Jump to content
Hundesonen.no

Grønn

Medlemmer
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About Grønn

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

555 profile views
 1. Det er nok mange av de som står på flere (mange) valpelister også. Så jeg vil tro at listene er kunstig lange.
 2. Jeg lurer på om noen vet om det finnes et flexibånd som lager en liten skurrelyd eller lignende når båndet nærmer seg fullt utstrekt. JEg mener at det forrige flexibåndet jeg hadde (til en annen hund for snart 15 år siden) gjorde det. Men det er godt mulig at det var fordi det var gammelt og slitt. Men uansett var det veldig praktisk, fordi hunden kjente igjen lyden og stoppet før hun røkket i båndet. Verken hun eller jeg trengte å følge med på avstanden. En annen egenskap jeg kunne tenkt med hos flexibåndet er at det kan låses på forskjellige lengder med fortsatt snurre seg ut og inn til
 3. Interessant å lese i denne tråden, jeg lærer mye om mentaltesting og om en rase jeg ikke har hørt om før. Jeg er nysgjerrig på hva som gjør at du vil ha en slik type hund, samtidig som det høres ut som du er redd for at et lite feiltrinn i oppdragelsen eller en uheldig opplevelse eller tre i valpe- eller unghundtida vil gjøre at hunden blir "fortvilende utrivelig"? Selv har vi gått i helt motsatt retning når vi valgte rase, vi valgte en rase som jeg har inntrykk av at tåler ganske greit at ikke alt er perfekt hele tiden. Det aller viktigste kriteriet mitt var en sosial hund me
 4. Å, det var fint å lese For vår på 7mnd er ikke akkurat en kløpper på å gå fint i bånd selv om vi øver på det. Men sikkert ikke nok Men det var et fint perspektiv! Men skal de trekke hele tiden på tur? Det synes jeg er skikkelig slitsomt. Jeg håper å lære ham å gå med slakt bånd, så kan jo jeg variere hvor langt båndet er. Og så vil jeg at han skal "Gå bak" når jeg ber om det. F.eks i glatte nedoverbakker eller smale bratte stier. Jeg mener at båndet er slakt og at han ikke røsker i det for å komme til tørre blader i vinden og andre fantastiske ting.
 5. Kanskje du skal prøve å høre med en annen veterinær, om de har en annen tilnærming til saken? Ellers synes jeg det høres ut som veldig lenge for en hund å være rekonvalesent. Hunder har jo ikke evnen til å se fremover og skjønne at de har vondt nå fordi det skal bli bedre senere. Men det er en vanskelig avgjørelse!
 6. Takk for tips! Når jeg googler det får jeg opp mange forskjellige typer sele. Var det en bestemt type du tenkte på?
 7. Jeg tror vi kommer til å kjøpe en annen sele som hunden kan ha når det er greit at han trekkker litt, f.eks på joggetur med strikkbånd og hoftebelte (på mennesket). Valpen vokser ennå, så det hadde vært kjekt med en sele med litt innstillingsmuligheter, og den trenger ikke være kjempedyr Noen som har tips til sele? (gjerne med link)
 8. Hva er TT og hva bruker dere det til? Er det en "godbit-automat"?
 9. Vår springer spaniel er bare 6mnd, han er alene 4-5t ihvertfall. Når han er alene en stund så hender det han våkner og tasser litt rundt og piper litt, men det gir seg ganske fort og han legger seg ned og sover eller slapper av igjen. Jeg tenker at det ikke gjør noe om han lager litt lyd så lenge han klarer å roe seg selv igjen. Det har ikke virket som han har blitt "satt tilbake i treningen" selv om han har bjeffet litt noen dager. Han er en trygg og rolig fyr og dette med å være alene har ikke vært noe problem, så vi har nok vært heldige.
 10. Et slikt belte tror jeg vi også skulle hatt, men Canix-beltet finnes bare i Small og Medium ser det ut som og det blir for lite.
 11. Å gå pent i bånd for oss innebærer at han ikke trekker i båndet som sånn vanlig leiebånd-lengde (1,5m kanskje) han kan godt snuse og sose litt, bare båndet er slakt. Vi bruker et vanlig bånd som vi fester i ringen på ryggen av h-selen. Og er det innafor med langline hengende etter i skogen når det er båndtvang? Hvis jeg holder i lina blir det vanskelig å ikke surre seg fast. Det er ganske tett skog her og vi går mye utenfor stiene. (Vi kan selvsagt gå mer på stier , og det gjør vi nok når flåtten våkner (GRØSS). Jeg trodde jeg måtte ha ham i noe kortere slik at vi har en viss mulighet til
 12. Vi har en springer spaniel valp på 6mnd. så lenge vi har hatt ham har han gått løs eller med langline på tur i skogen. Når vi går andre steder øver vi på at han skal gå pent i bånd. Han har på seg en H-sele når vi er på tur, denne fester jeg båndet, og langlinen når vi bruker det. Når det nå etterhvert blir båndtvang kommer vi nok ikke til å øve på å gå pent i bånd hele tiden mens vi er på tur, det høres slitsomt ut for både valpen og oss. Hva er da den beste løsningen på turer i skogen der han før har løpt løs? Jeg ser for meg at magebelte og strikkbånd kanskje kunne være lurt. Men da bø
 13. Hvilket belte er dette? Har du en link?
 14. Spennende tråd. Jeg har også tenkt tanken på å trene jakt med vår springer spaniel valp (6mnd), men ingen i huset har jegerprøven (ennå). Valpen vår går løs når vi er på tur i skogen, og han holder seg mest i nærheten. Han virker ikke superinteressert i fugl, ender som ligger langs turveien (der går han i bånd) oppdager jeg lenge før ham, hvis han oppdager dem i det hele tatt.
×
×
 • Create New...