Jump to content
Hundesonen.no

Luma

Medlemmer
 • Content Count

  210
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Luma last won the day on November 19 2020

Luma had the most liked content!

Community Reputation

741 Excellent

About Luma

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Hunderase
  Sheltie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Som jeg sa så finnes det enorme britiske også, aldri en regel uten unntak og alt det der, det finnes selvfølgelig også en hel del amerikanske som er innenfor standard, men det er ikke til å stikke under en stol at de amerikanske generelt sett ER større og at de fleste enorme individene er amerikanere, de har da vært kjent for det i alle år. Så om man ønsker å unngå de største individene vil britisk være et betydelig sikrere kort enn amerikansk. Gemyttmessig skal jeg ikke uttale meg så mye, har møtt for få amerikanske individer til det, men det er ingen mangel på stødige individer av briti
 2. Ja, amerikanerne liker jo å gjøre ting som de sjøl vil, istedenfor å følge rasestandardene laget i rasenes opprinnelsesland som FCI bruker, har de laget sine egne. Amerikansk type er ofte mye grovere, med et grovere hode og de er større blant annet.(Supersize everything, som amerikanerne gjør med alt annet sant) Enkelte oppdrettere vil oppgi på siden sin hvilke linjer de har, f.eks at de avler «true british type», og om de har fargene bi-blue/bi-black har de nok amerikanske linjer da fargene er sjeldne på britiske linjer. Utover det må man nesten studere hundene og/eller stamtavlene eller spør
 3. Åhh, den typen hundeeier er noe for seg selv, jeg blir så forbanna på sånne folk Deres «snille» hund er sjeldent så snill, sånn helt egentlig. Joda, mange av de er ikke direkte aggressive, men 99% av dem gir blanke F i hva den møtende hunden gir av signaler, min lille hund blir somregel totalt overkjørt av store hunder «som jo bare vil leke» som hopper på han, løper han ned eller spinner villmann rundt han mens han bruker alle signalene som finnes om at dette vil han ikke være med på, og gud forby om han prøver å komme seg unna dem, det tas som en invitasjon til å bruke han som jaktleke? Han h
 4. Om du velger britisk type og ikke amerikansk er det mye enklere å unngå de enorme hundene hvertfall, de som ender opp sinnsykt store er nesten utelukkende amerikansk type. Jeg er på min tredje sheltie og har hatt rasen i rundt 16år og ville blitt ekstremt sjokkert om jeg endte opp med en hannhund på 18kg, tror aldri jeg har møtt en britisk type som var så stor, selvom det garantert skjer altså, men unormalt, iforhold til amerikansk type hvor normalen er hunder større enn hva standarden tillater.
 5. Endel samkjønnsaggressjon på Shibaen er mitt inntrykk, så det er ikke den rette rasen om man vil ha en hund som går overens med andre. Og det er ikke en rase jeg ville beskrevet som lettlært, de er vel heller en av rasene som holder til i andre enden av spekteret, de er sta og selvstendige med en hel del egne meninger om ting slik jeg oppfatter dem.
 6. Tja, kan være lurt å tenke litt over HVORFOR folk blir så sinte da? Mange av disse er garantert redd for sine nære og kjære. Det er kanskje ikke så rart med en slik reaksjon om man risikerer å miste et(eller flere) familiemedlem over noe så trivielt som at folk ikke gidder holde avstand eller bruke munnbind liksom?
 7. Har ingen erfaring med dette selv, men har sett at mange skryter veldig av Sires On Ice.
 8. Nano spiser Specific tørrfor og Natures Menu rabbit råfor(dog lite av dette pga sinnsyk pris, dessverre) siden han har allergi. Hadde jeg kunne velge fritt så hadde han vært fullforet på v&h, fordi det er et norskt råfor, enkelt og greit. Velger alltid norskt der jeg kan pga dyrevelferd og lav antibiotikabruk.
 9. Vet ikke hva som er vanligst, men jeg valgte å ta blodprøve med en gang. Jeg ser ingen grunn til å vente med det, hunden kan reagere på helt andre ting enn for og den kan reagere på ingredienser i spesialforet, og da får man gjerne få svar av en eliminasjonsdiett. Jeg tørr ikke tenke på hvor vanskelig det ville vært med min kar, han reagerer på masse mat, men han reagerer også på andre ting som midd etc, OG han er verre til enkelte årstider enn andre, så han går både på spesialdiett og blir medisinert(får Apoquel, som han fungerer supert på, hvor vi regulerer doseringen utifra årstid/hvor p
 10. Tja, min tredje sheltie ligger akkurat nå på sofaryggen rett bak hodet mitt og nibjeffer som bare en sheltie kan på et eller annet han hører utenfor mens jeg leser denne tråden, og likevel er det kun sheltien som popper opp i hodet mitt når jeg tenker på hund nummer 4, så jeg tenker at jeg skøyt gullfuglen på første forsøk jeg Har vurdert et par andre raser tidligere, men ender alltid tilbake på sheltien, den passer rett og slett bare perfekt til mitt liv.(selvom jeg gjerne skulle vært foruten den fordømte gneldringa)
 11. Mens min erfaring er stikk motsatt, det er mye bedre å være sammen med valpen så lenge som mulig, når de blir eldre blir de som oftest mer selvstendige helt naturlig og det er betydelig lettere å trene på å være hjemme alene enn med en skikkelig ung valp som overhodet ikke vil finne det naturlig å være alene. De to første hundene mine var vel ikke alene hjemme før de var rundt året gammel, rett og slett fordi det ikke var behov for det, de hadde null problemer med å være hjemme alene. Han jeg nå har tror jeg begynte å være alene rundt 5-6mnd alderen, med han også var dette totalt uproblemat
 12. Enten er det noe hundene er i kontakt med/inntar, kan være så mangt det, men ville ikke latt hunden spise gress etter gressklipper, ei heller drikke/bade i forurenset vann eller oppholde seg i områder med mye skit fra fugl. Eller det kan være noe smittsomt, akkurat som hos mennesker kan hunder også smitte hverandre med magevirus.
 13. Bortsett fra at de kan være løsmunnet så beskriver du jo i bunn og grunn en sheltie, men spørs om de frister mtp at de er ganske langt ifra terrier på alle mulige måter.? Raser som puddelen kunne jo også passet, men på alle disse røytefrie rasene må man være obs på at det blir mye påkledning og mye pelsstell, pelsen på flere av disse gir ingen beskyttelse, men drar med seg alt, ikke noe problem om man syns det er greit å kle på og bruke tid på pelsstell, men om ikke så kan det nok fort bli masete om man trives med friluftsliv.
 14. Dette Jeg har allergihund, og ville aldri funnet på å avle på en hund behandlet for allergi uansett hvor mild. Førsteprioritet bør alltid være helse, og staffen er jo ikke en fåtallig rase så man bør ikke trenge å bruke syke hunder i avl.
 15. Siktet ikke til deg spesifikt, men snakket generelt, burde spesifisert det
×
×
 • Create New...