Jump to content
Hundesonen.no

patricia

Medlemmer
 • Content Count

  1397
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

patricia last won the day on October 12

patricia had the most liked content!

Community Reputation

812 Excellent

About patricia

 • Rank
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Hunderase
  labrador, DSG

Recent Profile Visitors

8245 profile views
 1. Kidnapperrolle...bevares vel. En 8-9 ukers valp, som har lært gode relasjoner til mennesker hos oppdretter, er helt ut i stand til flytte hjemmefra, og komme inn i et nytt miljø. Mener du virlkelig at de tusener på tusener av valper som blir solgt år om annet, sitter med følelsen av å bli kidnappet, noe som er en voldelig og høyst ubehagelig opplevelse, og som føles traumatisk? De mister ikke hjem og familie, de får et nytt hjem og en ny familie . Skal vi følge resonnementet ditt, må jo samtlige oppdrettere bare legge ned virksomheten sin.
 2. Jamen kjære, denne "fremmede personen " er jo den valpen skal tilbringe livet sammen med, er det ikke bedre at den får sitte i fanget noen timer og gjøre seg kjent med sin nye matmor/matfar ?Og hvis valpen oppfatter dette som en kidnapping, sier det jo litt om valpens mentale utrustning. (eller mangel på sådan).
 3. Jeg ville ha kjørt, og hatt med en person som kunne kjøre bilen,mens du har valpen i fanget. Da kan dere stanse innimellom, la valpen få lufte seg og få litt å spise/drikke. Å send småvalper alene med fly har jeg aldri gjort, her er du helt prisgitt fremmede folk, flyforsinkelser hvor valpen sitter innesperret i buret, mye høy støy osv. For å få den med i cabin skal den ikke veie mer enn 8 kg, og plasseres under setet foran i reiseveske. Skal love deg at det blir trangt !
 4. Både Narjanas og Lemonys har hunder av fin størrelse. Hvordan det er med allergier og andre ikkeregistrerte sykdommer må man jo nesten spørre oppdretterne om. Lykke til i jakten !
 5. Sjekket oppdretterlisten på retrieverklubben.no?
 6. Den tiden jeg var instruktør på dressurkurs, hadde klubben min en klar policy: 12 års aldersgrense på de tobeinte, et barn har ikke innsikten, tålmodigheten, forståelsen, "autoriteten" , som skal til for å trene opp en hund. Vi var lei av 8-10åringer som lot frustrasjonen gå utover hunden når de ikke fikk til øvelsene, som gikk gråtende hjem , og som nektet å ta imot råd og veiledning. Her i strøket vårt ser jeg stadig unger i barneskolealder som er ute med større hunder enn de kan klare å holde i en akutt situasjon. Jeg var selv ikke så gammel før jeg fikk gå tur med familiens hunder, men de
 7. Det har gått bare en uke, det tar nok lenger tid før nykommeren lander. Han er forvirret og usikker over alt det fremmede, og den fastboende vil gjerne sette hm på plass og gi beskjed på at dette er mitt hus. Det virker som det er deg og din oppmerksomhet de krangler om. Ikke la noen av dem sitte i fanget ditt/ved siden av deg i sofaen på en stund,la dem holde avstand under foring, og ikke trøkk dem inn i samme bur i bilen. La dem finne ut av dette selv uten at du blander deg for mye, bare hold et våkent øye i situasjoner som kan ende med bråk. Det går seg til, bare gi dem litt tid.
 8. Denne "rasen" er ikke godkjent noen steder, bortsett fra kanskje et fake kennelklubbregister i et eller annet land. Den vil heller aldri bli en FCIgodkjent rase. Skal krysninger bli godkjente raser, kreves det et intimt samarbeid mellom de involverte raseklubber, nasjonal kennelklubber og FCI. Det er slik en rase blir eventuelt godkjent, IKKE ved at tilfeldige skrotoppdrettere produserer en vanvittig mengde kull uten samarbeid me d verken raseklubber eller kennelklubber. Jeg blir like oppgitt hver gang jeg hører begeistrede kjøpere forkynne at "den er på vei til å bli godkjent rase". Godkjent
 9. Kun tørket kylling, Musti tilbakekaller alle produkter som inneholder tørket kylling.
 10. Gå heller til Ikea, eller andre lekebutikker. Der kan man velge og vrake i enkle, snille dyr i alle farger og fasonger.
 11. 16 ukers regelen gjelder preging på mennesker, først og fremst, eller sosialiseringsvinduet, som man kalte det i "gamle dager". Hadde ikke valpen opplevd mye positivt samvær med mennesker innen da, var det for sent å oppnå tillit. Derfor er det så viktig at oppdrettere bruker tid på ikkesolgte valper. Jeg har selv kjent hunder som har gått og vansmektet i hundegård med minimal menneskekontakt, og sett hva det har gjort med dem når de endelig har blitt solgt. 16ukersregelen er ikke tatt t av løse luften, den kommer fra etologer(Muligens Scott & Fuller, uten at jeg skal banne på det.)
 12. Istedenfor "rotrening", og tvinge en vilter valp til å legge seg og bli bundet (!), har jeg funnet frem noen leker eller godbiter, satt meg på gulvet og lekt inn enkle øvelser, som sitt, stå, hold fast osv. Eller gjemt små godbiter og lært inn ordet "søk". Dette roer valpen på en god måte, og etterpå trenger du ikke å be dem om å sovne...Det virker so om en del av dagens unge instruktører har lite forståelse for valpers utrettelige energi og behov for å røre på seg. Valper kan sammenlignes med barnehageunger, de sover sannelig ikke mye, de heller.
 13. Er tildels enig. Vi skal være glad for t vetr.vitenskapen har kommet langt, og kan hjelpe dyrene våre på en helt annen måte enn før. På den annen side - er det etisk forsvarlig (og dyrevennlig, å amputere bein, å operere kreft på gamle dyr med langt fremskreden sykdom, å utsette 13-14 år gamle tisper for hysterectomi, for eksempel? Eller å utstyre varig lammede dyr med "rullestol"? Eller å la et dyr leve med smerter som begrenser livskvalitet og førlighet resten av livet? Kunne nevnt mange fler eksempler, men jeg savner en edruelig debatt om disse tingene. Klart at en dyreeier vil gjøre alt so
 14. Bra svart av Simira !
 15. Hadde noen av våre valper (ikke jakthunder) blitt avspist med så lite utetid, hadde de gått på veggene ! Det er ikke snakk om å gå lange turer, men å være ute, sulle rundt i lett terreng og bruke nesen og kroppen, bli tatt med i andre miljøer og bli vant til nye inntrykk, bli ekt med og trent på enkle basic lydighetsøvelser. Hunder er skapt for å være i bevegelse og være ute, så kom dere ut med valpen ! Vil hun ikke roe seg inne, gjør som andre her har sagt, legg henne på avsperret område eller bind henne på hvileplassen. Lykke til, det går seg til etter hvert.
×
×
 • Create New...