Jump to content
Hundesonen.no

Grønn

Medlemmer
 • Content Count

  122
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

About Grønn

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

1005 profile views
 1. Vi hentet valpen vår da han var 8 uker og hadde en ca 10timers kjøretur hjem. Jeg hadde grua meg litt, men det gikk strålende. Han "hylte" ca det første kvarteret. Han trykket seg mot meg mens han hylte, så jeg følte meg ikke som noen "kidnapper". Så stoppet vi og han fikk tisse og rusle litt. Etter det sovnet han. Resten av turen sov han på fanget mitt (jeg var selvsagt ikke sjåfør), når han ble litt urolig fikk han ut og tisse litt, så sovnet han igjen. Før vi var hjemme sov han på fanget mitt med buken i været.
 2. Takk for svar! Min er jo også en springer spaniel Men jeg har ikke helt skjønt hva belønningsleker er🤔😕
 3. Hvordan trente dere inn det? Og har du alltid leverpostei med i tilfelle du bruker kommandoen? Øver du litt på den på hver tur? Unghunden vår er ganske flink ute på tur, men det sitter ikke helt. Spesielt hvis han f.eks leker med barna et lite stykke unna. Lurer på å prøve med fløyte. Bør jeg da gi han noe kjempegodt hver gang jeg piper i fløyta inne først? Vil også gjerne høre flere tips til hva andre bruker som supergode godbiter.
 4. Dette har jeg egentlig ikke trua på, men vi prøvde det med vår og han har vært mye mindre bilsyk etterpå. Og det koster ca 16,90, så det er jo ikke allverden. Legg litt kruspersille i /ved buret i bilen. Vi gjorde det et par ganger og siklinga er så godt som borte, og hunden kommer frivillig bort til bilen, men må fortsatt løftes inn. Som nevnt har jeg ikke trua på at det var kruspersillen som fungerte, vår var ca et år når vi prøvde det og hadde også nylig opplevd noen laaange bilturer med bilsyketabletter, men det kan jo være verdt et forsøk.
 5. Førehunder og servicehunder | Norwegian Her står det mye om det.
 6. Kom på denne tråden igjen når jeg leste tråden om "raser jeg ville hatt hvis det ikke var for...." Flere som vil fortelle hvilken rase dere har og hvorfor?
 7. Uffda, det er jo ikke greit gjort av andre hundeeiere. Har ikke tenkt så mye over hva jeg legger i begrepet aggresjon. Men her tenkte jeg vel først og fremst på hunder jeg faktisk trenger å være redd for at angriper hunder eller mennesker hvis den kommer løs mot meg. Og da tenker jeg på biting. Det kan hende det er helt irrasjonelt, men hvis det kommer en løs hund mot oss i skogen blir jeg glad hvis jeg ser at det er en fuglehund. Min (lille) erfaring er at de stort sett bare bøyer av og er opptatt med sitt. Og jeg er glad for at jeg aldri har møtt løse schæfere eller staffer/mastiff
 8. I forbindelse med tråder der hundeangrep er nevnt tenker jeg litt på dette: Hvorfor velge en hunderase som har tendens til å være aggresiv, mot mennesker eller andre hunder? Er det sånn at noen raser har mer tendens til aggresjon, angrep, biting enn andre? Og er det riktig å beholde en hund som har vist seg å være skikkelig aggresiv? (Og jeg la denne i debattkjelleren i tilfelle noen skulle oppleve spørsmålene mine som provoserende, men det er ikke meningen å provosere)
 9. Hva ville du som voksen gjort? Hvis en hund angrep, fløy på og beit din hund?
 10. Jeg har lært på valpekurset at hunder ikke skal hilse i bånd, for da kan de ikke bruke språket sitt skikkelig. Jeg tenker derfor at det også er en grunn til å slippe båndet, sånn at hunden min er på lik linje med den andre og forhåpentligvis kan bruke hele språkpotensialet sitt.
 11. Grønn

  Snikende hund

  Inne, så det er nok ikke mørkeredsel. Jeg tror ikke det er noe som plager ham, det ser bare så snålt ut
 12. Jeg begynte å skrive svar i tråden om aldersgrense for å gå tur med hund, men fant ut at jeg heller kunne starte en ny tråd om temaet. Her er sitatet fra den andre tråden som jeg tar tak i: "Det handler nemlig ikke bare om å ha kontroll på din hund, men å kunne håndtere en situasjon der en løs hund går til angrep på din hund. Et barn under denne alderen har ikke utviklet evnen til å ha dette ansvaret, hvilket også er grunnen til at 15 år er den strafferettslige lavalderen." Jeg har sagt til mitt store barn at hvis hunden blir angrepet av en løs, og førerløs, hund så får hun slippe bå
 13. Grønn

  Snikende hund

  Er det flere hunder som sniker seg stille rundt om kvelden, her er det nesten som om han "lister seg på tå". Går veldig sakte og helt lydløst Dette gjør han bare innimellom og ofte om kvelden. Jeg synes det ser veldig snålt ut, men tenker at han kanskje øver seg på jaktadferd?
 14. Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være lovlig å importere gatehunder i det hele tatt. Det er vel ganske umulig å vite hva de kan ha med seg av smitte og parasitter.
×
×
 • Create New...