid være så uheldig å få, men vet ikke om jeg orker å kjøpe en rase hvor det er mer eller mindre forventet.

Amstaff - forbudet.

Shiba - det er den pelsen jeg er litt skeptisk til. Ellers er de bare så herlige!

Link to comment
Share on other sites

Saluki, greyhound, minibull, grand danois (hvis levealderen heves drastisk), amstaff...

Alle disse er realistiske, bortsett fra sistenevnte. Som jeg håper blir realistisk en vakker dag :)

Noen ganger har jeg innmari lyst på en langhåret collie og, så kanskje den er på listen neste gang en slik tråd dukker opp.

Har tenkt litt på det i det siste, at det er helt forferdelig at jeg har lyst på så mange raser, siden jeg har falt så hardt for dalmatineren. Et liv uten er jo helt merkelig å tenke på, og jeg vet ikke om jeg vil ha to hunder samtidig. Iallefall ikke av forskjellig rase, fordi det er mye kulere når hundene matcher :icon_redface:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Egentlig ganske hipp som happ for meg ang rase/blanding da jeg skal ha omplasseringshunder fremover, men Whippet SKAL jeg ha en gang (eller flere), gjerne som neste hund.

Også veldig svak for Italiensk mynde, så om jeg får lyst på en liten igjen står denne øverst på ønskelista.

Link to comment
Share on other sites

Guest Klematis

Jeg aner ikke, det er svært få raser jeg kunne tenkt meg, og de jeg kunne tenkt meg passer ikke.

Staff og rottweiler har jeg hatt lyst på i noen år, men jeg tviler på at det blir noen av delene.

Fransk bulldog og mops er herlige, sjarmerende hunder, men de utgår pga helse.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er forelsket i pyreneisk gjeterhund(face rase), rottweileren(av litt lettere typer) og jaktcockeren jeg.

Pyrren vet jeg ikke helt, men bare alt jeg leser om de treffer noe i meg... :wub: Rottweiler hadde vi når jeg var mindre, ikke umulig at det kommer en gang på nytt. Jaktcockeren bare digger jeg, er glad i spanielene, og spaniel med litt fart må jo være topp :P

Tja, jo også er jeg avstandsforelsket i kelpien!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.×
×
 • Create New...