Jump to content
Hundesonen.no

Eloise

Medlemmer
 • Content Count

  767
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1156 Excellent

About Eloise

 • Rank
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tromsø

Recent Profile Visitors

2378 profile views
 1. Jeg synes dette er en stygg sak, og det er flott at det kommer i avisen. Den eneste måten vi får slutt på dette tullet er at det straffer seg å nekte førerhunder adgang. Både med tanke på loven, men også med tanke på besøkende. Nå er det ikke aktuelt for meg uansett, men jeg ville ikke vært interessert i å dra dit etter å ha hørt om denne saken. Jeg klarer ikke å slutte å tenke på ungene, jeg. Tenk at to små gutter i dette landet skal få oppleve at deres mor blir nektet adgang et sted fordi hun er blind.
 2. Det blir ikke samme effekten av sånn parfyme greier på badet da? Mulig andre synes det hjelper, men jeg synes sånt bare gjør lukten mer...penetrerende, og den sitter lengre i.
 3. Ble nysgjerrig her, ikke meningen å kapre den koselige tråden, håper det går greit å gå bittelitt off topic. Er det virkelig normalen at hannhunder av pelshundraser tisser på seg?
 4. Jeg kan ikke si så mye om utstilling, men generelt sett har jeg ikke noe som helst problem med å skjønne at rasen kan...tja, slite litt med å ha det greit i ringen. Personligheten og energinivået til veldig mange boxere ligger jo på grensen til hyperaktiv, selv om det er individuelle forskjeller der også. Samkjønnsaggresjon er heller ikke videre uvanlig. Da skal det ikke så mye mer til enn at en ustyrlig unghund, en dårlig trent nykommer, eller et kranglete individ kommer inn i ringen, så er det gjort. Det jeg skriver over er jo noe som kan forekomme i alle ringer og med alle raser, men m
 5. Jeg er i samme situasjon, og det er en av grunnene til at jeg valgte å la hunden sove på kjøkkenet om natten. Jeg lå selvfølgelig på madrass sammen med valpen i starten, men flyttet tilbake til soverommet når den ble trygg. Da ble det tross alt normalt for hunden å slappe av helt alene hvert eneste døgn. Dette med separasjonsangst ligger nok mye i genene, men jeg tror ikke mine hunder ville hatt godt av å være sammen med meg 24 timer i døgnet nesten hver eneste dag.
 6. Jeg skjønner at de som har ambisjoner innenfor hundesport, eller kjøper hunder de ønsker at skal bli gode avlsdyr har spesielle krav, men for meg som bare skal ha en familiehund så har jeg jo tross alt valgt egenskaper ut i fra rasevalg. Så kan man innsnevre det enda litt til ved å være nøye med kombinasjon man ønsker valper fra. For meg er det viktigste valget hvilken oppdretter jeg ønsker valp fra. Jeg velger en oppdretter som jeg stoler på at har kunnskap nok til å gi meg rett valp ut i fra hva jeg forteller dem om min hverdag. Nå er det jo heldigvis sånn at seriøse oppdrettere stort s
 7. Den hunden jeg nevnte var bare en biter. Hun likte å bruke munnen, rett og slett, det lå veldig naturlig for henne. Og biting ble verre når hun ble gira, men hun var ikke over- eller understimulert. Gira kunne komme av at det nærmet seg mattid, at eier plutselig reiste seg fra sofaen, at de hadde vært ute i hagen i 5 minutter, eller bare en tilfeldig raptus. Mulig min boxererfaring gjør at jeg skiller mellom gira og over/understimulert, for har man en litt hyperaktiv type så er det ikke til å unngå at det koker over flere ganger om dagen i valpetiden. Og har man en valp av rette typen, så
 8. Hiver meg på det Kanger sier. En jeg kjenner hadde en ekstrembiter, og der var det biting = kjedelig det som fungerte best (har fungert supert på alle mine også). Eller rettere sagt, det var det eneste som fungerte at all! Noen valper blir faktisk bare mer gira av klynking eller nei eller hva som helst. Jeg har aldri sett et mer tydelig eksempel enn hos denne valpen. Hvis den fikk noe som helst respons på biting, som at man rykket hånden unna, prøvde å skyve valpen unna, sa au!, nei! klynket, tok tak rundt snuten eller hva det enn skulle være, så bet den hardere og fortsatte enda lengre.
 9. Jeg har bare stilt noen få ganger, og jeg stiller fordi det er spennende, fordi jeg ønsker å få hundene bedømt av noen som kan eksteriør, vinkler og den slags, og for å gi oppdretter en pekepinn på hvordan hunden ble. Jeg bor såpass langt unna, og siden oppdretterne til hundene jeg har hatt ikke har fått gleden av å se hunden som voksen (bortsett fra på bilder) så synes jeg det er ganske viktig. Så jo, jeg stiller fordi jeg ønsker å få en bedømmelse av hunden, og vet at muligheten for å nå høyt er utenfor rekkevidde fordi jeg ikke har peiling på utstilling, og er glad dersom jeg klarer å
 10. Har du sett noen som helst tendenser til at hunden ønsker å spise opp bindet? Har aldri opplevd det, men har opplevd at hunden har tatt av seg trusen mens jeg var borte. Det betydde litt ekstra gulvvask, ikke verre enn som så.
 11. Synes det er helt greit, og har aldri tenkt over det før nå. "Doggie daycare" er naturlig å oversette til hundebarnehage på norsk. Ikke fordi hundene er barn, men fordi beskrivelsen av dagpass for de minste heter barnehage. Jeg har hørt mange si at de skal på hundeskole (kurs), at hunden skal til dagmamma og diverse. Jeg har som voksen alltid blitt kalt mamma til hunden min av folk som ikke kan eller husker navnet mitt. Jeg synes ikke det handler om menneskeliggjøring, det handler mer om utvikling av språk (matmor/far har blitt om til mamma/pappa) og oversettelsesproblemer (hundebarnehage).
 12. Eloise

  ukjent rase

  Hvis jeg leser dette riktig så ønsker du altså en utradisjonell rase å trene med? En som rett og slett er kjent for å være sta, kanskje treig, egenrådig, og som egentlig ikke er egnet som en typisk hundesport hund? Du ønsker å jobbe med en hund som ikke følger regelboken, på en måte? Hvis jeg legger godviljen til, så tenker jeg at grunnen til at du spør etter en uvanlig rase i Norge handler om at du ikke finner det du ønsker blant de mer tradisjonelle rasene?
 13. Selv sliter jeg med ymse psykiske greier, med mye angst, depresjon og søvnproblemer som følger. Har slitt siden jeg var 13, og da jeg flyttet hjemmefra var jeg redd for å bo uten hund, men samtidig redd for om jeg kom til å klare det. Jeg har en god backup i familie, men foreldre blir eldre og neste hund blir nok en mindre rase. Føles tryggere med en hund som jeg selv kan klare å løfte dersom den blir syk og må bæres, jeg trenger mindre bil med tanke på hund (og det er jo billigere, som er ganske viktig når man er enslig og 100% ufør. Så ja, jeg tenker mye på det. Uten backup ville jeg ik
 14. Det synes jeg høres rart ut? Hvis man forklarer at det er ulovlig i Norge og at hunden derfor ikke kan delta på diverse eller få meritter, så skulle man ikke tro det var et problem. Jeg har lite tro på at dette er et såpass utbredt problem at man kan forsvare å tillate deltagelse av kuperte hunder.
 15. Synes det er veldig bra, jeg, og jeg er så glad for at bulldogklubben (som gjelder både fransk og engelsk) er med på notene! Bare det synes jeg er en enorm seier, for vi vet jo at raseklubber dessverre ofte setter seg på bakbena når det er snakk om endring. Når det gjelde å introdusere nytt blod til rasene så er jeg skeptisk. Ikke fordi jeg ikke har tro på at det virker, tvert i mot, men fordi man da må få med seg raseklubben i hjemlandet. Derfor synes jeg det er så fantastisk at man gjør det man kan her hjemme også. Det er viktig å prøve å pushe på i utlandet, men det må være samtidig so
×
×
 • Create New...