Jump to content
Hundesonen.no

Har dere samme hunderase?


Evelina
 Share

Recommended Posts

 • Replies 65
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

For meg er det langhåret collie som gjelder og jeg er ikke interessert i å ha noen annen rase hjemme hos meg, selv om det finnes andre raser jeg beundrer. Det har alltid gått smertefritt med flere lan

Om jeg fikk hund for et par tusen år siden ville de nok vært samme rase da alle japanerne var mellomstore snurrehaler. Nå har jeg en i hver ende av størrelses-skalaen, men som fremdeles er ganske like

Stemmer. Gutta krutt går latterlig godt sammen. Bjørn (chihuahua, 1år, 2,8kg) er sjefen, og Pluto (gigablandingen, 2 år, 42kg) må bare rette seg etter det Bjørn mener. De leker veldig, veldig godt sam

Har 3. en basenji og to salukier - en kort og en langhår. Det er to raser som er forholdsvis like, noe skiller men mye likt. Trives godt med forskjellige raser i hus, og dette er første gang jeg har to av samme rase og to forskjellige raser som er såpass like.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har 4 hunder :) 3 Siberian huskyer og 1 border collie . Jeg trives veldig godt med begge rasene. Jeg kunne godt tenke meg en rase til, men jeg er usikker på hvilken rase jeg ender opp med i såfall. Har sett litt på aussien, men jeg må finne litt mere ut om de hundene der. Flotte er de alle fall :D.

Det er mange raser jeg synes er flotte å se på , men som jeg sier noen raser er bare "å se på ", men ikke eie. De må passe inn i flokken jeg allerede har :). Dessuten er det noe som heter å bite over for mye :P.

Link to comment
Share on other sites

Har tre av samme rase, to bor hjemme, en bor langt vekk.
Jeg liker mange forskjellige raser, så jeg kan vel ikke si jeg liker like raser best, men det er kanksje enklere å ha fler av samme rase enn ulike. Men det finner jeg vel ut med tiden, for jeg frykter for rasens utvikling.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

To borzoier og en dalmatiner. Veldig forskjellige i væremåte, yngste zoien er vel egentlig mer lik dalmatineren (dvs klin gærne <3).

Funker helt fint å ha så forskjellige raser sammen, får den fysiske mosjonen sammen, og mer tilrettelagt nøttetrim hver for seg :)

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg to australske kelpier, tidligere har jeg hatt ulike raser sammen. Labrador og pyreneisk gjeterhund, og senere labrador og kelpie :)

For fremtiden er det pr nå 3-5 andre raser enn kelpie som kan være aktuelle, alt etter bruk og aktivitetsnivå.

Har ingen spesielle preferanser på lik eller ulik rase, det viktigste for min del er hunder som fungerer i hverdagen og med hverandre.

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Jeg har to av samme rase ja. Og neste hund blir også samme rase (muligens korthårsvarianten). Men det er ikke for å ha samme rase i seg selv, det bare blir sånn når det er den rasen som passer meg best :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har to finske lapphundhanner, 5 år og 18 uker. Selv om det er samme rase, er de særs ulike på veldig mye.

Kunne godt hatt en annen rase i flokken, så lenge den rasen har samme elskverdige trekkene som finsk lapphund har som rase.

Link to comment
Share on other sites

Min første hund for snart 20 år siden var en basenji. Og siden har jeg bare hatt basenjier (med noen gjesteinnslag fra min ex. sin JRT og mannens tidigere Sheltie).

Jeg har funnet min rase og kunne aldri hatt noe annet :)

Link to comment
Share on other sites

Om jeg fikk hund for et par tusen år siden ville de nok vært samme rase da alle japanerne var mellomstore snurrehaler. Nå har jeg en i hver ende av størrelses-skalaen, men som fremdeles er ganske like i enkelte ting og annerledes i andre ting. Neste blir nok en av samme rase som en av de jeg har - eller en mellomstørrelse mellom shiba og akita.. kanskje en kai eller hokkaido.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...