Jump to content
Hundesonen.no

Grønn

Medlemmer
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Grønn

 1. Kom på denne tråden igjen når jeg leste tråden om "raser jeg ville hatt hvis det ikke var for...." Flere som vil fortelle hvilken rase dere har og hvorfor?
 2. Uffda, det er jo ikke greit gjort av andre hundeeiere. Har ikke tenkt så mye over hva jeg legger i begrepet aggresjon. Men her tenkte jeg vel først og fremst på hunder jeg faktisk trenger å være redd for at angriper hunder eller mennesker hvis den kommer løs mot meg. Og da tenker jeg på biting. Det kan hende det er helt irrasjonelt, men hvis det kommer en løs hund mot oss i skogen blir jeg glad hvis jeg ser at det er en fuglehund. Min (lille) erfaring er at de stort sett bare bøyer av og er opptatt med sitt. Og jeg er glad for at jeg aldri har møtt løse schæfere eller staffer/mastiff
 3. I forbindelse med tråder der hundeangrep er nevnt tenker jeg litt på dette: Hvorfor velge en hunderase som har tendens til å være aggresiv, mot mennesker eller andre hunder? Er det sånn at noen raser har mer tendens til aggresjon, angrep, biting enn andre? Og er det riktig å beholde en hund som har vist seg å være skikkelig aggresiv? (Og jeg la denne i debattkjelleren i tilfelle noen skulle oppleve spørsmålene mine som provoserende, men det er ikke meningen å provosere)
 4. Hva ville du som voksen gjort? Hvis en hund angrep, fløy på og beit din hund?
 5. Jeg har lært på valpekurset at hunder ikke skal hilse i bånd, for da kan de ikke bruke språket sitt skikkelig. Jeg tenker derfor at det også er en grunn til å slippe båndet, sånn at hunden min er på lik linje med den andre og forhåpentligvis kan bruke hele språkpotensialet sitt.
 6. Grønn

  Snikende hund

  Inne, så det er nok ikke mørkeredsel. Jeg tror ikke det er noe som plager ham, det ser bare så snålt ut
 7. Jeg begynte å skrive svar i tråden om aldersgrense for å gå tur med hund, men fant ut at jeg heller kunne starte en ny tråd om temaet. Her er sitatet fra den andre tråden som jeg tar tak i: "Det handler nemlig ikke bare om å ha kontroll på din hund, men å kunne håndtere en situasjon der en løs hund går til angrep på din hund. Et barn under denne alderen har ikke utviklet evnen til å ha dette ansvaret, hvilket også er grunnen til at 15 år er den strafferettslige lavalderen." Jeg har sagt til mitt store barn at hvis hunden blir angrepet av en løs, og førerløs, hund så får hun slippe bå
 8. Grønn

  Snikende hund

  Er det flere hunder som sniker seg stille rundt om kvelden, her er det nesten som om han "lister seg på tå". Går veldig sakte og helt lydløst Dette gjør han bare innimellom og ofte om kvelden. Jeg synes det ser veldig snålt ut, men tenker at han kanskje øver seg på jaktadferd?
 9. Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være lovlig å importere gatehunder i det hele tatt. Det er vel ganske umulig å vite hva de kan ha med seg av smitte og parasitter.
 10. Hvordan ser disse hundene ut? Jeg fant ingen når jeg googlet blundehund. Min drømmeblanding tror jeg må være gemyttet og "typen" til springer spaniel og størrelsen til dansk svensk gårdshund, og en pels med lengde midt i mellom.
 11. Jeg skulle til å foreslå en spaniel. Vår springer spaniel krysser av mange av punktene dine i første post, synes jeg. Han krever ikke så mye, er glad i tur og omgjengelig med alt vi har møtt hittil. Høner er jeg litt usikker på, han er jo en fuglehund, men viser egentlig ikke nevneverdig interesse for endene i elva her. Også er han ikke så tøff av seg i forhold til andre dyr, så jeg tror kanskje han hadde backa hvis en gjeng høner hadde rotta seg sammen mot ham, hehe. Vi klipper ham slik at pelsen ikke drar med seg alt for mye rask inn.
 12. Så trist å lese, Laikamor Her er tror jeg valpen (unghunden) opplever sin første "forelskelse" (les: løpsk tispe i nabohuset). Han piper og er utålmodig inne, og når han kommer ut i hagen løper han bort til gjerdet, som vi har måttet forsterke så han ikke kommer seg under.
 13. Vil du fortelle litt om de erfaringene? 12-åringen her lufter hunden. Hun har alltid med mobil og jeg er hjemme med tilgang på bil eller sykkel så jeg kam komme nokså fort. Hun er sterk nok til å ha kontroll på hunden.
 14. Man er veldig sårbar som gravid og nybakt mor, og veldig beskyttende overfor babyen. Jeg skjønner godt at hun synes det blir vanskelig å bo sammen med en hund som har vist aggresive tendenser. Er det mulig å få noen til å passe hunden en periode i første omgang? Slik at livet med baby kan få sette seg litt, før dere tar en endelig avgjørelse?
 15. Hvor tørr blir hun? Tanken er å bruke det når vi f.eks er på hytta eller på besøk hos noen og går tur i regnet og ikke vil ha våt hund inn i stua. Hvor lett tørker dekkenet igjen?
 16. Noen som har erfaring med det? Er det verdt prisen?
 17. Grønn

  Hjemme alene

  Fuglehus? Jeg skjønner ikke helt. Og jeg tror egentlig ikke det er et problem. Hunden roer seg jo ned selv.
 18. Vil gjerne høre fra dere som planlegger eller venter på valp også 😊
 19. Vi har engelsk springer spaniel. Vi valgte rasen på grunn av gemyttet. Alt vi leste og hørte om gemyttet var positivt. Kosete, knytter seg lett til mennesker, leken og kommer ofte godt overens med barn. Jeg likte spesielt at den hadde lite tendens til vokting og aggressivitet, at den ikke er særlig modig og derfor ofte går bak mennesket sitt hvis den oppfatter noe som farlig. De hundene jeg hadde truffet av rasen var veldig kose hunder. Det var også viktig for oss at rasen ofte kan gå løs på tur og at den ikke ser veldig "skummel" ut, slik at andre blir skremt. Vi har ham som familie
 20. Har ingen tips,men tror ikke ESS er mindre enn toller.
 21. Grønn

  Kombinasjon

  Jeg tror jeg først hadde funnet ut hvor sannsynlig det er at jeg kan få valp fra denne kombinasjonen. Kan du spørre oppdretteren om hvor i køen du er, hvis hun opererer med en kø?
 22. Det finnes sikkert lignende tråder, men jeg synes det hadde vært artig å høre fra oss som er her nå. Hvilke(n) rase eller blanding har du? (Eller har hatt) Hva gjorde at det ble akkurat den rasen? Hva er det beste og verste med rasen?
 23. Jeg pep skikkelig til ved minste berøring med tennene. Da stoppet han og jeg kunne avlede. Jeg ville at han skulle "tro" at mennesker er skikkelig skjøre når det kommer til tenner. Jeg har ikke latt han "kosebite" på meg heller, ser at en del lar valpen gjøre det. Aner ikke om det har hjulpet, eller om vi har hatt flaks. Han er 11mnd nå og har ikke bitt noe siden han byttet tenner.
×
×
 • Create New...