Jump to content
Hundesonen.no

Stjerneskinn

Medlemmer
 • Content Count

  659
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Stjerneskinn last won the day on May 4

Stjerneskinn had the most liked content!

Community Reputation

444 Excellent

About Stjerneskinn

 • Rank
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Jaktlabrador

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det skal ikke være en blanding mellom disse linjene helt konkret, men en oppdretter som fokuserer på at hundene både skal passe rasestandarden OG ha bruksegenskapene i behold. Ofte en mellomting i «heftighet» mellom rene brukslinjer og utstillingslinjer. Lagt til: Kennelene Jakira, Golden Solution, Pekanimo og Hempth tror jeg alle avler dual purpose-goldener (kjenner ikke til de personlig).
 2. Sjekket ut golden av dual- eller jaktlinjer? Utifra det du beskriver høres du dog ikke spesielt aktiv ut, skal du ha en brukshundrase burde du beregne rundt 2t daglig til tur og trening (og de krever naturlig nok mer som valper/unghunder).
 3. For noen ufølsomme mennesker om de virkelig har sagt dette til deg… Jeg ønsker å ha urnene og de er plassert på en hedersplass i stua, men det var et reelt spørsmål begge to gangene hos vet hva vi ønsket å gjøre, og det er selvsagt helt opp til hver enkelt om de ønsker å ha dette hjemme eller ikke.
 4. Så trist å miste de såpass tett, kondolerer ♥️
 5. Støtter oppunder med fôr som VOM som utelukkende benytter deler av dyrene som ikke havner i butikk, dører ikke til mer slakt (likevel dyr godkjent til menneskelig konsumering).
 6. Min jaktlabvalp er en normal og aktiv valp med sine utfordringer som de fleste andre som må jobbes med, har f.eks måttet trene på av-knappen her og det jobbes fortsatt med selv om det er bedre (5 mnd).
 7. Brukt noen år til tysk pinscher som jo ikke er så stor, men også erfaring med det til større og sterkere hunder 25 pluss der andre strikkbånd ganske raskt har mistet sin funksjon. Men sikkert lurt å høre med de som bruker sine større hunder til flittig trekkbruk.
 8. Det oransje (tidligere sort og hvitt) til Non-stop er det mest holdbare jeg har vært borti.
 9. Veldig mulig hunden har bitt de av om hun ikke har hatt på krage hele tiden.
 10. All trening handler om å belønne hva man ønsker av hunden i situasjonen. Så gi en alternativ handling, terp f.eks mye på sitt så den kommandoen sitter også når hunden blir oppgiret (ha det som mål), så avled med noe annet (gå så ut på tur når dere har kommet hjem for eksempel). Det høres såklart enkelt ut, men vet selv av erfaring at det ikke er bare-bare med viltre valper/unghunder som koker over, men dette er metoden vi bruker hvertfall. Når det koker over hjemme og ikke sitt fungerer (eller vet at valpen er så heit at det ikke ville fungert) så tar vi valpen med ut på en liten lufteru
 11. Det skal man absolutt ikke ta som en selvfølge, og spesielt ikke med en rase med så mye jaktinsinkt. For de fleste går det bra, for noen går det katastrofalt, hørt begge deler.
 12. Sheltie er kanskje rasen som kan variere mest i str utifra individer jeg har møtt (alt fra ca 4 kg til nesten colliestr), se på foreldre og linjer for et inntrykk av hvilken str valpene sannsynligvis blir (og så er jo tisper generelt litt mindre enn hannene).
 13. Det er mange som trenger/ønsker mye avlastning (eller også deltidsordning) for hunden sin, kan det være en idé hvertfall i første omgang? Det er jo tragisk for alle om hunden må flytte enda en gang, da er det bedre mener jeg å finne oppdretter som er villig til å satse med valp på at det fungerer og at valpen kan komme tilbake til oppdretter dersom det virkelig ikke skulle funke med innsats.
×
×
 • Create New...