Jump to content
Hundesonen.no

patricia

Medlemmer
 • Content Count

  1389
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

patricia last won the day on April 9 2020

patricia had the most liked content!

Community Reputation

797 Excellent

About patricia

 • Rank
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Hunderase
  labrador, DSG

Recent Profile Visitors

8078 profile views
 1. Kun tørket kylling, Musti tilbakekaller alle produkter som inneholder tørket kylling.
 2. Gå heller til Ikea, eller andre lekebutikker. Der kan man velge og vrake i enkle, snille dyr i alle farger og fasonger.
 3. 16 ukers regelen gjelder preging på mennesker, først og fremst, eller sosialiseringsvinduet, som man kalte det i "gamle dager". Hadde ikke valpen opplevd mye positivt samvær med mennesker innen da, var det for sent å oppnå tillit. Derfor er det så viktig at oppdrettere bruker tid på ikkesolgte valper. Jeg har selv kjent hunder som har gått og vansmektet i hundegård med minimal menneskekontakt, og sett hva det har gjort med dem når de endelig har blitt solgt. 16ukersregelen er ikke tatt t av løse luften, den kommer fra etologer(Muligens Scott & Fuller, uten at jeg skal banne på det.)
 4. Istedenfor "rotrening", og tvinge en vilter valp til å legge seg og bli bundet (!), har jeg funnet frem noen leker eller godbiter, satt meg på gulvet og lekt inn enkle øvelser, som sitt, stå, hold fast osv. Eller gjemt små godbiter og lært inn ordet "søk". Dette roer valpen på en god måte, og etterpå trenger du ikke å be dem om å sovne...Det virker so om en del av dagens unge instruktører har lite forståelse for valpers utrettelige energi og behov for å røre på seg. Valper kan sammenlignes med barnehageunger, de sover sannelig ikke mye, de heller.
 5. Er tildels enig. Vi skal være glad for t vetr.vitenskapen har kommet langt, og kan hjelpe dyrene våre på en helt annen måte enn før. På den annen side - er det etisk forsvarlig (og dyrevennlig, å amputere bein, å operere kreft på gamle dyr med langt fremskreden sykdom, å utsette 13-14 år gamle tisper for hysterectomi, for eksempel? Eller å utstyre varig lammede dyr med "rullestol"? Eller å la et dyr leve med smerter som begrenser livskvalitet og førlighet resten av livet? Kunne nevnt mange fler eksempler, men jeg savner en edruelig debatt om disse tingene. Klart at en dyreeier vil gjøre alt so
 6. Bra svart av Simira !
 7. Hadde noen av våre valper (ikke jakthunder) blitt avspist med så lite utetid, hadde de gått på veggene ! Det er ikke snakk om å gå lange turer, men å være ute, sulle rundt i lett terreng og bruke nesen og kroppen, bli tatt med i andre miljøer og bli vant til nye inntrykk, bli ekt med og trent på enkle basic lydighetsøvelser. Hunder er skapt for å være i bevegelse og være ute, så kom dere ut med valpen ! Vil hun ikke roe seg inne, gjør som andre her har sagt, legg henne på avsperret område eller bind henne på hvileplassen. Lykke til, det går seg til etter hvert.
 8. På bildet er det tydelig en ambull. Når en hund med denne størrelsen og kraften går bananas, kan det virkelig bli dramatisk, og jeg har vanskelig for å tro at dette aldri har skjedd før ? Med mindre hunden plutselig fikk en diagnose? Det er lett å skylde på eieren i sånne tilfeller, men der fins faktisk hunder som er født med et drittgemytt, og med denne overreaksjonen har hunden ikke vært mentalt i vater. Godt at den er avlivet, og ikke får sjansen til flere utfall.
 9. Nei, din hanhund skal aldeles ikke inn på naboens tomt og "gjøre sitt , selv ikke hvis naboen spør deg om det !
 10. Har aldri kastrert hanhund, men flere tisper. Alle unntatt en var i full vigør så snart stingene var tatt, den ene brukte flere uker på å bli fit for fight igjen. Det virket som om stingene strammet såpass at hun fikk litt bevegelsesproblemer.
 11. Jeg vet om flere hunder som har gått fint gjennom FA, og som jeg aldri ville hatt i mitt eie! Det er vel bare ferdselsprøven som sier noe om hvordan en hund reagerer og oppfører seg i dagligdagse situasjoner, og ingen tester sier noe om hvordan en hund fungerer mot barn og andre små, hjelpeløse vesener. Eller mot andre hunder, for den del. Og hver gang slike uheldige episoder med biting og skader skjer, popper der frem gråtkvalte romantikere som skal "redde" den stakkars, misforståtte, uskyldige hunden. Som regel er det eieren som får skylden, ingen tar høyde for at der faktisk fødes hunder me
 12. Kokosolje (cocoza ) bruker jeg til "hverdagsrens" på hundeører, men ved evt. sopp eller betennelser må der sikkert hardere lut til.
 13. Vel, i alle de årene jeg har drevet aktiv hundesport med tispene mine, har jeg aldri vurdert å delta på stevner med dem. Nå kan du riktignok delta med løpetisperi eliteklassen på LP og RL, og du får delta på blodsporprøverhelt sist. På utstilling er det ok, men man behøver liksom ikke trøkke tispa helt opp i ringbåndet mens hanhundene stilles. Alle som har /har hatt hanhunder, vet hvor kjipt det er å få prestasjonene ødelagt av en løpetispe, og dette har ikke bare med trening og oppdragelse å gjøre.! Og ærlig talt, hvor ofte deltar du på saker og ting, siden det er så kjipt å ikke få delta? D
 14. Den boten hadde jeg aldri betalt. Så vidt jeg forsto, var det ingen av de to herrene som legitimerte seg, der fantes ingen skilt som informerte om denne høyst spesielle regelen, og er det lov for gudoghvermannnsen å dele ut bøter i hytt og pine ? Hos meg hadde de ikke fått fem øre!
 15. Senest i dag melder VG om at kvinne er angrepet og sparket av elg i Troms. Elgen ble skutt.
×
×
 • Create New...