Jump to content
Hundesonen.no

Stjerneskinn

Medlemmer
 • Content Count

  546
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Stjerneskinn last won the day on October 4

Stjerneskinn had the most liked content!

Community Reputation

369 Excellent

About Stjerneskinn

 • Rank
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Pinscher

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har tidligere drevet å regnet på dette. Men som sagt er det viktig å sammenlikne forskjellige fôr på riktig måte om man først skal gjøre det. Synd @tulip ikke er aktiv her inne lenger, hen hadde god greie på det med fôr/råfôring av giganthunder.
 2. @MaskotTakk, skal få lest litt på linkene når jeg har ork. Temaet er hvertfall intr.
 3. Jeg var svært imot kastrering der det ikke var helt medisinsk nødvendig tidligere, frem til jeg begynte å jobbe med hunder og har sett at det har vært det riktige for flere. Rutinemessig kastrering er jeg fortsatt imot, men det er uten tvil mange hunder som også lever bedre liv uten f.eks nærmest konstant stress etter løpetidslukter (bor hundetett), innbilt og «depresjon» etter hver løpetid etc. Å tviholde på at man ikke skal kastrere ‘bare fordi’ kan være egoistisk også.
 4. Når man først skal sammenlikne fôr er det viktig å sammenlikne vedr mengde hunden faktisk spiser og ikke sammenlikne på andre måter. VOM har slett ikke for lite kalsium f.eks i sitt fôr, det er helt på normalen, men hundre prosent ideelt litt mye heller enn lite, så her tilsetter jeg littegrann muskelkjøtt/fiskefilet (fosfor) til VOM. Hunder har ikke forskjellig ernæringsbehov som valp/voksen/senior, men det er derimot vintigere for valper i vekst at kosten er riktig sammensatt, og for eldre hunder i likhet med valper ekstra viktig at det ikke er for mye kalsium i kosten.
 5. @maysofie Ja, glad på vegne av alle puddelfolk også nå.
 6. Etter hva jeg har forstått er cardigan en mer arbeidsvillig hund (dermed også mer førerorientert), men regnes da også mer for en type brukshund enn pembroke, men er nok andre her som har mer kjennskap til de enn meg.
 7. Blir det D4A i år? Rart det ikke er lagt ut noe opplysninger enda isåfall, om så er det bare en mnd til nå.
 8. Jeg kjøper div fra Rauh og oksemuskler fra Provit, nordisk og varer litt. Man vil ikke ha noe som hunden ikke klarer å spise opp, det går ut over tennene og er også regelen ved vanlige bein om man vil gi det rått (hunden skal enkelt få i seg biter, ellers er det for hardt), horn/gevir går under ikke spiselig del av dyret.
 9. Ja, Pyrisept eller sterilt saltvann er fint. Som sagt lurt å bruke for å forebygge plager og ikke bare for å unngå at de direkte fryser, jeg bruker det selv på min unge med det i tankene. ☺️
 10. Sår tenker jeg rensing heller enn å smøre på noe isåfall, det trenger å lufte seg, men en ikke veldig tett sokk er lurt når dere ikke kan passe på. Anbefaler absolutt å bruke dekken for å prøve å forebygge (mer) plager i muskler/ledd, og som du nevner er dette ekstra viktig når de er stillestående eller i mindre aktivitet når det er kaldt.
 11. JRT virker ekstremt delt som rase av de jeg kjenner, mange er veldig typisk terriere mens noen jeg kjenner er noen puser som ordentlig lar seg pille på nesa uten å svare tilbake (stikk i strid med de andre feisty og mer høyaktive).
 12. Jeg tenker i samme retning som @Maskot her, en liten som er «mye hund» og mener ikke noe negativt med små hunder. Nå er det jo også større raser som generelt ikke har mye drifter/driv også. Men spm var uansett mer hva folk som gjerne har drevet med større raser generelt gjerne velger av små hunder (når det av div grunner er mer praktisk å gå ned i str), eller hva folk her som eier medium/store ville valgt om de skulle hatt liten istedenfor.
 13. Skulle jeg hatt en liten hund i tillegg til min pinscher hadde jeg uten tvil valgt havanais, men jeg tror ikke jeg ville valgt det som enehund (men da en hund med litt mer driv).
×
×
 • Create New...