Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva forer du med?


MonicaT
 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...

Hååååper på valp ila 2021 om alt går etter planen! ❤️ Men det begynner å bli noen år siden jeg måtte finne frem i fôrjungelen. Foreløpig er planen nok å fortsette slik som gamlehunden med 50/50 tørt og rått. Da V&H/Smak, eventuelt mush, men de to første er lettere å få tak i for meg. Tørrfôr derimot er jeg litt lost på, regner med det har skjedd litt de siste 5-6 årene, Rocky gikk på spesialfôr siste 2 årene pga div helsegreier så har ikke gjort noe research siden det før det. 

Dere som har skrevet her i tråden, og andre for den sak skyld. Hvorfor har dere valgt det fôret dere gir? :) 
Endret rapporten til FDA om DCM hos hunder i 2018/2019 på hva dere gir? (Har det i det hele tatt kommet noen konklusjon i den saken enda?) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fôrer med Purenatural Grain Free Lamb når vi er i Norge, enkelt og greit fordi jeg av etiske grunner helst vil fôre på lam, og dette var det fôret jeg fant som jeg syntes hadde den beste sammensetningen av ingredienser og næringsinnhold. Det er greit i pris og det virker som hun liker det, det eneste jeg er litt usikker på er at jeg syntes hun fikk litt dårlig pels i sommer, men det kan også ha vært naturlig fordi hun røytet, vi får se nå når hun er tilbake på det :) I Slovakia fôrer vi på Ontario lamb and rice, men det finnes ikke her i landet tror jeg. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er mange som forer med råfor, ser jeg. Skjønner at det kan være bra for hunden, men hvordan tenker dere rundt mulighet for spredning av bakterier fra slikt for? Resistente bakterier er også et problem her.

Her er en artikkel om dette fra nrk.no: https://www.nrk.no/norge/forskere_-ratt-kjott-til-hunden-kan-gjore-deg-syk-1.14494234

Sitat fra nrk-artikkelen: 

– Hunder som nettopp har spist rått kjøtt, bør ikke slikke folk i ansiktet, skriver forskerne ved Sveriges Landbruksuniversitet (SLU) og Statens veterinærmedicinska anstalt (SVA) på sine sider.

Sitatet under er fra denne VG-artikkelen: https://www.vg.no/forbruker/i/Qod82R/hundemat-ekspert-dette-foret-boer-du-unngaa

Risiko med rødt kjøtt

– Man skal også ha i bakhodet at det alltid er en smitterisiko med rødt kjøtt. Det er så mye bakterier i det. Særlig om det er rå kylling i miksen, da er risikoen for blant annet salmonella og campylobacter til stede, understreker Sallander.

 

Endret av Grønn
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, Grønn said:

Det er mange som forer med råfor, ser jeg. Skjønner at det kan være bra for hunden, men hvordan tenker dere rundt mulighet for spredning av bakterier fra slikt for? Resistente bakterier er også et problem her.

Skremselspropaganda, tenker jeg. Bekymrer meg ikke et brøkdels sekund engang :P

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Grønn skrev:

Det er mange som forer med råfor, ser jeg. Skjønner at det kan være bra for hunden, men hvordan tenker dere rundt mulighet for spredning av bakterier fra slikt for? Resistente bakterier er også et problem her.

Jeg er fornuftig rundt fóringsrutiner og håndtering av hundematen. Vasker hendene med én gang etter jeg har håndtert maten, og har ikke munnen til hunden helt oppe i ansiktet like etter den har spist. Har råfóret i 6 år.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 timer siden, Rocket skrev:

Hååååper på valp ila 2021 om alt går etter planen! ❤️ Men det begynner å bli noen år siden jeg måtte finne frem i fôrjungelen. Foreløpig er planen nok å fortsette slik som gamlehunden med 50/50 tørt og rått. Da V&H/Smak, eventuelt mush, men de to første er lettere å få tak i for meg. Tørrfôr derimot er jeg litt lost på, regner med det har skjedd litt de siste 5-6 årene, Rocky gikk på spesialfôr siste 2 årene pga div helsegreier så har ikke gjort noe research siden det før det. 

Dere som har skrevet her i tråden, og andre for den sak skyld. Hvorfor har dere valgt det fôret dere gir? :) 
Endret rapporten til FDA om DCM hos hunder i 2018/2019 på hva dere gir? (Har det i det hele tatt kommet noen konklusjon i den saken enda?) 

Råfórer 100 % fordi jeg tror det er best for hundene. Fórer med Vom og Hundemat fordi jeg stoler på at fóret deres er riktig sammensatt i forhold til å dekke hundens næringsbehov. Det er også lett tilgjengelig og prisen er bra. 
Kunne gjerne også fóret med MUSH, men det blir dessverre litt for dyrt synes jeg. 
Smaak sitt vet jeg ikke nok om, og tror heller ikke det slår VOM på pris? Rawfór føler jeg også er litt for nytt og "diffust" til at jeg tør å fullfóre med det, og det er også en del dyrere enn VOM.
Jeg fóret en periode på Provit, men synes VOM er et bedre fór.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bekymrer meg overhodet ikke for dette når jeg bruker norskt kjøtt hvertfall. Det er heller ikke sånn at tørrfôr f.eks er bakteriefritt, som mange later til å tro, ikke minst er det fare for mugg eller at det harskner når tørt ikke er kontrollert godt nok eller ikke oppbevart riktig (før det havner hos deg, eller noe de aller fleste forbrukere gjør feil også).  

4FFCAFC6-A4E7-4AC5-9FCF-C3F8B3D9FFA5.jpeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 hours ago, Salka said:

Fôrer med Purenatural Grain Free Lamb når vi er i Norge, enkelt og greit fordi jeg av etiske grunner helst vil fôre på lam, og dette var det fôret jeg fant som jeg syntes hadde den beste sammensetningen av ingredienser og næringsinnhold. Det er greit i pris og det virker som hun liker det, det eneste jeg er litt usikker på er at jeg syntes hun fikk litt dårlig pels i sommer, men det kan også ha vært naturlig fordi hun røytet, vi får se nå når hun er tilbake på det :) I Slovakia fôrer vi på Ontario lamb and rice, men det finnes ikke her i landet tror jeg. 

Dette har jeg faktisk ikke tenkt på! Det var jo også en ting og ta med i beregningen. Jeg ga jo en del sau til Rocky, da spesielt V&H Taste Lam heter den vel nå, men var også innom noen tørrfôr med lam. Ubevist ifht dette da. 

7 hours ago, Grønn said:

Det er mange som forer med råfor, ser jeg. Skjønner at det kan være bra for hunden, men hvordan tenker dere rundt mulighet for spredning av bakterier fra slikt for? Resistente bakterier er også et problem her.

Her er en artikkel om dette fra nrk.no: https://www.nrk.no/norge/forskere_-ratt-kjott-til-hunden-kan-gjore-deg-syk-1.14494234

Sitat fra nrk-artikkelen: 

– Hunder som nettopp har spist rått kjøtt, bør ikke slikke folk i ansiktet, skriver forskerne ved Sveriges Landbruksuniversitet (SLU) og Statens veterinærmedicinska anstalt (SVA) på sine sider.

Sitatet under er fra denne VG-artikkelen: https://www.vg.no/forbruker/i/Qod82R/hundemat-ekspert-dette-foret-boer-du-unngaa

Risiko med rødt kjøtt

– Man skal også ha i bakhodet at det alltid er en smitterisiko med rødt kjøtt. Det er så mye bakterier i det. Særlig om det er rå kylling i miksen, da er risikoen for blant annet salmonella og campylobacter til stede, understreker Sallander.

 

Tanken har jo vært innom det, både før og etter artikkelen til nrk og vg. Jeg har dog alltid vært flink med rutiner rundt håndtering av rått kjøtt pga en mor som var spesielt redd for f.eks salmonella. Om jeg gir fryst så gis det ute eller f.eks i dusjen hvor man lett kan rengjøre overflaten etterpå, om hunden vil ta med seg maten å spise på bakken istedenfor i skåla. Samme når katten får avskjær. Bruker enten underlag på spiseplassen eller vasker rutinemessig etter å ha gitt rått. 

Og såklart ikke la dem slikke på meg rett etter de har spist, og vasker alltid hendene etter håndtering av maten deres. 
Pga allergireaksjon så liker jeg generelt ikke å bli slikket i ansiktet, har til nå bare vært borti 2 hund jeg ikke reagerer på spyttet til. (Heldigvis bare litt røde nupper i huden som klør litt om jeg ikke vasker meg kjapt nok etterpå. :P

Har til nå ikke hatt problem i det hele tatt. 
 

4 hours ago, tonjek said:

Råfórer 100 % fordi jeg tror det er best for hundene. Fórer med Vom og Hundemat fordi jeg stoler på at fóret deres er riktig sammensatt i forhold til å dekke hundens næringsbehov. Det er også lett tilgjengelig og prisen er bra. 
Kunne gjerne også fóret med MUSH, men det blir dessverre litt for dyrt synes jeg. 
Smaak sitt vet jeg ikke nok om, og tror heller ikke det slår VOM på pris? Rawfór føler jeg også er litt for nytt og "diffust" til at jeg tør å fullfóre med det, og det er også en del dyrere enn VOM.
Jeg fóret en periode på Provit, men synes VOM er et bedre fór.

Enig her! Hadde jeg ikke reist så mye rundt så hadde jeg nok gitt mer rått jeg også, men er så greit å kunne ha med en porsjon eller to med tørt i en pose i veska. Spesielt i valpestadiet! :P Ting tar liksom 10 ganger mer tid når man må bruke kollektivtransport. 
Ser det har kommet litt mer frysetørket på markedet nå da, så det er jo også en mulighet! 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

23 timer siden, Salka skrev:

Fôrer med Purenatural Grain Free Lamb når vi er i Norge, enkelt og greit fordi jeg av etiske grunner helst vil fôre på lam, og dette var det fôret jeg fant som jeg syntes hadde den beste sammensetningen av ingredienser og næringsinnhold. Det er greit i pris og det virker som hun liker det, det eneste jeg er litt usikker på er at jeg syntes hun fikk litt dårlig pels i sommer, men det kan også ha vært naturlig fordi hun røytet, vi får se nå når hun er tilbake på det :) I Slovakia fôrer vi på Ontario lamb and rice, men det finnes ikke her i landet tror jeg. 

Hvilke etiske grunner gjør at du helst velger lam? Jeg har også lyst til å fore så etisk som mulig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lam og sau er vel de produksjonsdyrene som har det best i Norge (og andre steder forsåvidt). Svin og fugl har det absolutt verst, men er billig, og brukes dermed mye. Jeg prøver også å kjøpe lam og vilt, når det er et alternativ. I tillegg ser jeg hvor fôret er produsert. Vi halvfôrer på Robur (prod i Sverige) og VOM . Har fôret på VOM siden det kom, og aldri opplevd noen problemer selv. De har hatt et par tilfeller av dårlige batcher, men det gjelder vel alle store fôrprodusenter...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Grønn said:

Hvilke etiske grunner gjør at du helst velger lam? Jeg har også lyst til å fore så etisk som mulig.

Jeg begynte med det da vi bodde på Island, fordi islandsk sau/lam har et utrolig godt liv, i motsetning til svin og kylling som @simira nevner, og også dessverre ofte storfe. Kjøttet er fra Storbritannia i fôret jeg gir nå, og jeg vet ikke nok om hvordan forholdene er der, men i de aller fleste tilfeller er det "enklere" å holde sau, som gjør at de stort sett har bedre levevilkår enn andre produksjonsdyr. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nano spiser Specific tørrfor og Natures Menu rabbit råfor(dog lite av dette pga sinnsyk pris, dessverre) siden han har allergi. Hadde jeg kunne velge fritt så hadde han vært fullforet på v&h, fordi det er et norskt råfor, enkelt og greit. Velger alltid norskt der jeg kan pga dyrevelferd og lav antibiotikabruk.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutes ago, simira said:

Lam og sau er vel de produksjonsdyrene som har det best i Norge (og andre steder forsåvidt). Svin og fugl har det absolutt verst, men er billig, og brukes dermed mye. Jeg prøver også å kjøpe lam og vilt, når det er et alternativ. I tillegg ser jeg hvor fôret er produsert. Vi halvfôrer på Robur (prod i Sverige) og VOM . Har fôret på VOM siden det kom, og aldri opplevd noen problemer selv. De har hatt et par tilfeller av dårlige batcher, men det gjelder vel alle store fôrprodusenter...

Det er strenge krav til areal innendørs for de fleste dyr, men ikke sau. Dermed - de månedene i året sau går inne, er det veldig stor forskjell på hvor stort areal de har per sau.Tap av dyr på beite er en annen faktor.  Å rangere dyrevelferd hos ulike husdyrslag er ikke lett og ikke rett fram. 

Endret av Meg
  • Like 1
  • Thanks 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Meg said:

Det er strenge krav til areal innendørs for de fleste dyr, men ikke sau. Dermed - de månedene i året sau går inne, er det veldig stor forskjell på hvor stort areal de har per sau.Tap av dyr på beite er en annen faktor.  Å rangere dyrevelferd hos ulike husdyrslag er ikke lett og ikke rett fram. 

Neida, helt enig i det. Og jeg bruker en del storfe også. Men unngår svin og kylling så langt som mulig, og kjøper økologisk når jeg må (krav til mer plass og utegang bla.). Det er strenge - men langt fra gode nok - krav, dessverre. Fisk, særlig laks, er vanskelig... men Robur har også noe fôr med ikke-oppdrettsfisk ihvertfall.

Disse tankene ligger forsåvidt også bak maten til oss menneskene også. Akkurat i år har gubben vært på sin første av antageligvis mange jaktsesonger, så vi er berga på kjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

28 minutes ago, simira said:

Neida, helt enig i det. Og jeg bruker en del storfe også. Men unngår svin og kylling så langt som mulig, og kjøper økologisk når jeg må (krav til mer plass og utegang bla.). Det er strenge - men langt fra gode nok - krav, dessverre. Fisk, særlig laks, er vanskelig... men Robur har også noe fôr med ikke-oppdrettsfisk ihvertfall.

Disse tankene ligger forsåvidt også bak maten til oss menneskene også. Akkurat i år har gubben vært på sin første av antageligvis mange jaktsesonger, så vi er berga på kjøtt.

mens jeg blir stadig skuffa over noen jegeres manglende respekt for naturen. Feks: de lar jakthunder jage viltet i timesvis. Man kan bare tenke seg til hvor mye frykt og redsel dyret har gått igjennom. Og- de skryter av det. jada, hunden er dyktig,  men hvor ble det av respekten for naturen? Og - alle skadeskytinger (orker ikke rovdyrdebatt, den er oftest unyansert fra alle sider). Jakthunder med lungeødem (men det er visst en arvelig komponent)... Skader og påkjørsler. Det går jo med noen hunder hvert år.

Så når det gjelder dyrevelferd og kjøtt - så er det jo ikke lett. 

(og for ordens skyld; Jeg kjenner jegere som har alt på stell og vurderer å ta jegerprøven selv)

Endret av Meg
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Milo har blitt fôrt på vom i 3 år nå pga meget sensitiv mage. Sleit mye med analkjertlene og vi har prøvd mye tørrfôr! Atlas får også vom, men Nutrima sin Digestion tørrfôr som supplement. Det får også Milo noen knotter av og det er (bank i bordet) det eneste fôret magen hans tåler godt - i kombinasjon med v&h. Liker at de får en liten mengde tørrfôr uansett tilfelle vi drar på tur og ikke kan ta med oss frysevarer, eller til å bruke som billig godbit til å trene inne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva jeg fôrer med? 

Tja. Tørrfôr i bunn. Hvilket varierer ganske ofte. Akkurat nå er det vel en sekk med royal canin. Men på loftet står det blant annet eukanuba og proplan klart til sekken er tom. ? Synes at hundene fungerer på det meste, så bytter stadig uten at det egentlig er noen grunn til det. Forandring fryder? Ellers så blir det jo litt middagsrester og annet knask. Variasjon er vel stikkordet. ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

VOM active, med og uten laks som måltid, og så står det fremme en skål med Apetitt Extreme som de fritt forsyner seg av (vinterhalvåret).
På sommeren og under løpetid er tørrfôret ikke fritt tilgjengelig, da aktivitetsnivået er lavere, og under løpetid driver de og lagrer noe så voldsomt... 
Ellers er de flinke på å regulere inntaket selv, og spiser tørt etter behov. 
Gir diverse kjøtt, bein og innmat også, når jeg får tak i noe til ok pris.
For tiden får de en del tørrfisk, fordi det har vært prisdropp på dette. 

Har også vært fornøyd med Robur Active Performance. 
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Jeg forer med litt Apetitt tørrfor (senior til han gamle og høyenergi til hu ynste) på morgenen, og  VIP storfemix til middag/kvelds. Så får de en del annet, litt sånn ettersom, som VIP vitaminmix, lakseolje, tørrfisk, eventuelt middagsrester, blodpulver, rått egg, og  grønnsaksrester. Grønnsaker i kjøleskapet som begynner å bli gamle blir kokt eller kjørt i blenderen, blanda med vann og olje, og blir fryst ned i isbitformer.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 timer siden, jma skrev:

J. Grønnsaker i kjøleskapet som begynner å bli gamle blir kokt eller kjørt i blenderen, blanda med vann og olje, og blir fryst ned i isbitformer.

Dette var en smart ide! 

Har unghund, 8mnd. Jeg bruker VOM og litt VOM boller. VOM er fra Provit, både frossen og frysetørket. Passer på å bruke vitaminpulver og sel eller lakseolje. Supplerer med orijen tørrfor. Prøver så langt det går å holde oss unna kylling. 

Som ekstra godbit f.eks på tur har jeg alltid noen hardkokte egg i sekken. (Til oss begge)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...
On 12/22/2020 at 2:45 AM, Rocket said:

Noen her som fôrer med Rawfôr Norge og kan dele erfaringer? Hvordan ligger de på pris? 

Jeg forer galgoen min på litt Rawfor nå etter jeg fikk tak i det i en annen by. Han får en burger til kvelds - og VOM til frokost. Han liker Rawfor veldig godt, og jeg synes det er veldig praktisk med burger. Det er dog dyrere enn å kjøpe pølsene til VOM. 54,- for kiloen vs. 38,- til VOM, i følge mine utregninger etter hva det har kostet meg å kjøpe. Vilt er enda dyrere, 62,- for kilo - som var det jeg i hovedsak kjøpte til han for å få noe variasjon fra VOM. ?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • https://www.spleis.no/project/445754 Jeg har null venner å minimalt med familie så jeg har ingen nettverk så håper på at dere kan være så snille å hjelpe meg å dele. Forventer ingenting og setter ekstremt stor pris på all hjelp vi får ❤️ Bucky kom inn i livet mitt som en liten sjarmør med et stort hjerte. Han er min bestevenn, min lille baby og midtpunktet i livet mitt. Han har gitt meg utallige smil, trøstet meg når livet har vært tøft og spredd mye glede til alle han møter Etter jeg kom hjem fra operasjon på Jack (andre hunden min) på tirsdag så jeg at Bucky ikke var i form å det var rett inn på dyresykehuset med han. Viste seg at han hadde svulst med veske i buken. Etter en rekke prøver og bilder så kom de frem til at han har kreft i leveren. Jeg tokk da valget i å prøve å gi han en kjanse da han fortsatt har mye livsglede igjen. Han ble operert på torsdag og de fikk ut hele kreften. Han mener at det er den possitive typen men vi vet ikke mer før prøvene kommer tilbake om 3-5 uker. Han så heller ikke tegn til noe flere kuler men vi må ta ct om noen uker/måneder igjen for å se om det er flere inni leveren. Men så langt så virker alt bra å jeg får kanskje hente han hjem i morgen ❤️ På tlf i sta så nevnte veterinæren at regningen er nå på nærmere 90 000kr (ink ligge over til mandag). Jeg har igjen ca 50 000kr på forsikringen i tillegg til noe på buffer konto men det er ikke nokk da jeg måtte ha en operasjon på Jack som blir delvis dekket og har måtte ut med en del penger i sommer da hvitevarer røyk og måtte spyle tett rør osv.. Så har valgt å prøve å spørre om hjelp selv om jeg syns det er flaut å ikke liker å spørre om hjelp..  Har over lengre tid prøvd å selge det jeg eier på finn uten hell så tviler på at jeg plutselig får solgt noe mer der nå, skal prøve å male bilder å selge men sliter mye med kronisk migrene utmattelse depresjon osv.. så vet ikke hvor mye jeg får til der. plukker også sopp på bestilling men var helt tørka ut når jeg skulle inn å se på onsdag så max uflaks. Har også valgt å kutte ut behandlinger,legetimer og medisiner fremover for å ta vare på Bucky å få betalt ned det jeg evt må ta opp i lån  
    • Det er masse ekle planter der ute. I områder med f.eks. borree (urt), hundegress eller boress (også gress) er det høyst sannsynlig noe plantemateriale som sitter fast i svelget. De nevnte gressartene har blader som kan forårsake skader, men det finnes mange flere gressarter som har frø med mothaker fra *******. 
    • Det kan være at strået har forårsaket et sår eller noe som holder på å gro. Hvis du er usikker, ta en telefon til dyrlegen og hør hva de sier. Jeg ville sett det an et par dager til om hunden ikke er plaget ellers.
    • For ca 3 dager siden startet hunden min å nyse noe voldsomt. Plutselig kom det masse neseblod, og mens jeg hastekjørte til vetrinæren kom det plutselig et gress-strå ut av nesa hans… Dro det forsiktig ut, og da stanset både blødning og nysing og lillemann var like kvikk og glad som ellers!  Bare snu bilen å komme seg hjem…  De siste to dagene har han gått rundt å «harket» innimellom. Det virker som om han har noe ubehag i halsen. Ser ingen gress eller noe annet som sitter bak i svelget… Såå kan det være ubehag fra strået som kom ut av nesa?  Eller bør jeg ta han til vetrinær og få sjekket? Føler meg som en hysterisk hundeeier her jeg sitter, så hvor lenge skal jeg se an «harking» før jeg ringer dyrelege?🤣 Han har ingen problemer med pust, og harkingen kommer hvis han blir litt gira 
    • Ede er bra i magen igjen, etter en lang periode på kost bedre egnet for gris enn en hund. He doesn't seem to mind ^^ Jeg uttalte nylig at det som en periode har tedd seg som Sir Edeward nå har begynt gjenoppta mange uvaner han hadde som yngre. Kampen om kjøkkenbenken, motvilje mot utgangsstlling, vil ikke slippe leker på kommando. Han har begynt te seg valpete igjen, på alle måter.  When Dickhead Awakes var en boktittel jeg lekte med da jeg planla hundeholdet. Selv om han fortsatt sitter og tisser som en jente og spiser som en toåring, så blir nok de neste sidene i denne dagboken hetende nettopp det.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...