Jump to content
Hundesonen.no

Nordlyset

Medlemmer
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Nordlyset last won the day on February 12

Nordlyset had the most liked content!

Community Reputation

66 Excellent

About Nordlyset

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Shetland sheepdog

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg vil bare kjapt legge til at disse hundeparkene i Bergen har et forferdelig dårlig rykte på seg, ville ikke sluppet hundene mine inn dit selv på en god dag. Det er dessverre ikke uvanlig at både hunder og mennesker blir angrepet av andre hunder i disse parkene.
 2. Det kan faktisk hende jeg hadde skaffet en sheltie som maskot og hehe. Men fra litt andre linjer enn de jeg er interessert i nå da. Eventuelt så hadde det vært kjekt med en collie, eller shiba. Synes også papillonen er veldig fin, men kan ikke den være litt aktiv da?
 3. Vanvittig flotte hunder 🥰
 4. Hei, Nå trenger jeg litt kunnskap fra noen som har gjort dette før meg ! Rhea har hatt en runde med ordentlig vondt i magen, oppkast og diare, men som heldigvis gikk kjapt og greit over. Hun fikk i den forbindelse idfôr fra vet (da Mattis spiser dette til vanlig har vi jo alltid noe slikt på lur) men når jeg har prøvd å få henne tilvent valpefôr igjen så har hun blitt dårlig. Det jeg egentlig lurer på er hvor lenge de burde være bra i magen igjen før jeg kan begynne på tilvenning? Også har jeg fått beskjed om at kokt kylling burde være skånefôr og at hun derfor burde tåle det selv
 5. Vi hadde en liten utfordring med Mattis på dette, og måtte en periode trene veldig mye på å kunne gå pent i bånd (spesielt i passeringer), og det er som du sier veldig slitsomt å skulle passe på hele tiden at de går fint og "er på jobb", så når vi skal gå pent klipser jeg båndet på et feste foran på brystet og har trent på at dette betyr nå skal du gå fint, også når vi har pause er den festet på ryggen. Så lenge vi holder det ved like med trening i ny og ne ser jeg at han skjønner det ganske godt ihvertfall
 6. Jeg synes jeg så på nkk sin side for en stund tilbake at det stod noe om at de jobbet med å få gjort en del av kursene sine online, men jeg finner ikke dette igjen og lurer nesten på om jeg har innbilt meg det... Noen andre som kan huske å ha sett noe om det?
 7. Ja, den har en egen lydinnspilling, så man kan få et pip når man trykker (godbit + pip), men selv når lyden er av så lager selve maskinen lyd når den gir ut godbiter. Men du har vel kanskje fått testet den nå?
 8. TT er digg ? Min eldste skjønte den ganske fort og synes den var knall ! Når valpen kom i hus måtte vi jobbe en del for at hun skulle tørre å gå bort til den skumle maskinen, selv når den var av ? Hun elsker den nå da !
 9. Kanskje litt usikker på hva jeg spør om selv og... Har hatt en slags forestilling om at "alle" kan få kull, men at det å kalle seg oppdretter har hengt litt høyere, at det er mennesker som har litt mer kunnskap ift disse som får et kull på hunden de har fordi den er søt. Det har jeg inntrykk av ikke stemmer lenger, kanskje det aldri har gjort det. Det er ikke alltid så lett som potensiell hundeier å skjønne hvem som er seriøs og ikke; det er ihvertfall en del jeg ser tilbake på selv om som jeg tenker jeg ikke ville vurdert i dag. Det er bra at det finnes noen form for formelle krav, men kunne
 10. Det er jo egentlig helt krise, for nå har jeg to hunder, er veldig fornøyd med antall hunder i familien og tenker likevel på neste som kommer ! Jeg håper det blir lenge lenge lenge til nestenmann, men likevel ! Allerede valpesyk ?
 11. Usikker på om dette har vært diskutert før, klarte ikke å finne noe ordentlig tema rundt det ihvertfall. Gjerne link om noen finner/vet om ! Som mange andre sikkert har gjort i høst har jeg falt over flere mer eller mindre seriøse aktører som får valper på hunden sin, men kanskje flere i fjor enn tidligere som har fått valper "med vilje" på hunder som i utgangspunktet ikke var tiltenkt avl. Jeg har begynt å tenke en del på hva det vil si å være oppdretter, og hvem som kan kalle seg oppdretter. Er det så lett som å få et kull også vipps er man oppdretter? Er vel egentlig det ja, det
 12. vi har byttet til @storoglitenblaa ?
 13. Etter å ha skummet igjennom den andre debatten på foraet om emnet var det en ting som slo meg; jeg synes ikke det er greit at tispeeier skal forventes å droppe kurs uten å få refundert penger. Synes egentlig ikke at løpetisper skal måtte droppe kurs, men som hannhundeier vil jeg gjerne vite det på forhånd så jeg kan selge plassen min på kurset hvis jeg ikke vil bruke kurset på det. Så virket det også som det var mange i det andre emnet som opplevde at en god instruktør klarte å legge til rette for at selv de distraherte hannhundene skulle få noe ut av kurset.
 14. I min kontrakt stod det at hvis ikke begge testikler var nede ved 18 mnd fikk jeg tilbakebetalt 1500kr, noe jeg fikk da jeg sendte henne en mail. La også ved vetattest da vi likevel akkurat hadde vært hos vet og jeg ba henne om å bare sjekke det i slengen, en usikkert på om du trenger dette. Jeg har snakket med en en del veterinærer, men som mange har sagt her tidligere, så er det ikke faktisk bevist at det øker faren for kreft så jeg kommer ikke til å kasterere min så lenge han fungerer så godt som han gjør nå. Det jeg også fikk opplyst var at den ekstra varmen kunne skape økt hormonpro
 15. Godt nyttår ! Nyttår på hotell gikk greit for oss, det var mye mer smell der enn jeg trodde så når det stod på som verst fikk vi jobbet med litt sladretrening, men ingen tegn til verken panikk eller noe slikt. Hun var tydelig litt påvirket når det smalt, men selv når vi var ute tittet hun bare litt før hun snudde seg for kontakt og belønning. En suksess får vi si !
×
×
 • Create New...