Jump to content
Hundesonen.no

jma

Medlemmer
 • Posts

  2350
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  81

Everything posted by jma

 1. Kjenner ikke personlig til oppdrettere, men sørg iallfall for at dere kjøper fra en kombinasjon hvor begge hunder som er brukt har a/b hofter, da noen linjer har veldig mye HD. Sjekk også hvilke andre sykdommer som er vanlig på rasen, og finn en oppdretter som tester for disse også. Jeg ville også leter etter en oppdretter som mentaltester hundene sine, og avler på trygge trivelige hunder ?
 2. Jeg har planlagt ferie og henting av valp så jeg har mest mulig ferie i starten. Etter det har jeg vært avhengi av hjelp fra folk som kan enten passe eller gå tur/lufte ila dagen (også litt avhengi av hvor gammel valpen er). Men jeg har jobb hvor jeg ikke kan ha med hund eller lufte ila arbeidsdagen. Så ja, det er en utfordring.
 3. jma

  Mål 2024

  Her er våre mål for 2023 «Er litt usikker på mål for 2023 ift hva som er realistisk. Lexi datt helt ut av det i lydigheten på prøva og jeg har blitt rett og slett litt usikker på hvordan vi skal løse det, da det er en adferd jeg kun ser i prøvesetting. Men vi må jo klare en IGP1! Og derfra er det forhåpentligvis kort vei til en IGP2. Men kan vel egentlig si at det største målet mitt nå er å gå en prøve hvor lydigheten er like bra som på trening!» Vi klarte en IGP1 ? Lydigheten var nesten like bra som på trening, et par feil som jeg ikke har i trenings sammenheng, men vi fikk 89 poeng av 100 ??? Ellers fikk vi 89 i spor og 84 i c. Pga lite c trening i år har vi ikke fått tatt IGP2. Vi vurderte en SL2 men jeg har vært veldig sliten i høst, så det ble lagt på hylla. Jeg så at et mål for 2022 var å mentalteste hu, og vi tok en uoffisiell test hos Hund helt på grenser i år. Hun hadde jo ikke bestått en vanlig test da hun flere ganger løp ut av banen for å hente «leka» i forrige moment ?? Mål for 2024; - Ta SL2 på ukjent bane - Ta IGP2 og IGP3 på hjemmebane - Ikke ha de samme feilene i lydigheten igjen ( tjuvstart på apport og satt seg ikke på sitt under marsj) - Bli enda bedre på spor (få over 90 i spor på prøver) - Bli enda flinkere til å trene henne fysisk
 4. Fatter ikke at folk kan være så kyniske ??
 5. Er ikke grønnlandshund ganske mye mer krevende enn feks sibirian?
 6. Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har, men når du leter etter oppdretter så bare husk at det kan være veldig stor forskjell på linjer, på show vs bruks på feks siberian, så vidt jeg har forstått. Mtp hva du skal bruke hunden til. ? Så finn en oppdretter som bruker hundene til det samme du skal bruke den til. Masse lykke til ?
 7. Nå er ikke jeg noe ekspert på husky, men kanskje en sibirian hanne kan passe bedre? De tåler kulde godt, har god utholdenhet, men er litt lettere enn malamuten. Tror også sibirian er litt enklere i temperamentet?
 8. Hvis golden er rasen du egentlig har lyst på så ville jeg brukt litt tid på å prøve å finne en oppdretter som avler litt lettere typer med bedre utholdenhet ? eventuelt gått for en tispe, som er mindre enn hannhundene. Også har jo seff helse mye å si, når man skal bruke en hund mye fysisk
 9. Jeg synes 2-3 timer fysisk mosjon hver dag er drit mye. ? Og jeg har brukshundrase. Men jeg bruker mer tid på mental trening, og når vi først gjør noe fysisk, så er det ofte ikke bare tur, men sykkeltur, kjettingtrekk osv. som tar kortere tid. Jeg synes husky høres ut som en god match jeg, men da må du jo trene på, og være bevisst på dette med lyd fra starten. Eventuelt velge linjer med mindre lyd, hvis det finnes noe sånt? Husky trives med mye fysisk mosjon og krever ikke nødvendigvis så mye mental trening. Mange golden er jo store og tunge, så skjønner at dem kanskje ikke er ideelle hunder for såpass lange tunge turer. Men det finnes kanskje lettere linjer? (Utenom jaktlinjene, for med jaktlinjer så må man nok være mye mer påpasselig med mental trening i tillegg til fysisk trening). Ellers finnes det jo sånn type greyster (blanding av vorsther og greyhound) eller lignende type hunder, hvis du ønsker en hund som er avlet for fart og utholdenhet, men er ganske enkel å ha med å gjøre ellers. Men de kan nok fremdeles ha en god del jakt i seg.
 10. Først og fremst bør du jo sørge for at dette er to sunne og friske hunder, med bra temperament, før du vurderer å avle på dem. Og det blir uregistrerte blandingsvalper. Men ingen kan nekte deg å parre to hunder ?‍♀️
 11. jma

  Død hund, hva nå?

  Her har det aldri vært noe tema, og jeg har ikke noen av mine 4 i urne. Angrer ikke på det. Det viktigste for meg ved avlivning er å være der for de til siste slutt ? Vet noen som ikke klarer å være med på avlivningen. For meg er det helt uaktuelt å ikke være med. Så vi er vel alle forskjellige, og det må jo respekteres tenker jeg. ?? og jeg har masse fine bilder, og det er også mye viktigere for meg enn urne.
 12. Før du parrer så håper jeg du helse og mentaltester hunden, så du vet at det er gode gener du avler på. Og at hannhund eier gjør det samme
 13. I Oslo Hundeskole tror jeg de tar 1800,- for den første privatkonsultasjonen, som varer ca halvannen til to timer. Og etter det er det 900,- per time, som er ca en time.
 14. Sånn som oss mennesker så blir dem noen ganger litt dårlige i magen uten noe spesiell forklaring. Men om du har økt mengden så er det jo ikke så rart ? jeg ville vurdert å bytte over til et annet tørrfôr som gir mindre avføring og bedre opptak. Min erfaring er også at de har dårlig opptak av Labb.
 15. Jeg ville vært kritisk til det valpeformiddleren sier også, i og med at holdningen er at man ikke røngter og at det ikke er et problem før bikkja typ halter. Finner du en oppdretter som røngter og har A, B eller C hofter på avlsdyr, så sørg for å sjekke både søsken av mor og far, og besteforeldrene osv. Hjelper lite om mor og far har C om søsken og besteforeldre har D.
 16. Jeg undersøkte rasen pittelitt fordi stedatter vurderte. Kikka litt på HD statistikk på dogweb. Jeg hadde personlig styrt laaaaangt unna ? virker som om mesteparten av oppdretterne har skyggelapper og mener HD ikke er et problem på rasen, fordi det ikke plager hundene. ? Sorry til TS for litt OT. Men sånt som det her gjør meg så provosert. ? Cardigan. Over 80% av de få som er røngtet har HD. Pembroke. Samme greiene her ?
 17. Anbefaler å sjekke helsa nøye før du bestemmer deg for valp. Er mye HD på corgi og flere oppdrettere som ikke tar hensyn til dette dessverre..
 18. Jeg har god erfaring med Royal Canine ?
 19. Her er video av C'en vår på prøva. Noen småfeil, og en stor feil. Men jeg er veldig fornøyd mtp at det er vår første prøve, og at vi nesten ikke har trent c i år ? https://www.tiktok.com/t/ZGJbvLLu8/ Her er fremadsendingen vår i lydigheten https://www.tiktok.com/t/ZGJbvr5gU/
 20. Sant ? Nei, det blir vel neste gang de arrangerer lokalprøve ? tør ikke gå på bortebane igjen, enda ? Men er noen momenter i IGP2 som hun ikke kan 100% enda da, som må på plass. Som stå under marsj feks ? Tusen takk alle sammen ??
 21. Det kan være merker der pga flåtten som var der. Men det er ikke nødvendigvis farlig. Kan være hunden bare er irritert. Spør veterinæren din om det ikke blir bedre etter noen dager. Smør eventuelt på honningsalve ?
 22. jma

  Godbiter på grus

  Min erfaring er at det er individuelt fra hund til hund. Jeg hadde ei som hadde grus i magen på HD røntgen ? men hun jeg har nå tror jeg peller ut maten mer nøye.
 23. Eneste tipset jeg har er å trene trekk med annen hund foran de gangene du har mulighet, ikke trene for ofte, og pass på at all trekking er positivt og enkelt så ikke det blir noe konflikt eller negativ opplevelse ?
×
×
 • Create New...