Jump to content
Hundesonen.no

Stjerneskinn

Medlemmer
 • Content Count

  647
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Stjerneskinn last won the day on May 4

Stjerneskinn had the most liked content!

Community Reputation

442 Excellent

About Stjerneskinn

 • Rank
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Pinscher

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det skal man absolutt ikke ta som en selvfølge, og spesielt ikke med en rase med så mye jaktinsinkt. For de fleste går det bra, for noen går det katastrofalt, hørt begge deler.
 2. Sheltie er kanskje rasen som kan variere mest i str utifra individer jeg har møtt (alt fra ca 4 kg til nesten colliestr), se på foreldre og linjer for et inntrykk av hvilken str valpene sannsynligvis blir (og så er jo tisper generelt litt mindre enn hannene).
 3. Det er mange som trenger/ønsker mye avlastning (eller også deltidsordning) for hunden sin, kan det være en idé hvertfall i første omgang? Det er jo tragisk for alle om hunden må flytte enda en gang, da er det bedre mener jeg å finne oppdretter som er villig til å satse med valp på at det fungerer og at valpen kan komme tilbake til oppdretter dersom det virkelig ikke skulle funke med innsats.
 4. Erfaringsmessig er de litt store i str sammenliknet med f.eks Non-stop.
 5. Gjør mitt aller ytterste for å gi min hund et innholdsrikt liv med så lite skjenn og negativ påvirkning som mulig. Jeg = trygghet. Bånd må absolutt ikke bety bare å traske asfalt akkurat, vær bare en smule kreativ så får hunden utfoldet seg godt og variert av den grunn (langline er også kjekt).
 6. Etter å ha jobbet med dette er det forståelig, da det er få individer av disse rasene som fungerer i hundeflokk. Når man har erfart gang på gang at det ikke fungerer er det bedre å si nei på generelt grunnlag av sikkerhetsmessige grunner.
 7. Regner med dette omhandler den samme saken (har ikke abonnement). https://www.dagbladet.no/nyheter/ga-bort-tuva-fikk-sjokk/78285043?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2-eop_Pf1P3N_Ch4InOPcAKa1lbwdkFwy2o2XqA0lb89Tz7GzHTdL6wdo#Echobox=1674644752 Del gjerne korte trekk av hva som står om du har.
 8. Ja, hunden forventet alltid en liten dessert etter middagen, fikk en fryst isbit fra fryseren jeg hadde lagd opp med enten kokte og moste grønnsaker/bær, naturell yoghurt/cottage cheese eller beinkraft.
 9. Tysk pinscher i likhet med dalmatiner er kjent for å smile når de blir opprømte (når de møter personer de blir glade for å se f.eks), men da ved å vise tennene som nevnt.
 10. Stjerneskinn

  Lotta

  Si ifra om du går lei henne 😌 Kjempefin
 11. Del gjerne bilder, oppdateringer eller spørsmål om du planlegger å få valp eller evt kull ila ‘23. (Har selv valpefeber og planer her, men litt tidlig å dele noe ennå.)
 12. Potekremer (viktig helt uten vann).
 13. Uten tvil ja, valpen viser jo tegn på å fryse. Dette er en rase som ikke har underull også, dvs ikke pels som beskytter mot kulden. Å trene på håndtering inkludert utstyrsbruk er noe av det aller viktigste når man får valp, gjør det litt hver dag.
 14. Hva fôrer du med? Litt fiber og væske i maten hjelper nok på.
 15. Valpekurset jeg gikk på var lagt frem på helt nybegynnernivå (det er ikke vi når det kommer til hund), og instruktøren hadde aldri hørt om kamping som var den eneste utfordringen vi hadde med valpen, så det var helt bortkastet for oss. Var nøye på å dra til noen som var oppdatert angående treningsmetoder, men synes det var litt vel drøyt i den retningen igjen med at man f.eks bokstavelig talt aldri måtte finne på at linen ble stram for valpen (i sele forøvrig), begrunnet at valpen bl.a skal få utfolde seg fritt og i eget tempo til enhver tid, det er lite gjennomførbart i praksis (og hadde jo r
×
×
 • Create New...