Gå til innhold
Hundesonen.no

Serehtt

Medlemmer
  • Innholdsteller

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Serehtt

  1. Serehtt

    Instagram! ?

    Mine hunder har egen Instagram: https://www.instagram.com/streettosweet/ ?
  2. Tror ikke den tabellen der sier stort? Min lille fluffy blanding på 10kg bruker sjelden dekken. I dag var det -6 ute ifølge gradestokken og hun sitter eller legger seg ned i snøen. Ikke antydning til skjelving eller løfting av labber eller noe. Blir derimot dritsur om jeg tvinger på henne dekken for a tjeg fryser og ikke vil at hun skal fryse? Samme med mynden på 24kg. Kunne sikkert fint gått naken han og da han aldri ser ut til å fryse - men siden han er tynn så nekter jeg at han skal ut naken om vi går tur? Han er da den mest hardbarka mynden jeg har møtt - men så har jeg en liten teori om at han ikke har noen smerteterskel, og da sikkert ikke kuldeterskel heller?
  3. Rusk mentalt er jo ikke akkurat ønskelig? Om de er like krevende som en BC, vil jeg heller gå for BC da det er mindre pels? Men veldig redd for at jeg kan få en som er et mareritt da. Kan jo ha flaks å få en som er en drøm, men det vet en jo aldri. Skal ta å google litt på de rasene da jeg ikke har kjennskap til dem. Har dårlige minner om collie fra jeg var yngre, men det var langhåret variant. Og selv om de hundene jeg kjente når jeg var liten var mareritt er sikkert ikke hunder som faktisk blir brukt til noe mareritt innen den rasen? Aldri tenkt over labrador... De jeg har sett/møtt der har vært tykke som tønner og bare daffet i vei? Men de skal jo være ganske smarte og trivelige har jeg hørt?
  4. Jeg forer galgoen min på litt Rawfor nå etter jeg fikk tak i det i en annen by. Han får en burger til kvelds - og VOM til frokost. Han liker Rawfor veldig godt, og jeg synes det er veldig praktisk med burger. Det er dog dyrere enn å kjøpe pølsene til VOM. 54,- for kiloen vs. 38,- til VOM, i følge mine utregninger etter hva det har kostet meg å kjøpe. Vilt er enda dyrere, 62,- for kilo - som var det jeg i hovedsak kjøpte til han for å få noe variasjon fra VOM. ?
  5. Oi, har ikke fått beskjed om at det var svart inne på tråden her!? Aldri hørt om stabijhoun før - men ved et google søk så ser de veldig søte ut da. Må google mer på dem. ? Si, om jeg er villig til å gå opp til max. 25kg hund... Hva kunne passet da? Føler det kan være litt risky å velge border collie. Kan jo ende opp med et skikkelig mareritt - har sett mange av dem? Så en ny rase her om dagen. Chodsky pes? De var ganske fine og virker lettlært. Mye pels - men jeg kan være villig til pels for å finne den perfekte rase?
  6. Må ærlig si at jeg ikke liker utseende til de vanlige - for kvadratiske og kraftige. Og de svære, hengende ørene - og ja, all den pelsen? Nei, ikke rasen for meg dessverre. I dag er jeg tilbake på border collie. Men klarer jo ikke bestemme meg, så skifter vel igjen snart. ? Pyrre (korthåret hode) er også interessant, men vanskelig å anskaffe. Er bare en oppdretter her til lands. Mini american shepherd er også fine, men igjen, også vanskelig å få tak i. Og alle de rasene jeg liker - bortsett fra myndene da - har pels? Border collie får en jo i korthåret variant da, kanskje det hadde vært noe? Uff, nei, det er ikke lett å finne rase. Nå skal nå mine to forhåpentligvis leve lenge enda, men jeg synes det er greit å være forberedt likevel. Om noe skulle skje og så plutselig skaffer jeg ny hund og så viser det seg at det er helt feil... Ikke bra det heller.?
  7. Hmm, om de amerikanske er mer stødige, frister det mer? Jeg har to nervøse hunder nå - og neste hund vil jeg gjerne skal være så stødig og trygg som mulig. Foreldre må sjekkes grundig - og mulig det blir amerikansk da, om de britiske er litt mindre tøff? Det er helt sant! Farge er egentlig ubetydelig - de er jo fine i sobel også, er vel bare at det er de man ser mest så da er de litt mer sjeldnere fargene mye mer spennende? Blir det sheltie må jeg prøve å finne trygge, stødige briter tror jeg - vil ikke ta sjansen på en monster sheltie, vil ha en liten og lett en? Den tråden skal jeg sjekke ut! Takk for link?
  8. Kraftig er kanskje et bedre ord enn feit som jeg brukte? Det var egentlig det jeg mente? Men ja, hvis jeg går for DSG vil jeg ha en liten, lett en - ikke en tønne? Oi, bi-blue/bi-black som er så fine? Er det mest sobel og tricolor som er vanlig på de britiske da? Eller er blue merle også vanlig? Jeg synes jo merle er veldig fint da? Har ikke sett det nevnt på noen av de sidene jeg har vært på, men det skal jeg virkelig se etter. Jeg vil ikke ha supersize amerikansk noe?
  9. Jeg sjekka tag på Instagram i går. Det var flere som var fine og slanke - men også mange jeg personlig syns var tykk. Men siden det var så mange forskjellige tenkte jeg kanskje de var sånn. Men de som er tynne og slanke er veldig fine da? Må prøve å få møtt noen flere. Usikker om det er noen flere i min lille by - kanskje jeg må melde meg inn i hundeklubber igjen for å være med på ting der og møte andre hunder?
  10. Visste ikke at det var to forskjellige "varianter"! Har sett på noen oppdrettersider, men ikke sett det stå nevnt om de var fra amerikanske eller britiske linjer? Må hvertfall se på britiske da, for jeg vil ikke ha en hund som er så stor?
  11. Har sett noen monster sheltier på Instagram? Ser det kan være litt vanskelig å spå - men får jeg en kjempeliten eller en kjempestor, så får det bare bli sånn - om jeg velger å gå for sheltie?
  12. Ja, jeg har veldig lyst å prøve meg å en sheltie! ? De er jo kjempesøte, de er smarte, de er akkurat passe størrelse - og om det er innafor å klippe rompa, så trenger jeg ikke bekymre meg for dårlig mage og grisete pels baki der? Dine høres jo veldig gode ut! Har du en preferanse på tispe eller hannhund når det kommer til sheltie? Denne er jo såpass liten i størrelse likevel, at jeg trenger ikke absolutt ha tispe for å få en liten hund - om kanskje hannhund er det som er best? Jeg lurer på om blandingen min kanskje er blanding av sheltie - men hun er en salig miks av alt mulig, så det er umulig å vite. Hun bjeffer når det går i døra eller hun hører lyder - så jeg er jo vandt med litt lyd, selv om helst skulle sett hun ikke bjeffet i det hele tatt? Sheltie og whippet er de som frister mest - kanskje jeg ender opp med en av hver?
  13. Hva med Working/Jakt Springer Spaniel? De er jo egentlig jakthunder, men følger noen på Instagram som bruker disse i hundesport - og de gjør det bra. Har aldri møtt en, men Stine og Jarlen har jo tre av disse og de virker som fantastiske hunder. ?
  14. DSG har jeg faktisk sett litt på før. Har møtt en og likte ikke han noe særlig - men tror kanskje han var veldig understimulert. Uten at jeg skal si det for sikkert men. Synes også de fleste virker litt feite - eller kanskje de skal være så kvadratiske?? Nei, tispene kan jo være veldig sære. Min er jo sterilisert, men hun er en suring likevel. Ingen hanner får snuse henne i rompa noen gang - og hun kan være veldig gretten mot hannen. Han er derimot bare snill og grei, men dum som et brød.? Det er noe uansett ja, så det er ikke så lett å vite hva man skal velge.? Hmm, nei, jeg tar heller pelsstell en kortfotet og langrygget hund - jeg liker de lange og slanke? Kjenner en dachs og der er det masse ryggproblemer. Kan tenke meg det samme fort kan skje med corgi. Jeg skulle jo egentlig ha tispe fordi de blir minst i størrelse - men går jeg for en rase som er liten uansett spiller egentlig ikke kjønn så stor rolle. Blir det border collie er det nok bare tispe som er aktuelt - men de kan også bli 20+ kilo og de blir nok for mye, så da går jeg for en som er under 15kg uansett. ? Hvilke andre raser er aktuelle om jeg tar pelsstell?? Sheltien er jo så fin. Men all den pelsen stopper meg litt. Jeg vet ikke om det er innafor å klippe en sheltie? Hvertfall baki rompa? Jeg tenker jo da på om de blir dårlige i magen, må jo det sette seg i all den pelsen baki der? Blandingen min er også langhåret, men holder henne kortklipt baki rompa nettopp pga dette her? Ja, whippet kan ha høyt jaktinnstinkt. Det er det som holder meg tilbake der - og at de er vanskelige å trene. Ellers passer de perfekt. Ved sheltien er det pelsen og lyden som stopper meg - men ellers er jo de også perfekt. ?
  15. Jeg tenker mye på neste hund jeg skal ha. Liker å være forberedt - selv om jeg ikke skal ha ny hund enda. Når jeg fikk min spanske galgo tenkte jeg at jeg skulle holde meg til mynder, men at jeg neste gang skulle ha en mindre en. Så i lange tider var jeg helt satt på at jeg skulle ha whippet. Nå har jeg derimot fått øynene opp for agility. Muligens rally. Hundesport ser kult ut og jeg har lyst å prøve - men de to hundene jeg har kan ikke prøve det med, så jeg vet ikke om det faller i smak. I agility er jo border collie ledende, men de synes jeg blir for store - og for krevende. Neste er da sheltie - men så my pels! Jeg er ikke noe fan av pelsstell for å si det sånn - min senior blandingshund har en helt forferdelig pels og jeg har sagt at jeg aldri skal ha pelshund igjen? Men så er de veldig søte og den perfekte størrelse da. En liten liste over ønsker: liten/mellomstor (tenker rundt 10kg; litt mindre og litt over går fint, men vil ikke ha over 15kg eller under 5kg) rolig inne og aktiv ute (der passer jo whippet perfekt, kjenner flere) lite jaktinnstinkt førerorientert (jeg liker å ha hund løs i skogen) må ha spissnute, ikke interessert i kortsnutete raser og pusteproblemene disse har lettlært lite lyd lite pelsstell tåler også rolige dager inne uten å bli helt gal Vet ikke om noen raser kan krysses av på alle på denne listen. Det er kanskje viktigere for meg å få en rolig, avbalansert hund inne som kan løpe bananas ute, men samtidig være løs - en en som gjør det kjempebra på sport. Som sagt vet jeg ikke om hundesport er noe jeg kommer til å aktivt drive med da jeg aldri har gjort det - men det ser sykt gøy ut. Og så det største og viktigste spørsmålet, som jeg ikke klarer å bestemme meg for heller: TISPE ELLER HANNHUND? Ville ha tispe, men flere anbefaler hannhund. Så nå er jeg veldig i tvil. Negative med hannhund er kjønnsdriften... Kan jo få en som er helt loco når det er løpetid. Samtidig er jo ikke tispene akkurat stabil under løpetid heller? (Nå har jeg en tispe og en hannhund, men de er sterilisert og kastrert, og har vært det siden jeg fikk dem, så jeg kan ikke ta en valg utifra dem.)
  16. Da kom endelig dekkenet i S/M. Det passet mye bedre! Hun kunne ikka ha hatt S, da hadde det blitt for kort i ryggen. Selv om dette nok kunne vært 1cm kortere, så sitter dette her mye finere. Tenkte først det så veldig stort ut bak - men hadde glemt å snurpe det inn, og med en gang det var gjort satt det kjempefint på henne! Synes også det var litt løsere foran enn det var til galgoen, men det gjør jo egentlig ikke noe. Og nakken hennes er mye kortere enn hans, så kragen går helt opp til hodet. Men ved å brette den ned ser det helt supert ut. Vi elsker disse dekkenene allerede! Skjønner ikke at jeg ikke har prøvd Canelana før - spesielt med en frossen mynde i hus? (Endte opp med å bestille Aurora også, da jeg fant ut at de ikke produserer de lenger. Så når de dekkenene de har blir solgt ut, er det ikke flere. Da turte jeg ikke vente til før jul - hadde egentlig planer om å gi de i julegave?)
  17. Altså... En hund får aldri bra nok garderobe ? Syns hun trenger et slikt? Jeg skal kjøpe Aurora til dem begge, når jeg finner ut om S/M passer eller ikke. Det burde virkelig komme i morgen - for hvis det passer må jeg sende tilbake det i størrelse M. Det er litt lureri det der med størrelsene og rygglengde. Hans skulle jo vært for lite og blandingen sitt skulle vært passe. Vet nå at en må gå en størrelse mindre enn de oppgir, minst?
  18. Så fin hun var? Det dekkenet satt som støpt på henne. Venter i spenning på dekken i S/M nå. Det skulle først komme i går, så i dag, men det er enda ikke kommet... Så det kan jeg se langt etter. Håper virkelig det kommer i morgen, men Posten er blitt helt udugelig, så har ikke store troa på dem.? Her er galgoen med sitt på, det er størrelse L (58cm tror jeg) og han er 60cm i ryggen (det satt som støpt på han også!):
  19. Pinsett på jeg ha for å bli kvitt hår i sofa, seng og på klær! Støvsuger eller teip tar ikke alt?
  20. Jeg skal ha brukshund neste gang da jeg vil drive med hundesport, spesielt agility. Er nå ganske bestemt på at det blir border collie, men han vært innom flere raser som sheltie (for mye pels), pyrre og miniature american shepherd (for vanskelige å få tak i i Norge). Ville dog først ha whippet, men gått bort fra det da jeg vil ha litt mer pels enn de har. Har Galgo nå og han røyter som et uvær og de korte hårene setter seg i alt og får dem ikke av igjen. ? Trodde korthårete hunder var bedre enn langhåret, men så feil kunne jeg ta - blandingen er mye bedre, hennes pels går det hvertfall an å støvsuge opp og de setter seg ikke inn i alle klærne mine? Så ja, BC blir nok neste hund. Jeg vil drive med agility og det er vel mest sjanse å få en hund som kan like det med BC. Nå er det lenge til jeg skal ha ny hund. Mine er 7 og 6 år og jeg skal ikke ha tre. Så ja. De skal jo forhåpentligvis leve lenge enda. ☺️
  21. Hørt at den kan være ganske i veien ja og at mange har klippet den bort... På mynden sitt dekken så kom den godt foran edlere deler sånn at den holder dekkenet bedre på plass bak der. Men på blandingen kom den helt bak der... Har nå bestilt en størrelse mindre og håper det dekkenet vil passe bedre!?
  22. Det er bra å vite! Hadde lyst å bestille nå som de var på 40% tilbud, men lite vits da. Galgoen min må jo ha klær for å gi beskyttelse så han ikke fryser. Blandingen er fluffy - hun bruker som regel bare regndekken så jeg slipper våt hund inne?
  23. Lurer også på dette? Det ser veldig godt ut - men bilder kan jo lyve? Har også sett noen bilder av genserene - og på noen hunder ser de veeeldig løse ut under?? Har forøvrig akkurat kjøpt 2x dekken og 1x seng fra Canelana til hundene. Vel, sengen er bare til den ene - hun andre bruker ikke slikt?
  24. Er det noen som har Canelana sitt Touring dekken til sine hunder og vil vise meg bilde av hundene med dekken på? Det dekkenet har en ekstra klips litt lenger bak en selve reimen som fester dekkenet rundt magen. På mynden min kom den klipsen langt nok frem til ikke å være i veien for hans private deler under der - men på blandingstispen kom de klipsene helt bak i beina hennes. Nå har jo ikke hun noe private deler som kan tisse på denne reima - men jeg lurer på om dekkenet rett og slett er for stort, selv om rygglengden (M - 45cm) er som den skal. Redd om jeg kjøper S/M - 40cm, at det kan bli litt lite Legger ved noen bilder. Litt vanskelig å se reimen på det ene fordi hun er så fluffy, men den går altså rett foran bakbeina.
  25. Så bra din sin har blitt en avslappet hund. ? Problemet her er jo mye at han er også nervøs for meg. Spesielt inne. Jeg aner ikke hvordan jeg skal få til det. Samtidig som han er nervøs for meg er han også veldig knyttet. Ute holder han seg til meg, han er hoppende glad når jeg kommer hjem, og han vil gjerne ha kos (om jeg ligger eller sitter). Meg stående inne derimot, veldig skummelt. Han har blitt veldig mye tryggere på alle disse årene. Men det går ikke an å trene (han sitter aldri av seg selv, så og si. Bare i senga/sofaen hvor det er mykt).
×
×
  • Opprett ny...