Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, april


maysofie
 Share

Recommended Posts

Jeg fikk akutt lyst på brie og ritzkjeks!

Er det fordi jeg gumlet druer til mellommåltid på jobben i dag? Er magen assosiasjonssyk?

Jeg har norvegia, lasageplater og kjøttdeig, så det får bli det i dag. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Akkurat nå er jeg superfornøyd med lille Fettergutt. Jeg er nemlig på vei hjem fra kurs med en rykende fersk B-godkjent lavinehund.  Flinke Fetter skuffer aldri.

Hei sonen  Må bare dele.. Colored Melody's Calendar Girl. HD: A/A  AD: 0/0 Gjennomført MH - Bestått, med 1 på skudd.   Verdens fineste lille aussie-frøken❤

Fine bikkjer! Han heter Herr Hu, og er verdens søteste! Han ble 2 år i går.  Han er ikke 100% offisielt min enda, vi har ikke ordna med omregistrering, men vi har hatt ham siden rett etter nyttår

Posted Images

Akkurat nå, SFX skrev:

Jeg fikk akutt lyst på brie og ritzkjeks!

Er det fordi jeg gumlet druer til mellommåltid på jobben i dag? Er magen assosiasjonssyk?

Jeg har norvegia, lasageplater og kjøttdeig, så det får bli det i dag. 

Takk. Nå fikk jeg akutt behov for kjeks,  brie og druer :(

Men det skal jeg ikke ha.  Jeg skal legge meg. De eneste som får lov til å vekke meg er Norsk tipping :sleep:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag ble middagen litt vel sprø, vi prøvde å frityrsteke maten. Fish and chips på ordentlig! Blir en stund til neste gang for å si det sånn :aww: var godt, men ikke så mye bedre enn å steke fisken vanlig og koke poteter :P

Nå lukter det frityr i hele huset... Og det var plagsomt mye å rydde opp etter på :P men nå sitter jeg her med tekoppen min, og skulle ønske jeg hadde litt påskemarsipan til desert :aww:

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Pixie skrev:

Skadene på murhjørnene har fått første strøk, det så straks mye bedre ut. Opptygde karmer er pussa ned, samme med det som flasser maling. Men vi venter med vinduskarmen til rett før takst så ikke Uno ødelegger den på ny, det er der han ligger og tydeligvis et sted han liker å ta seg en bit av treverket :innocent:

Men vi fant ut at vi ikke orker å sparkle alle spikerhull og skruehull i lister og vegger...

Forresten dere, bestiller vi takstmann selv eller er det banken som gjør det?

 

Hvis du skal ha prisantydning på leiligheten, så er det megler du skal ha, ikke takstmann.. megler bestiller du og betaler selv :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, *Kat84* skrev:

Helt greit. Så kan fetterne leke med sitt, så leker vi med vårt :aww: Så bli alle fornøyd, både oss tobeinte og våre firbeinte :P 

Jeg løy da jeg sa at vi skulle sykle en runde... vi sykla fram og tilbake :aww: 

7 minutter siden, JeanetteH skrev:

Å milde ... nå melder jeg meg ut av HD diskusjon nr.2 :P 

:lol: Du må jo ikke gi deg :P 

Noen ganger er Willy bare så ekkel... Sykla jo da på tur innover en kjempefin grusveg vi aldri har sykla før, og hadde som vanlig begge hundene på springeren (Yasmine har jo da fortsatt løpetid, og Willy er litt desperat nå på slutten...), og Willy LØP og pissa på trass fordi jeg ikke ville tillate ham å pisse der HAN ville :aww: Pissing i pelsen OG masse hormoner gir særdeles illeluktende hund. Nå har han fått seg en dusj... :x  (og her skal det stå en spy-smiley ...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kommet i gang med jogging igjen! :D 4 mnd pause kjentes, så jeg er overraska over at jeg klarte å holde det gående i 30 min og kom meg litt over 4 km. Fort gikk det jo ikke, men jeg må jo trene meg opp igjen. Med oppvarming og nedgåing ble det nesten ei mil, så vi har fått trimma oss greit i dag.

Nettopp ferdig å støvsuge og rydde her, samboern vaska badet. Så kan vi konsentrere oss om pakking i morgen, for på fredag drar vi på en etterlengta påskeferie til Trondheim :wub:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
1 time siden, Bellare skrev:

Det er heilt sant :) Hadde berre ikkje trudd at noko av vegetarmaten skulle stå i samme prisklasse som noko av det dyraste storfekjøttet man får :P Syns enkelte matvarer kostar svimlande mykje, og er kanskje ikkje så rart det ikkje blir solgt noko særleg av det då

Prisen gjenspeiler vel ofte hva det koster å produsere  - og med de prisene så er neppe produksjonen særlig grønnere enn produksjon av kjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå står det en form med lasagne i ovnen, og jeg tror jeg kommer til å bli skuffet. I forsøk på å være sunnere og mer økonomisk, så har jeg ikke kjøpt ferdig Toro-kit, men kjøpt en pakke med grove plater (som varer til tre-fire middager) og forsøkt å lage kjøttsausen selv. Og jeg tror ikke det kommer til å bli helt bra... Kjøttdeig, tacokrydder, en god dæsj ketchup, en raspet gulrot og en halvliter vann som får koke inn en del - og en hvit saus med baconost. Jeg er skeptisk...

Jeg burde aldri, aldri ta så mye som et bittelite steg vekk fra de få tingene jeg vet hvordan jeg lager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, Belgerpia skrev:

Prisen gjenspeiler vel ofte hva det koster å produsere  - og med de prisene så er neppe produksjonen særlig grønnere enn produksjon av kjøtt.

Jeg kunne gjerne tenkt meg å se et regnskap på akkurat det der... for veldig veldig mye av det man bruker som ingredienser i vegetarmat importeres jo (det er vel neppe særlig stor produksjon av linser, bønner og sånt her i Norge så vidt jeg vet) - så et sånn totalregnskap hadde vært interessant faktisk. 

Akkurat nå, SFX skrev:

Nå står det en form med lasagne i ovnen, og jeg tror jeg kommer til å bli skuffet. I forsøk på å være sunnere og mer økonomisk, så har jeg ikke kjøpt ferdig Toro-kit, men kjøpt en pakke med grove plater (som varer til tre-fire middager) og forsøkt å lage kjøttsausen selv. Og jeg tror ikke det kommer til å bli helt bra... Kjøttdeig, tacokrydder, en god dæsj ketchup, en raspet gulrot og en halvliter vann som får koke inn en del - og en hvit saus med baconost. Jeg er skeptisk...

Jeg burde aldri, aldri ta så mye som et bittelite steg vekk fra de få tingene jeg vet hvordan jeg lager.

:lol: Jeg innrømmer det - det er ikke alltid det jeg lager sånn på impuls blir så veldig godt, det heller... men jeg greier jo å spise det som regel, men godt - nei, det er ikke alltid det altså :aww: Og bare at du kom på at det var lurt å kjøpe GROVE pastaplater da... det utgjør neppe sånn veldig stor forskjell på sunt eller usunt om du kjøper vanlig pasta... grov pasta er jo pr def uspiselig :aww: 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 minutter siden, Belgerpia skrev:

Prisen gjenspeiler vel ofte hva det koster å produsere  - og med de prisene så er neppe produksjonen særlig grønnere enn produksjon av kjøtt.

Skal ikke starte den diskusjonen en gang til men her kan man lese litt om kjøttproduksjon, klima og vegetarisme, bare sånn hvis man er interessert: http://forskning.no/mat-og-helse-klima/2014/12/vegetarmat-er-bra-helsen-og-best-klimaet

Og ja @Siri, soya er noe dritt. Håper veldig (og tror) at det blir faset ut av vegetarmatindustrien snart. Og så MÅ vi jo alle begynne å tenke mer på at alt bør være så kortreist som mulig, det gjelder ikke bare vegetarmat men alt vi omgir oss med, inkludert dyrefor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Siri skrev:

Jeg kunne gjerne tenkt meg å se et regnskap på akkurat det der... for veldig veldig mye av det man bruker som ingredienser i vegetarmat importeres jo (det er vel neppe særlig stor produksjon av linser, bønner og sånt her i Norge så vidt jeg vet) - så et sånn totalregnskap hadde vært interessant faktisk. 

Da jeg gikk på Ås skreiv gruppa mi en oppgave om kosthold og påvirkning på miljøet (vi så spesielt på nitrogen, om jeg ikke husker feil), og sammenliknet tre ulike kosthold. Ett vegankosthold, ett med mye kjøtt og ett som var en mellomting. Det aller beste for oss i Norge er å spise litt kjøtt, og utnytte de råvarene vi har. Skal vi unngå kjøtt må vi spise mange produkter som blir overgjødslet med tanke på nitrogen (grønnsaker blir gjødslet mye mer enn nødvendig, jorda klarer ikke å ta opp mer nitrogen, og det skylles ut med vannet i jorda og renner ut i elver og vassdrag), som igjen påvirker miljøet i form av nitrogengasser og altfor næringsrike vann, uønskede alger osv. I tillegg må en del av kostholdet transporteres over store avstander, som bidrar til økt forurensing fra kjøretøyene da mye av matproduktene i et slikt kosthold ikke produseres i Norge.

 

Vi regnet på det, men jeg har ikke tallene her :) Det var mye jobb å regne det ut, veldig lærerikt :)

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Frida og fuglehundene skrev:

Da jeg gikk på Ås skreiv gruppa mi en oppgave om kosthold og påvirkning på miljøet (vi så spesielt på nitrogen, om jeg ikke husker feil), og sammenliknet tre ulike kosthold. Ett vegankosthold, ett med mye kjøtt og ett som var en mellomting. Det aller beste for oss i Norge er å spise litt kjøtt, og utnytte de råvarene vi har. Skal vi unngå kjøtt må vi spise mange produkter som blir overgjødslet med tanke på nitrogen (grønnsaker blir gjødslet mye mer enn nødvendig, jorda klarer ikke å ta opp mer nitrogen, og det skylles ut med vannet i jorda og renner ut i elver og vassdrag), som igjen påvirker miljøet i form av nitrogengasser og altfor næringsrike vann, uønskede alger osv. I tillegg må en del av kostholdet transporteres over store avstander, som bidrar til økt forurensing fra kjøretøyene da mye av matproduktene i et slikt kosthold ikke produseres i Norge.

 

Vi regnet på det, men jeg har ikke tallene her :) Det var mye jobb å regne det ut, veldig lærerikt :)

Spennende. :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hatt en knall treningsøkt, og er veldig fornøyd med frøkna. Avstanden er fremdeles et problem, må finne en løsning der. Nå ser jeg på alt for dyra- og synes vel ikke det er veldig bra.

I dag blir det pizza, jeg orker ikke å gjøre noe mer enn det.  Jeg prøver å spise litt mer grønnere, og mer fisk- men det er ikke veldig mye der ute. Og mye av det smaker veldig vondt... da frister det ikke å prøve andre varianter.

Nei,får spise pizza og bare slappe litt av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

Og ja @Siri, soya er noe dritt. Håper veldig (og tror) at det blir faset ut av vegetarmatindustrien snart. Og så MÅ vi jo alle begynne å tenke mer på at alt bør være så kortreist som mulig, det gjelder ikke bare vegetarmat men alt vi omgir oss med, inkludert dyrefor.

Ja, det er viktige faktorer, det. 

13 minutter siden, Frida og fuglehundene skrev:

Da jeg gikk på Ås skreiv gruppa mi en oppgave om kosthold og påvirkning på miljøet (vi så spesielt på nitrogen, om jeg ikke husker feil), og sammenliknet tre ulike kosthold. Ett vegankosthold, ett med mye kjøtt og ett som var en mellomting. Det aller beste for oss i Norge er å spise litt kjøtt, og utnytte de råvarene vi har. Skal vi unngå kjøtt må vi spise mange produkter som blir overgjødslet med tanke på nitrogen (grønnsaker blir gjødslet mye mer enn nødvendig, jorda klarer ikke å ta opp mer nitrogen, og det skylles ut med vannet i jorda og renner ut i elver og vassdrag), som igjen påvirker miljøet i form av nitrogengasser og altfor næringsrike vann, uønskede alger osv. I tillegg må en del av kostholdet transporteres over store avstander, som bidrar til økt forurensing fra kjøretøyene da mye av matproduktene i et slikt kosthold ikke produseres i Norge.

Vi regnet på det, men jeg har ikke tallene her :) Det var mye jobb å regne det ut, veldig lærerikt :)

Ja, det var akkurat slike ting jeg tenkte på - men jeg får jo vondt i hodet bare av tanken på å regne på det :lol: 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

..er jeg sliten og grinete. Vært ute og fiksa vei igjen i dag, og siden det er en vei jeg har 45% av ansvaret for, synes jeg 100% av jobben er litt mye. Den som har mesteparten av de siste prosentene skulle komme en tur i dag og se på veien og diskutere litt rundt utbedringer på vei og grinder, men har selvsagt ikke dukket opp og svarer ikke på meldinger. Jeg blir så innmari glad av sånt.

Og så har jeg blingsa på hva som lå i halv pris-haugen, så jeg har kjøpt paideig i stedet for pizzadeig. Pizzaen ble så som så, kan man si. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt dette pratet om vegetarmat(:wub:) fikk meg til å tenke på @ida(sv uviss grunn)... Hvor er hun blitt av? Og @Vala?

 

AN er jeg spent på hvordan natten blir, og om vi kommer oss i bhg/jobb imorgen:huh: 

Hvor er alle smailiene tatt veien forresten? :icon_confused:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Min situasjon er nok litt annerledes, fordi jeg ikke har helse til å ha hund. Mannen mumler litt om hund igjen, men da blir det et helt annet hundehold enn vi hadde, siden jeg ikke har kapasitet til lange turer, kurs, treninger og konkurranser. Det blir å bare "ha" hund, for tur og kos. Jeg lurer på om jeg kan det... Og så er vi såklart to. Samtidig har vi/jeg definitivt kjent på friheten med å ikke ha hund. Ikke organisere pass når vi skal bort begge to. Ikke tre uker alene med hund for gubben når jeg er i syden om vinteren. Fleksibilitet til å reise, besøke og være med på ting uten å ta hensyn til hund alene eller det praktiske med å ta med. Men det er jo noe som mangler i hverdagen, helt klart. Om jeg hadde vært friskere hadde jeg ikke vært i tvil. Da hadde ny hund vært i hus allerede, selv om jeg nok hadde gitt det et år. Det er jo forskjellig for folk, men jeg merker at for noen jeg har vært glad i, så slipper den verste sorgen taket etter det. Ikke minst har du så mye mer erfaring og kunnskap nå. Og du har vel et nettverk som hjelper? Selv om det selvfølgelig ikke er helt det samme som å kunne dra rett ut et sted etter jobb og sånt. Vi passer en del hund, og det hjelper. Nesten månedlig har vi hund i et par-tre dager minimum. Jeg har også tenkt på å være fosterhjem for dyrebeskyttelsen eller krisesenteret, men det er litt for krevende og uforutsigbart for helsen min. Men om det dukker opp en hund som trenger et hjem for et halvår eller noe sånt tenker jeg det hadde vært en god mulighet til å "dyppe tærne uti" igjen.
    • I dag er det fire måneder siden jeg mistet min kjære Ariel, og det er nå jeg virkelig begynner å kjenne på livet uten hund. Å være uten hund i svarteste mørketida når vinterstormen kommer inn sidelengs fra alle kanter er nå en ting, men nå når våren kommer og det begynner bli fint å være ute er savnet helt ubeskrivelig grusomt. Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg ikke skulle ha ny hund i det hele tatt, mest på grunn av den økonomiske belastningen, men også for å få "leve litt". Jeg var alene med hund i nesten 14 år, så det begrenset jo en del. Og som mamma sier; "nå kan du gjøre akkurat det du vil". Men etter fire måneder uten hund viser det seg at det eneste jeg vil er relatert til nettopp det å ha hund. Turer, kurs, konkurranser... Det var det livet jeg ville leve. Jeg vet ikke hvem jeg er engang uten hund. Dere som har vært gjennom dette, hvordan tok dere den endelige avgjørelsen om ny hund? Noen tips og tanker til en fortapt sjel?
    • Her ser det ca slik ut. Chrome eller Duckduckgo på Android.
    • Samtlige linker til prøv/bestill går til samme side, som ser slik ut: 
    • Først. Aldri la barnet klemme hunden hunden har vist usikkerhet rundt barnet og da kan en klem fort føre til bitt!  Har selv 3 barn, to bhg barn.  Når valpen bjeffer på barna, prøver jeg med avledning.  Men.. Hunder gir fra seg mikro signaler, for å vise redsel, uro, aggresjon ect. Mye tror vi er søt relasjon mellom barn og hund, men det er d sjeldent. Barn beveger seg og oppfører seg uforutsigbar for hunden dar av ofte litt skummelt for hunden.  Jeg hadde fått inn en skikkelig hundetrener, noen som kan hund. For å se på forholdet, hjelpe deg å lese hunden.  Min valp/unghund er i valpebingen når det er bråk i hjemmet. Hunden trenger ikke å engasjere seg i leken og barna fortjener å leke fritt uten småbiting/bjeffing.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...