Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvis du var 19 år og visste det du vet i dag ...


Aya
 Share

Recommended Posts

  • Svar 61
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

....og det hadde @Krutsi gjort dersom hun va 19 år og visste det hun vet i dag.....

Evt fulgt litt mer med på skolen og lært seg å lese hvilken tråd hun var i pff liksom

Jeg har så lite ambisjoner så jeg bryr meg egentlig ikke om hva jeg gjør, det viktigste er at jeg trives med jobben og arbeidstiden

Jeg trives med den utdanningen jeg tok, men angrer på at jeg ikke gjorde ferdig hovedfaget før jeg begynte å jobbe. Jobben tok etter hvert så mye overhånd (samtidig som jeg ble alene med to små barn) at jeg ikke gjorde ferdig hovedfaget i antropologi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fornuftmessig hadde jeg tatt allmen fremfor tegning form og farge på vgs, slik at jeg kunne spart meg for et påbygningsår etter vgs for å få realfagene. Men igjen, de årene på tegning form og farge er noen av de beste jeg har hatt og som har gitt meg noen fantastiske venner for livet. Så nei, de årene ville jeg ikke byttet vekk.

Men jeg hadde nok søkt meg inn på veterinærhøyskolen istedenfor biologi. Nå har jeg snart vært like mange år på skolebenken uansett, og atter en gang vurderer jeg det studiet. Mange "fornuftige" tanker som holder meg igjen, men det er og blir en drøm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke hatt bruk for min utdanning i det hele tatt. Bare fått lånekassen-lån!

MEN, det jeg har gjort er uansett veldig verdifull erfaring som jeg syns har vært bra å hatt med seg. Jeg har jo tross alt gjort ting jeg har vært interessert i opp igjennom årene. Det er ikke sikkert jeg hadde likt tanken på at jeg syns kontorjobb var en bra jobb når jeg ble eldre. og syns det har vært rart. Jeg kunne jo aldri ha tenkt meg til å studere kontorfag som 19 åring! Selv om jeg visste at jeg kom til å like det en gang i tiden. Erfaringer gjør oss jo til den man er og det man får prøvd ut gjør at man finner ulike ting man liker. Som 19 åring har man kanskje ikke de samme tankene som man har som voksen. Jeg har andre verdier nå, blant annet at arbeidsmiljøet er det viktigste. Jeg kan gjøre hva som helst så lenge arbeidsmiljøet er bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nuvel.

Hadde jeg vært 19 om igjen hadde det ikke vært mye jeg kunne gjort annerledes. Jeg ville aldri flyttet til Lillehammer, men sosiologifaget var greit nok å ha. Syns ikke det da jeg var ferdig med året, men sånn i etterkant har det hatt ringvirkninger på det jeg studerer. Positive sådan.

Hadde jeg vært 16 derimot skulle jeg fokusert mye, mye, mye mer på skolen. Jeg ville nemlig ha et sosialt liv den gang da med jenter og sånn, siden det var det alle andre dreiv på med. Totalt bortkastet tid. Istedenfor kunne jeg tatt realfagskompetanse eller bare gått rett på yrkesfag. Heismontør eller noe kanskje.

Men eh, man spiller de kortene man har fått utdelt. Dessverre har jeg vist meg å være en særdeles dårlig kortspiller. Men man har da vært heldig innimellom også. Å kjøpe hund som student tror jeg har vært genialt, for eksempel. Det hadde nok ikke gått hvis jeg hadde gått ingeniør eller lignende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror nok ikke jeg hadde valgt meg en annen utdannelse, men kanskje studert på et annet universitet med en litt annen vinkling. Også kunne jeg ønske jeg visst bedre hva jeg gikk til enn det jeg gjorde. Men jeg trives veldig godt med yrket mitt i dag.

Det jeg skulle ønske jeg hadde endret på, er vel enda et år eller to med å bare gjøre det jeg ville, før jeg fikk forpliktelser. Reist mer, kjørt mer ski, vært mer på tur, ridd mer hest og hatt enda flere sesonger på Svalbard.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg jo ikke begynt å jobbe ennå, men ville ikke studert noe annet enn det jeg studerer nå. Er glad for å ha gjort det jeg gjorde før jeg begynte på Ås, også. :) Skulle jeg gjort noe annerledes, hadde det kanskje vært å reise litt mer før jeg begynte med studiene. Kanskje. Egentlig er jeg veldig fornøyd med det jeg har valgt å gjøre etter videregående. På videregående skulle jeg derimot gjerne valgt et par andre fag. Hatt litt matte, biologi og geofag. Helst i tillegg til de fagene jeg tok. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis jeg skulle valgt om igjen da jeg var 19, så ville jeg ikke valgt noe annerledes mtp utdanning (bachelor i tverrfaglig kjønnsforskning med fagfordypning i sosialantropologi og snart ferdig master i sos.ant), men jeg ville ikke kjøpt hund akkurat da jeg skulle skrive masteroppgave, og jeg ville ikke sagt ja til jobbtilbudet jeg fikk året etter, som gjorde at jeg fortsatt ikke har levert oppgaven.

Edit: Hvis jeg derimot kunne valgt på nytt da jeg var 16 ville alt stilt seg annerledes. Da ville jeg tatt allmenn på vgs, og så ville jeg blitt psykolog. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tok makeupartist utdannelse (6 mnd) bare for moro skyld. Ingen plan om å jobbe med det. Gikk også på dyrepleie i et drøyt år, men droppet ut da jeg mistrivdes i Danmark hvor jeg måtte være i 10 uker av gangen. Nå studerer jeg til å bli sosionom og har troa på at det er det rette. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri angret på at jeg tok den retningen jeg gjorde da jeg var 19, jeg har en interessant utdannelse og en interessant jobb som passer perfekt til den utdannelsen jeg tok. MEN - jeg tror jeg kunne trivdes med mange andre yrkesvalg også, og ikke nødvendigvis i akademisk retning. Jeg tror jeg kunne trivdes godt som gartner, jeg, egentlig :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Si 16 år da, så hadde jeg jobbet hardt med skole, tatt R1+R2 og satset fullt og helt på realfag, i stede for å kåle med samfunnsfag :P

Hvis vi må si 18-19, hadde jeg tatt enkeltemner for å få realfagskompetanse og søkt meg rett inn på husdyrvitenskap, i stede for å kåle med historie og gå rundt på Mc'ern i 2,5 år :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 hadde ikke hjulpet så mye, men 16 kanskje! Nå er jeg så heldig at jeg ikke fullførte videregående og har dermed rett på hjelp til dette! Men er 27, og skal på veiledningstime om to uker og vet fortsatt ikke hva jeg vil bli! Så jeg skal tenke hardt, ta noen tester og sjekke! De fleste tester sier barnehage eller agronom, sistnevnte er det jeg er utdannet innen, og barnehage er ikke noe for meg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, nå er jeg bare 20 da :lol: Men jeg vet enda ikke 100% hva jeg vil med livet mitt. Men jeg angrer egentlig ikke på VGS valget mitt heller: 2 år på Naturbruk med Hundefag til fordypning, og siste året gikk jeg agronom så jeg er nå (nesten bare da, men veldig snart) utdannet agronom. Jeg kommer nok ikke til å jobbe som agronom (kanskje avløser eller gårdsarbeider) da jeg føler det ikke "er det store". Men jeg føler den er grei å ha som bakgrunn og det er ikke direkte galt valg av meg heller - mye mer riktig for min del fremfor helse-faget f.eks :P Men egentlig vet jeg hva jeg vil jobbe med, så jeg vurderer å prøve å hive meg ut i det isteden for å ta noen store omveier. Men så var det å få gjort det da, siden egentlig ikke er et enkelt yrke i den forstand - men jeg er veldig på at man skal følge hjerte og drømmene sine, selv om det kanskje ikke er den beste jobben mtp. på lønn i penger :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...