Gå til innhold
Hundesonen.no

Kaster du bæsjeposer i andre søplekasser?


Lisatittine
 Share

Recommended Posts

Da jeg bodde i Oslo var det sjokkerende få som gadd å bry seg om hva slags søppeldunk de kastet hundeposen i. Det var flaut å se papirdunkene ved barnehagen stappfulle av svarte hundeposer, og det var veldig irriterende å finne slike i eget papirsøppel. Når man nå en gang absolutt skal bruke andres søppeldunker kan man vel for f*** kaste i rett dunk!
Om man legger dette til på lista over alt hundeeiere gjør som er til sjenanse/irritasjon for andre i samfunnet (ulydige hunder, uhøflige hundeeiere, hundeskit overalt osv osv) så skjønner jeg godt hvorfor det er så mye uvilje mot hundeeiere rundt om.
Her jeg bor nå er det ingen som plukker opp skiten, så her er det andre problemer med avføring, men hadde de plukket opp hadde de gjerne kunnet kaste i min RESTavfallsdunk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 154
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hvis ingen ser meg, og det er langt til egen/offentlig søppelkasse... ja, lett. Unngår å bruke samme søppelkasse til stadighet da, deler dem broderlig rundt om i bygda

Seriøst, pga denne tråden sykla jeg i nesten 3 km i går i regnet og bekmørket på en sykkel uten bremser med for en gangs skyld samarbeidsvillige røde farer med bæsjeposen i hånda på styret før jeg inn

Der vi bodde før hadde vi optisk sortering av søpla. Søpla med puttet i en slags sjakt og den ble sugd til et depo. Man måtte ha spesielle poser for det og det var kildesortering. Husker jeg da ble sp

Jeg kaster kun i min egen. Jeg har nok med min egen søppel, så jeg er ikke interessert i at andre skal kaste i min. Hadde jeg sett noen gjøre det, så måtte de hentet den igjen. Og begrunne med at ellers blir bæsjen liggende, blir for dumt. Jeg har ikke bedt noen om å skaffe seg hund. Hadde noen kommet å spurt meg om å kaste den hos meg, så hadde jeg nok svart ja. Det er jo min tomt og jeg betaler for og få søpla tømt, så folk kan i det minste spørre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid kastet i den første søppelkassen jeg finner. Jeg går aldri opp i innkjørselen/inn i hagen til noen, men tar de som står langs veien. Jeg har aldri fått noen reaksjoner på det, og har selv ikke noe i mot om andre låner min søppelkasse til småsøppel. Jeg kaster også ispapir i andres søppel hvis jeg har spist is f.eks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det at folk ikke kan kaste i riktig søppledunker, syns jeg er er respektløs! Og hvis man gjør det støtt og stadig slik at det blir overfylt. Slike ting er jeg veldig nøye på selv hvis jeg først er litt småfrekk og låner dunkene til andre, men jeg har aldri - og kommer aldri til å gjøre det heller - overfylt noen andres dunker med min søppel. Men jeg syns også det er bedre å ta søppel i dunker enn å la det flyte rundt, som nevnt over her! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må legge til at jeg kaster selvsagt i rett dunk.

De gamle naboene mine var helt utrolig rare i mine øyne. En gang jeg hadde full papirsøppel (delte med huseierne) la jeg to aviser i naboene sine (de bodde i 1.etg altså delte vi hus) og får så melding gjennom huseierne om at de hadde oppdaget fremmed papirsøppel i dunken sin som de ba oss om å fjerne. Jeg synes det er helt utrolig hva folk henger seg opp i. Det viktigste er jo at folk faktisk kaster søpla i søppeldunken. Når vi har et "kollektivt" problem med for få søppeldunker burde menneskene kunne hjelpe hverandre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og der skjønner jeg igjen hvorfor det finnes hundehatere (eller hunde eier hatere)

Hvis det å hive en drittpose i en privat søppelkasse, skaper hundeeierhatere, så er det sannelig lav toleranse for hat hos folk. Og da tror jeg kanskje ikke det er bæsjeposene i seg selv som er hovedproblemet.

Her i området ble ALLE offentlige søppelkasser (beregnet for hundeposer, og var plassert i alle parker) fjernet for ca ti år siden. Etter det har jeg vært så lame, at jeg har brukt private søppelspann, og har ikke dårlig samvittighet for det. Og hvis noen blir sur for at jeg benytter deres søppelspann, så får de bare hate meg for det. Søppel er søppel og det er ikke ti kilo med dritt jeg dumper, men en relativt liten, gjenknytt pose.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror mange har det altfor godt her i landet, som ønsker å nærmest starte en krig for en ukjent pose i sitt søppel eller en hund som kunne finne å lette på beinet utenfor gjerdet ditt.

Mitt poeng var egentlig bare at jeg ikke forstod helt forskjellen på mangel på respekt, at noen reagerer voldsomt på noen av delene er uansett for meg ganske uforståelig (men den diskusjonen ang. markering ønsker jeg ikke å dra opp igjen).

Enkelte lar seg tydeligvis lett provosere, så er jo bare spm. hvor mye hensyn man selv ønsker å ta til disse.

Hadde vi hatt vår egen søppeldunk så hadde jeg fått meg et slikt klistremerke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er av typen som gjerne går 5km med et par poser i neven hvis jeg ikke kommer over noen å spørre, en offentlig kasse eller noen med slike "Kast hundeposen din her!"-klistermerke, da påpasselig at den er ordentlig knytt igjen. Ganske konfliktsky når det kommer til ting jeg vet mange misliker :icon_redface: Derimot hvis vi går i skog, så gir jeg blanke i hele tingen!

Har ikke noe imot at andre kaster å vår, ettersom vi har egne poser der og det er en søppelkasse, med lukt, og bakterier, slik som alle andre søppelkasser. Men ser jo at mange ikke ønsker det ettersom det kan forekomme uønsket lukt eller det bli smurt utover hele dunken. Andre skal ikke mistrives ved noen som helst aspekter av mitt hundehold. Mtp lukt er jeg også litt nazi på det med å markere på andres søppelkasse eller eiendom.

Så hvis noen kommer forbi oss i Sandefjord på luftetur, værsågod å hiv den drittposa i dunken vår! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søppel er søppel og det er ikke ti kilo med dritt jeg dumper, men en relativt liten, gjenknytt pose.

Tja, drittposer lukter veldig fort veldig dritt - bokstavelig talt. Har du kjent lukta av søppelposene på en utstilling bare etter en dag?

Mange steder tømmes heller ikke søpla så ofte (hos oss er det hver 14. dag) - og da kan det bli ganske uggent rundt søppeldunken. Jeg fikk faktisk beskjed fra huseier der jeg leide før, at hun gjerne ønsket at jeg ikke kastet bæsjeposene sånn at de ble liggende for lenge i dunken før søpla ble hentet - og ikke minst at jeg passet på at det faktisk var annen søppel i bunnen av dunken - for posene blir fort skviset i en dunkt og dermed blir de heller ikke med når søpla tømmes - og da blir de liggende og stinkte enda lenger - hvilket medfører at dunk-eieren må vaske dunken mye oftere enn vanlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg personlig vil aldri kaste bærseposene i en privat søppelkasse. Det koster trots alt penger for søpletømming og om alle som gikk forbi hos meg kasta bærseposene sine i vår søplekasse så hadde ikke vi fått plass til vår egen søppel.

Har man hund så får man jaggu klare den anstrengelsen det er å bære bærseposen med seg hjem eller til en offentlig søppelkasse.

Alt annet er latskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det å hive en drittpose i en privat søppelkasse, skaper hundeeierhatere, så er det sannelig lav toleranse for hat hos folk. Og da tror jeg kanskje ikke det er bæsjeposene i seg selv som er hovedproblemet.

Folk som ikke har hund er (suprise!) ikke alltid like glad i hundebæsj, og er ikke alltid like glad i at dems søppeldunk blir fylt av andres hobby. Og når folk sier dem driter i hva andre mener (og de fleste som har svart de kaster i andres søppeldunk sier de veit det er frekt, men driter i det uansett) og at folk skal være fornøyd med at dem faktisk plukker opp bæsjen, så får de også tåle at dem hiver bæsjen oppi dems dunk. Meg, meg, meg, meg! Typisk hundeeier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På grunn av denne tråden har jeg begynt å bære med meg posene mine hjem og kaste de der :P

Virkelig, jeg hadde ingen anelse om at det var så "uhørt" å låne LITT plass i andre søpledunker med en skikkelig gjenknytt hundepose, heller ikke før jeg fikk meg hund.

En nabo pleier å gå inn i gårdsplassen vår for å kaste hundeposen sin når han er på tur, selvom vi sitter ute på terrassen. Det skal han få lov å fortsette med :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, nei, altså - JEG hadde nok ikke kikket stygt på noen som kasta bæsjeposer i min søppeldunk, men jeg skjønner altså de som IKKE liker det :). Forøvrig er det jo lett for meg - det er ingen som går forbi her som har behov for å putte bæsjeposer i søppeldunker - jeg tenker de færreste overhodet har en bæsjepose i lomma for å ta opp bæsj med :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, meg, meg, meg, meg. Mitt varemerke.

Jeg vet at det stinker fra søppelsekkene på utstillinger. Det ligger tross alt gjerne flere hundre bæsjeposer oppi der. Nå tømmes dunkene i nabolaget her hver uke, og jeg dumper ikke flere titalls drittposer i hver dunk heller akkurat. De fleste går i min egen søppelkasse, som for øvrig er disponibel for andres drittposer også.

Nå har jeg aldri sett at noen driver og vasker dunkene sine her. Og jeg har aldri vasket vår (ja, jeg er vel et svin jeg da). Det stinker ganske forjævlig av de aller fleste dunkene her, når man letter på lokket. Det er liksom greia med søppel.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjør det om ingen ser meg :P

I Tromsø så finner man jo klistremerket "hundeposer uønsket pga. lukt" på alle andre enn private søppelkasser. Jeg tenker at "uønsket" er ikke "ulovlig" så de havner fint der uansett..

Oslo er et fint sted for der står nesten alle søppeldunkene helt inntil veien <3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke en problemstilling jeg tenker så mye over egentlig :lol:

Står en dunk langs en vei, så kaster jeg.

Bor i boretslag nå som oppfordrer til å bruke søppelkassene, selv om det er 30-40 meter mellom dunkene så greier faktisk folk å la bæsjen ligge..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg synes er litt artig er at "ingen" lar hunden tisse på søppel kassene, fordi det er privat. Men "alle" putter posene oppi der, siden vi tross alt bare leier dem av kommunen. Hva er forskjellen? Hundedritt lukter da like mye som hundepiss i sola. Skjønn det den som kan...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kaster i andres søppelkasser og lar andre kaste i vår. Null problemer med det. ER det kommunale kasser der jeg er på tur kaster jeg selvsagt der. Men her i nabolaget er det ingen jeg vet om som bryr seg hvis man kaster i ens kasse. Heldig vis! Og til andre - kast mye heller i min kasse enn å la dritten ligge der jeg tråkker i den.

Når det er sagt plukker jeg nesten aldri opp etter hundene. Chess driter kun i høyt gress, så der finner jeg den ikke uansett :P Leja sin er biiiiitteliten og fast og synes knapt. Den vipper jeg som regel ut i noe buskas med en pinne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine hunder sin bæsj lukter nesten ingenting, det kommer minimalt ut og jeg har poser med sitron duft og nedbrytbart. Bærer de til jeg finne en søppelkasse jeg kan kaste de i. Har satt igjen i kanten når jeg skal på rundtur og alltid kom samme vei tilbake til huset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg synes er litt artig er at "ingen" lar hunden tisse på søppel kassene, fordi det er privat. Men "alle" putter posene oppi der, siden vi tross alt bare leier dem av kommunen. Hva er forskjellen? Hundedritt lukter da like mye som hundepiss i sola. Skjønn det den som kan...

Ikke fordi det er privat for min del, men fordi det er grisete. Det er jo utenpå dunken, men bæsj oppi en pose, oppi en dunk med lokk på - beregnet for avfall, det er det egentlig en vesentlig forskjell på i min verden.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...