Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  12928
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  314

Everything posted by simira

 1. Jeg ville ikke gått for hund fra jaktlinjer som kun skal brukes til tur, og ikke noe sport/bruks som inkluderer mental aktivisering for hunden.
 2. En golden skal ikke være lat, men uansett rase så må fysisk form trenes opp og vedlikeholdes. Og det er såklart lettere med noen raser enn andre. Hvor ofte går du disse dagsturene dine? Det er ikke bra for noen hunder hvis de får en halvtime-times rusletur hver dag, og så plutselig 8 timers tur en gang i måneden eller så. Men om du regelmessig går lange turer tenker jeg at polarhund er et godt valg. Huskyene har ikke nødvendigvis mye lyd når de ikke er i flokk, så her ville jeg snakket med oppdretter og hørt hvordan foreldredyrene og andre avkom er. Vorteh av trekklinjer kan kanskje
 3. Det er ikke noe folk rundt meg bryr seg med den ene eller andre veien. Jeg hadde ikke behov for noe urne etter mine to.
 4. Hvis du fester sikkerhetsbeltet til selen kan den skli, og skade hunden. Jeg vil tro at ihvertfall "godkjente"/testede bilseler er mer solide enn vanlig sele. Men om du har en solid sele så får du også kjøpe bilsele-fester med krok til vanlig sele.
 5. Jeg antar du mener at du kjøpte henne som valp og solgte henne igjen da hun var nesten 9 mnd? Hadde du helseattest på hunden ved kjøp fra oppdretter, og igjen ved salget? Dette høres ut som noe du kan få råd om fra Forbrukerrådet:https://www.forbrukerradet.no/kontakt-oss
 6. Kan du gå tur med hunden med piggsko, og la hunden trekke en pulk med vekt i, for eksempel? Eller blir det for langt uansett? Isåfall er nok ski det beste alternativet, men jeg har ikke noen erfaring med kickspark selv. Hunden må læres hva den skal gjøre, og motiveres til å gjøre riktig. Hvis du ikke får det til selv vil jeg anbefale å gå et kurs eller ta kontakt med en instruktør for privattimer.
 7. Det er alt for lite. Men ja, jeg vil nok vite ganske mye om kompetansen til en person for å betale 900 kr timen. Om du har både instruktørutdannelse og gode resultater å vise til selv hadde jeg gladelig betalt 500-700 kr for en privattime. For min del spiller også type instruktørutdannelse inn, siden det også sier litt om metodebruk og sånt, men det er jo ikke relevant for pris som sådan. Det går jo eventuelt an å lage en klippekortordning eller pakkeordning for folk som vil ha regelmessige timer. Det er jo ikke uvanlig å betale 2000 kr for et kurs på 8 ganger, og man får jo gjerne m
 8. Jeg ville ikke hatt problem med å bruke noe av det nevnte som godbiter i begrenset mengde. Vi har ofte brukt smør, pølse, pannekaker og annen menneskemat som "bonusgodbiter" og ekstra god belønning til for eksempel innkallingstrening. Så lenge det ikke er store mengder går det nok helt fint.
 9. Hvor i landet er dette? Tenker du dagpass, eller avlastning i perioder? Det er veldig uklart hva du ser etter, så kan være lurt å spesifisere litt mer.
 10. Så lenge den får brukt seg nok så er nok toller en fin hund. Som et alternativ kan du jo eventuelt titte på engelsk springer spaniel, som er litt enklere hunder som krever litt mindre - men likevel er med på det meste. Eller, om det ikke er viktig om de bjeffer litt, kanskje finsk lapphund?
 11. Men når hunden din er blanding så vet du ikke hvilke sykdommer som ligger i genene. Det hjelper ikke at hunden din er både frisk og snill og rolig, hvis hun er bærer av gener til sykdom og dårlig mentalitet. Hun er en blanding av raser som har flere kjente helseutfordringer, og med mindre du vet at både foreldre, søsken og besteforeldre er fri for disse så bør du ikke avle. Det finnes alt for mange både blandinger og rene bullehunder som ligger ute til omplassering eller salg av valper, jeg anbefaler at du heller kjøper en av dem, og ikke får et helt kull for å få én hund. Det er ingen ga
 12. Jeg vil på det sterkeste fraråde deg å avle på en slik blanding. Den ligner til dels på ulovlige hunderaser, og kan fort få problemer dersom det skjer uhell med andre hunder. Å få et kull er heller ikke forebyggende mot kreft, så jeg vil heller anbefale deg regelmessige helsesjekker av hunden din og følge med om det eventuelt skulle oppstå noen kuler eller klumper på kroppen. Hvis du likevel vil ha valper anbefaler jeg deg å gå gjennom oppdretterkurset til NKK, det er ganske mye å tenke på når man setter valper på en hund, alt fra helsetester som bør være på plass, valg av riktig han
 13. Takk. Det var nok ikke helt uventet, selv om Kovu merkbart ble skrøpeligere etter at Odin ble borte. Men jeg var veldig forberedt på det. Trist er det uansett, såklart.
 14. Nei, problemet er nok at hunder fôres på en litt annen måte enn hest, og at fullfôr er mer vanlig, så man kan "regne med" at hunden får det den trenger, sånn i all hovedsak. Jeg ville kontaktet Antrozoologisenteret på Ås, de kan sannsynligvis en del mer enn mange veterinærer om dette.
 15. Tror dere det er interesse for et slikt program? Mannen min var med og laget PC-horse i sin tid, og har vurdert å lage noe lignende for hund, men jeg tror ikke egentlig det er noe marked for det.
 16. Jeg ville tatt bort maten om natta, da må han jo ut enda mer. Det er heller ikke uvanlig at valper må ut noen ganger i løpet av natta, så jeg ville lagt inn et par korte lufteturer den første tiden. Jeg regner med at dere går en kort tur før dere går til ro om kvelden, slik at han får ut litt energi før leggetid?
 17. Ikke som jeg vet om. Nå har du vel en rase som er kjent for å være kresen også, men er han tynn? Hvis ikke får han jo i seg nok mat. Anbefalingene på fôrsekker er nettopp det, og etter min erfaring kan hundene gjerne få mindre enn anbefalt. Det jeg har hatt hell med hos begge mine småspiste hunder er å gi dem mindre mengde, lite nok til at de faktisk spiser opp. Det har løst problemet, de spiser opp maten til begge måltidene. Vi varierer også litt på type tørrfôr, og har fôret med tørt og rått halvt om halvt (tørt til frokost og rått til middag, men det kan man jo mikse og kombinere
 18. I dag sa vi farvel til Kovu, bare fire måneder etter at Odin ble borte. Kroppen var gammel og dårlig, og bakparten begynte å svikte. Det var vanskelig å ta avgjørelsen denne gangen, ettersom han hadde gode og dårlige dager, men de dårlige dagene ble stadig flere.
 19. simira

  Aggresiv hund

  En hund som sover skal aldri forstyrres. Det er definitivt deres feil. At han snur hodet bort er også et tydelig signal på at dette er ubehagelig for hunden. Hvis det er de eneste tilfellene hunden har bitt, så burde det være enkelt å la hunden være i fred. Forklaringen med mye stress og uro og at han ikke har fått være i fred gir også mening. Jeg håper han slipper å være der igjen. Når du nevner kastrering så anbefaler jeg å vente med det til dere har fått proff hjelp med hunden. Hvis hunden har en usikkerhet som ligger i bunnen av dette så kan det problemet bli verre med aggresjon og bi
 20. Nå ble jeg først litt overrasket og lurte på om du hadde fått en til, helt til jeg leste hele innlegget. Godgutten. 🥰
 21. Jeg ville prøvd et sensitive-fôr av et annet merke. Selv er jeg fornøyd med Robur. Prøv evt. VOM eller MUSH, altså råfôr?
 22. Jeg synes vest eller belte er best, da har man plass til alt man trenger. Godbiter, poser, og en leke eller to, evt. mobil og lommebok. Men har ikke greie på hva som er ok for tiden. Jeg kjøpte vesten min på Høøks.
 23. Hundemat beregnes etter vekt, ikke kalorier. Ved fullfôring skal hunden din ha 160g Hills om dagen, altså 80g ved 50%. Veiledende for VOM er 2% av vekten per dag, altså 220g ved fullfôr og 110g ved 50%- Oppsummert, 80g tørrfôr og 110g VOM per dag.
 24. Det dere trenger er en stålsterk kommando for å avbryte ham. Og gjøre det med en gang, helst før, han starter. Det kan være dere må ha hunden i kortere bånd en periode, og følge med på naboene så dere rekker å bryte inn. Jeg ville lagt inn en periode med intens kontakt- og innkallingstrening, og hatt tettere kontroll på hunden. En kort timeout inne når det ført skjer kan også være greit. Jo mer han får holde på med dette, jo mer kommer det til å sette seg som en uvane.
 25. simira

  Aggresiv hund

  Sjekk https://www.atferdskonsulenter.no/ og ta kontakt med noen der for å få hjelp. Hvis du ikke vil avlive hunden trenger du profesjonell hjelp og et treningsopplegg for å se om det er mulig å gjøre hunden tryggere og til å endre adferd. Det er ikke sikkert det går. Uansett må du sørge for at hunden aldri kommer i en situasjon der han kan bite, og det kan bety skjerming/adskillelse når du får besøk for eksempel, og ikke la fremmede komme bort til hunden i det hele tatt.
×
×
 • Create New...