Gå til innhold
Hundesonen.no

Miloficent

Medlemmer
  • Innholdsteller

    421
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    38

Miloficent last won the day on 26. Oktober 2021

Miloficent had the most liked content!

2 følgere

Profile Information

  • Hunderase
    Blanding & ESS

Nylige profilbesøk

3,050 profilvisninger

Miloficent's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well
  • Conversation Starter

Recent Badges

492

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hva tenker du veterinær skal gjøre? Ta tester, prøver og scans til noen tusen? Går jo an å høre altså, men med mindre valpen virker sløv eller utenfor normalen i allmenntilstand tror jeg ikke det er så mye å få gjort med nå. Eventuelt en sjekk av øyer om det blir verre - men per nå høres det ut som en klumsete valp? Min var (og er helt lik). Litt for mye fart, atfor lite impulskontroll. Men det gikk seg til, nå er han 2 år og fortsatt virrete, men ikke i like stor grad?
  2. Her er det nesten ett år siden vi oppdaterte, og mye har skjedd! Atlas har blitt 2 år? Vi har trent, masse! Og jeg har lært utrolig mye mer om det å trene en hund som Atlas, en som ikke gir deg noe gratis? Og vi har nådd alle målene for i år - noe som er veldig gøy! Nå er vi i kl 3 rally og fått oss ny mellomtittel. Vi skal også begi oss ut på LP2 neste år. I tillegg bestod vi jaktanleggsprøven for spaniels i August! Så nå er han RL1 RL2 LP1, og jakten på mellomtitler fortsetter i 2022? Motivasjonen er svingende, men nå er det siste stevnehelg i RL denne helgen, så tar vi oss en velfortjent pause. Vi har masse som skal puttes i treningsdagboken, men når det har vært så mye stevner så må ting virkelig prioriteres? Sånn ellers i hverdagen er han virkelig en fin fyr! Alltid glad, med på alt. Suger fortsatt til å gå fint i bånd, men er veldig flink løs. Irriterer både meg og Milo til tider, for han kan være god på å sutre og forsøke å mase seg til aktivitet? Han utredes desverre for allergi, så hvis det viser seg å være det så må avlsplanene legges på hylla. Krysser selvsagt fingre for at det ikke er allergi, men den tid den sorg. Milo, min Milo. Han er blitt hele 5 år? Han kunne sikkert fortsatt sendt Atlas i retur, men jeg tror de har mye glede av hverandre - selvom de definitivt er mest som søsken og er ekte mammadalter. Milo er nå i kl 3 rally han også, og jaggu fått seg to pallplasser? Ikke poengsum å skryte av, så vi er uten napp - for now! Jeg prøver å ta hensyn til nakkeskaden hans, så han blir mer sparsomt brukt en broren sin. Men han koser seg max på både treninger og stevner. Og ikke minst masse fine turer! Skulle ønske jeg hadde mer tid til å gå separate langturer med de, men er travelt med 100% jobb og to hunder? Planen fremover i trening med han er å forsøke å roe ting ned, ha kriterier på rolig modus. Han fyrer seg fort opp og blir ganske høy, og da er det vanskelig å få med seg kommandoer? Kanskje vi prøver oss på en LP-start neste år! Bare for å ha gjort det liksom? Idag skal jeg skrive ned mål og prioriteringer for 2022, det syns jeg alltid er gøy!
  3. Jeg har fått spørsmål om hvorfor jeg ikke kastrerer min blandingshund på 5 år, siden han ikke skal i avl. Egentlig blir jeg bare stående som et spørsmålstegn, for hvorfor skal jeg operere en frisk og fungerende hannhund «bare fordi»? Jada, han markerer fryktelig mye ute, liker ikke så godt andre hannhunder og blir koko av løpetid. Men det er fullt håndterbart og absolutt ikke god nok grunn til å kastrere! Kanskje han hadde funket bedre på lydighetsbanen uten baller, men skam seg til de som kastrerer av den grunn (for jeg vet om flere av de?). Samme gjelder springeren min på 2 år, men da er flisa snudd. «Ja han skal du vel ikke kastrere? Han er jo renrasa så han skal vel i avl?». Folk altså? Jeg er åpenbart imot kastrering (med mindre det er helsefordel etc etc.). Det som forundrer meg mest er hvor lite folk er villig til å prøve, jobbe og trene med hunden sin. De prøver i 2-3 mndr mens den unge hannhunden er på sitt mest pubertale, så gir de opp og kastrerer. Først kjemisk (funka supert!) så kirurgisk (uten å i det hele tatt tenke seg om godt nok). Hannhunden din er 13 mndr, den SKAL være en dritt og full av hormoner….. Vent nå i det minste til hunden trer inn i voksen og ferdig - både fysisk og mentalt - syns jeg.
  4. For å ikke nevne Anne Lindmo som er ukens gjest, hun har gode søte snille Bamse-doodle løs selvom han ikke har innkalling. «For det er vel ikke så farlig, han er jo bare snill og vil leke» - ellerno i den duren fortalte hun. Håper det smeller en dag, så de lærer at din hund kan være så snill den bare vil, men ikke sikkert hunden de treffer er like grei?
  5. Jeg har en helsvart hund foruten en liten flekk på brystet som oftest skjules av selen. Også er han litt grå i barten blitt? Han er selektiv på vennskap, men går han løs så kan han gå med de fleste. Ikke opplevd noe negativt mot han pga fargen hans vertfall, mer hans stive og «**** you, my personal space is 10 meter»-kroppsspråk? Ellers er han korthåret og elsker å bade i solen om sommeren. Og vanskelig å ta bilde av - blir ofte «blå»? Med det sagt, så forekommer det mye sånn farge-greier hos hest. Vi hadde en hvit hest som ble satt på beite med flere brune hester og han ble banka opp av de andre. Så kom det en til hvit hest, og da holdt bare de to seg sammen og de brune holdt seg for seg selv. Rart!
  6. Belønningsleke er noe jeg kun bruker til belønning. Kan være hvilken som helst leke, men den er «min» og hunden får ikke ha den liggende rundt. Jeg liker godt middels lange leker med pels og gjerne en ball i enden? Ellers er min springer helt vill etter denne flaskeleken (på bildet). Selges hos flere, men dogfinity har til salgs og hun sender
  7. Begynte med å blåse i fløyten når hunden allerde var på vei mot meg i et lett miljø (hagen feks), så når den virrer rundt å gjør ingenting, så når den løper ifra meg, så når den snuser, så fra en annen hund etc. Altså øke vanskelighetsgraden litt etter litt. Blåste aldri(!) i innlæring hvis jeg ikke trodde hunden kom til å komme. Hører ikke hunden på fløyta, må du tilbake noen steg og mest sannsynlig forsterke den mer. Samme prinsipp med stemme «HIT», kom sier jeg for mye i hverdagen, mens hit sier jeg aldri. Har alltid med leverposteibokser på tur ja? Øver litt på den i ny og ne, men 2 sånne superinnkallinger på tur er mer enn nok. Det skal være en veldig spesiell kommando for hunden, om man gjør det mye så blekner den litt. Min springer ELSKER belønningsleker, men jeg har ikke alltid mulighet til å drasse det med meg på tur. Så leverpostei er gull! Får spise hele boksen, og gjerne noe ekstra godbiter etterpå. Det skal være verdt å løpe til deg kontra løpe etter rådyr/hund etc?
  8. Hund som bjeffer ved kommando idet øvelsen skjer - feks «stå» eller «på plass». Ofte i starten på en økt. Hunden har dog her et perfekt aktivitetsnivå/stressnivå for å gjennomføre banen, er konsentrert og kan jobbe lenge uten belønning i dette moduset. Belønning varieres også i dette moduset. Hva gjør man derimot om man ønsker at hunden skal være i rett modus (aka ligge høyere i stress) - men ikke bjeffe? Opplever ikke selv at bjeffingen i denne settingen er frustrasjon. Stressnivået er heller ikke så høyt at han ikke klarer å høre etter og gjennomføre kommandoene. Dette er ikke et særlig stort problem for oss per nå, det hender helst i starten når han er høy og gira. Utenom på kommando dekk, der har vi hatt og fått lyd på siden han var 5 mndr. Uten at jeg vet hvordan jeg fikser det? Men vil gjerne ta problemet litt i forkant, sånn det ikke utvikler seg. Frykten er halsing på hver øvelse og gjennom hele baner? Han har definitivt anlegg for å lage lyd. Er en ESS, 2 år, hannhund?
  9. Begge kommer på «kom» eller på fløyta. Hvis jeg i treningssammenheng skal kalle de inn en og en, bruker jeg navnene deres. Hvis bare en av de har ører som funker på tur når jeg kaller inn, så kommer som regel den andre løpende etter også?
  10. Jeg ville bare kjørt på med ny kommando? Det tar lengre tid å reparere en ødelagt en. Bare man begynner helt fra scratch igjen så går nok det bra!
  11. Meg og springeren trener og trener til LP debut i slutten av måneden. Noen dager går det som smurt, andre dager tjaaaa… Pubertetshjernen er varierende, men de dagene alle hjernecellene er med på trening er han bare nydelig? Men vi må løse ruta og avstandskommanderingen, å det på 3 uker?
  12. Jeg har en engelsk springer spaniel som blir 2 år nå i Oktober. Han er definisjonen på en god allround hund! Vi driver med rallylydighet, lydighet, jakttrening og bruks? Han er med på alt, er førerorientert og kul å jobbe med! Han er ikke typen som krever mye, men som definitivt er mest fornøyd når både det fysiske og mentale er oppfylt. Han er en fyr med en del egne meninger og gjør lite gratis, men det er nok også bare personligheten hans?
  13. Meg og springeren skal debutere i LP nå i August! Null forventninger eller mål om hvordan det skal gå, kun for å få erfaring hos både hund og fører? Han timet det helt nydelig og er inne i en skikkelig pubertetsfase, nå når vi egentlig burde ligget i hardtrening? Så det går som det går!
  14. Jeg har en springer på 19 mndr som er alene hjemme sammen med den eldste hunden min. Springeren sutrer innimellom, og får den eldste hunden til å være med på å ule litt avogtil (kanskje 1-2 min ila en arbeidsdag?). Springeren sutrer selv når jeg er hjemme også, så jeg har ikke sett på det som et problem. Ingenting blir ødelagt, han viser ikke noe form for stress - men er ikke god på å ligge lenge et sted. Vandrer litt. Men, det samme gjør han når jeg er hjemme. Han er en skikkelig borrelåshund, så for hans del tror jeg ikke det handler om separasjonsangst i noe form. Mer det faktum at han går glipp av noe, kjeder seg. Så ser jeg også på atferden han har når jeg er hjemme, som er noe lik når han er alene hjemme.
×
×
  • Opprett ny...