Gå til innhold
Hundesonen.no

Rasetypisk atferd som ikke står i standarden :)


rosinbolle
 Share

Recommended Posts

Hva slags atferd er typisk for din rase, som ikke nødvendigvis står i rasebeskrivelsen? Hvis det er blanding, hvilke trekk har den som du tror er typisk fuglis/gjeter/terrier/osv?

Ala retrievere elsker mat osv.

Jeg synes det er så lett å tenke at hvis jeg har sett to-tre hunder av samme rase gjøre noe, så er det typisk den rasen, liksom. Men jeg kan jo ta feil, kanskje det bare er typisk hund ;)

Hvilke greier er typisk, og er det koselig/gøy/eller irriterende?

Jeg kan jo begynne: har belger, mener at å sove på ryggen med beina i været er rasetypisk atferd. Snutedytting også. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 120
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Slev, overalt! På døra, i taket, på kjøleskapet, datamaskinen og i glasset ditt. Spiser du middag og bikkja drikker vann? Finn umiddelbart noe å dekke over maten for å beskytte den mot sleipe strimle

: D Jeg har kronisk borzoi-snørr på innsiden av brillene Myndedøden! Jeg trodde Stina døde jeg, første gang jeg opplevde det. Da hadde hun stukket seg på en tørr barnål...

Kjempepinlig, når man er blandt folk som ikke er vant med det og hunden feks setter seg på en teltplugg eller kongle. I helgen var vi på utstilling og tispa bak min ble sprayet med vann uten å ha bedt

Posted Images

Bull terriere har så mange rare greier at det i allefall inkluderer alt ovenfor, bortsett fra bena i kryss :lol: Veldig typisk med sovestillinger som ser ubehagelige ut, gjerne halvveis over ting. Og kryping. Dem liker og åle seg fremover på magen med bena rett ut.

Mest kjent er vel "bullefnatt". Klin kokos raptus med hopp og snurr :P Også vanlig at dem "transer" og står helt hypnotisert under ting, men har heldigvis ikke opplevd det hos min. Han er dog sta og har veldig utholdenhet hvis feks en godbit eller leke sitter fast et sted han ikke kommer til, da kan han sitte å stirre på den i en evighet..

Mindre positivt er vel at det er rasetypisk å bli maniske på ting som halejaging osv, selvom det såklart ikke gjelder alle :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har innsett etterhvert at ingen av mine raser er SÅ spesielle som jeg kanskje har trodd før. Jeg biter meg også merke i at mange rasentusiaster f.eks. på facebooksidene til rasene mine, stadig drar frem ting som er "sååå typisk min rase". Jeg må flire litt, for mye av det er typisk hund, rett og slett :P. I stor grad er personligheten til hunden individavgengig mer enn rasebetinget, det er jeg ganske overbevist om. Også vil selvsagt anatomiske forskjeller utgjøre ulikheter mellom raser, f.eks. i måten de logrer på.

Det er dog noen ting som ER typisk mine raser.

Portis: Daske med labben, ha ting i munnen og brumme når familien kommer hjem, snakke masse med helt utrolig mange rare lyder, kenguruhopping og stepping aka. dansing. Og så og si alle portiser er litt klønete :sleep:. Også har de en hale som veiver ned absolutt alt.. De fotograferes i alle fall ofte liggende i alle verdens rare posisjoner,så rare sovestillinger er også typisk rasen. Generelt veldig uformelle hunder vil jeg si.

Pap: Sutre (piiiiip, kniiiiirk, muuuurr), snurre rundt seg selv når de er glade, trippehopping (doink, doink), gledesbjeffing, lekenhet og eleganse i bevegelsene - de driver ikke og ligger sånn hengslengt som en portis gjerne gjør. Beina i kors er også typisk. Hale som går som en propell bare man ser på dem har de og - de er så innmari glade. I motsetning til portis er de ganske fornemme av seg.

Generelt har jeg to raser som praaaater mye. Ikke så mye gneldring, i alle fall ikke på den store, men like fullt mye lyd. Og som logrer MYE.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har innsett etterhvert at ingen av mine raser er SÅ spesielle som jeg kanskje har trodd før. Jeg biter meg også merke i at mange rasentusiaster f.eks. på facebooksidene til rasene mine, stadig drar frem ting som er "sååå typisk min rase". Jeg må flire litt, for mye av det er typisk hund, rett og slett :P.

Veldig enig! Tyyyyypisk raseentusiast!

:P

Når det er sagt: Sammenlignet med andre hunder jeg har kjent, er lundehunder ofte uvanlig opptatt av å gjemme mat og godbiter i stedet for å spise dem (noe som medfører et problem for dem når det er flere hunder i huset). De har også bevart interessen for å undersøke hulrom - de stortrives under naust, hus, rotvelter og i bergsprekker.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er veldig typisk shibaen å ikke like klær.

Og innunder klær går også seler. :lol: De vil helst være nakne, de. Mange shibaer løper og gjemmer seg når man tar frem selen, og står stive som stokker og vralter av gårde hvis de blir tvunget til å gå med sele på.

Det er heldigvis stort sett fort glemt når de kommer seg ut og kommer i gang, men gudameg så puslete de blir med en gang. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Puli.

Hopp og sprett.

Legge seg høyest mulig, helst på bord og i hyller.

Mye bruk av tenner ( ankelgjeting etc)

Egentlig står det forsåvidt i rasestandard all den til pulien er en kroppsgjeter som gjerne gjetet og voktet fra saueryggen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siberian Husky leker røft, ikke noen lekekamerater for pyser eller småhunder med annet de er vant med den slags. Evt at siberianen har lært å tilpasse seg til den andre.

De bjeffer lite, men enkelte lager ganske mye lyd allikevel. Veldig vanlig å ule/hyle ved foring, starten av trening osv spesielt når de er i en flokk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I tillegg til den motvilja mot seler eller utstyr som @Tinkie nevner, så vil jeg også trekke fram lekestil: Rompedasking, ville piruetter og mye klasking med poten i trynet på den andre. :D

Og så hilser svært mange av dem på samme måte, med flate smiskeører, stort smil og sånn logring som ser ut som de knekker i to. Dette ser ofte litt fælt ut for andre som tolker hunden som skikkelig spak. :P

Bullefnatt, raptus, puddelfnatt eller Shiba500 (lest på engelsk) er neppe spesielt rasespesifikt. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha artig :P

Collie ; Labbing/dasking med labben i trynet på andre. Spesielt på folk, og hunder som han leker med. Ikke noe vi har lært ham, han veit ikke hva gi labb er engang haha:P

Aussie ; Hoppe opp, plante potene på magen/brystet ditt å strekkke seg bakover med hodet :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sier meg enig i sove på ryggen, nesedulting, bli stående med labbene på magen (morgenkos, det :ahappy: ), ligge på fanget og ligge rare steder osv :D Også tror jeg det er en gjenganger med belgere som kun svømmer med frambeina :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...