Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/08/18 in all areas

 1. 32 points
  Superhundene er en dokumentar om reisen hunden og den nye eieren gjør sammen og ikke et hundetreningsprogram, så vi får ikke mulighet til å dokumentere all hundetrening desverre! Jeg kan svare litt på enkelte av spørsmålene om dere vil: Vi vet ikke nøyaktig hvor lenge Lucky var forlatt ved huset i skogen alene, men det anslås å være rundt 6 uker. Han fikk mat av noen i nærområdet (typ en sekk med fri tilgang) og han var faktisk litt lubben når han ble hentet inn. Det var på den tiden av året det var 120cm med snø i Sande og det er sannsynlig at han har tatt rådyr. Det ble gitt fellingstillatelse på hunden fordi det var utvidet båndtvang på den tiden og ingen tok ansvar for hunden (fordi de hadde dratt).Han var skeptisk og skvatt unna når folk prøvde å fange ham, men når han først var fanget var han med ett veldig tillitsfull og absolutt ikke redd likevel. Han var helt sykt sårbeint, men ikke tynn. Lucky var kun festet i selen på trekktur. Han hadde på grimen i tillegg, uten at grimen var festet i noe som helst. Hvis Lucky mot formodning skulle gire seg opp noe voldsomt (det var første skitur noen sinne og man vet aldri) så kunne eier holdt en finger i grima i pausene/ved passeringer og dermed hatt kontroll uten hjelp fra noen rundt, altså "just in case...". De trengte ikke bruke den i det hele tatt (hurra!). På vanlig tur var båndet festet i en kortere tursele også hadde eier et lengre bånd festet til grimen, slik at det kunne brukes som en nødbrems. Nå har de kommet så langt i treningen at de kun fester hunden i selen, og bare har på grimen uten å ha den festet i noe. Neste steg er dermed veldig nær: de kommer om kort tid til å gå med bare sele, da de nå i lang tid har fått erfare at de ikke trenger grimen lenger. Jeg prøver alt jeg kan å gjøre all hundetrening enkel å forstå, da de fleste som er med aldri før har trent hund og skal få til mye presis trening på kort tid. Så for folk som kan en del hundetrening fra før, så vil hundetreningen kanskje virke litt enkelt og mange skulle nok gjerne sett mye mer. Men jeg kan røpe det er ikke noe veldig hokus pokus - bare helt vanlig hundetrening: Masse motivasjon og stort sett positivt og noen (få) grenser der jeg tenker at det er lurt å ha.
 2. 26 points
  Da har jeg mimret litt i tråden her, og tenkt på tiden som har vært. Nitro ble 10 år i desember og har blitt en skikkelig pensjonist. Jeg trodde jeg kom til å miste han i sommer i fjor da han plutselig ble ustødig og sjanglete. Etter undersøkelser ble det antatt at det kunne være en gammel nakkeprolaps fra 2012 som kunne føre til nerver som kom i klem eller noe i den duren, men man vet alikevel ikke. (har tenkt på svulst, slag/drypp etc) Etter noen dager gikk det sakte over og så ble han helt normal igjen. Han er noe stiv og støl i kroppen, noen dager værre enn andre. Så han går fast på rimadyl. Han har også mistet endel hørsel, så det er jo trasig, men normalt. Han ble også haleløs på nyåret etter at han ble bitt i halen. Han fikk et tilfelle med ubalanse i høst, som varte bare 20 min og så fikk han tilbakefall her for noen dager siden som varte i 40-50 min. Da er han i veldig ubalanse, får ikke beina helt med seg (faller ikke da), men virker ellers helt vanlig mentalt. Jeg synes uansett det er ekkelt, og jeg blir redd for at hans tid snart er over. Så lenge disse anfallene går over etter kort tid, og han ikke har noe problemer ellers i hverdagen og har livsglede, så er det det viktigste. Han er jo en veldig stor hund med lange bein, så det hele virker voldsomt når han begynner å sjangle og skal holde seg på beina, kontra hadde det vært en liten rase. Ellers er han bare så herlig og god som alltid. barnslig og leken og har bare lyst å herje og løpe tulling (på sine gode dager), men han må begrenses litt pga kroppen. Han er jo ikke like sprek som han var. Han er enda mer knyttet til meg og vil ikke vike fra min side. Han er virkelig min sjelevenn. Jeg er så trygg på han og han har ikke et eneste vondt hår på kroppen. Jeg håper jeg får en sommer til med han.. Da blir jeg glad. Men verdsetter hvert minutt. Det er fint å lese i tråden alle som har kommentert og fulgt oss.💓 ❤️ For de av dem som måtte være igjen på forumet.Takk!
 3. 21 points
  (Bilde stjålet fra oppdretter) Da er det bestemt - hun (nest øverst) er min! 💕😁
 4. 18 points
  Igår kom valpene og det ble 6 hanner og 1 svart tispe 😍 Så hun blir min!!!! Navnet er allerede bestemt og flybillettene bestilt! Hun skal hete Torneryds Wuna 💜 og jeg holder meg til rasen i mitt hjerte, schæferhunden.
 5. 18 points
  Det har sittet langt inne, men endelig tok jeg tak i det, og meldte på utstilling (tysk mønster) og avlskåring. Ivo er en hund med mange gode egenskaper, og det er ikke mange som kan matche allsidigheten i bruksmerittene hans, men han er jo ikke akkurat en utstillingshund. Han er helt i grenseland på høyde, men håpet var å få god nok premiegrad til å kunne avlskåre han, og at bruksegenskapene hans kunne veie høyt nok. Han oppførte seg kjempebra hele dagen. Ikke veldig overraskende, for mentalt er han en ekstremt stødig hund, og finner seg i alt som skjer med stor ro. Det vi var best på var å løpe fvf på ring i bruksklassen, kontakt og energi skorter det ikke på 😂 Og kåret ble han, så nå er han avlskåret på livstid!!
 6. 17 points
  Gaffa (Blondietales Ladybug) begynte å løpe i dag så om et par uker skal vi ta oss en liten Karlstadtur for å trene spor og en date med Kurri. Jeg forventer eksepsjonelt fotogene, lettbelønnede hunder som vil være med på det meste. Gleder meg veldig mye til å få ha gaffunger i hus, men kanskje enda mer til å jobbe for å skape en aktiv "kennelfamilie" med felles treninger og inspirasjon. Innavlsgrad: 0,8% HD/AD-index: 109/107 (fra SKKs avlsdata siden begges røntgenresultater er registrert der, Gaffas første kull var i Sverige) Gaffungene fra hennes første kull er nå helse- og mentaltestet og flertallet har vært ute på konkurransebanene i blant annet lydighet og nosework med gode resultater. Jeg har derfor valgt å ta et kull på henne her hjemme også. Oversikt over det første kullet finnes her: http://blondietales.se/kullar/kamikazepiloterna/ Gaffa er morsom og sosial, har høy fart og entusiasme, men kan samtidig slappe godt av inne. Hun har startet i rally klasse 3, lydighet klasse 2 og har godkjent LGT-1 i nosework, men det hun liker aller best er sporet. Gjennomført både MH (med 1 på skudd) og BPH, film på MH finnes her: https://www.youtube.com/watch?v=xt_FUowfC9E Gaffa går i en alder av 4,5 år fremdeles godt overens med andre hunder av begge kjønn. Jeg liker godt at Kurri er meritert i lydighet og en godt voksen herremann som vi tror vil komplimentere Gaffa bra. Terese beskriver ham som “en väldigt enkel o okomplicerad hane. En drömhund att både träna o leva med.” Vi håper på glade, omgjengelige staffer med futt. Det blir parring om et par uker og blir det valpiser regner jeg med de kommer rundt 17.mai-helga.
 7. 17 points
  Å rettferdiggjøre dyremishandling med at det finnes enda grovere mishandling i andre land blir helt fjernt for meg. Man må starte et sted og alle som har bittelitt empati med dyr forstår at de forholdene de dyrene lever under er helt horrible. Jeg er så glad for at denne næringa skal avvikles!
 8. 17 points
  Rett før jul fikk jeg tilbud om fast stilling på jobben. Tidenes beste julepresang! Så idag har jeg vært og handlet min første bil 😀 Stas! Nå må jeg bare finne ut hvilket hundebur jeg skal gå for, og handle meg det også. Ting blir så mye lettere med fast jobb, når man har mer forutsigbar lønn!
 9. 17 points
  Samboer importerer en cattledog, til/igjennom gården til å jobbe med på kveg. Lille Fiery (evnt Fyrig ikke bestemt oss.)
 10. 16 points
  Kjempeflink til å oppdatere ja😅 vi har kommet oss gjennom vinteren, trent litt, gått mye på ski, og vært på litt bedre turer og aktiviteter. Lille er fortsatt veldig kul og en hund jeg liker godt, og bølla blir mer og mer bølla 🙈 ryggen til bølla holder godt, ingen tegn på noe slags problemer. Vi var med på to Ipo kurs her før og etter jul og det gikk over all forventning. Får mye igjen for lydighet og det grunnlaget vi har lagt uten figurant så ting faller fort på plass også med figurant på banen. Opal tegner veldig godt selv om hun kan lite. Har vell aldri hatt en hund som kan så lite ifht alder. Men vi er nå igang og har fått trent ganske mye på tampen av vinteren her nå og mer blir det vell gå når det går mot vår og bare treningsbaner ute igjen også. Hun er sinnssykt gøy å trene, lærer helt utrolig fort og gir så mye av seg selv. Så nå gjelder det bare å ikke falle for fristelsen til å gå for fort frem så vi får slurv og problemer som vi må.rette opp igjen. Som en bonus er hun en helt på trekkmaskin, vi kommer nok til å ha mye gøy på den fronten😁 Bølla er veldig fin og jevn på trening så nå får vi bare ta i et tak å jobbe med lyd og dekk så er vi nok snart klar for å prøve oss på både ferdselsprøve og lp1 igjen. Med litt mer trening på figurant igjen utover våren og sommeren er vi nok straks klar for igp 1 også, evt sl1. Er ikke mye som mangler på hverken spor eller lydighet iallefall. 😊 Opal nærmer seg faktisk ett år nå og jeg er så spent på helsetesting, håper hun er frisk og fin, har ingen grunn til å tro noe annet, men må si jeg er spent på hva som må være galt nå når jeg endelig har fått en så kjekk og pen hund ellers🙈 med all uflaks tidligere så virker det jo nesten for godt til å være sant. Her kommer en liten haug med bilder, noen av dem kjempeflotte bilder tatt av @pippin ookami photography😍
 11. 16 points
  Omg! 😱 Så jeg har jo vært i tankeboksen i ett år på om jeg skal prøve meg på en annen rase, fordi jeg ønsker å ha en hund jeg kan trene igp med blandt annet. Jeg slo det egentlig litt fra meg, og ventet på et par presa-parringer som ikke ble noe av. I venteperioden så dukket det opp et kull av den andre rasen som virket veldig lovende. Så jeg fulgte magefølelsen og nå står jeg på liste på hollandsk gjeterhund! Vi så for oss en hanne, men ting blir sjeldent som man har tenkt seg. Så nå ser det ut til at det blir tispe istede. Krysser nå fingra for at alle valpene vokser seg store og sterke, at ikke det skjer noe uforutsett, og at det da blir valp i april. 🥰 Har nesten ikke sagt det til noen, er så redd det ikke skal bli noe av 🤪
 12. 15 points
  To dager igjen her! 😱 Hagen er gjort så valpesikker som den kan få blitt, lekene ligger klare, hundegården er delt i to, alt er helt klart. Nå er jeg mest spent på hvordan hun tar bilturen hjem, som er over fire timer, og hvor trygg hun vil være i nytt miljø. Og hva hun kommer til å synes om han vi har fra før. 😄 Vi kommer ikke til å ha dem løse sammen til å begynne med, for han er veldig voldsom og har dårlig språk. Men håper de får glede av hverandre allikevel. Har sommerfugler i magen nå ja 😄
 13. 15 points
  Bonita er blitt 16 år (hadde bursdag i går skjærtorsdag) 😍
 14. 15 points
  Dæven, da er valpen min født og det er bare å telle ned til henting. Synes i motsetning til dere andre her at tiden plutselig begynte å gå veldig fort her! For å feire har jeg kjøpt liten lyseblå kong og valpehalsbånd. 😁 Gleder meeeg!
 15. 15 points
  Denne lille her har vært råååå i NW konkurranse i dag ❤️
 16. 15 points
  Her var den akkurat ferdig! Kjempefornøyd 😍
 17. 14 points
  Hun er så ufattelig søt assa.
 18. 13 points
  Den lille gledessprederen Salka ble født 7. september, mamma er collie langhåret og pappa er border collie - begge to fantastisk snille og morsomme familiehunder på en stor hestegård på Island. Hun kom til meg da hun var 9 uker, og har på den lille tiden hun har vært her vist seg å være en særdeles morsom, fornuftig og avslappet liten dame. Klager ikke mye, skjønner ikke helt greia med at man ikke får tisse inne men tisser mest ute, vil helst sitte på fanget til alle hun møter og skjønner at det er lurt å holde avstand til både hester og store hunder, selv om de jo er såå spennende. Tar det meste på strak pote, kommer spurtende om man roper på henne, skjønte med en gang at det ikke var noe farlig å gå i bånd, bilkjøring er ikke noe problem og det er helt ok å være litt alene i buret mens "mamma" tar en kort ridetur. Mamma er forsåvidt også ganske morsom, for hun har aldri hatt valp før, så hun er ganske hysterisk og vet ikke alltid helt hva hun gjør, men hun mener alt godt Salka skal være gledesspreder og stallhund, og ser ut til å trives godt med å bo i leilighet over stallen, med en liten ridehall helt for seg selv som hun kan leke i når det er typisk islandsk drittvær, og så er det fullt av store, grønne gressflekker, turstier og morsomme ting å lukte på over alt utenfor stallen, ti minutter fra Reykjavík sentrum. Flere bilder får dere snart, når jeg har øvd meg litt mer på å ta bilder av hyperaktiv valp!
 19. 13 points
  My Trusted Friend Princess Easy : Easy som hun blir kalt til vanlig, hun kommer fra kennel my trusted friend. Hun er født 03.12.15. Hun er verdens snilleste hund , og en utrolig morro hund å trene. Vi har trent og konkurrert litt i Rallylp. Men det vi liker best er å gjete , vi klarte gjeterhundprøven høsten 2018, kl 1 med 71 poeng. Veldig fornøyd med det, siden hun er min første gjeterhund som jeg har trent opp selv. Nå gleder jeg meg bare til å få trent mere så vi kan få konkurrert lengre opp i klassene. Saga: Saga kommer fra Åseral og er født 23.05.2018. En utrolig artig og herlig hund. Hun er ung enda, så vi har ikke fått trent så mye enda på sau. Men det vi har vært på sau, er hun utrolig dyktig, å gleder meg til masse trening fremover med henne. Ellers blir det litt sånn lydighet trening og triksing som hun liker godt😁 men det er sau vi har hovedfokus på!!
 20. 13 points
  I dag fyller Skoj 1 år. Tida har gått så fort! Han er en utrolig herlig hund og jeg er ganske sikker på at jeg har funnet min drømmerase De neste bildene er tatt av Pippin her inne
 21. 12 points
  Valpene blir to uker i morgen og jeg regner med jeg snart får se flere bilder hvor de har åpnet øynene! Har fått noen nye bilder tatt når de var en uke 😍 Og så så har Monica her på siden (kom ikke på brukernavnet hennes nå i slengen, sitter på mobilen) lagd henne et halsbånd 😍 idag begynte jeg å skrive på treningsplaner. Det gledes!
 22. 12 points
  Veldig hyggelig å høre at du liker programmet. Alle har jo ulike ønsker og "smak og behag" og det er mange småting jeg også gjerne kunne hatt sånn eller sånn, men alt i alt synes jeg selv at det er et fint program som jeg tenker at setter lys på flere gode verdier :) Og det er jo sånn at det er mange "gullkorn" man ikke får med når 4-8 månder prosjekt skal klippes ned til 39 minutter tvprogram! I siste episoden lå det feks flere uker med trening på sosialisering med kjente og fremmede hunder. Dingo har reist med meg rundt når jeg har holdt hundekurs, vært med på tog, busser, i byen, på hundetrening, i parker og levd med hundene mine her hjemme i flere uker for å utvikle sosiale ferdigheter og språk og trygge ham på fremmede hunder. Jeg som hundetrener skulle gjerne vist et helt program bare om dette, men det er ikke det programmet hovedsaklig handler om, og det er så mye annet som er viktig å fortelle, så da blir noe også valgt vekk (også er det jo kun enkelte dager som filmes - det meste av treningen foregår uten et kamerateam i helene, for å få god og rolig hundetrening). Dingo kom fra et hjem med rusproblematikk og har antagelig vært mest overlatt til seg selv og har nok ikke vært så lenge under stress før han ble hentet ut. Atferdssenteret han etterhvert bodde på antok at han var mer utsatt for et par enkelthendelser med mishandling og at han har vært mest for seg selv, siden de også opplevde ham som ganske normal, men bare ekstremt kosete og litt stresset i form av positiv forventning til aktivitet. Hadde han vært utsatt for mye eller systematisk mishandling vil jeg (og atferdssenteret) tro at han ikke hadde vært så trenbar og tillitsfull som han er? Det er vanskelig å vite når man ikke vet hvordan det var, men av det vi ser på hundens atferd, så ser det ut som en veldig livlig og kul hund. Han er ekstremt kosete (unormalt kosete) - det er vel det eneste som er "rart" med ham. Han hadde også total panikk for kloklipp når vi fikk ham, men bare 4 uker med trening på hundens premisser, gradvis tilvenning og mye godbiter, så bare koste han seg og nærmest sovnet under kloklipp. Så igjen - denne panikken han hadde kan skyldes bakgrunnen hans, eller det kan bare være at han ikke har blitt trent til det før og sånn sett ikke har fått noen varige men av hendelsene, det er vanskelig å vite.
 23. 12 points
  Så på superhundene med poden og han ble så inspirert at huskyen til slutt gikk å gjemte seg 😂 Han skjønner sitt på en god dag liksom, og når han plutselig får klikk og godbit helt random ( i hans hode ) og det slenges en matte rundt på gulvet så blir det mer enn hva hans enkle hjerne kan prossesere. Poden fikk en kjapp lærdom i forskjellen på gjeterhunden og trekkhunden i hus da 😂 Edit : Jeg synes det er helt topp at det ikke blir for mye hundetrening i programmet. Mye av det som vises er så enkelt og lett forståelig at det vil inspirere Ola Nordmann til å prøve med familiehunden og sannsynligvis få det til . (Med mindre de har lett evneveike huskyer ) Poden klarte raskt å få Nico til å ta labben på en matte og det syntes han var dødskult. Jeg tipper det er mange hunder som har lært å ta av sokker, hente sko etc etter at programmet startet og kanskje har noen blitt inspirert til å trene mer organisert.
 24. 12 points
  Jeg synes egentlig ikke det gir mening å nevne prepper og beredskapslista i samme åndedrag, egentlig. Å følge rådene i beredskapslista er rett og slett usedvanlig fornuftig - om ikke annet skjer det jo med jevne mellomrom at lokalsamfunn mister strømmen i dagesvis eller blir avskåret fra omverdenen grunnet vær/ras. Preppere er noe helt annet. Det er en livsstil og/eller en hobby. Disse fyller livene sine med prepping. Også sosialt - om ikke annet på Internet. Ikke bare er det snakk om mat og drikke for måneder eller år framover, men det er snakk om egenproduserte våpen, eksplosiver og gass-sikre bomberom. Egenproduserte medisiner (smertestillende, penicillin). Folka er skikkelig preppa - det skal de ha. Personlig er jeg overhodet ikke klar, men jeg har tenkt tanken i flere år at det er fornuftig å følge de grunnleggende rådene til myndighetene. Har bare ikke fått fingern ut foreløpig. Kanskje fordi det ligger real turmat og primuser overalt inne i boden. Ris, pasta og havregryn er det bestandig i skapet. Førstehjelpsutstyr har jeg. DAB-radio har jeg - i bilen om ikke annet. Og hagle samt masse ammunisjon har jeg - noe jeg ser monn i selv om det ikke står på lista, akkurat. Mangler vel nesten bare vann, egentlig. Og jod Men en ting er sikkert ... om ting skulle gå HELT bananas, type Walking Dead-bananas (minus zombier, formodentlig), så er det prepperne som overlever og/eller tar over styringa. Og med tanke på at dette for en stor del er en gjeng med ... tja, hva skal man kalle dem ... eksentriske og paranoide menneskelige ytterpunkter så håper jeg vi aldri kommer dit. Noe som får meg til å tenke på om man burde preppe likevel. Preppe for prepperne, altså. Uten at jeg skal si hva det gjør meg til, da
 25. 12 points
  Lenge siden jeg har hvert her inne nå men her går ting rimelig i ett om dagen, frøkna storkoser seg på storavdeling som hun begynte på etter sommerferien, og lillebror koser seg videre på sin avdeling, nå som en av de største der han ble også hele 2 år for 1 mnd side han går, løper og klatrer overalt og er rimelig aktiv, og heldigvis ikke så mye som vitner om at hoftene en gang var ute av ledd. Fortsatt kontroller hver 6 mnd. har også hatt logoped kontroll pga av spaltene og logopeden var veldig imponert over han, så trenger ikke noe ekstra oppfølging der enda. Og det kommer stadig fler og fler ord, er oppe i over 40, og gjerne avanserte som gravemaskin, brannbil, lastebil osv, han er veldig glad i kjøretøy (pga av spaltene er det ikke forventet at han skal ligge helt på samme nivå som andre 2 åringer, men han var ikke særlig annerledes enn andre sa logopeden, er de typiske bokstavene for spaltebarn som fortsatt er vanskelig som p og b som krever litt ekstra kraft i uttalselsen enn m..) storesøster er ei aktiv frøken og veldig god motorisk, så skal prøve å finne en organsiert fritidsaktivitet til hun etter nyttår, tror hun hadde likt å få utfordret og utfoldet seg litt hverdagen med mer enn full jobb, 2 unger i tett alder, hund og hjem er rimelig hektisk. Men veldig mye moro og kos.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×