Jump to content
Hundesonen.no

patricia

Medlemmer
 • Content Count

  1391
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

patricia last won the day on July 5

patricia had the most liked content!

Community Reputation

805 Excellent

About patricia

 • Rank
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Hunderase
  labrador, DSG

Recent Profile Visitors

8172 profile views
 1. Det har gått bare en uke, det tar nok lenger tid før nykommeren lander. Han er forvirret og usikker over alt det fremmede, og den fastboende vil gjerne sette hm på plass og gi beskjed på at dette er mitt hus. Det virker som det er deg og din oppmerksomhet de krangler om. Ikke la noen av dem sitte i fanget ditt/ved siden av deg i sofaen på en stund,la dem holde avstand under foring, og ikke trøkk dem inn i samme bur i bilen. La dem finne ut av dette selv uten at du blander deg for mye, bare hold et våkent øye i situasjoner som kan ende med bråk. Det går seg til, bare gi dem litt tid.
 2. Denne "rasen" er ikke godkjent noen steder, bortsett fra kanskje et fake kennelklubbregister i et eller annet land. Den vil heller aldri bli en FCIgodkjent rase. Skal krysninger bli godkjente raser, kreves det et intimt samarbeid mellom de involverte raseklubber, nasjonal kennelklubber og FCI. Det er slik en rase blir eventuelt godkjent, IKKE ved at tilfeldige skrotoppdrettere produserer en vanvittig mengde kull uten samarbeid me d verken raseklubber eller kennelklubber. Jeg blir like oppgitt hver gang jeg hører begeistrede kjøpere forkynne at "den er på vei til å bli godkjent rase". Godkjent
 3. Kun tørket kylling, Musti tilbakekaller alle produkter som inneholder tørket kylling.
 4. Gå heller til Ikea, eller andre lekebutikker. Der kan man velge og vrake i enkle, snille dyr i alle farger og fasonger.
 5. 16 ukers regelen gjelder preging på mennesker, først og fremst, eller sosialiseringsvinduet, som man kalte det i "gamle dager". Hadde ikke valpen opplevd mye positivt samvær med mennesker innen da, var det for sent å oppnå tillit. Derfor er det så viktig at oppdrettere bruker tid på ikkesolgte valper. Jeg har selv kjent hunder som har gått og vansmektet i hundegård med minimal menneskekontakt, og sett hva det har gjort med dem når de endelig har blitt solgt. 16ukersregelen er ikke tatt t av løse luften, den kommer fra etologer(Muligens Scott & Fuller, uten at jeg skal banne på det.)
 6. Istedenfor "rotrening", og tvinge en vilter valp til å legge seg og bli bundet (!), har jeg funnet frem noen leker eller godbiter, satt meg på gulvet og lekt inn enkle øvelser, som sitt, stå, hold fast osv. Eller gjemt små godbiter og lært inn ordet "søk". Dette roer valpen på en god måte, og etterpå trenger du ikke å be dem om å sovne...Det virker so om en del av dagens unge instruktører har lite forståelse for valpers utrettelige energi og behov for å røre på seg. Valper kan sammenlignes med barnehageunger, de sover sannelig ikke mye, de heller.
 7. Er tildels enig. Vi skal være glad for t vetr.vitenskapen har kommet langt, og kan hjelpe dyrene våre på en helt annen måte enn før. På den annen side - er det etisk forsvarlig (og dyrevennlig, å amputere bein, å operere kreft på gamle dyr med langt fremskreden sykdom, å utsette 13-14 år gamle tisper for hysterectomi, for eksempel? Eller å utstyre varig lammede dyr med "rullestol"? Eller å la et dyr leve med smerter som begrenser livskvalitet og førlighet resten av livet? Kunne nevnt mange fler eksempler, men jeg savner en edruelig debatt om disse tingene. Klart at en dyreeier vil gjøre alt so
 8. Bra svart av Simira !
 9. Hadde noen av våre valper (ikke jakthunder) blitt avspist med så lite utetid, hadde de gått på veggene ! Det er ikke snakk om å gå lange turer, men å være ute, sulle rundt i lett terreng og bruke nesen og kroppen, bli tatt med i andre miljøer og bli vant til nye inntrykk, bli ekt med og trent på enkle basic lydighetsøvelser. Hunder er skapt for å være i bevegelse og være ute, så kom dere ut med valpen ! Vil hun ikke roe seg inne, gjør som andre her har sagt, legg henne på avsperret område eller bind henne på hvileplassen. Lykke til, det går seg til etter hvert.
 10. På bildet er det tydelig en ambull. Når en hund med denne størrelsen og kraften går bananas, kan det virkelig bli dramatisk, og jeg har vanskelig for å tro at dette aldri har skjedd før ? Med mindre hunden plutselig fikk en diagnose? Det er lett å skylde på eieren i sånne tilfeller, men der fins faktisk hunder som er født med et drittgemytt, og med denne overreaksjonen har hunden ikke vært mentalt i vater. Godt at den er avlivet, og ikke får sjansen til flere utfall.
 11. Nei, din hanhund skal aldeles ikke inn på naboens tomt og "gjøre sitt , selv ikke hvis naboen spør deg om det !
 12. Har aldri kastrert hanhund, men flere tisper. Alle unntatt en var i full vigør så snart stingene var tatt, den ene brukte flere uker på å bli fit for fight igjen. Det virket som om stingene strammet såpass at hun fikk litt bevegelsesproblemer.
 13. Jeg vet om flere hunder som har gått fint gjennom FA, og som jeg aldri ville hatt i mitt eie! Det er vel bare ferdselsprøven som sier noe om hvordan en hund reagerer og oppfører seg i dagligdagse situasjoner, og ingen tester sier noe om hvordan en hund fungerer mot barn og andre små, hjelpeløse vesener. Eller mot andre hunder, for den del. Og hver gang slike uheldige episoder med biting og skader skjer, popper der frem gråtkvalte romantikere som skal "redde" den stakkars, misforståtte, uskyldige hunden. Som regel er det eieren som får skylden, ingen tar høyde for at der faktisk fødes hunder me
 14. Kokosolje (cocoza ) bruker jeg til "hverdagsrens" på hundeører, men ved evt. sopp eller betennelser må der sikkert hardere lut til.
 15. Vel, i alle de årene jeg har drevet aktiv hundesport med tispene mine, har jeg aldri vurdert å delta på stevner med dem. Nå kan du riktignok delta med løpetisperi eliteklassen på LP og RL, og du får delta på blodsporprøverhelt sist. På utstilling er det ok, men man behøver liksom ikke trøkke tispa helt opp i ringbåndet mens hanhundene stilles. Alle som har /har hatt hanhunder, vet hvor kjipt det er å få prestasjonene ødelagt av en løpetispe, og dette har ikke bare med trening og oppdragelse å gjøre.! Og ærlig talt, hvor ofte deltar du på saker og ting, siden det er så kjipt å ikke få delta? D
×
×
 • Create New...