Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå Oktober


Tekopp
 Share

Recommended Posts

Jeg vet ikke om noe av det med jakt var til meg, men her i Osloområdet er det andre folk og hunder vi må ta mest hensyn til når vi runderer ihvertfall. :)

Og TonjeM noe av det jeg savner med å ikke være aktiv her er å høre hvordan det går med dere. :)
Kan fortelle at Johanne sover så godt nå at jeg pleier å våkne først, også har hun fått stor seng så når jeg syntes hun kan begynne å våkne så sniker jeg meg bare inn til henne og spør om jeg kan få prøve den nye senga hennes. Ganske så rolige og koselige morgener selv med 2,5 åring i hus altså. :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kjapt innpå - huset er solgt! Helgegjesten kom akkurat inn døra, rett etter at jeg og megler avsluttet handelen, så mer info senere. Det ble til under takst, med bare en som bød, men vi fikk halt litt

Nå er jeg himla glad!  Minien min har ikke PL på den måten som ble mistenkt. Hun har vært hos vet. høgskolen i hele dag, og konklusjonen er; korsbåndsskade på venstre bakbein som gjør at kneskåla luks

Mel. Nøtteliten Her på Hundesonen har vi det så bra Vi kan være sure eller vi kan være glad Vi krangler litt og klemmer litt og synger på en trall Ser på bildene av hundene og sier dill og dall Men nå

Posted Images

Kvart på sju våkna ungene i etasjen over. Tror det var stille i ca 15 min mens de spiste frokost, siden har det vært full rulle. Når vi endelig kunne sove lenge. Gubben er kranglete og sur så det ble ikke sengekos en gang, når spiller vi hard musikk for å slippe å høre på dunk-dunk-KRÆSJ-dunk-dunk-"pang pang du er døøøø"-dunk. Tror jeg driter i hele studiet og bare går for å fortest mulig få meg en jobb som gir oss mulighet til større huslån og enebolig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kranglet med Cdon.com, og håper jeg ikke har gjort noe dumt.

Skulle bestille, men da stemte ikke opplysningene med folkeregistret så det ble ikke godtatt. Så var det kundeservicechat på siden, og han hjalp meg. Men han ville vite på personnr og adressen min. Og det sto jo der fra før, spurte om dette var sånn de gjorde det, og om det var trygt. Ja svarte han på alt. Jeg har hvertfall tatt bilde av hele samtalen. 

Jepp er en slik gammel paranoid dame som er livredd for å bli svindlet. 

Og hva gjør jeg i tilfelle det er svindel?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heldig du er, de drar faktisk annet sted og jakter enn der du går tur? Her er det slitsomme turforhold for tiden pga elgjakten. Jeg er ikke redd for å bli skutt eller noe slikt (synes det er veldig dyktige jaktlag her i omegn, er heldig slik), men jeg er livredd for å havne midt oppi et drev og ødelegge.

Tidligere, da gubben var litt ivrigere på skogsfugljakt (nå er det omtrent ikke skogsfugl så det er helt tullete å forsøke å jakte, det har vært en rekke år med dårlige vårer slik at kyllingene dør), pleide han å ringe for å høre hvor og når det skulle jaktes neste dag. Det var veldig tungvint, 3 lokale jaktlag, ikke alle jaktledere som var tilgjengelig på tlf til enhver tid (vi har elendig mobildekning her i skogen) og usikkerhet vedr hvor de skulle være når, så vi har gitt opp det.  Derfor går vi tur veldig sent nå, når det ikke er så lenge til det mørkner,og sjekker ut i det vide og det brede at det ikke er noe jakt der vi skal gå - og så går man med hjerte i halsen, lytter så øra holder på å dette av og så er det ubehagelig nå det blir mørkt.. ulendt skog er vemmelig å gå i i tussmørke selv om man har hodelykt. Jeg gleder meg noe vanvittig til elgjakten er over!

Det er sånn jeg tenker også - jeg vil jo ikke havne midt i jakta og ødelegge for jegerne liksom... så vi holder oss langs skogsbilvegene, men det er jo også litt slitsomt, for disse jegerne kjører jo som om de har fanden i hælene... og de kjører åpenbart mye, for aldri har jeg opplevd så mye trafikk på disse vegene som nå i elgjakta. Kan ikke ha hundene løse før i kveldingen når de har avslutta jakta for dagen. 

Her er det faktisk masse storfugl i skogene... får alltid opp minst en eller to når vi er på tur (mulig det er de samme fuglene som flyr avgårde når vi kommer altså, men... :)). 

(ok litt straff er det, men mest for meg som må styre med vått bad, våt hund og våte håndkler. Rett før jeg kastet henne på Aurtjern, men det var litt kaldt kanskje)

Ååååå, det der savner jeg IKKE kjenner jeg... Det er så godt å kunne dusje hundene ute - bedre for alle parter, det :)

Slapp morgen, og jeg har ikke de største planene for dagen heller... rydde og tørke litt støv kanskje, og klippe poter på hundene - og litt fysisk fostring på dem må vel til, men ellers skal vi bare sløve i dag :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjemme fra utstilling allerede og brukte bare 1200 kroner. Ny rekord på begge deler, tror jeg. Møtte europavinner-Mudi og han var helt herlig! Jeg gikk bort og spurte om han var Mudi, og hun ble overrasket over at jeg visste hilken rase det var, så vi ble stående og prare. For en hund!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei :wave:
Nå har jeg prøvd en gang i halvåret eller noe sånt å bli aktiv her igjen, kanskje det går denne gangen?

I høst har Skessa og jeg begynt med rundering og det er så gøy!
Så gøy å se utviklingen.
 Nå er vi helt ute på 50 - 60 med skjulte figuranter. Det er så gøy å se hvor bra hun løper (det går fort -  skikkelig trimming av figurantene som må flytte seg raskt fremover i terrenget når hun er på den andre siden) men bruker nesa veldig godt for å finne de likevel. Og hun elsker det! 
Andre økt begynte vi med meldingstrening for første gang (hittil bare direktebelønning / canismetoden.) Det ble litt rotete fra min side, med at jeg glemte å gå frem på midtlinjen så hun slapp løsbittet da hun ikke så meg. Og den ene gangen tok hun løsbittet hos fig på venstresiden og dro rett over til høyresiden og overfalt fig der med kelpielove med løsbittet i munnen. Det var jo helt feil men kunne ikke gjøre annet enn å le hun var såå søt.  :lol:  :wub: 
Elsker den lille minikelpien! 


Og Johanne har stått på rulleski med tanten sin. (De forsvant nedover veien i full fart etter bildet ble tatt. :ahappy: ) 
Edit: Full fart i Johanne skala, ikke full fart i "manglerhjelmskala.")
12144715_10153599511016399_2262601527492

Johanne er så vakker! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjemme fra utstilling allerede og brukte bare 1200 kroner. Ny rekord på begge deler, tror jeg. Møtte europavinner-Mudi og han var helt herlig! Jeg gikk bort og spurte om han var Mudi, og hun ble overrasket over at jeg visste hilken rase det var, så vi ble stående og prare. For en hund!

Er du på Bønes? Møtte du en junior europavinner da? For jeg vet at BIM er i oslo og BIR er på vei til sverige :lol: Jeg stusset bare litt da :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var på Tufte gård med jobben til samboeren igår. Det var så  gøy!  Konkurranse, lag og alt fra øksekast til ringspill og sprettert. Var egentlig ikke så entusiastisk, men var en super kveld. Olaf sjøl kom og gav oss en forelesning om både teambuildning og motivasjon og jeg var veldig fasinert av fyren. Så vanvittig høy på seg selv, men samtidig jordnær. Og sinnsykt svær. 

 

Hvis noen trenger tips til firmafest eller lignende anbefales en tur på Tufte Gård altså. Absolutt alle hadde det kjempegøy, og vi var ganske så mange! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har vært på barmarksløp :) 

irri_barmarksløp.jpeg

Var du på Hakadal sin träff?
Jag hade stora planer på att ta turen dit då jag är nyfiken på barmarksdrag men i vanlig ordning envisas saker med att inträffa på min jobbehelg och så blev det med det.
Verkar som om folket som var där hade en fin dag i vart fall. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herregud,  for en dag!

Teite-Toddy bestemte seg for å jage rotter på fisketuren og plutselig satt han bom fast!

Dette var et morsomt syn de første minuttene helt til jeg innså at jeg ikke fikk han løs. 20151011_105359.jpg

Bikkja var vettskremt,  jeg begynte å bli oppriktig redd selv etter å ha prøvd å dra, lirke og lokke han ut.  Steinene var jo ikke til å rikke og hodet hans hadde kilt seg godt fast ( kileformet hode ja...) . 

Heldigvis kom det to damer med en rottweiler gående inne på land, de hørte ikke at jeg ropte så A måtte løpe etter de og be om hjelp. Jeg turde ikke gå fra bikkja i frykt for at han skulle tippe helt og skade seg. A er livredd for å prate med fremmede,  så han var modig!

Den ene damen var veldig hundevant og rolig opp i det hele, og når vi nesten hadde gitt helt opp og bestemt oss for å rInge brannvesenet kom hun på å dytte en pinne fort mot snuta hans så han skvatt bakover,  i mens jeg rykket av all makt, og da løsnet han og krabbet lettet og skjelvende oppi fanget mitt. 

Dumme  rare Toddy :wub:

Han imponerte meg ved å slikke selv fremmede hender som stakk ned til han, selv om han skalv som et aspeløv og mistet to kg pels av stress. Han fikk nok vondt stakkars,  men han har ingen tydelige sår. Han var så sliten at han faktisk la seg ned i bilen på vei hjem i stedenfor å stirre hypnotisk på bilene som kom bak.  Det har aldri skjedd før :lol:

Helten ville ta bilde av den lykkelige flokken. 

WP_20151011_11_08_33_Pro.jpg

Endret av Mud
  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gurimalla så skummelt med Toddy. Godt at A var så tøff.

Jeg har feber, og feberplaner som kanskje ikke er så gode. Jeg burde heller lese en bok, men jeg fryser på føttene, ønsker meg hobbitføtter. Kanskje jeg skal se Hobbitten, alle sammen- da har jeg noe å gjøre, en da får jeg ikke lest boka mi............

Jepp jeg elsker meg selv når jeg har feber, det er som ADHD i varmt vann!!!

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjedelig!! Greit jeg er VELDIG singel.. Men det var kanskje litt i overkant langt å reise :lol: 

tror du skal være veldig singel for å bli forelsket i en av disse når de er samlet sammen :lol: 

Hvor lang tid bruker man på å kjøre fra Elverum til melhus via Østerdalen?:)

4,5time effektivt kjøring med lite trafikk :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...