Gå til innhold
Hundesonen.no

Mumle Mu

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,166
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    9

Alt skrevet av Mumle Mu

  1. Jo, i all hovedsak er det sånn. I USA er det vel kanskje noe sånt som 200 AKC greys, disse traver venstresvinger. Så har noen få dual-oppdrettere, også har du racing, som innebefatter minst 8000 hunder bare i Florida. Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå hvordan det vil gå med greyhound der borte, og hvor mange linjer som nå kommer til å gå fullstendig tapt. Hvilke alternativer mener du klarer involvere så mangle blodslinjer? Hvordan synes du alternative bruksmåter går på huskey i USA, forresten? Nei, det er ikke veddeløpet som er årsaken til at racing stoppes. Det er det PETA og et par andre organisasjoner med lommene fulle av penger, som er årsaken til - det er derfor forslaget også åpner opp for at andre hundesporter skal lide samme skjebne. Og nei, det skjer ikke mye dritt i Florida sammenlignet med alt annet av hundesport. Igjen, 98% av hundene omplasseres etter endt karriere, greyhound"farmene" har uanmeldte besøk to ganger i uka, og bikkjene undersøkes i snitt 30 ganger i måneden av veterinærer (det er jo også en en yrkesgruppe som er rimelig forbanna over hvordan de blir portrettert i denne saken av PETA og co). Noe særlig mer kontrollerte former enn greyhoundracing i Florida finns vel ikke, så jeg skjønner ikke helt hva du mener skal være et alternativ. Bikkjene er en del av flokker, og får egen familie etter de er ferdige med å løpe, sånn i 3 års-alder. Jeg for min del, hadde mye heller ville hatt hunden min på en greyhoundstall, enn stående på kjetting eller i hundegård hos en del norske hundekjørere..
  2. Problemet er at det er en del folk som burde hatt psykolog og ikke hund... Jeg kjenner til folk som har fått drapstrusler og som ikke tør la hundene sine være hjemme alene i frykt av hva enkelte kokosnøtter kan finne på...
  3. Men de gjør jo det! Racing greyhounds er jo dritpopulære å adoptere (98% av løpesgreys i Florida blir adoptert bort etter endt løpskarriere), fordi de har så lite diller og er fantastiske familiehunder. Og SLIKE linjer bør man bruke som utgangspunkt for en sunn genpool, ja, fordi sjuke hunder ikke gjør det bra i formel-1. Man har f.eks ikke greyhound neuropati på racing-greyhounds (i USA har de det forsåvidt bare på showhunder importert fra Europa). Og ja, mange vurderer løpsgreys til å være den ekte Greyhounden, fordi man fortsetter å gjøre det arbeidet som har vært gjort over 1000 år, nemlig å selektere etter bruksegenskaper og ikke tant og fjas.
  4. Greyhoundracing kan være uggent, men det er ikke tilfellet i Florida. Dette er et resultat av fanatisme, og sånn lovforslaget er utformet, står all hundesport lagelig til for hogg. Det er ikke uten grunn at majoriteten av greyhoundoppdrettere, klubber og adopsjonsbyråer var mot forbudet..
  5. Så stor som mulig! Til borzoiene har vi en kasse på 180 x 190. Syntes det virka stort først, men man bor jo i den kassa selv også, så greit å ha litt plass
  6. Skal trøkke ned en av borzoiene i en sidevogn om ikke lenge - kan bli interessant
  7. Mumle Mu

    Azawakh

    Fin! Fra Ludde?
  8. Finn er vel ikke verre enn andre steder - det er forarbeidet til den som kjøper som avgjør uansett. Ræl får man tak i overalt, selv på NKK sin kjopehund.no annonseres det valper som ikke følger klubbenes anbefalinger.
  9. En god dalmatiner er fantastisk! Når det kommer til aktivitetsnivå, så har jeg erfart at det er ganske individuelle forskjeller. På generelt grunnlag, krever de mer enn mye annet, men det finnes også noen skikkelig sofapoteter. Hannen jeg hadde trengte minst to timer løsløping i skogen om dagen om han ikke skulle demontere leiligheten, mens tispa jeg hadde en liten periode, fint kunne nøyd seg med noen korte tisseturer så lenge hun fikk kos, liksom...
  10. Så du vil ha en hund som ikke er rasetypisk? ...og folk lurer på hvorfor raser blir ødelagt...
  11. Et godt eksempel på at man ikke trenger kunne spesielt mye om hund selv om man har hund leeenge..
  12. Er jo ikke fryktelig rart når det er så mye skrotavel som det er på rasen... Hvor stor prosentandel av de registrerte kullene (de finnes jo bøttevis av ureg også) har klubbens avelskriterier i boks, liksom?
  13. De er helt vannvittig søte, i kveld har vi hatt en liten grinestund her hjemme, siden vi ikke kan beholde alle... Litt usikker på om oppdrett er noe for oss #horders
  14. Unnskyld!! Skylder på dårlig internett... Får ikke lagt ut bilder her, men kan prøve å linke til fb! Vælps! <3
  15. 1 juli ble de faktisk født! 5 jenter og 4 gutter Vi trodde ikke de skulle komme før om et par dager, for det var ingen tegn på at en fødsel var nært forestående. Ingen endringer i temp, og 15 minutter før den første kom, så lekte hun ute i hagen, koste litt i sofaen før hun, som vanlig, forsvant inn på et soverom. Der hørte jeg et lite klynk, og vipps, så gikk vannet. Fikk geleidet henne til valpekassen, og før hun fikk lagt seg, så var førstemann ute. Resten kom som perler på en snor, eller, tre av de krabbet faktisk ut selv... En creme gutt, mest rødt, og noen farger vi ikke helt vet hva er enda De er så fantastisk fine, og Danara er verdens beste mor <3 Vi har nok noen ledige Danara er etter amerikanske og rusisske jaktlinjer, men har uheldigvis null interesse for plastfiller, så lc har det blitt dårlig med. Tony sin stamtavle er gammel, faren hans er født i 1988, og selv om dette var rundt borzoiens "topp" i USA, så var den ikke like delt som den kanskje oppleves nå. Jeg håper jeg får noe lc-hunder ut av dette, det bør de så absolutt ha fysikken til. Så får vi bare håpe lysta på plast er tilstede, et par av sønnene hans fra forrige kull har prøvd lc, og syntes det var riktig så kult Jeg håper vel denne kombinasjonen gir oss hunder som kan gjøre det bra både på felt og på utstilling:)
  16. Må lage en kull-tråd . Vi venter valper (hvert øyeblikk, faktisk! Så da kan man lage kulltråd så lenge) etter vår amerikanske import N UCH Valeska Ambigous Smile, "Danara" og INT NORD UCH NJV-11 NV-16 Tzartaig Cool Victory, "Tony" (for de som er interessert i borzoihistorie, så er denne stamtavlen en godbit!). Vi forventer en hel haug sunne valper i alle regnbuens farger, med et mer klassisk utseende enn det man kanskje ser i ringen dag. Danara er DM fri etter foreldre, har normalt stoffskifte og hjerte u.a
  17. Kommer bare til å bli mer delt fremover. Folk har ikke tid til hunder med drifter lengre, er så greit når det holder å lufte de 15 minutter i løpet av dagen. Showhundene blir likere og likere. Høyere, lengre i ryggen, mer pels og flashy sidebevegelser som ikke er godt for noe. Stadig vekk får man kritikk for godt muskulerte hunder (eller "godt muskulert" på hunder ribbet for muskler), og dette passer jo mange rikitg så bra, da de jo kun har de 15 minuttene daglig til hund disponibelt. Men prestere når det gjelder skal de. Haff.
  18. At det finnes noen hybrider hist og her er ikke veldig utenkelig, da..
  19. Har fått dekket fjerning av flere jursvulster på samme hund hos Agria uten problemer. Er hun operert for noe tidligere, så du vet hvordan hun responderer på div. smertestillende? Myndekrek er jo ikke som de andre barna, hadde en helt forferdelig post-op med Stina en gang, hvor hun ikke responderte at all på opiatene hun fikk, var et rent smertehelvette for henne til vi kunne gi metacam..
  20. https://www.hooks.no/hund/kobbel-halsband/hundehalsband-og-kobbel/hundekobbel/kobbel-expander-showmaster Dette er for kort for noen her, men jeg er veldig fornøyd med dette. Veldig greit å slippe brannsår i lanken når man skal gjøre et forsøk på å stoppe svineriet. Billig er det også
  21. Mumle Mu

    Ulv og hund

    Merker veldig godt på mine når det er ulv i nærheten. En følger spor, de to andre får litt mindre radius.
  22. Skygget sobel er en klar favoritt på borzoi (og collie). Har ikke så mange andre preferanser på farge lengre, det viktigste er svart pigmentering, i grunn. Rosa pigment i fjes og glassøyne hæler jeg ikke.
  23. 33 år, flytta litt over 20 ganger, stort sett rundt i Elverum Mamma trivdes (eller trives, hun er stadig på flyttefot) noe sted. Enten er det for langt til naboen, for kort, de er for hyggelige, for kjipe etc, og dessuten er gresset grønnere på andre sida Flytta litt rundt i Oslo som student også, så mamma skal ikke ha skylda for all nomadevirksomheten.
×
×
  • Opprett ny...