Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, april


maysofie
 Share

Recommended Posts

Jeg fikk akutt lyst på brie og ritzkjeks!

Er det fordi jeg gumlet druer til mellommåltid på jobben i dag? Er magen assosiasjonssyk?

Jeg har norvegia, lasageplater og kjøttdeig, så det får bli det i dag. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Akkurat nå er jeg superfornøyd med lille Fettergutt. Jeg er nemlig på vei hjem fra kurs med en rykende fersk B-godkjent lavinehund.  Flinke Fetter skuffer aldri.

Hei sonen  Må bare dele.. Colored Melody's Calendar Girl. HD: A/A  AD: 0/0 Gjennomført MH - Bestått, med 1 på skudd.   Verdens fineste lille aussie-frøken❤

Fine bikkjer! Han heter Herr Hu, og er verdens søteste! Han ble 2 år i går.  Han er ikke 100% offisielt min enda, vi har ikke ordna med omregistrering, men vi har hatt ham siden rett etter nyttår

Posted Images

Akkurat nå, SFX skrev:

Jeg fikk akutt lyst på brie og ritzkjeks!

Er det fordi jeg gumlet druer til mellommåltid på jobben i dag? Er magen assosiasjonssyk?

Jeg har norvegia, lasageplater og kjøttdeig, så det får bli det i dag. 

Takk. Nå fikk jeg akutt behov for kjeks,  brie og druer :(

Men det skal jeg ikke ha.  Jeg skal legge meg. De eneste som får lov til å vekke meg er Norsk tipping :sleep:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag ble middagen litt vel sprø, vi prøvde å frityrsteke maten. Fish and chips på ordentlig! Blir en stund til neste gang for å si det sånn :aww: var godt, men ikke så mye bedre enn å steke fisken vanlig og koke poteter :P

Nå lukter det frityr i hele huset... Og det var plagsomt mye å rydde opp etter på :P men nå sitter jeg her med tekoppen min, og skulle ønske jeg hadde litt påskemarsipan til desert :aww:

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Pixie skrev:

Skadene på murhjørnene har fått første strøk, det så straks mye bedre ut. Opptygde karmer er pussa ned, samme med det som flasser maling. Men vi venter med vinduskarmen til rett før takst så ikke Uno ødelegger den på ny, det er der han ligger og tydeligvis et sted han liker å ta seg en bit av treverket :innocent:

Men vi fant ut at vi ikke orker å sparkle alle spikerhull og skruehull i lister og vegger...

Forresten dere, bestiller vi takstmann selv eller er det banken som gjør det?

 

Hvis du skal ha prisantydning på leiligheten, så er det megler du skal ha, ikke takstmann.. megler bestiller du og betaler selv :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, *Kat84* skrev:

Helt greit. Så kan fetterne leke med sitt, så leker vi med vårt :aww: Så bli alle fornøyd, både oss tobeinte og våre firbeinte :P 

Jeg løy da jeg sa at vi skulle sykle en runde... vi sykla fram og tilbake :aww: 

7 minutter siden, JeanetteH skrev:

Å milde ... nå melder jeg meg ut av HD diskusjon nr.2 :P 

:lol: Du må jo ikke gi deg :P 

Noen ganger er Willy bare så ekkel... Sykla jo da på tur innover en kjempefin grusveg vi aldri har sykla før, og hadde som vanlig begge hundene på springeren (Yasmine har jo da fortsatt løpetid, og Willy er litt desperat nå på slutten...), og Willy LØP og pissa på trass fordi jeg ikke ville tillate ham å pisse der HAN ville :aww: Pissing i pelsen OG masse hormoner gir særdeles illeluktende hund. Nå har han fått seg en dusj... :x  (og her skal det stå en spy-smiley ...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kommet i gang med jogging igjen! :D 4 mnd pause kjentes, så jeg er overraska over at jeg klarte å holde det gående i 30 min og kom meg litt over 4 km. Fort gikk det jo ikke, men jeg må jo trene meg opp igjen. Med oppvarming og nedgåing ble det nesten ei mil, så vi har fått trimma oss greit i dag.

Nettopp ferdig å støvsuge og rydde her, samboern vaska badet. Så kan vi konsentrere oss om pakking i morgen, for på fredag drar vi på en etterlengta påskeferie til Trondheim :wub:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
1 time siden, Bellare skrev:

Det er heilt sant :) Hadde berre ikkje trudd at noko av vegetarmaten skulle stå i samme prisklasse som noko av det dyraste storfekjøttet man får :P Syns enkelte matvarer kostar svimlande mykje, og er kanskje ikkje så rart det ikkje blir solgt noko særleg av det då

Prisen gjenspeiler vel ofte hva det koster å produsere  - og med de prisene så er neppe produksjonen særlig grønnere enn produksjon av kjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå står det en form med lasagne i ovnen, og jeg tror jeg kommer til å bli skuffet. I forsøk på å være sunnere og mer økonomisk, så har jeg ikke kjøpt ferdig Toro-kit, men kjøpt en pakke med grove plater (som varer til tre-fire middager) og forsøkt å lage kjøttsausen selv. Og jeg tror ikke det kommer til å bli helt bra... Kjøttdeig, tacokrydder, en god dæsj ketchup, en raspet gulrot og en halvliter vann som får koke inn en del - og en hvit saus med baconost. Jeg er skeptisk...

Jeg burde aldri, aldri ta så mye som et bittelite steg vekk fra de få tingene jeg vet hvordan jeg lager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, Belgerpia skrev:

Prisen gjenspeiler vel ofte hva det koster å produsere  - og med de prisene så er neppe produksjonen særlig grønnere enn produksjon av kjøtt.

Jeg kunne gjerne tenkt meg å se et regnskap på akkurat det der... for veldig veldig mye av det man bruker som ingredienser i vegetarmat importeres jo (det er vel neppe særlig stor produksjon av linser, bønner og sånt her i Norge så vidt jeg vet) - så et sånn totalregnskap hadde vært interessant faktisk. 

Akkurat nå, SFX skrev:

Nå står det en form med lasagne i ovnen, og jeg tror jeg kommer til å bli skuffet. I forsøk på å være sunnere og mer økonomisk, så har jeg ikke kjøpt ferdig Toro-kit, men kjøpt en pakke med grove plater (som varer til tre-fire middager) og forsøkt å lage kjøttsausen selv. Og jeg tror ikke det kommer til å bli helt bra... Kjøttdeig, tacokrydder, en god dæsj ketchup, en raspet gulrot og en halvliter vann som får koke inn en del - og en hvit saus med baconost. Jeg er skeptisk...

Jeg burde aldri, aldri ta så mye som et bittelite steg vekk fra de få tingene jeg vet hvordan jeg lager.

:lol: Jeg innrømmer det - det er ikke alltid det jeg lager sånn på impuls blir så veldig godt, det heller... men jeg greier jo å spise det som regel, men godt - nei, det er ikke alltid det altså :aww: Og bare at du kom på at det var lurt å kjøpe GROVE pastaplater da... det utgjør neppe sånn veldig stor forskjell på sunt eller usunt om du kjøper vanlig pasta... grov pasta er jo pr def uspiselig :aww: 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 minutter siden, Belgerpia skrev:

Prisen gjenspeiler vel ofte hva det koster å produsere  - og med de prisene så er neppe produksjonen særlig grønnere enn produksjon av kjøtt.

Skal ikke starte den diskusjonen en gang til men her kan man lese litt om kjøttproduksjon, klima og vegetarisme, bare sånn hvis man er interessert: http://forskning.no/mat-og-helse-klima/2014/12/vegetarmat-er-bra-helsen-og-best-klimaet

Og ja @Siri, soya er noe dritt. Håper veldig (og tror) at det blir faset ut av vegetarmatindustrien snart. Og så MÅ vi jo alle begynne å tenke mer på at alt bør være så kortreist som mulig, det gjelder ikke bare vegetarmat men alt vi omgir oss med, inkludert dyrefor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Siri skrev:

Jeg kunne gjerne tenkt meg å se et regnskap på akkurat det der... for veldig veldig mye av det man bruker som ingredienser i vegetarmat importeres jo (det er vel neppe særlig stor produksjon av linser, bønner og sånt her i Norge så vidt jeg vet) - så et sånn totalregnskap hadde vært interessant faktisk. 

Da jeg gikk på Ås skreiv gruppa mi en oppgave om kosthold og påvirkning på miljøet (vi så spesielt på nitrogen, om jeg ikke husker feil), og sammenliknet tre ulike kosthold. Ett vegankosthold, ett med mye kjøtt og ett som var en mellomting. Det aller beste for oss i Norge er å spise litt kjøtt, og utnytte de råvarene vi har. Skal vi unngå kjøtt må vi spise mange produkter som blir overgjødslet med tanke på nitrogen (grønnsaker blir gjødslet mye mer enn nødvendig, jorda klarer ikke å ta opp mer nitrogen, og det skylles ut med vannet i jorda og renner ut i elver og vassdrag), som igjen påvirker miljøet i form av nitrogengasser og altfor næringsrike vann, uønskede alger osv. I tillegg må en del av kostholdet transporteres over store avstander, som bidrar til økt forurensing fra kjøretøyene da mye av matproduktene i et slikt kosthold ikke produseres i Norge.

 

Vi regnet på det, men jeg har ikke tallene her :) Det var mye jobb å regne det ut, veldig lærerikt :)

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Frida og fuglehundene skrev:

Da jeg gikk på Ås skreiv gruppa mi en oppgave om kosthold og påvirkning på miljøet (vi så spesielt på nitrogen, om jeg ikke husker feil), og sammenliknet tre ulike kosthold. Ett vegankosthold, ett med mye kjøtt og ett som var en mellomting. Det aller beste for oss i Norge er å spise litt kjøtt, og utnytte de råvarene vi har. Skal vi unngå kjøtt må vi spise mange produkter som blir overgjødslet med tanke på nitrogen (grønnsaker blir gjødslet mye mer enn nødvendig, jorda klarer ikke å ta opp mer nitrogen, og det skylles ut med vannet i jorda og renner ut i elver og vassdrag), som igjen påvirker miljøet i form av nitrogengasser og altfor næringsrike vann, uønskede alger osv. I tillegg må en del av kostholdet transporteres over store avstander, som bidrar til økt forurensing fra kjøretøyene da mye av matproduktene i et slikt kosthold ikke produseres i Norge.

 

Vi regnet på det, men jeg har ikke tallene her :) Det var mye jobb å regne det ut, veldig lærerikt :)

Spennende. :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hatt en knall treningsøkt, og er veldig fornøyd med frøkna. Avstanden er fremdeles et problem, må finne en løsning der. Nå ser jeg på alt for dyra- og synes vel ikke det er veldig bra.

I dag blir det pizza, jeg orker ikke å gjøre noe mer enn det.  Jeg prøver å spise litt mer grønnere, og mer fisk- men det er ikke veldig mye der ute. Og mye av det smaker veldig vondt... da frister det ikke å prøve andre varianter.

Nei,får spise pizza og bare slappe litt av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

Og ja @Siri, soya er noe dritt. Håper veldig (og tror) at det blir faset ut av vegetarmatindustrien snart. Og så MÅ vi jo alle begynne å tenke mer på at alt bør være så kortreist som mulig, det gjelder ikke bare vegetarmat men alt vi omgir oss med, inkludert dyrefor.

Ja, det er viktige faktorer, det. 

13 minutter siden, Frida og fuglehundene skrev:

Da jeg gikk på Ås skreiv gruppa mi en oppgave om kosthold og påvirkning på miljøet (vi så spesielt på nitrogen, om jeg ikke husker feil), og sammenliknet tre ulike kosthold. Ett vegankosthold, ett med mye kjøtt og ett som var en mellomting. Det aller beste for oss i Norge er å spise litt kjøtt, og utnytte de råvarene vi har. Skal vi unngå kjøtt må vi spise mange produkter som blir overgjødslet med tanke på nitrogen (grønnsaker blir gjødslet mye mer enn nødvendig, jorda klarer ikke å ta opp mer nitrogen, og det skylles ut med vannet i jorda og renner ut i elver og vassdrag), som igjen påvirker miljøet i form av nitrogengasser og altfor næringsrike vann, uønskede alger osv. I tillegg må en del av kostholdet transporteres over store avstander, som bidrar til økt forurensing fra kjøretøyene da mye av matproduktene i et slikt kosthold ikke produseres i Norge.

Vi regnet på det, men jeg har ikke tallene her :) Det var mye jobb å regne det ut, veldig lærerikt :)

Ja, det var akkurat slike ting jeg tenkte på - men jeg får jo vondt i hodet bare av tanken på å regne på det :lol: 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

..er jeg sliten og grinete. Vært ute og fiksa vei igjen i dag, og siden det er en vei jeg har 45% av ansvaret for, synes jeg 100% av jobben er litt mye. Den som har mesteparten av de siste prosentene skulle komme en tur i dag og se på veien og diskutere litt rundt utbedringer på vei og grinder, men har selvsagt ikke dukket opp og svarer ikke på meldinger. Jeg blir så innmari glad av sånt.

Og så har jeg blingsa på hva som lå i halv pris-haugen, så jeg har kjøpt paideig i stedet for pizzadeig. Pizzaen ble så som så, kan man si. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt dette pratet om vegetarmat(:wub:) fikk meg til å tenke på @ida(sv uviss grunn)... Hvor er hun blitt av? Og @Vala?

 

AN er jeg spent på hvordan natten blir, og om vi kommer oss i bhg/jobb imorgen:huh: 

Hvor er alle smailiene tatt veien forresten? :icon_confused:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Aha, takk for utfyllende svar! Kanskje jeg skal prøve ut dibaq da, gir diverse brusk som tygg så det burde gå fint. Eller prøve med farmina. Dyrere for, men man gir vel kanskje mindre mengder av det? Valpen her vokste enormt fort på vom, men vet jo ikke om det var pga. maten eller tilfeldig, valper vokser jo fort. Var såpass at hundeluftere i nabolaget kommenterte på veksten 😅
    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
    • Takk for godt tips om godbitpung! Skal se om jeg finner noe liknende. Hadde samme erfaring som deg med vom, veldig hard avføring som virket ubehagelig å trykke ut. Tørrfor fra Dilaq, er det Dibaq du mener? Vurderte nemlig dette foret selv. Kan ikke så mye om hundeernæring, men syntes ingrendiensene så ganske bra ut og foret er rimelig. Men kunne ikke lese noen erfaringer med det på nett, og det føltes skummelt å prøve et så ukjent formerke. Du er fornøyd altså?
    • Vi har hatt fremgang på flere områder denne uka, bl.a. pelsstell. Tålmodigheten med kamming og raking har økt dramatisk. Han liker det ikke, men det virker som han har forstått at det er et nødvendig onde og en slags act of kindness fra min side, og er mer tålmodig med det. Nå holder det med en utbetaling per kammede og rakede bein, en for ryggen, en for magen og en for brystet, totalt 7 skjeer med Vom for å få kammet og raket hele hunden, unntatt skjegget, som det koster minst fire skjeer Vom å få kammet grundig gjennom.  Ny milepæl er napping. Skal ikke påberope meg å være noen kløpper ennå, men får det da til på et vis, og til min gledelige overraskelse liker han å bli nappet.  Ellers har vi fått mye sosialisering/miljøtrening med hester og fremmedfolk på territoriet denne uka, med camp/landsstevne på gården. Han har roet seg betraktelig ned og er progressivt desensitivert til situasjonen gjennom å få trøkket ansiktet fullt av godis og spise 1-2 måltider om dagen fra gresset rett foran paddockene, mens folk traver rundt med utstyr og for, og leier hester frem og tilbake. Fra å være heftig begeistret og vilter nysgjerrig med mye vokal de første dagene, til å være nær nonchalant nå på slutten - en pen utvikling. En god hjelp var hestenes nedlatende forrakt mot ham da han begynte bjeffe på dem. De gjorde hesteekvivalenten til det menneskelige uttrykket 'himlet med øynene og fnøs foraktelig' mot den lille drittungen som lagde sånn irriterende lyd. Den reaksjonen der fra dem sved på en annen måte enn tilsvarende reaksjon fra meg, som han har reagert på med MER vokal, for å gjøre det tydelig hva slags emosjonell abuse og omsorgssvikt sånt er fra primær omsorgsperson. Å "få" den der fra hestene var noe annet. Den fungerte på en annen måte fordi det ikke kom fra meg. En stor takk til hestene for hjelpen med å utvikle litt manerer. Han fikk til og med hilse snute mot mule med et brødrepar han har vært på nikk med i noen dager. Var veldig forløsende for ham, og roet ham betydelig ned i nærheten av dem.  Han er fortsatt ganske sosialt inkompetent, though. Klønete. Forsøkte kjefte og true seg til å bli hilst på og kost med her om dagen. Kroppsspråket hans var forvirrende. Ledig halvhøy hale i halvhurtig bevegelse. En slags mellomting mellom avventende vurdering, irritasjon og gledesbevegelser. Så satte han i en vokal som fremstod som truende dersom en skulle sammenlignet med mange andre raser. Ikke en dyp og alvorlig morsk voktervokal - det er ingen tvil om hva han mener når han bruker den - men et mer prososialt toneleie ispedd knurrebrumming, mot to unge kvinner som kom for å møkke en paddock. Mens han stod der og tilsynelatende kjeftet litt truende på dem, lett å tolke som territorial for den som ikke har hørt hvordan ekte territorial fra ham høres ut, så vrikket han på rumpa som i genuin gledeslogring, samtidig som han lagde de lydene der. Han forsøkte dundre meg å kjefte og true dem til å komme kose med ham, og hadde en forventning om å lykkes med det. Skjønner hvorfor mange beskriver gruppe 2 raser som: "Kan være dominant." Det er ikke så mange andre ord en kan beskrive det der med enn nettopp 'dominant'. Attitude.  Han fikk ingen uttelling for det der da, og begynte sutre og sytebjeffe da de gikk.  Kortbuksene har blitt kortere, fordi han satte seg i en fersk tyggisklyse på bussholdeplassen. Konsulterte Grok om frisyren og lurte på om den kunne generere et bilde av den optimalt estetiske måten å klippe en riesenschnauzer på, med en 2020 jeansmote silhuett på beina. Dialogen ble lang, men samme hvor omstendelig jeg forklarte, så klarte den ikke forstå at i den virkelige verden..  Så jeg forklarte og forklarte og la ved det eneste bildet tatt denne uka, kun for å vise den AI'em hva jeg mente: Jeg ville se om den kunne komme opp med en kul overall look som passer bedre med de kortbuksene der enn den typiske rasefrisyren. Jeg vet den er godt trent på visuell estetikk. Den KAN former og linjer. I forsøket på å veilede den til å forstå spurte jeg om den kunne vise meg forskjellen på å klippe en hunds naturlige pels til en silhuett av 2020 women's jeans fashion og på å kle en hund i hundeklær av jeansstoff.. ..så inntil videre beholder vi bare Lady og Landstrykeren looken med skjegg og bart og spaniel ører, til de ukonvensjonelle kortbuksene.
    • Leter med lys og lykte etter Mentalitetsboken av Ingalill og Curt Blixt, Kenth Svartberg. Noen som har den? Er også interessert i andre bøker innen språk og adferd - hundepsykologi:)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...