Gå til innhold
Hundesonen.no

Meg

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3,680
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    22

Alt skrevet av Meg

  1. ta han inn FØR han begynner å bjeffe, gi ham all fôring i hundegården, sørg for god og lun liggeplass og "noe å gjøre" (tyggebein, fylt kong). Det er omtrent det vi gjør med valper når vi skal venne dem til hundegården, vi vil ikke at de skal oppleve hundegården som kjip og trist. Litt som alenetrening rett og slett.
  2. Troll lages i Sverige såvidt jeg vet, med tanke på dyrevelferd og antibiotikaresistens er det ganske like forhold der som her
  3. mens jeg blir stadig skuffa over noen jegeres manglende respekt for naturen. Feks: de lar jakthunder jage viltet i timesvis. Man kan bare tenke seg til hvor mye frykt og redsel dyret har gått igjennom. Og- de skryter av det. jada, hunden er dyktig, men hvor ble det av respekten for naturen? Og - alle skadeskytinger (orker ikke rovdyrdebatt, den er oftest unyansert fra alle sider). Jakthunder med lungeødem (men det er visst en arvelig komponent)... Skader og påkjørsler. Det går jo med noen hunder hvert år. Så når det gjelder dyrevelferd og kjøtt - så er det jo ikke lett. (og for ordens skyld; Jeg kjenner jegere som har alt på stell og vurderer å ta jegerprøven selv)
  4. Det er strenge krav til areal innendørs for de fleste dyr, men ikke sau. Dermed - de månedene i året sau går inne, er det veldig stor forskjell på hvor stort areal de har per sau.Tap av dyr på beite er en annen faktor. Å rangere dyrevelferd hos ulike husdyrslag er ikke lett og ikke rett fram.
  5. Prisnivået gjør at jeg for min del bare ser en annen vei
  6. Kan vw caddy være noe? Fåes i 4wd og langutgave, med en eller to dører på siden. Legger du solfilm på rutene, og velger lys bil (grå, hvit), samt en med vinduer som kan åpnes, holder de seg bemerkelsesverdig kalde på sommeren. Var veldig fornøyd med vår, men har større bil nå pga flere hunder Har valgt fra erfaringene med caddyen, og har lys bil med solskjerming og vinduer som kan åpnes på begge sider. Du får dem med varmeapparat baki også, og også aircondition om du har åpen/nettingskillevegg.
  7. Meg

    Omplassering hund

    og hvis det blir vansker med å beholde hunden: sett opp krav for betaling per dag dere har hatt hunden, pluss utgifter for fôr, veterinær og annet.
  8. bare å være streng med hvem du møter i såfall
  9. En del Jeg leser "utagerende" som at hunden går ut for å ta/skremme andre hunder, bundet i usikkerhet eller aggresjon. En hund som sliter med det bør møte hunder som ikke har samme problem. Men som regel er det folk med "problemhundene" som ønsker å møtes for å trene. Og noen ildsjeler da, hvis man er heldig.
  10. Mitt inntrykk er at dem som møter opp på slike passeringstreninger ofte har "utagerende" hunder alle sammen, så kan hende er det mer å hente på å melde seg på et kurs?
  11. Ikke mye snø i Bodø, og ikke blir den liggende lenge av gangen. Man kan dog reise "innover i landet" for å finne snø om man vil det. Det er veldig mange fine områder å gå tur i nærheten av sentrum, og flott natur - både skog, sjø og fjell. (har vokst opp i området )
  12. Godt poeng. jeg er skada pga hold av husky. Pels overalt. Alltid. I røyteperioden er det til tider ekstremt (jada, den nederste er min, og jada, den fikk også kloklipp )
  13. jeg slår et slag for golden jeg! Sporty hunder som kan være med på det meste. Hadde jeg sluttet med hundekjøring ville jeg nok sett mot retrievere. Omgjengelige hunder, de jeg har møtt
  14. Jeg har siberian , og jeg kan bekrefte at det er enkle hunder så lenge man er klar over noen få ting: de har som regel sterkt jaktinstinkt, så at de skal gå overens med katt er ikke veldig sannsynlig. Dessverre. De må også stort sett holdes i bånd. De røyter! MYE Ellers er det ingen som har fortalt en siberian at den må bo ute (om man har bare en , så er det jo familien som er flokken, og da bør den få bo inne med dem), ei heller løpe ti mil hver dag. Med tursko, joggesko, ski og sykkel kommer man langt. Den verste faren er at man ender opp med flere huskyer...
  15. ang allergi og tørrfôr: det er ikke fôret det er "noe galt med". De fleste hunder tåler tørrfôr helt fint. Allergi har en arvelig komponent, så om man ønsker å ta tak i det problemet, er det der en kan begynne. Ellers har @tillien mange gode poenger .
  16. Kjøper du siberian husky fra arbeidslinjer, og helst fra foreldre som har blitt benyttet aktiv i trekk (gått løp) så er det stor sjans for å få en hund som trekker. Selv har jeg siberians fra arbeidslinjer, og kjører aktivt med dem. Jeg har ikke måttet selektere ut en eneste hund pga manglende trekkvilje i løpet av de 12 årene vi har kjørt aktivt. (jeg har forsåvidt ikke selektert ut noen annet enn en som ikke trivdes i flokk) Ellers ville jeg styrt unna kenneler som "spesialiserer" seg på salg, det være seg AH eller SH. Man kan spørre seg hva målet med avlen er for disse. Jeg tror det er pengeboka. Kontrollspørsmål: skal de beholde valp selv, hvor mange valper har de i året, er foreldre løpskjørt, helsetesta (AH: Test for AHE, SH: øyne)....Det finnes noen som omtrent driver valpeproduksjon... Jeg ville nok vært villig til å flytte litt på meg for å få tak i valpen som passer best : )
  17. Hvis formålet er å ha en hund som skal trekke på ski, kickbike og sykkel, er det som du sier enklere å finne en med arbeidshode blant alaska husky (og siberian fra trekklinjer) enn blant samojedhund. Men de finnes jo, vet om flere som har hentet samojed fra arbeidslinjer i Sverige. De har ofte litt mindre pels. Det var en som var en del her inne tidligere som har samojed av trekklinjer, men jeg finner ikke igjen brukernavnet. @Hannah har samojed. Velger du renraset polarhund, vit at det (dessverre, må jeg jo si) har oppstått ulike avlsretninger; utstilling og bruk. Det er imidlertid ikke noen forskjell på disse linjenes egnethet som turhunder. Avlen konsentrerer seg om hhv eksteriør som slår an på utstilling (hundene testes i varierende grad i selen), og trekkegenskaper (arbeidsvilje, pels, poter, bevegelser, matlyst, restitusjonsevne, gemytt, etc. Her er det varierende hvor mye oppdretter ivektlegger å bevare "type"). Så - hvis ønsket er en hund som jobber, velg hund fra oppdretter som vektlegger det (og trener/tester hundene i sele). En ting du ikke nevner her er forskjell i pelsstell og lyd. Det er en del lyd i samojed (bare ta deg en tur på samoedsamlig eller rundt samojed-ringen på utstilling, kan jo være litt vanskelig i disse dager. Kontakt Norsk polarhundklubb for info om rasen).
  18. Jeg ville kontaktet raseklubben også For siberian husky mener man brukslinje om de hundene som aktivt er avlet etter bruksegenskaper, som da er trekkegenskaper. Det betyr ikke at de er mer energiske enn andre linjer, og heller ikke mer krevende. Ikke er det forskjell i hvordan de egner seg som familiehunder. Etter min erfaring er det ingen forskjell på energinivå og aktivitetsbehov, men viljen til å jobbe kan være forskjellig. Trekkhundfolk vil ha hunder med en god av-knapp. Det er også rasetypisk. Akkurat den biten vet jeg ikke om man verdsetter like godt om trekk ikke er hovedmålet. Alle siberians fra alle linjer kan bli problematiske om de ikke aktiviseres nok (ødelegger, bråker).
  19. Men så er ikke belgfrukter og korn det samme da. Forskjellig innhold av næringsstoffer.
  20. Men som Simira sier, høy andel animalsk protein er nok det viktigste.
  21. Jeg synes det er så merkelig at det er helt forferdelig å gi hunder fôr med hvete, men helt innafor å gi dem mat med alskens urter, erter, poteter og bønner..."Normale" hunder tåler helt fint hvete, andre får allergi eller magetrøbbel. Er det da hvete eller hunden som er problemet? Jeg tror nå egentlig at hverken hvete eller potet er særlig bra hundemat jeg. Det blir ikke fôr med erter, poteter, eller bønner her. Fôr med høy andel animalsk protein av god kvalitet er det jeg ser etter. Kjenner til to hunder som har dødd av DCM faktisk. Eller, de døde plutselig og under obduksjon var konklusjon forstørret hjerte. Begge spiste "grainfree" tørrfôr.
  22. Ang forsikring. vi bruker Gjensidige. Fornøyd med vilkårene. VI har ikke alltid forsikret hundene fra fire mnds alder, men de tingene vi har trengt forsikringa til har blitt dekka. Det er ikke mange hundekjørere som har forsikring på hundene sine, og ganske mange setter ikke chip før de skal gå løp senere, og da gjerne med NHF-chip (som ikke kan registreres i Dyreidentitet). Vi har siberian husky så for oss er det litt annerledes, valpen MÅ chippes før registrering. Giardia er det en del av i trekkhundmiljøet, og ikke lett å bli kvitt. Det virker som om de fleste voksne hunder til en viss grad blir immune, men det er vanlig å ta prøver og behandle hundene ved jevne mellomrom hvis giardia er påvist. En enehund som bor inne vil du få giardiafri. Ha den minst mulig ute i hagen (plukk opp avføring!) de fem dagene du behandler den. Synes jo valpen burde vært behandlet før dere fikk den, da.
  23. Gratulerer med valp! Det finnes mange bøker som beskriver hvordan man kan jobbe med dette, og det finnes også god informasjon på nett. Akkurat hvordan man skal jobbe og hvilke metoder man skal bruke er man jo uenig om. Men uansett: https://www.lundqvist-hundeskole.no/hjelp-vi-har-fatt-valp/ Victoria stillwell har en del fornuftige videoer på youtube og egen side jeg liker denne https://www.tanum.no/_vardagsuppfostran-med-kansla-och-respekt-gunilla-lundbom-asa-ahlbom-9789163320545 (selv om jeg ikke liker tittelen).
×
×
  • Opprett ny...