Gå til innhold
Hundesonen.no

nem

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

581 profilvisninger

nem's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for innspill, men siden jeg har litt dårlig erfaring med å blande så går jeg for ren vom i en ukes tid. Han er som sagt litt følsom så prøver å gjøre det så skånsomt som mulig. Skal prøve å huske å oppdatere her om en uke fjorten dager med erfaring..
  2. Heisann, Jeg har en Labrador gutt på 10mnd. Han er litt følsom i magen sin og har de siste månedene fått raseforet fra RC. Jeg syns ikke han har så fin avføring på dette, og har lest en del fysj om kylling, så jeg vil bytte fôr. Jeg var og kjøpte en liten sekk farmfoods he idag da jeg vil gå over til dette. Leste litt på nettsiden til farmfood nå og der står det at man ikke skal blande dette med vanlig varmpresset tørrfôr siden dette fordøyes annerledes enn kaldpresset som farmfoods er. Jeg har ikke så mye erfaring med råforing av feks Vom utover at han har fått det én gang, da blandet jeg med vanlig RC tørrfôr og han ble tydelig uvel av dette. Regner med var fordi jeg, i min uvitenhet, blandet råfor og varmpressa fôr.. Så til mitt spørsmål, er det noen her som har erfaring med overgang til kaldpresset fôr , farmfoods eller annet? Hvordan gjorde dere dette? Fôret med vom i en uke fjorten dager før dere blandet inn det nye fôret? (det er en av anbefalingene fra farmfoods, dog anbefaler de sitt eget råfor og ikke Vom men jeg regner med det er ett fett(?)) Jeg får helt sikkert gode råd om dette i butikken , men ville høre her om.noen har erfaringer de vil dele.. På forhånd takk!
  3. Hei! Jeg har en Labradorgutt på 17 uker i hus og han er også veldig rolig av seg. Han blir veldig ivrig når vi møter folk eller andre hunder ute og vil hilse da, elsker kos og oppmerksomhet, men generellt veldig rolig. Han kan også bare sette seg ned og glane rundt på alt og ingenting når vi er ute, ser litt ut som om han grubler på store fundamentale livsspørsmål noen ganger Veterinæren lo av meg når jeg spurte hvordan jeg kunne få litt mer fart i han da labradorfolk vanligvis spør om det stikk motsatte, hvor er av-knappen! Det er som du er inne på, og Pingeling skriver da, store individuelle forskjeller på hunder akkurat som med mennesker. Tror vi bare skal være glade for at de er rolige, jeg har også hørt og lest skrekkhistorier om labradorvalper.. Får se hvordan min blir når han er litt større
  4. Hei, Noen som har erfaring med dørmatter og/eller løpere som egner seg for hundehjem? Jeg har søkt litt rundt her og sett mange som sier soggydoggy er tingen, men disse er omtrent ikke å få tak i her til lands (matte+frakt fra USA blir heeelt uaktuelt da det dobbler prisen), fant én side som har, men da kun beige med rødt motiv. Den kombinasjonen passer dårlig inn her i huset. Ser det er andre alternativer som feks dirty dog, men er usikker på om de er noe bra? Det er en forutsetning at de tåler maskinvask og helst tørketrommel, pris er jo viktig da jeg gjerne vil ha to dørmatter og en løper, evt også noe til kjøkkenet da jeg konstant har en sti av vann fra vannskåla Håper noen her har erfaringer de vil dele! Ser frem til svar!
  5. Jeg skjønner. Vel, da er det kanskje greit å ikke ha en ren vokterhund.. Jeg får tenke litt mer på dette isåfall. Jeg skal også snakke med en kennel jeg kjenner angående Labradorer, og se om de tror en Labrador ville fått det fint sammen med meg. De virker jo som relativt ukompliserte hunder, og noe som passer som førstegangshund..
  6. Hei igjen og takk for masse gode svar! Kjempe flott at det er såpass mange aktive her inne, det skal nok gjøre prosessen min litt enklere.. Det har jeg ikke tenkt så mye på faktisk. I utgangspunktet spiller det ikke noen rolle tror jeg? Den vil jo bo sammen med meg, og min mor vil være hundevakt når det trengs så hunden vil i utgangspunktet bli sosialisert med både meg og henne på daglig basis. Jeg har i hovedsak tenkt å ha en tispe. Det virker litt greiere enn hannhunder på flere måter. Jeg har lest at tisper også ofte er enklere å ha med å gjøre med andre hunder også, dette er litt viktig for meg da jeg har noen vennepar med hund som jeg kunne tenkt meg å funnet på ting sammen med. Dogues de Bordeaux/dogge/mastiff (Vet egentlig ikke hva de heter..) har jeg sett mye på, de virker helt greie.. Jeg har snuset litt på en kennel der jeg kjenner noen som kjenner de som driver den. Skal sjekke ut Berner og Leonberger men korthår er i hovedsak hva jeg er ute etter.. Ble nevnt under deg at de er mer aktive enn Labradorer og det er derfor jeg har lagt fra meg tanken.. Men de er nydelige hunder, det er helt klart! Sukk ja, grand danois er supre dyr! Jeg tenkte lenge over det å skaffe en slik men valget faller nok på andre raser pga levetid rett og slett.. Jeg ser flere nevner det med at disse rasene jeg nevner kanskje ikke passer som nybegynnerhund? Dette er interessant å høre om da jeg ikke har funnet gode kilder for informasjon om akkurat det. Om det er andre raser som heller passer bedre så er jeg åpen for forslag, jeg har i hovedsak tenkt på korthårete hunder. Skal lese tråden du linket til nå 13de!
  7. Hei! Info om meg: 30år, mann. Enslig og uten andre dyr/unger. Bor i en leilighet på 70 kvadrat i Strömstad (Sverige). Har en bitteliten hageflekk men ikke noe som en hund kan løpe fritt på. Er ikke noe utpreget friluftsmenneske for å si det sånn, men er 110% klar for å ta vare på hunden min. Tid jeg kan se for meg å bruke på mosjon er 1 tur per dag på 1time samt et par småturer (morgen, ettermiddag) på kanskje 20min hver. I helgene kan jeg se for meg å ta en lengre tur feks hver søndag ut i skogen osv. Det vil i tillegg bli brukt tid på opplæring og mental stimulanse, hvor mye avhenger av rase.. Har ingen planer om å drive noen form for hundesport så det blir i hovedsak en kamerathund/sofagris/kosehund jeg er på jakt etter. Jeg har hatt lyst på hund så lenge jeg kan huske men sivilstand/økonomi har aldri passet. Nå føler jeg at ting er såpass stabilt at jeg endelig kan ta skrittet og jeg trenger litt hjelp og råd angående valg av rase. Jeg har to vennepar som har hunder så min hund vil bli sosialisert med disse så mye det lar seg gjøre mens den vokser opp slik at de forhåpentligvis ikke går til krig nå de treffes.. Jeg vil i utgangspunktet ha en stor hund og dette framkommer nok litt av rasene jeg har sett på. Har lest en god del om forskjellige raser samt at jeg besøkte Dogs4All messen tidligere i år for å få meg noen innspill der også, men jeg klarer fortsatt ikke låse meg på en bestemt rase.. De jeg har sett på som jeg tror kanskje kan passe meg er: Forskjellige Mastiffer. Broholmer. Labrador. Boerboel. Jeg har egentlig falt pladask for mastiffer, men de sikler så fælt. Det er det eneste negative jeg kan se med den rasen, jeg hilste på en gedigen bullmastiff på Dogs4All som var helt super! Men jaggu.. Hadde vært greit å sluppet å vaske vegger og tak fordi den rista seg etter tur.. De andre rasene der er jeg mer usikre på.. Hvor mye mosjon trenger de? Labrador slår meg som av den litt mer aktive typen kanskje? Da vil den ikke nødvendigvis passe så bra til meg selv om en brun labrador er noe av det vakreste som finnes.. Broholmer og Boerboel vet jeg ikke så mye om, men jeg har fått annbefalt begge de fra andre hundefolk jeg har snakket med.. Ser fram til svar! Gi beskjed hvis det er mer info som trengs så svarer jeg så fort jeg kan. Planen er å gå til anskaffelse av valp iløpet av sommeren 2013.
×
×
  • Opprett ny...