Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå - september


Bananen
 Share

Recommended Posts

Akkurat nå, 2ne skrev:

Den eneste hunden jeg har hatt som har blitt gammel, han ble nesten 13 år, er et resultat av en tjuvparring. Han er også den som har vært best mentalt (om vi ser bort fra bolla, for hun er jo hunden over alle hunder - dessverre er hun ikke min, selv om hun bor sammen med meg), til tross for at han ikke fikk noen form for sosialisering og jeg gjorde alt jeg mener er feil i dag. Jeg tok han bare fordi han var siste i kullet som ikke ble solgt også, uten noen tanke om bruk, helse på foreldre eller noe, jeg tenkte ikke to ganger over at faren hans ble avlivet 6 år gammel pga kreft engang. Tommy selv fikk forstørret prostata 9 år gammel og ble kastrert for det, bortsett fra det så var han bare hos veterinær for vaksine og sying av bittskader (andre hunder fløy på han, fordi jeg lot han være sammen med shitbikkjer. Han ble ikke redd andre hunder av den grunn han, han rista det av seg og var like grei i sitt neste møte med hunder - selv hunder som hadde bitt ham). Det er ironi? 

Den eldste belgeren jeg har hatt, er Dina, hun ble 8 år og 8 mnd. Nora er 8 år og 2,5 mnd. Nora kommer sikkert til å bli 16 år, med sin skrapmentalitet og allergi og noe rart som jeg antar foregår i hodet hennes (senilitet? Hun ser det hun vil se og hører det hun vil høre). Jeg var sikker på at jeg måtte avlive henne for 4 år siden, da hun var på sitt verste med allergien, så det ville vært ironisk om hun ble styggammel. Ironisk på en koselig måte, denne gangen :) 

Det hadde vært gøy å se resultatene av en kjempestor, omfattende undersøkelse på levealder, helse, mentalitet m.m. på cowboyavlete kontra "seriøst" avlete hunder. Jeg vet ikke hva jeg tror resultatet ville blitt, men interessant hadde det jo vært.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Når du står midt på en idrettsplass et sted i Ungarn og griner av lykke, men du kjenner ikke en kjeft rundt deg som du kan sprette metaforiske champagneflasker med... Foenix ble internasjonal cha

Akkurat nå er jeg veldig fornøyd og litt stolt av lille store Fetter som har blitt B-godkjent redningshund på ettersøk i helgen. Flinke gutten min.  

Jaggu ble hun ikke fylkesmester og vinner av klassen også

Posted Images

På 11.9.2016 at 11:32 PM, Krutsi skrev:

I dag minnet Facebook meg på at var 4 år siden jeg avlivet min første rottis.. Og det får en til å begynne og tenke på hvor uflaks man har hatt..  

Jeg har vært hundeeier i 13 år.. Og ved siden av meg ligger hund nr 7 og 8.. Ingen av hundene har blitt over 7 år så vidt jeg kan huske.. 2 hunder død/avlivd før de ble 3 år.. Og det tetteste jeg har mistet to hunder var 1 år minus ei uke, på dagen.. 

Og folk synes jeg er rar når jeg sier jeg hater valper og unghunder.. Jeg har hatt min del av de som hundeeier.. Litt oftere enn den gjennomsnittlige hundeeier :lol: 

Story of my life, også...

Åkay @Snøfrost tror vi må ta en prat om disse valpebildene du legger ut...vil bare kosemose de alle sammen (og muligens valpenappe de :innocent: ) :heart::heart::heart:
Men jeg må nok bare innse at det er meg det er noe galt med. Ikke nok med at jeg har egen valp i hus, har 12 valper på valpekurs og en everlasting valpesyke. Får man dekket behandling for sånt tro?

Og hva er det med labber og røyting? Har lenge trodd at ambull var røytemaskiner (basert på erfaring og andres kommentarer) men dette brune labbedyret her har slått alle rekorder :blink: Støvsuger, labbedyret går over gulvet og vipps så har jeg igjen et brunt gulvteppe.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, Kelpiemind skrev:

Herregud, folk er gærne. Men ja, sånn mentalitet er det jo på enkelte. Jeg får selv beskjed om at det er på tide å lære meg å håndtere våpen, så jeg kan forsvare meg hvis jeg er alene her og noen kommer. Og da er jo mitt spørsmål; men altså, hva gjør jeg da, skal jeg liksom bare skyte noen for å drepe om jeg tror de kommer til å ta meg? Og det kommer jeg unna med? Kan jeg skyte personen i benet istedet? -Jo, men da kan de fortsatt drepe deg da. 
Jeg: :blink:
Det sies så, at man har lov til å skyte noen som opptrer truende så du er redd for ditt eget liv eller tror vedkommende er i ferd med å trekke av selv. Er liksom et helt annet samfunn. Her ute på landet ihvertfall, hadde ikke vært så mye fokus på det i byen tror jeg. 

Men altså, kaninoppdrett og folk truer med å skyte de som kommer inn på eiendommen..... Ja da vet du at du lever i USA .
Det er faktisk ikke lov å entre andres eiendom, og sånt er de veldig nøye på her. Det er kanskje fordi man ikke vet om vedkommende har våpen eller ikke også. Man kan aldri vite hva slags hensikt vedkommende har. Men ofte er det litt attituden også synes jeg da. Mye rart her borte altså, det er dessverre det. Helt annen måte å tenke på og oppleve verden. Ikke alle er sånn som det her da, heldigvis :)

:lol: Ja! du måtte for all del ikke prøve å skremme vekk folk, for da kunne du ikke skyte dem, og skyt for å drepe, ellers kan du havne i fengsel fordi du skjøt uten at trusselen var stor nok... Det er så fjernt fra vår virkelighet at det jeg bare ler. Men egentlig er det dritskummelt. Heldigvis er jo ikke alle texanere slik :ahappy: Må være veldig spennende (og slitsomt) å leve i et slikt miljø og se hvordan de tenker og handler. 

Ser jo og at de som selger kaniner ALDRI tar folk hjem til seg for å se på kaniner. Det er liksom første hovedregel - møt folk på en nøytral plass, gjerne en time eller to unna, alltid ha med våpen og møt der det er andre folk...

Hadde det ikke vært så lett å få seg våpen så hadde de kanskje ikke trengt å være sååå paranoide? Kanskje? Ikke godt å si.  Men veldig mange sitter med utrolig  mengde erfaring og kunnskap da, så gøy å henge i gruppa selv om jeg blir litt skremt innimellom. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, Raksha skrev:

 

Ser jo og at de som selger kaniner ALDRI tar folk hjem til seg for å se på kaniner. Det er liksom første hovedregel - møt folk på en nøytral plass, gjerne en time eller to unna, alltid ha med våpen og møt der det er andre folk...

 

I all verden! Glad jeg bor i Norge :lol::ermm: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

Det hadde vært gøy å se resultatene av en kjempestor, omfattende undersøkelse på levealder, helse, mentalitet m.m. på cowboyavlete kontra "seriøst" avlete hunder. Jeg vet ikke hva jeg tror resultatet ville blitt, men interessant hadde det jo vært.

Det nærmeste vi kommer der er vel Agrias statistikker, vil jeg tro, men det viser neppe hele bildet det heller. Det er jo mange hunder som ikke er forsikret i Agria, og veldig mange hunder som ikke helsetestes selv om de burde. 

Bare for å ha sagt det, jeg ville neppe kjøpt en hund på samme måte som jeg gjorde med Tommy igjen (og jeg ville vel ikke sagt han var "cowboyavla", han var en AH med en tøs av en mor som bretta blåsa si ut av gjerdet så nærmeste hannhund kom til :P Hun var en bra tispe, han var - til han ble syk - en bra hannhund, det finnes verre ting). 

Men nå som jeg planlegger kull selv, så tenker jeg at det kanskje blir litt vel mye AS Overanalyse. Får vi som planlegger kull i huet og ræva i år i forveien bedre enn de som driver med "øyh, tispa fikk løpetid i går, hvor er nærmeste hannhund"-avl?

Men resultatet av første kullet er bra da. I en rase der bare 12 % røntges for HD, og 40 % av de igjen kommer ut med en HD-diagnose, så har jeg 100 % røntgede og 100 % fri i mitt første kull. Det er et resultat av tidligere avl - Leahs oppdretter tar HD-problematikken på alvor, og Leahs mammas oppdretter tar HD-problematikken på alvor, så jeg har 3 generasjoner der nesten alle avkom er røntget, og nesten alle er røntget fri. Det er godt avlsarbeid som ligger bak som jeg nyter godene av nå. 

Men så finnes det oppdrettere på de rasene jeg følger med på (litt flere enn bare puddel med andre ord) som avler i noe som for meg som ser ut som på lykke og fromme, uten noe klart mål i avlen, gjerne bare fra kull til kull, uten å tenke en generasjon eller to frem i tid, som får ålreite bikkjer med grei helse som blir eldre enn mine hunder har blitt, så hvem veit. Kanskje jeg bare skal ta nærmeste hannhund neste gang, ikke presse valpekjøpere til å helsesjekke og satse på at det går bra? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutter siden, Raksha skrev:

Ja, jeg og. Den med å aldri møte noen hjemme er generel altså, ikke bare for texas. De er helt maniske på å ikke la folk vite hvor man bor... :o  

 

Men... kaninoppdrettere? Er de spesielt utsatt for ran og mord eller noe? :lol: Eller skal man generelt aldri si til noen hvor man bor, som amerikaner? :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

38 minutter siden, Wednesday skrev:

Men... kaninoppdrettere? Er de spesielt utsatt for ran og mord eller noe? :lol: Eller skal man generelt aldri si til noen hvor man bor, som amerikaner? :lol: 

:lol: Tror det gjelder alle som driver med dyr, noe med animal controll og sånt. Men ganske sikker på at man aldri skal oppgi hvor man bor på generell basis... Skummelt land. Skummelt! 

30 minutter siden, Krutsi skrev:

Tenk deg hva sambo må leve med når jeg blir grinete på han :lol: 

"Alt du sier kan og vil bli brukt imot deg" :lol: 

Jeg har brått bøttevis med sympati med samboern din, han er en tålmodig mann. :lol:  Men akkurat nå er jeg veeeeeeldig glad for at du er grinete på mine vegner :D Nå er du på saken, da kan jeg trygt gå på do og så gå ut. :ahappy:  Bonden kommer til å dø litt av latter når jeg forteller - og så bli evig takknemlig. Trenger dere barnevakt? Hundevakt? Kaninkjøtt? Anything? :lol: 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Raksha skrev:

:lol: Tror det gjelder alle som driver med dyr, noe med animal controll og sånt. Men ganske sikker på at man aldri skal oppgi hvor man bor på generell basis... Skummelt land. Skummelt! 

Jeg har brått bøttevis med sympati med samboern din, han er en tålmodig mann. :lol:  Men akkurat nå er jeg veeeeeeldig glad for at du er grinete på mine vegner :D Nå er du på saken, da kan jeg trygt gå på do og så gå ut. :ahappy:  Bonden kommer til å dø litt av latter når jeg forteller - og så bli evig takknemlig. Trenger dere barnevakt? Hundevakt? Kaninkjøtt? Anything? :lol: 

 

:lol: saken må ordne seg først nå da før dere blir evig takknemlig :lol: 

men det er litt artig.. Jeg står mer enn gjerne opp for ting jeg har krav på, mens resten av min familie er.. Vel.. Ikke helt der :lol: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg var i Zagreb, i Kroatia, var det masse hunder overalt i bysbildet. Folk gikk turer med de, de så velholdte og fine ut :ahappy:  De som kjøpte Thor fortalte meg at hund er statussymbol for mange i middelklassen der nede, og at hundene er en stor hobby og høyt elsket. Det var det inntrykket jeg fikk også. De lekte løs i parkene og var veloppdradde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Krutsi skrev:

:lol: saken må ordne seg først nå da før dere blir evig takknemlig :lol: 

men det er litt artig.. Jeg står mer enn gjerne opp for ting jeg har krav på, mens resten av min familie er.. Vel.. Ikke helt der :lol: 

Hvis ikke du klarer å fikse, så vet jeg ikke hvem som klarer :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Innser at jeg er heldig med min første hund. Er blitt 13 og 1/2 år, frisk og oppfører seg som en valp enda. Det til tross for at jeg snublet over henne på internett på en omplasseringssted i Haugesund. Søt valp og hun ville jeg ha, og kunne minimalt om hund osv. Men det har gått bra :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva tror dere om dagpark for en unghund som trenger å sosialiseres med andre hunder?

Uno er generelt veldig ivrig i møte med andre hunder. Han har ikke fått leke løs med mer enn to hunder, og har da en tendens til å være vanskelig å roe. Han vil bare leke han, løpe rundt og herje. Han omgås få hunder og er dårlig på å lese hundespråk, tar dempende signaler dårlig og skjønner ikke når den andre hunden vil være i fred.

Vi møter jo mange hunder på trening, ute på tur og på kurs. På trening og kurs aksepterer han at han ikke får hilse, på tur derimot... Noen hunder ignorerer han fint, noen ganger trekker han som en tulling og går ned i lekebukk og piper, andre ganger er det han som starter brøling i møte med enkelte hannhunder.

Så jeg lurer på om han ville hatt godt av å dra på dagpark 1-2 ganger i uka i en periode der han møter forskjellige hunder og blir aktivisert sammen med andre, samt får trening i å bli håndtert av andre mennesker og være borte fra oss. 

Rent konkret denne: http://stenberghundesenter.no/tjenester/dagpark/

Hva tenker dere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Symra&Pippin skrev:

Det hadde vært gøy å se resultatene av en kjempestor, omfattende undersøkelse på levealder, helse, mentalitet m.m. på cowboyavlete kontra "seriøst" avlete hunder. Jeg vet ikke hva jeg tror resultatet ville blitt, men interessant hadde det jo vært.

http://www.instituteofcaninebiology.org/blog/the-myth-of-hybrid-vigor-in-dogsis-a-myth 
Den her sier jo litt om genetikken. Men den handler ikke om blandingshunder per se, mer om utavl...

Den her går direkte på helse hos blandingshunder og renrasede hunder
http://www.instituteofcaninebiology.org/blog/health-of-purebred-vs-mixed-breed-dogs-the-data

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Monikawt skrev:

Tror faktisk aldri jeg har sett en basset med normale klør..

 

Klør var vel bare en faktor i hele det bildet der. Nå vet jeg ikke om den ble stilt, men om den ble det så fikk alle Basset den dagen CK. Jeg tenkte også at kanskje dette var en veteran, men det var ingen veteran påmeldt. Nå vet jeg ikke om den ble stilt altså, men om den ble det så har den i alle fall fått CK..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, JeanetteH skrev:

Klør var vel bare en faktor i hele det bildet der. Nå vet jeg ikke om den ble stilt, men om den ble det så fikk alle Basset den dagen CK. Jeg tenkte også at kanskje dette var en veteran, men det var ingen veteran påmeldt. Nå vet jeg ikke om den ble stilt altså, men om den ble det så har den i alle fall fått CK..

Ja, det skjønner jeg (og er helt enig i) :) var bare en tilleggs kommentar om at faktisk alle basseter jeg har møtt har hatt for lange klør. Er det ingen basseteiere som klipper klør jevnlig, eller skal de stå i stil med alt det andre som er "for mye" liksom... 

Da håper jeg for guds skyld at den ikke ble stilt! Hele greia er jo bare tragisk.. :( 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå har jeg fjernet beleggrester og pusset lett over alle trinn i trappa, og støvsuget den. Det var litt av en jobb! Brukte to timer, og da var det bare en kjapp puss med sandpapir. Skal pusses litt bedre senere (med maskin). :o Blir nok bra når den blir ferdig. Gleder meg til det, endelig fått vekk det stygge belegget + at vi skal male gelenderet som pr nå er gult og sort.

Nå skal jeg måle stua for å se om det er plass til sofaen jeg har funnet på finn!  :ahappy:  Jepp, her er det fornying på gang. :D Et år gammel fin hjørnesofa. Vi har 2 + 3 seter nå,  brun tøysofa. Veldig behagelig å sitte i, men passer ikke inn i stua og ar veldig stor plass. Og har ikke så veldig fin farge akkurat. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 timer siden, *Kat84* skrev:

 

Awww :wub:  
Jeg tar nummer 2 fra venstre. Når kan jeg hente? :D 

 

hm... det er jo en av tispene, så mulig hun ikke blir leveringsklar noen sinne. Hehe. Vet jo ikke hvem jeg skal ha selv enda :) 

 

6 timer siden, JeanetteH skrev:

Er små jævelen helt til venstre denne gangen eller? :lol: 

Jepp, det er nr. 5 ja :lol: 

 

2 timer siden, LØJ skrev:

 

Åkay @Snøfrost tror vi må ta en prat om disse valpebildene du legger ut...vil bare kosemose de alle sammen (og muligens valpenappe de :innocent: ) :heart::heart::heart:
Men jeg må nok bare innse at det er meg det er noe galt med. Ikke nok med at jeg har egen valp i hus, har 12 valper på valpekurs og en everlasting valpesyke. Får man dekket behandling for sånt tro?

 

Jeg tror vi lider av det samme.... 
Og ha disse 5 her hjemme er en midlertidig "lindring" for symptomene, men blir det som de andre gangene vender det snart tilbake med full styrke :aww: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ene dyreklinikken her har begynt med tilbud på tannbehandling til hund. Så tenkte jeg skulle benytte med av det. Håper jeg får time til hunden samtidig som jeg har time til katten. Det hadde passet meg bra :aww:

Burde vel stengtatt ha ringt å hørt, men så sovnet jeg på sofaen. Var sinnsykt varmt inne så gikk ut på altanen med casper og satt meg i skyggen. Alle naboene er ute så da orker jeg ikke å ringe akkurat nå. Ikke orker jeg å snakke helt enda heller :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Pixie skrev:

Hva tror dere om dagpark for en unghund som trenger å sosialiseres med andre hunder?

Uno er generelt veldig ivrig i møte med andre hunder. Han har ikke fått leke løs med mer enn to hunder, og har da en tendens til å være vanskelig å roe. Han vil bare leke han, løpe rundt og herje. Han omgås få hunder og er dårlig på å lese hundespråk, tar dempende signaler dårlig og skjønner ikke når den andre hunden vil være i fred.

Vi møter jo mange hunder på trening, ute på tur og på kurs. På trening og kurs aksepterer han at han ikke får hilse, på tur derimot... Noen hunder ignorerer han fint, noen ganger trekker han som en tulling og går ned i lekebukk og piper, andre ganger er det han som starter brøling i møte med enkelte hannhunder.

Så jeg lurer på om han ville hatt godt av å dra på dagpark 1-2 ganger i uka i en periode der han møter forskjellige hunder og blir aktivisert sammen med andre, samt får trening i å bli håndtert av andre mennesker og være borte fra oss. 

Rent konkret denne: http://stenberghundesenter.no/tjenester/dagpark/

Hva tenker dere?

Jeg hadde ikke gjort det, men det er sikkert bare fordi jeg er sær og vanskelig. :lol: Min kan omgås andre hunder uten å være i noen dagpark. Om han bare vil leke og løpe rundt med herjing og ikke skjønner greia med at den andre parten vil ha fred - da får han ikke leke.

Poenget mitt er egentlig at han ikke absolutt trenger å hilse på alle og enhver. Ting skal skje på mine premisser, ikke hans. Det er jeg som må lære ham hvor terskelen min står, ikke omvendt. Det er jeg som må lære ham om hva som er greit og ikke. For han sin del så er det ikke noe midt imellom, selv om det var en greit, kanskje greit om forholdene sier ok og ikke greit med min forrige hund, så er ikke denne samme type i det hele tatt. En ser an individet. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, Krutsi skrev:

Men, hvordan gjør man det da hvis man stikker innom for å feks levere noe, gir beskjed osv? Fester et hvitt flagg på bilen? :lol: 

:lol: Jeg må innrømme at jeg begynner å lure litt på enkelte, spesielt kaninoppdrettere i USA. De viser seg å være mer bad ass paranoide enn andre oppdrettere *ler* I små bygdestrøk så kjener alle alle, så det er fint lite ukjente som banker på døra for å levere noe uten at det er avtalt med noen først tror jeg. De som bor in town er nok litt annerledes. Men det er det jeg får inntrykk av her da. Gudene vet :P 

*lage seg hvitt flagg og ha i bilen i tilfelle nødfelle* :fish:

6 timer siden, Siri skrev:

Å herregud... er du en sånn en, du... :o              :lol: En sånn som gir alle andre dårlig samvittighet :D 

Sånn går det når prinsesser leker seg på badet... :aww: 
14322566_1444634028897135_75385506974095

 

Rampeprinsesse! Så lite respekt for bamsen! :shocked:

3 timer siden, Raksha skrev:

:lol: Ja! du måtte for all del ikke prøve å skremme vekk folk, for da kunne du ikke skyte dem, og skyt for å drepe, ellers kan du havne i fengsel fordi du skjøt uten at trusselen var stor nok... Det er så fjernt fra vår virkelighet at det jeg bare ler. Men egentlig er det dritskummelt. Heldigvis er jo ikke alle texanere slik :ahappy: Må være veldig spennende (og slitsomt) å leve i et slikt miljø og se hvordan de tenker og handler. 

Ser jo og at de som selger kaniner ALDRI tar folk hjem til seg for å se på kaniner. Det er liksom første hovedregel - møt folk på en nøytral plass, gjerne en time eller to unna, alltid ha med våpen og møt der det er andre folk...

Hadde det ikke vært så lett å få seg våpen så hadde de kanskje ikke trengt å være sååå paranoide? Kanskje? Ikke godt å si.  Men veldig mange sitter med utrolig  mengde erfaring og kunnskap da, så gøy å henge i gruppa selv om jeg blir litt skremt innimellom. :lol:

Mannen måtte le da jeg fortalte han det, han er jo ikke sånn da. Og jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har opplevd noen snakk om uvedkommende på eiendommen sin osv. Her jeg bor er det veldig fredlig og avslappet. Ingen låser dører på hverken hus eller biler. Noen steder, så lenge man ikke drar inn til større tettsteder. Men det er ingen kaninoppdrettere her da, så kan jo være årsaken :ike: (Her kryr de av små villkaniner, så vi har vel nok av dem *ler*)

Det er akkurat det, om man levde i et samfunn der man ikke hadde tilgang til våpen (utenom jakt og den slags), og ikke var oppatt av å ha det, og hadde en litt mer avslappet holdning til andre mennesker og generelt våpenbruk, så kanskje man ikke hadde vært så paranoid :P Men her tror jeg disse personene er litt vel på styr. Jeg har aldri opplevd eller hørt om lignende så lenge jeg har vært her altså. Det der er litt ekstremt, og bare trist. 
"Kødder du med rabbiten min, så kødder du med hagla ass!" :huh:

Jeg har vært i Texas og truffet mange flotte mennesker som er så langt i fra dette som man kan komme. Så ja, heldivis er ikke alle sånn :) 

Man skal vel ikke generalisere sånn, men jeg må innrømme at jeg føler det alt for ofte er en stor forskjell på hardbarka republikanere og de som er mer frigjorte, kanskje ikke følger religion så mye, og stemmer demokratisk. Når det kommer til våpenholdning så skjønner du kanskje hvem jeg føler oftest har en mer ekstrem holdning til det. Og de som synes Obama har vært en flott president og skulle ønske de kunne stemme han inn for nye 8 år, de opplever jeg (ut i fra hva de jeg fysisk har møtt, via TV og debatter på nettet) at de har mer holdninger som vi i Norge kan identifisere oss med. De er jo amerikanere og er jo annerledes, eller for å snu på det, vi er nordmenn og vi er annerledes, men når det kommer til våpenpolitikk så opplever jeg en ganske klar skille. Generelt sett selvfølgelig. 
(Jeg er bekymret for valget i november, bare så det er sagt. Veldig bekymret).

2 timer siden, Raksha skrev:

Ja, jeg og. Den med å aldri møte noen hjemme er generel altså, ikke bare for texas. De er helt maniske på å ikke la folk vite hvor man bor... :o  

 

Det der har jeg heldigvis aldri opplevd eller hørt om. Det kommer sikkert an på hvor man er og ulike miljøer eller steder rundt om i USA. Og heldigvis bor ikke jeg et stånt sted. De jeg kjenner og har møtt i andre delstater har heller ikke vært sånn. Så det er heldigvis ikke vanlig over alt. Og jeg har kjøpt en del ting av amerikanere over nett, der alle gir hverandre adressene og alle sender og betaler som avtalt. Har gitt adressen min jeg :P 

Det sagt, så er det mye rart rundt om kring her i USA. Og man skal være forsiktig altså. 

2 timer siden, Wednesday skrev:

I all verden! Glad jeg bor i Norge :lol::ermm: 

Norge er fantastisk! Beste landet i verden for meg. Vi har det så utrolig bra alle sammen, generelt sett. Og gode ordninger (som selvsagt ikke er perfekte alltid, men dog) man ofte ikke har andre steder. Jeg synes selv jeg hadde det bortskjemt godt kontra hvordan livet kan være her. Men samtidig er det også mye bra her, mange fine mennesker og mange har det selvsagt veldig godt her også. Det er annerledes, og man trykker nok det man har oppvokst med til brystet sitt. Så lenge man har hatt det godt da :P 
Jeg trives godt her, men savner jo det jeg vokste opp med. Sånn blir det jo lett. 

2 timer siden, Wednesday skrev:

Men... kaninoppdrettere? Er de spesielt utsatt for ran og mord eller noe? :lol: Eller skal man generelt aldri si til noen hvor man bor, som amerikaner? :lol: 

Virker sånn :icon_suspicious:

2 timer siden, Krutsi skrev:

Tenk deg hva sambo må leve med når jeg blir grinete på han :lol: 

"Alt du sier kan og vil bli brukt imot deg" :lol: 

OMG love it! :lol:

1 time siden, Lillekrapyl skrev:

Varme boller og cola zero.

:heart:

Varme boller!! :drool: Shit, det fikk jeg lyst på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

39 minutter siden, Bananen skrev:

Jeg hadde ikke gjort det, men det er sikkert bare fordi jeg er sær og vanskelig. :lol: Min kan omgås andre hunder uten å være i noen dagpark. Om han bare vil leke og løpe rundt med herjing og ikke skjønner greia med at den andre parten vil ha fred - da får han ikke leke.

Poenget mitt er egentlig at han ikke absolutt trenger å hilse på alle og enhver. Ting skal skje på mine premisser, ikke hans. Det er jeg som må lære ham hvor terskelen min står, ikke omvendt. Det er jeg som må lære ham om hva som er greit og ikke. For han sin del så er det ikke noe midt imellom, selv om det var en greit, kanskje greit om forholdene sier ok og ikke greit med min forrige hund, så er ikke denne samme type i det hele tatt. En ser an individet. :)

Men problemet vårt er jo at vi ikke har så mange hunder han kan omgås... Svigers har en gammel Chow Chow som ikke er interessert i andre hunder, og det er det. Dermed har han ingen muligheter til å lære å omgås hunder. Det er derfor jeg lurer på om det kunne vært sunt for ham å få en og annen dag her slik at han må omgås andre i flokk og lære seg å tilpasse seg...

Han får jo ikke hilse på andre hunder når vi er ute, så i praksis har han nesten ikke noe med andre hunder å gjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...