Gå til innhold
Hundesonen.no

Polfarer

Medlemmer
  • Innholdsteller

    784
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    4

Polfarer last won the day on 2. Februar

Polfarer had the most liked content!

Om Polfarer

  • Bursdag 12/17/1993

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Landseer

Nylige profilbesøk

5,890 profilvisninger

Polfarer's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well

Recent Badges

1.2k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg vil nok påstå at beste forebyggende tiltak er å sørge for å holde hunden i god kondisjon med gode muskler som støtter opp og avlaster. Skånsom trening som svømming er for eksempel et fint sted å begynne om hunden allerede viser symptomer. Det at hunden allerede viser symptomer er i og for seg ikke helt heldig, så å sette i gang med et opptreningsprogram sammen med en rehabterapaut eller fysioterapeut er nok lurt. Av tilskudd så har enkelte effekt av glukosamin og forskjellige leddtilskudd, men det er veldig varierende forskningsresultater, så om det hjelper eller ikke er umulig å si.
  2. Polfarer

    Briard

    Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  3. Isj, stakkars! Det er ikke uhørt at enkeltpersoner mager blir svært sensitiv etter å ha vært tomme en stund, og at hunden føler seg kvalm når magesekken utvides. Passasjehastigheten på bare vann er så rask at med mindre hunden overdriver vanninntaket så bør det passere. Jeg hadde begynt med å blande inn våtfôr i små små mengder i vannet og gitt i små mengder flere ganger om dagen. For at tarmene skal få noe næring. Trapp opp sakte og forsiktig. Om det er noe urinary fôr eller ikke regner jeg med veterinæren er enig i at ikke er det viktigste så lenge hunden får i seg noe næring. Den overgangen kan tas når magen er ok.
  4. Jeg har hatt gjensidig på både hund, hest og katt i flere år. Og byttet til Agria nå som jeg bare har en hund og en katt. Begge deler har vært like smertefritt for min del. Jeg har ikke raser som er dyre å forsikre, så jeg har maksimal dekning på alle dyr. Vil tro at du må ut med en hel del mer enn meg i året og vil ha flere restriksjoner i forhold til hva som blir dekket. Agria er for min del billigere (450kr mnd, 90 000 i dekning per egenandelsperiode) enn Gjensidige (fikk tilbud på 800kr mnd med 50 000 i dekning per skade), og gir dekker utgifter per egenandelsperiode istedenfor per skade som jeg personlig ser som en fordel.
  5. Hva gjør at du tenker at dette er et "billig sammensatt" fôr? Ernæringsmessig er dette riktig bra etter min mening. Har ikke testet det selv, men generelt; at hunden har lite og fast avføring er et godt tegn. Det tyder på god fordøyelighet.
  6. Det er store variasjoner innad i rasen. Jeg skal ikke påstå at de jeg møter jevnlig er goder representanter (heller det motsatte), men generelt vil jeg si at det er stor sjanse for å ende opp med usikker/veik aussie hvis en ikke er nøye på å velge valp etter riktig foreldre. De jeg har møtt som ikke har en medfødt usikkerhet er virkelig herlige hunder og egner seg godt som en aktiv førstegangshund gitt at en faktisk bruker hunden til noe mer enn bare tur
  7. 👏 til oppdretteren som var oppegående nok til å både kjenne igjen og ta ansvar for et helt kull med mentalt dårlige valper. Hadde flere hatt "mot" nok og ikke minst kunnskap nok til å gjøre det samme, men også kunnskap nok til å sette sammen kombinasjoner som mentalt er en god match (her mener jeg at mange oppdrettere går for fort frem og kombinerer to "litt for gode" hunder som hver for seg er ypperlige, men sammen blir kaos. "Å skynde seg sakte" er en kjent strategi innen det meste av avlsforskning, selv når avlen er basert på genotype-informasjon og ikke bare fenotype-informasjon). Jeg er helt enig i at valper med en funksjonsnedsettelse, eller defekter som garantert blir en utfordring fortjener å slippe fra livet. Valper med fargefeil og andre kosmetiske avvik som ikke påvirker hunden er åpenbart noe helt annet!
  8. Er det godkjent å avle på fra raseklubben sin side? Har foreldrene egenskaper utover snittet på rasen som tilsier at dette er en kombinasjon som tilfører noe godt? Tilfredsstilles de egenskapene du er ute etter? Får du potensielt en like god hund etter andre foreldre uten å måtte gå på kompromiss med helse? Det er som du skjønner ikke veldig lett å svare direkte på. Hvis det er et problem på rasen og du ikke kan få alle andre egenskaper du ønsker etter friske foreldre så ville jeg antagelig tatt sjansen. Hvis det er et "gjennomsnittlig" godt kull for rasen som ikke har noe veldig spesielt som jeg ønsker hadde jeg fortsatt å lete etter den helt riktige kombinasjonen.
  9. Nå har jeg bare min første hoffe, og hun er ikke mer enn 9 mnd så erfaringene er begrenset selv om jeg kjenner noen fra før og har gjort det jeg kan av research. Generelt; ja, Hovawarten er en brukshund med store bokstaver. Men det er veldig store variasjoner på linjene, og i likhet med mange andre bruksraser har du de oppdretterne som fokuserer på hyggelige familiehunder med litt ekstra, og de som avler mot gode brukshunder. Samt mye midt i mellom. Jeg vil dog si at en hoffe fungerer fint som familiehund, med litt ekstra hodebry/trening. Min er etter brukslinjer og de fleste av min sine søsken går som aktive familiehunder uten spesielle mål. Så har du min som trenes mot bruks og er den helt perfekt treningspartner og hverdags-hund. Det viktigste er at du er ærlig med en eventuell oppdretter når det kommer til hva du kan gi så at ikke feil individ havner hos deg. En oppdretter som bruker valpetest er også en fordel, og vær nøye på hvilke kombinasjon du eventuelt velger å kjøpe etter. Det har vært, og er fortsatt noe ymse mentalt enkelt steder selv om det har vært en enorm god progresjon når det kommer til mentalitet det siste tiåret. En hoffe skal være en ordentlig stødig hund uten stress og nerver. De kan (og skal) vokte, men ikke på alt som rører seg. Min reagerer for eksempel ikke på om det går i dører eller kommer folk inn på tunet normal sett, men kan si ifra om det er unormal trafikk seint på kvelden eller tidlig på morgenen. Selv når elghundene til naboen bråker ved hver minste bevegelse er min stille og bare observere til det faktisk er noe å varsel om.
  10. Om hunden har D- eller C-hofter spiller helt ærlig fint liten rolle. En hund med C-hofter, som er dårlig muskelsatt og med biomekanisk dårlige forutsetninger, en "dårlig" bygd hund etc. kan ha større problemer enn en hund med D-hofter som er godt bygd og som har god muskulatur som støtter og avlaster hoftene. Ikke se røntgenbildene, se hunden 😉 Uansett så skal en selvsagt ha HD-statusen i tankene og kanskje spesielt holde øye med vekt, muskelmasse osv. Pass på ekstra oppvarming og nedkjøling, selv etter tur. Sørg for at kroppen til hunden ellers er i god stand med jevnlig sjekk av kiropraktor for å forebygge eventuelle belastningspåkjenninger. Har dere tilgang på vannmølle eller temperert basseng så utnytt det for skånsom trening osv.
  11. Jeg fikk i tillegg til importpapirene i hånden ved innførsel også papirer/bekreftelse via mail fra en eller annen nettportal.
  12. Elsker No Limit Obedience sin! Ellers har vel Shoppen.no en som er ganske fin, hvor du kan tilpasse veldig mye selv.
  13. Ikke helt det du er ute etter, men om tanken er å unngå å måtte ha godbiter rett i lomma så er "LineLomma" sine godbitlommer (denne er mest brukt i turjakka her: https://www.epla.no/handlaget/produkter/1128783/) helt super. Jeg har flere i forskjellig stoff og størrelser. Ikke noe problem å plukke opp godbiter uten knot, selv med hansker
  14. Det er helt umulig å svar på uten å vite hvilke type olje det er snakk om (lakseolje er ikke bare lakseolje), hvilke tilsetninger som finnes i produktet for å unngå oksidering osv. Hvor lang holdbarhet oljer/fett har avhenger av mettningsgrad og lengde på fettsyrene. Har produktet vært utsatt for oksygen så er antagelig 3mnd holdbarhet ikke feil, men det avhenger også av hvordan det har vært oppbevart. Er det tilsatt antioksidanter så kan holdbarheten også øke noe. Er dog flasken uåpnet og oppbevart kaldt og mørkt så kan du trygt bruke oljen selv etter utløpsdato. Men lukter det harskt så bør den kastes.
  15. Hvilken rase er det snakk om? Problemet med HD og AD er blant annet at det ikke er en enkel lineær arvbarhet. Kort oppsummert vil samlet status hos foreldres søsken osv måtte tas med i beregningen. Er derfor søsken, foreldres søsken, besteforeldre og deres søsken osv affisert så er også sjansen større for at valpen får noe. Miljø har også noe påvirkning, men her er det ikke klart hva som er arvbarheten (forskning sier alt i fra 0,15 til 0,8. Som vil si at alt i fra 20-85% er miljø avhengig av hvem du spør) eller hvilke gener som styrer (noen gener er identifisert for enkelte raser, men det er stor variasjon). Selv hadde jeg styrt unna. Men er det en rase med mye HD så hadde jeg heller valgt en valp etter en forelder med en C-hofte hvis foreldres søsken ellers har A- eller B-hofter fremfor valp etter forelder med A- og B-hofter hvor flere av deres søsken/foreldre og søsken bakover har C/D-hofter. Så skal en også være obs på at det kan føre til at forsikringsselskapet du velger ikke dekker eventuelle problemer knyttet til hofter om ikke begge foreldre er fri.
×
×
  • Opprett ny...