Jump to content
Hundesonen.no

bardmand

Medlemmer
 • Content Count

  2728
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bardmand last won the day on August 31 2014

bardmand had the most liked content!

Community Reputation

1154 Excellent

About bardmand

 • Rank
  Vanedyr
 • Birthday 05/19/1975

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Nordland
 • Hunderase
  lundehund, lundehund x og whippet
 • Mine dyr
  Erik lundehund / islandsk fårehund f. 2015, Lina lundehund, f. 2008, Gullet whippet født 2005

Recent Profile Visitors

9007 profile views
 1. Prosjektet er et av tiltakene som følger av arbeidet med den første Rasespesifikke avlsstrategien (RAS) for rasen. RAS og prosjektet ble innsendt til NKK av det daværende styret i Norsk lundehund klubb, og godkjent av NKK.
 2. Nei, ti år er ingen høy levealder for en hund, men (dessverre) forholdsvis høyt for en hunderase. Det er forskjell på forventet levealder og gjennomsnittlig levealder. I tallet for gjennomsnittlig levealder regner man også med hunder som har dødd i ulykkeshendelser, f.eks., og her er ofte unge hunder overrepresentert og drar ned tallet.
 3. Nå har jeg ikke hatt noe stort oppdrett, men sitter i avlsrådet for rasen åkkesom, så litt oversikt har jeg. Jo, noen opplever at lundehunder kan være vanskelig å få renslige. Det handler nok en del om å få gode rutiner og ikke vente på at hunden skal gi beskjed selv. De kan nok gjøre det, men signalene er veldig, veldig små, og de venter ikke lenge på at du skal reagere. Helse: Lundehunder kan ha en ømfintlig mage og tarm, og alle lundehunder er disponert for en tarmlidelse som heter intestinal lymfangiektasi (IL). Ikke alle lundehunder får symptomer eller utbrudd, men når det skj
 4. Man kan visst stemme en gang i døgnet, og nå har Erik og Lina over 70 stemmer :-) Vet ikke om noen kommer fra Hundesonen, men takk, i så fall. Hyggelig om dere kommenterer tråden her hvis og når dere stemmer ;-)
 5. Håper mange vil hjelpe til og stemme på Lina og Erik i denne fotokonkurransen. En eventuell premie vil tilfalle Norsk lundehund klubbs arbeid for å bevare denne fantastiske rasen: https://hundensdag.royalcanin.no/contest/images/667
 6. Lundehund: En av lærerne mine på barneskolen hadde lundehund. Hun bodde ikke så langt fra skolen, og av og til fikk Lady være med på jobb. Fikk sansen for rasen og rasens historie allerede da, men det skulle gå mange år før jeg fikk min egen. Opplevde dem nok som litt for "ordinære" av utseende. Da det endelig kom en i hus, var det i form av en temmelig overvektig og litt nervøs og overvektig tispe hvis eier hadde gått bort. Hun trengte et nytt hjem, og siden jeg lenge hadde tenkt på en hund til som selskap til whippeten min, fikk hun være med hjem på prøve. Det var ikke kjærlighet ved første
 7. Nå strør jeg kanskje salt i såret, men: Er det sånn at alle utstillingsdommere vil kjenne igjen en buff toller når de ser den og diskvalifisere? Eller er det en mulighet for at en sånn hund kunne få den utstillingspremieringen den trenger for å ta andre titler?
 8. Ja, det er ikke mange ukene siden han fremdeles levde, i hvert fall :-)
 9. Lurchere er vel strengt tatt avlet for jakt, på samme måte som alaska huskies er avlet for løp. Du får ingen alaska husky om en siberian husky tyvparrer en basset hound, om du skjønner hva jeg mener? Jeg kjenner broren til denne whippet-/papillonblandingen, og de var definitiv ikke avlet for jakt, de var avlet som følge av et uhell ;-) Jeg lurer på om vi var inne på navnet "whippillon", det synes jeg trillet lett av tunga ;-)
 10. I går møtte jeg og Erik fire måneder gamle Bure. Erik er halvt islandsk fårehund, mens Bure er 1/4 buhund (litt forenklet forklart). Se bildene på Facebook
 11. Jeg tror kanskje mat laget av pulver/mel laget av insekter vil oppleves som mer spiselig av mange mennesker, og det kan helt sikkert brukes i hundemat også. Finnes en del videoer på youtube om hvordan man kan avle sine egne melormer til mat. Kanskje noe å tenke på, ja :-)
 12. Hva slags hund er det? Noen raser er rett og slett ikke bygd sånn at det er særlig komfortabelt eller naturlig for dem å sitte. Mynder, f.eks. Kanskje du like gjerne kan finne en annen øvelse å begynne med?
×
×
 • Create New...