Gå til innhold
Hundesonen.no

Dersom det hadde blitt forbud mot hund i bur fra i morgen..


madam mim
 Share

Recommended Posts

Per nå kunne vi fint hatt hund selv om regelen om alene hjemme også trådde i kraft. Samboer jobber nattevakt med skiftarbeid så han er hjemme og sover når jeg er på jobb og omvendt. Også har han fri annenhver uke, så Ozu er bare hjemme alene noen timer om gangen når han gjør ærend i friuka eller når vi begge skal noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 144
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg bruker ikke bur, så den eneste forandring for meg ville vært av det indre slaget. Altså en kamp mot min indre bitch fordi jeg hadde vært så frista til å anmelde folk som uvettig putter bikkja i bu

Slik jeg ser det, så handler ikke denne loven om å "ta" de som setter valpen i bånd inne i ti minutter for å roe den ned, eller de som setter hunden i bur i fem minutter mens de soper opp knust glass

Men selv om loven er krass og selv om den ikke kan følges opp i praktisk, så er jeg svært glad for at den er der. Fordi den sender et signal om at det ikke er akseptabelt med utstrakt burbruk når det

Veldig mange som ikke kan ha hund da. Vel, med mindre de har råd til å betale for dagis.

6 timers regelen gjelder for hunder innomhus. Man kan ha dem i hundegård i steden ;) Da er regelen at de skal få tur utenfor gården en gang i løpet av døgnet (en regel jeg vet brytes myyye)

Men nei, jeg vet at ikke alle har mulighet til å sette opp hundegård...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi ville neppe fått større problemer med 6 timers regelen heller.

Men nå er det faktisk ikke slik at normalen har blitt at nordmenn tror de MÅ la bikkja være alene hjemme minimum 8 timer hver dag for at ikke alt skal gå at skogen.

Jeg opplever jevnlig folk som tror helt oppriktig at man MÅ ha bur til hund. Det er helt absurd!

Jepp, den svenske loven er muligens litt firkantet, men vi nordmenn er i ferd med å miste grepet når det kommer til burbruk.

Bur bør være siste løsning i mitt hode..

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timers regelen gjelder for hunder innomhus. Man kan ha dem i hundegård i steden ;) Da er regelen at de skal få tur utenfor gården en gang i løpet av døgnet (en regel jeg vet brytes myyye)

Men nei, jeg vet at ikke alle har mulighet til å sette opp hundegård...

Hadde jeg satt prikkedyret i hundegård så hadde han hatet meg for livet :P Han vil nok mye heller ligge å slenge på sofaen. hehe!

Planen er å lage hunderom med luke ut til luftegård. Men dette blir når jeg får meg eget hus en gang i tiden :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må det virkelig en lov til for å diktere hva som er greit/ ikke greit?

For mitt vedkommende med hunden jeg har nå er bur ikke nødvendig, men man veit jo ikke hvordan neste hund er.

Dersom det skulle bli forbudt med bur vil jeg tro at leiemarkedet vil bli enda verre for hundeeiere, og det er vanskelig nok som det er. Det er hundeiere med hunder som raserer alt når dem er løse, og slitasjen på boligene vil bære preg av det.

6-timersregelen ville nok ikke kunne fungert siden man har arbeidsvakter på 6 timer, og det er så vidt tid til å springe på do når man er på jobb. Jeg kan ærlig talt ikke se noe galt i at hunden er hjemme alene :no: Sørger for at dotur for frøkna er det siste jeg gjør før jeg drar, og det første nå jeg kommer hjem. Skjer det uhell så fikses det når man kommer hjem.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde ikke hatt noen problemer med denne loven pr. nå. Jeg har akkurat begynt å ha unghunden min løs alene hjemme. Hun har begynt å bli såpass voksen at hun ikke tygger i stykker alt jeg eier når jeg går utafor døra. Det er bare den siste uka vi har prøvd det, og før det så var hun i et stort bur når hun var alene hjemme. Hun lå i senga mi om natta fram til jeg fikk påvist allergi mot hund, katt og husstøvmidd, og går nå løs i leiligheten om natta. Den andre hunden min, som jeg overtok da hun var 1,5 år gammel, har alltid gått løs alene hjemme. Hun har ikke ødelagt stort.

Før jeg fikk en hund der det var nødvendig med bur når hun var alene hjemme(fordi det var umulig å lage et avgrensa område eller sikre et rom) der jeg bodde før, så kunne jeg ikke fatte og begripe hvorfor folk trengte å bruke bur på hundene sine. Etter å ha fått en makuleringsvalp-og unghund, så har jeg prist meg lykkelig for bur. Det har avverget materielle skader på mine, samboers og huseiers ting samt gitt en trygghet om at bikkja er like hel når jeg kommer hjem. For hun tygger ikke bare i stykker, hun spiser også.

Jeg så på det som helt nødvendig å bruke bur på henne alene hjemme fram til hun roet seg nok til å ikke ødelegge ting når hun var alene. Hun ødela kun av ren kjedsomhet, ikke pga. sep.angst eller noe sånt.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Han har et canvasbur i stoff som alltid er åpent, i stua, det elsker han å sove i. Lukker det aldri igjen. Det sover han også i om noen passer han. Han liker det, han føler seg trygg, og det er hans hus. Ingen får lov til å lukke det igjen, jeg er veldig streng på akkurat det.

Ellers er han kun i bur i bilen og det hender jo at han må ligge der litt av praktiske årsaker, om vi feks kjører til byen for at vi skal gå tur, og jeg skal gjøre noen ærender, eller når jeg skal på besøk til allergikere.

Av den grunn hender det også at han må stå i bånd ute på sommeren når vi er på besøk, rett og slett for å skjerme han fra små barn, og for at allergikere ikke skal få flere plager enn høyst nødendig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser det er mange som skriver at det ikke hadde vært et problem i hverdagen, men man bryter vell loven like fult om det er i unntakstilfeller, så da er det jo muligens et problem allikevel, selv om det ikke er et man sliter med hver dag. Jeg bruker heller ikke bur i hverdagen annet enn i bilen når vi kjører og i mellom slagene på trening, men de få gangene ulike situasjoner tvinger meg til å bruke bur så er det jo likefullt et lovbrudd (om vi hadde hatt denne loven).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå vet jeg ikke hvilke krav til størrelse på hundegård/hunderom som er satt, siden den lenka ikke fulgte med, men det hender jeg stenger en eller to frøkner inne på hunderommet - og det er vel en seks-syv kvadrat stort. Det skjer ikke en gang ukentlig at de er stengt inne der. Jeg formoder det er akseptabel størrelse, selv om jeg personlig foretrekker at de har større område - om sola står inn på det rommet skal de få gå til en ende av huset med skygge.

Vanligvis har de tilgang til 85 kvadrat, uansett om jeg er hjemme eller ei. Nå på sommeren har de hatt tilgang til 125 kvadrat, siden jeg har hatt døra til kjelleren åpen, hvor det har vært noe mer levelige innetemperatur, og de derfor kan få velge i enda større grad hvor de vil være.

For ordens skyld så er 85 kvadrat hele boarealet, 125 kvadrat er kjelleren i tillegg :D

Det hender de må sitte i bilen; jeg har to familiemedlemmer jeg besøker tre-fire ganger i året hvor de ikke er velkommen. Så da blir det nok mer enn tre timer i bil. Hmm, X'en sov i bilen under NKK Bø fordi hun hadde løpetid og jeg fikk hotellrom med upraktisk vegg-til-vegg-teppe. Og det var ei natt i forfjor en gang at Foenix måtte sove i bilen fordi det ikke var lov med hund på campinghytta. Men den hytta var så liten at de hadde vel ikke mindre plass i bilen, i hvert fall.

Så kanskje en natt i året i snitt tilbringes i bil.

Ironisk nok sto jentene i bånd i fem timer i Sverige i sommer, fordi det var så streng båndtvang der at de ikke hadde lov til å rusle rundt på hyttetunet.

De ble selvfølgelig luftet et par ganger underveis, for de tisser ikke der de ligger og gnager på bein.

På utstilling bruker jeg ikke bur, men grinder, så jeg måtte vel etter ovenstående regler dekket de mer til, men ellers ikke noen endring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For nå hadde ikke dette vært et problem. Bur brukes bare i bilen, og Lady er bare alene hjemme i skoletiden til guttungen. Om noen år når han flytter hjemmefra, derimot, så blir det et problem. Jeg har 8t arbeidsdag pluss reise, og ingen mulighet til å ta henne med på jobb. Jeg gleder meg ikke akkurat, da det blir lenge alene for henne, selv om hun ikke har noen problemer med det. Heldigvis noen år til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Burbruk-delen hadde vært lett. Jeg har et bur stående som lekekasse, and that's it. Hadde ikke kostet meg noe å fjerne det. Det ville dessverre blitt mye mindre utetid på hunden da jeg låner hage og ikke har mulighet til å lage utsiktsplass i hundegården jeg fikk sette opp.

Men jeg kunne nok ikke hatt hund, for jeg har behov for minimum 8 timer med sammenhengende søvn hver natt, så den 6 timer mellom lufting regelen hadde blitt brutt en gang pr. døgn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6timers lufteintervaller er pr i dag ikke noe problem til vanlig her, men det skjer jo untak der og at det går 8-10-12 timer. Så hadde en lov som det kommet hit så måtte jeg laget hunderom i kjellern med utegårder. Men then again, utegårder på vinterstid til salukier og basenjier? Særlig at det blir brukt når man bor 805 moh.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om jeg hadde satt mine to bortskjemte sofagriser ute i en luftegård mens vi var på jobb i 8 timer, tror jeg de selv hadde ringt MT og krev omplassering av seg selv :D :D :D

:lol: Vet om en labradorfrøken som er enig!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikkje politi her eg bur så eg hadde nok ikkje blitt påvirka, mehehehe. :P Neida.

Buret eg brukar no er eit bilbur og er berre midlertidig til eg er sikker på Baldrick kan oppføre seg åleine. Eg hadde nok gått til innkjøp av kompostgjerder og latt burdøra stå åpen sånn som den pleier. Hadde 6 timars-regelen komt derimot, så måtte han nok ha blitt sendt tilbake til oppdrettar. :/ Akkurat no er eg "arbeidslaus", men med tanke på ka jobbar eg søker på så hadde det ikkje vore noke alternativ å hatt han med på jobb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6-timersregelen hadde jeg ikke klart å følge, så der hadde det blitt lovbrudd hver eneste dag, sånn bortsett fra at jeg har dem med meg hver gang jeg skal jobbe lenge. Jeg kunne nok sikkert spurt faren til min fine mann om å komme innom et par ganger i uka (han skal feks komme hit på dagtid dersom det kommer noen valper), men synes ikke jeg kan be noen om å forplikte seg til det hver dag uten å betale for det. Jeg kunne godt tenkt meg at noen kom og tok med seg knertis på tur i løpet av dagen, bortsett fra at det ikke er nødvendig, mens Aiko neppe hadde giddet det. :P Og da blir jo den ene bikkja igjen aleine mens den andre kommer tilbake full av fremmede lukter og et helt annet energinivå, så da blir jo det egentlig bare et uromoment.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En bekjent ble nektet å kjøpe hund fra sverige fordi så enkelt som, vi jobbet. Så da kunne vi ikke følge seks timers regelen :aww:

Vil ikke ha noe problem med bur eller time reglene til vanlig. Jentene er hjemme en fire timers tid ca.

Sliter mer I helger på stevner og kurs som andre har nevnt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå hadde det gått fint uten bur, men den dagen jeg har valp igjen så er det ikke usannsynlig at det kan bli litt bursitting altså, men sannsynligvis i komb med åpent bur og grinder rundt. Det er vanskelig å valpesikre når man har bitteliten leilighet og masse ting :P Er ikke sikkert bur blir nødvendig, men får jeg en makulerings valp/unghund så har jeg ikke kjempe dårlig samvittighet om den må være litt i bur altså. Det kommer liksom an på bruken tenker jeg, kunne godt ha kommet noe som sier at buret skal være så-så mye større en hunden. Synes jo synd på store bikkjer som ligger i litt for små bur hele dagen!

Ang 6 timer så er det umulig, og brytes hveer dag :P Rotta har i underkant av 8 timer alene om dagen, unntaksvis kan det bli 10 timer- men dette er sjeldent heldigvis :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...