Jump to content
Hundesonen.no

Tommy

Medlemmer
 • Content Count

  384
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by Tommy

 1. Årsregnskapene er lett tilgjengelig her. Syns ikke 35 årsverk er spesielt mye til å være en riksdekkende organisasjon. Det stemmer at gjennomsnittslønn ligger på 650 000, men det ville nok vært mer representativt å benytte seg av medianen. Antar at mange av de ansatte er høyt utdannet og koster deretter. Dessuten registrerer jeg at arbeidsgiveravgiften ligger på drøye 5 millioner, og at denne ikke er midlertidig fjernet i disse tider syns jeg er spesielt. Men, det er nå meg. Det er riktignok noen utgiftsposter jeg syns var uforholdsmessig høye. Totale inntekter var på 70mill for 201
 2. Betalte ca. 2 300 kroner for en måneds forbruk (to pakker). I Sverige koster en tilsvarende pakke ca. 1 200 kroner, så det blir hipp som happ med valutaforskjellen...Dessverre.
 3. Var hos veterinær i går. På bildene under gastroskopi kunne de se en tydelig irritert del av tynntarmen. Dessverre ga ikke prøvene svar på noe som helst, som nevnt over. Fikk beskjed om at det nå er to valg: 1. Atopica 2. Ex-lap. Vi prøver først atopica, og fungerer ikke det blir det ex-lap. Nå har jeg snart ikke mer på forsikringen. Får nesten hele ex-lapen dekket, men derfra og ut til neste september er jeg da uten forsikring. I beste tilfelle, at han fungerer på Purina HA og atopica, er det snakk om roughly 5 000kr i måneden. I verste fall er det Purina HA, atopica og vi må starte med
 4. Fikk svar på prøver i dag. Viste ikke så mye utover en mild tarmbetennelse, så vi er akkurat like langt som vi var i august. Bare uten dekning på forsikringen. Skal sies at han har vært noe bedre i form den siste uken. Litt mindre klengete. Samtidig renner det mye mer fra nesen (gjennomsiktig) og apetitten kan best beskrives som "voldsom." Drypper litt fra penis også, så det skal ikke forundre meg om han også har fått en urinveisinfeksjon på toppen av det hele. Men syns ikke han viser de samme symptomene på smerte, med unntak av de to - tre timene etter han har spist - litt mer kortvarig
 5. Jeg har hatt mine turer innom dyrlegen for å si det sånn. Det har aldri vært noe problem med Agria - uansett hva slags sykdom det er snakk om. Hos andre aktører, som bankene, kan det være mange forbehold som er skrevet med liten skrift. De verste dekker vel ikke kronisk sykdom, noe som har kommet som et sjokk på eierne da de stod med bankkortet sitt i skranken hos dyrlegen. Med Agria vet du hva du får. Hilsen han som har brukt opp forsikringssummen på 60 000 tre ganger på seks år. Rim intended. *For ordens skyld betaler jeg rundt 336 kroner i måneden nå. I fjor betalte jeg 327 kroner
 6. Definitivt! I dag hadde han gått på do inne mens jeg var på jobb, så da er det på'n igjen. Men, nå er det iallfall en lysning i enden.
 7. Oppdatering: Tok gastroskopi og jeg tok feil - det var betennelse i tynntarmen. Må vente på svarene fra lab, men forhåpentligvis får vi noe som kan hjelpe han om et par uker. Da har en iallfall fått svar, og det er riktig så deilig
 8. Bare en får svar, si. Vil egentlig ha en gastroskopi istedenfor ex-lap siden alt virker som det er magesyre/spiserørsrelatert og det er mindre påtrengende enn en full operasjon. Ikke minst er det mye lettere å håndtere i etterkant, ettersom jeg er alene, bor i andre etasje og har en fulltidsjobb jeg ikke kan være borte fra hver dag. Men jeg liker ikke at andre forteller meg hvordan jeg skal gjøre jobben min, så en må vel bare stole på det de sier.
 9. Da blir det mest sannsynlig ex-lap. Avføringen er helt fin, men samme symptomer som ellers. Sover heldigvis på dagtid, men det er spesielt ille på kveldstid, kort tid etter mat. Nå får en bare håpe at han tåler medisinene han får i etterkant, hvis ikke blir dette ganske stygt er jeg redd. Må bare krysse fingrene for at han ikke blir dårlig på kvelden eller i helgen, for da kommer vi oss ikke til dyrlegen.
 10. Vi har tatt en avføringsprøve og den var helt normal. Urinprøve er tatt, røntgen med kontrastvæske er tatt, blodprøver for alt mulig er tatt. Finner ingenting. Med nytt fôr har han fått mye bedre avføring (tålte ikke Hills Z/D). Dessverre kan ikke det samme sies den andre veien. Han ligger stort sett og stirrer ut i intet - om han ikke smatter, slikker seg rundt munnen, gjesper og svelger i ett kjør (tydelig ubehag). Sov natt til i forigårs, etter det nada. Sovner nesten, så må han reise seg og svelge. Fryktelig frustrerende.
 11. Det er et godt innspill. Veterinær har ikke foreslått at vi skal prøve prednisolon, men det har blitt tatt frem at han ikke har tålt det tidligere. Noe alternativ har det ikke blitt snakket om, men kan ta det opp med de i morgen. Diaré og oppkast er ille i seg selv, men det er milevis verre å ha en hund som overhodet ikke sover. Heldigvis ikke hatt diaré og oppkast på roughly ei uke da. Må jo ta med seg noe positivt oppi alt. Hadde han bare sluppet det ubehaget som gjør at han slikker seg rundt munn, gjesper, svelger luft og null søvn så ville det hjulpet oss noe vanvittig.
 12. Bikkja har vært syk siden sommeren, og etter å ha testet det meste som kan testes antas det at han har IBD. De fleste tegnene er der, tilbakevendende diaré (av og til med blod i) og oppkast ut av intet. Vektnedgang, grining, dårlig pels. Vi har prøvd Hills z/d med resultatet at diaréen ble ti ganger verre. Fikk Purina H/A nylig, som etter sigende skulle fungere, men den nekter han å spise. Mot rådet til dyrlegen tok jeg i et par fingerbøl med biola for at han skulle få noe som helst ned. Blir sikkert noe ordentlig dritt, men det må bare være. Den siste måneden har han fått i seg to pakker cani
 13. Alle prøvene som er tatt ser fine ut, men dyret blir bare verre og verre. Har et par ting til de skal sjekke ut. Håper selvsagt på et svar fra en av disse, men jeg ser jo at det er langt fra sikkert.
 14. Følte ikke jeg kunne trykke "like" på denne. Takk for svar! Må ha vært en forferdelig opplevelse. Frykter at noe av det samme skal skje med han her nå.
 15. Morbid spørsmål: Det begynner å gå opp for meg at jeg kanskje ikke har hund så mye lenger. Hva gjør man om hunden dør hjemme? Kjører man den til dyrlegen? Hvis så, er det noen spesielle dyrleger man drar til? Får helt noia av å tenke på at jeg kan komme hjem til han død og så, helt i ørska, må frakte han flere timer i en trillebåre.
 16. Noen som har supre tips på å stanse diaré? Falcon har holdt på i to uker nå. Gått på pro-kolin og allergifor i halvannen uke og canicur i to dager, men det hjelper ikke så mye. Dvs, bikkja kan være fin i magen på langtur og så kommer syndefloden tre minutter etter vi kommer inn. Det tar liksom aldri slutt. Så går det bra neste tur, og så er det tilbake til...ja. Dere skjønner.
 17. Føler jeg må forsvare mattilsynet og dyrlegene litt. Har sett at misnøyen har økt ovenfor kommunikasjonen deres utad. For en som jobber med krisekommunikasjon er en slik situasjon den aller vanskeligste man kan få. Jeg er sikker på at de ansvarlige har laget risikoanalyser på forhånd, hvorav et massivt utbrudd av X har blitt definert som "svært alvorlig" - og dermed blitt prioritert. Problemet med risikokartlegging er at det finnes 10000000 mulige scenarier. Selv om man har en plan for utbrudd av X kan det igjen være 1000 måter dette forløper på. Her kunne man ha hatt en kjent kilde som e
 18. Vil tro en av utfordringene er å få oversikt over alle tilfellene hvor dette kan ha forekommet. Blod i spy og avføring kan vel ha flere årsaker enn hva-enn-dette-nå-er. Skjønner godt at det beskrives som å lete etter nåla i høystakken. Firfotingen her er heldigvis på bedringens vei. Forrige søndag var han helt rød i pelsen fra halen og ned. Nå har han fortsatt løs mage, om ikke hver gang, så minst én gang hver langtur. Men ikke noe blod. Og det er for meg det aller viktigste nå. Var utrolig opptatt av det høye gresset til naboen i dag, så får vi se om han kaster opp. Blir fort en langhelg
 19. Gjett hvem som hadde de symptomene på søndag da...
 20. Rekrutteringsbyrå/hodejegere, Finn.nos CV-database, Karrieretorgets CV-database etc. Har ikke et yrke som vanlige bemanningsbyråer dekker...Så vidt meg bekjent.
 21. Noen som har erfaring med å legge inn CVen sin i ulike CV-databaser? Er ikke på jakt-jakt, men med en kontrakt som går ut i september er jeg tilgjengeligish. Vet ikke om slike databaser bare er bortkastet tid (som åpen søknad) eller om det kan åpne noen dører.
 22. Det har ikke slått ut på min, og vi bruker sikkert 30 - 40k i veterinærregninger årlig. Har gått opp ca. 300 - 400 kr årlig.
 23. Betaler litt over fire tusen for min. Selv om det er relativt dyrt, har det vært vesentlig dyrere for Agria enn for meg gjennom årene.
 24. 2018 ble forsåvidt et ganske bra år. De fleste konkrete målene ble nådd ganske tidlig, men en litt tyngre høst og vinter gjorde at det ikke ble helt topp notch heller. Sånn er det å være perfeksjonist si. For 2019 tror jeg at ambisjonsnivået settes litt lavere: Gå inn i ny stilling/egen jobb når min nåværende arbeidskontrakt går ut. Få venner eller i det minste noen form for sosial omgang på fritiden (har ikke gjort noe sosialt etter/utenfor jobb siden 3.mai). Fortsette rekorden med antall dager uten suicidal depresjon. System i kaoset > Kaos i systemet. Også kj
×
×
 • Create New...