Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  12683
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  249

Everything posted by simira

 1. Klubbene skal vanligvis ha og dele ut merkene (ihvertfall for noen år siden, jeg er ikke oppdatert på evt. nye rutiner og regler), men er ikke så flinke til å dele de ut. Som oftest må du spørre i sekretatiatet etterpå.
 2. Det er dessverre mye rart. Det er ikke greit å slenge dritt og usanne rykter, men om man kan vise til konkrete tilfeller, eller i beste fall helseundersøkelser/statistikk og informasjon man kan finne i Dogweb eller andre steder (hvis en oppdretter har blitt fratatt hunder pga. vanskjøtsel har det kanskje vært i avisen) så er det greit å vise til det. "Har hørt" er ikke holdbart, det er slik usanne rykter sprer seg, kanskje eller kanskje ikke med bakgrunn i sannhet.
 3. Sånn jeg forstår det er tannen knekt, og da kommer det jo helt an på hvordan den ligger, om den kommer ut av seg selv eller ikke. Om man ikke stoler på dyrlegen sin bør man få en vurdering av noen andre i tillegg tenker jeg.
 4. Jeg ville ikke bekymret meg så veldig, jeg legger selv min 16 år gamle hund i narkose ved behov (tannrens i vår). Men om du er usikker, så ta en tur til en annen veterinær? Normalt vil man kanskje ikke operere ut en knekt melketann, men det spørs jo hvordan den ligger, om den kommer ut av seg selv eller kan skape problemer.
 5. Akkurat et sånt, takk! Jeg tenkte ikke på å sjekke der en gang, enda jeg vet de har mye ok. Men nå må jeg jo sjekke salgssiden også, siden jeg først er der. Og kurven til Kovu hos foreldrene mine er ødelagt... (men det kommer en ny hundeseng på døra i morra). 😅
 6. Jeg tror helt ærlig at hunder ikke tenker/føler så dypt på den måten. Men at den har sittet i bur og blitt "terget"/provosert av disse "byttedyrene" over tid tror jeg på.
 7. Jeg kan også anbefale språkkurset til Lundqvist hundeskole, men da må du gå grunnkurs der først. Absolutt verdt det uansett tenker jeg, hvis du har mulighet. Lykke til!
 8. Graderte sertifikater og regulering av kjøp kan vi bare glemme. Hvis vi er veldig heldige får vi kanskje en gang krav om et slags sertifikat for hundehold generelt som et minimum. Men ja, alle hunder skal liksom være for alle. Har du lyst på en høynivå brukshund fordi de ser bedre ut så kan du skaffe deg det. Jeg tviler sterkt på at "alle" oppdrettere av rasen er nøye med hvem de selger til, særlig de som bare har et kull på rottweileren de fikk av en venn som ikke greide å ha den lenger, osv. Det er alt for lite fokus på ulike rasers behov, og alt for mye fokus på at alle raser er "
 9. Jeg tror faktisk denne artikkelen er åpen: https://www.aftenposten.no/norge/i/6948G3/moren-til-drept-gutt-1-var-livredd-rottweileren-fikk-beskjed-om-at-den-ikke-likte-barn Jeg antar alltid at det er minst fire lag med opplysninger og vinklinger som ikke kommer fram i media. Men dette er ganske ille.
 10. I Aftenposten på artikkel for abonnenter. Det er barnebarn, og hunden har angrepet en av dem før, men det ble ingen skade da.
 11. Det er vel kommet fram nå at denne hunden spesifikt (ikke rasen) har angrepet barn før. Det gjør jo saken en del mer skjerpet i mine øyne. I saken over er det nevnt "hendelser" og "tilfeller", men det kan jo være alt fra at hunden har bjeffet mot et barn fordi den vil leke til et faktisk alvorlig angrep. Nå er det vitnet om regelrette angrep.
 12. Flyttet til underforum for gjeting. -moderator Ta kontakt med Norsk Sau og Geit. Om man skal bruke hunden i faktisk arbeid er det nok lurt å starte tidlig. Men det går helt fint å prøve seg med en voksen hund, særlig om den viser tendenser til gjeting i hverdagen.
 13. At eier ikke sier seg skyldig betyr ikke at de frasier seg ansvaret for det hunden deres gjorde. Hun sier seg ikke skyldig i å ha vært uaktsom. Det er ikke sikkert hun hadde noen grunn til å tro at hunden var utrygg eller kunne komme til å skade barnet. Og om artikkelen stemmer var hundene ute, og det var en grind i verandadøren mellom hundene og barnet. En slik grind er såklart ikke nok til å stoppe en hund som virkelig vil noe, men de færreste hunder vil bryte ned en slik grind for å komme til et barn for å drepe det. Det er veldig mye vi ikke vet om hvordan og hvorfor her, og det hele
 14. simira

  Allergi

  Svaret er "det kommer an på". Jeg er ikke allergisk selv, men har allergikere i familien. Allergikere reagerer som oftest - men ikke alltid - på døde hudrester fra hund. Grunnen til at mange reagerer mindre på røytefrie raser som heller klippes er at de ikke legger igjen pels med disse hudcellene overalt. Det hjelper også at de bades og stelles ofte. Det er også veldig forskjellig hvordan allergikere reagerer. Noen reagerer kraftigere på valper eller mer på noen raser enn andre. Noen tåler egen hund. Noen tåler ingen pelsdyr i det hele tatt. Det er også mulig å gjennomgå sprøytebehan
 15. simira

  Bichon havanais

  Rolige er de, så lenge de får nok tur og aktivitet, i likhet med alle hunderaser. Stille er de ikke nødvendigvis, det kan være litt lyd i de, de bruker gjerne stemmen for å si fra. Men de jeg kjenner gneldrer ikke i tide og utide slik noen raser gjør. Sportsklipp er fint, men husk på at det er stadier fra nyklippet til klippeklar igjen, og det vil uansett kreve litt pelsstell.
 16. Om du har kjøpt eller fått levert direkte fra butikk og vet at det gikk rett i fryseren hos deg så bør det nok gå fint. Det er ikke unormalt at det ser litt brunt ut utenpå, som nevnt lengre opp.
 17. Hvis det er tatt opp fra fryseren i dag - og ikke har vært tint før - så ville jeg ikke bekymret meg.
 18. Er enig i at det ser ut som et stikk eller bitt, men hvis det fortsatt er smertefullt ville jeg tatt en telefon og eventuelt tur til dyrlege.
 19. Så flott at du gjør grundig research på rasen! Hvorfor ser du på brukslinjer? Hvis du ikke faktisk skal bruke hunden aktivt i kjøring og vil ha en roligere hund ville jeg nok gått for utstilingslinjer, de er generelt roligere og mindre krevende - uten at det betyr at du får en lat og bedagelig husky! Jeg ville sjekket kjøreklubbene for kull og oppdrettere.
 20. Jeg regner med at tenner er grundig sjekket og problemer utelukket? Har du prøvd å bløte opp fôret en stund før fôring, sånn utover å bare ha opp i litt vann? Da blir det forsåvidt semi-moist. Råfôr/våtfôr? Har du prøvd "aktiviseringsskåler" med knotter eller labyrinter i, som er laget for at hunden skal spise saktere? Hva gjør hun når hun får godbiter på trening og tur, tygger hun dem? Puddel er jo ofte småspist, så jeg tenker du skal være glad for at du har en som faktisk er interessert i maten. Mindre porsjoner, kanskje blandet med våtfôr eller råfôr hadde nok vært
 21. Hvis dette er kommet plutselig nå så tenker jeg at enten trigges det av at HAN har vondt noe sted eller er syk, en plutselig hendelse/endring han ikke har taklet, eller det kan være reaksjon på din sykdom. Det kan helt fint være stress på grunn av din sykdom også. Jeg vil tro det også kanskje har vært litt endring i rutiner, og kanskje andre har håndtert og luftet ham også? Det kan være mange ting, ikke godt å si, jeg ville uansett tatt tak i det og jobbet med det som et alvorlig adferdsproblem, så går det heller over fortere hvis det "bare" er pga. deg.
 22. Det ser ut som noen som har prøvd å avle fram noe de mener er tilsvarende hunder som amerikansk urbefolkning hadde og brukte som arbeidsdyr før spanjolene kom. Eller en dårlig unnskyldning for å avle fram noe som ligner på en ulv. Jeg tviler på det finnes noen av de i Norge, isåfall kun noen få enkeltindivider, men siden det ikke er en registrert rase så er det umulig å si. Hvis typen "stor, ulvelignende hund" er viktig ville jeg nok heller sett på malamute, gitt at man kan gi dem et skikkelig hjem. Da vet man ihvertfall litt mer hva man får.
 23. simira

  Alaskan Klee Kai

  Du finner en gammel diskusjon om rasen her:
 24. Enkelteksempler finnes alltid, i begge retninger. Som denne oppdretteren i NRK-artikkelen som "bare har friske hunder" (jeg lurer på hvor mye de er testet, men det er nå en annen sak). Det finnes mange friske og velfungerende både cavalier og bulldoger, men ikke mange nok til å utgjøre et godt nok avlsgrunnlag, og ikke nødvendigvis hos de riktige folka som er interesserte i å avle. Uavhengig av disse dommene så er det jo uansett dyrevelferdsloven som teknisk sett burde hindre avl på syke hunder. I teorien...
×
×
 • Create New...