Gå til innhold
Hundesonen.no

Berømte hunder av din rase?


Mud
 Share

Recommended Posts

Etter å ha sett Red Dog ble jeg litt nysgjerrig på om flere raser har en sånn "maskot " og på berømte hunder av forskjellige raser.

Pulien har The Auditor , en Puli som fungerte som en slags maskot i Butte, Montana fordi den overlevde i de gamle gruveområdene. Når den døde fikk den flere minnesmerker oppført. Bikkja levde i 17 år, noe som ikke burde vært mulig under slike forhold.

http://www.ohmidog.com/2010/11/02/surviving-butte-the-story-of-the-auditor/

Gwen Stefani gikk på samme smell som meg og ble sammen med en Puli-mann ( Gavin Rossdale fra Bush, den ene pulien hans er på et av albumcoverne), og nå har de flere pulier - blandt andre denne skjønnheten som enkelte mener er noe så sjeldent som b&t og ikke for mørk fako :o

gwen-stefani-dog08.jpg

Ellers så har selvfølgelig Whoopi Goldberg hatt rasen og latt seg avbilde med sin flere ganger , og Mark Zuckerberg dro ens ærend til Ungarn for å hente hjem en hvit puli ( Beast ), som selvfølgelig har egen Facebook profil.

Edit : fun fact - Beast gjeter sauer :P

Forfatteren TC. Boyle har og har hatt flere, og dedikerte tilmed en av bøkene sine til den ene.

Hvilke berømte hunder finnes i deres raser?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 66
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kommissær Rex

Det er vel først og fremst to skikkelig berømte hunder i min rase. Balto, lederhunden som fikk æren av å bli helten som brakte det livsreddende serumet inn til Nome i 1925 med Gunnar Kaasen på sle

Hunden til Bart/Homer Simpson: Santas little helper Han som har skrevet serien har selv rasen.

Posted Images

  • King Henry II allegedly spent upwards of 100,000 crowns on his papillons.
  • Marie Antoinette is said to have walked to the guillotine clutching her small dog under her arm. According to the story, her pup was spared and cared for in a building in Paris still called the Papillon House.
  • Madame de Pompadour and Henry III had a Phalene, and possessed a strong devotion to the breed.
  • Porn star Ron Jeremy has two Papillons, named Jenna and Tiffany, who can be spotted in the backgrounds of some of his movies. ( :ermm::lol: )
  • Legendary screen star Lauren Bacall never travels without her own well-behaved Papillon.
  • Singer Christina Aguilera owns two Papillons, Chewy and Stinky.
  • Artist Eliza Leahy owns a Papillon, Gem, who is also a Psychiatric Service Dog.
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Jeg vet at det er en groenendael som har spilt en mini-rolle (knurrer og dreper en mann i en bil :lol: ) i en ganske stor skrekkfilm. Klarer dog ikke huske hva hun het eller hvilken film det var!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, det er jo massevis av kjendiser som har ulike raser uten at jeg tenker på det som berømte hunder. Når det gjelder mine raser så har f.eks. Fridtjof Nansen fått noe av æren for å gjøre irsksetteren kjent i Norge. Ellers så hadde både president Reagon og president Nixon irsk setter:

enhanced-buzz-3330-1366141734-0.jpg

Nixon og King Timahoe

Her er link til en side om berømte schäferhunder:

http://www.angesgardiens.ca/ANG/Famous.htm

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Fant det ut :D Filmen heter Case 39 og groenendaelen heter (lææng tittelrekke) Lamil's Espirit de la Loup (eller Sky, om du vil). Hannhund er det også, ikke en tispe :P Han fikk rollen i filmen etter produsenten så et bilde av han hvor han smilte (kunne også gjøre det på kommando) :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fly og Rex fra Heldiggrisen Babe er de første som faller meg inn når jeg tenker på kjente border collies, jeg aner ikke stamtavlene til hundene :ahappy:
fly_and_rex_by_mykiethomas-d5kdyms.png

Rasen er dog å finne 'overalt', så jeg vet ikke hvem som ellers burde trekkes ut. For oss som er interessert i rasen så går som regel de berømte hundene på gjeterhundresultater og avl :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fly og Rex fra Heldiggrisen Babe er de første som faller meg inn når jeg tenker på kjente border collies, jeg aner ikke stamtavlene til hundene :ahappy:

fly_and_rex_by_mykiethomas-d5kdyms.png

Rasen er dog å finne 'overalt', så jeg vet ikke hvem som ellers burde trekkes ut. For oss som er interessert i rasen så går som regel de berømte hundene på gjeterhundresultater og avl :)

Har du aldri sett Venner for livet ? :aww:

Fine hunden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel først og fremst to skikkelig berømte hunder i min rase.

Balto, lederhunden som fikk æren av å bli helten som brakte det livsreddende serumet inn til Nome i 1925 med Gunnar Kaasen på sleden.

Fox2.jpg

Balto var en av Seppalas "reservehunder" og Seppala selv beskrev hunden i mindre flaterende vendinger. Hunden var kastrert så det finnes ingen avkom etter ham.

Dette var en virkelig hundehelt, en historie og en hund som hele nord-Amerika kjente til. Han var på turné rundt i USA etter heltebragden, og utallige filminnslag (nyheter) og avisinnslag ble laget om "helten fra Alaska". Det står også en staue av ham i Central Park, New York. Statuen er dedikert til alle hundene og kjørerne i "the great serum run" i 1925, men det er Balto som var modellen for statuen.

balto-l.jpg

I Alaska satt en heller snurt Seppala fordi han mente at hans lederhund, Togo, var den virkelige helten. Det er han som burde ha fått denne berømmelsen. Togo og resten av spannet med Seppala på sleden tok den klart lengste etappen og den vanskeligste. I tillegg vant Seppala mange løp med Togo som leder. Det er ingen tvil om at Togo var en svært god hund, og enda mindre tvil var det at denne hunden var svært spesiell for Seppala.
Alle i ettertiden er vel enige i at Seppala og Togo i det minste burde fått en langt større del av æren, selv om de fikk sin runde i rampelyset med avisoppslag og heltedyrking de også.

Togo, i motsetning til Balto, ligger i dag bak (så og si) alle registrerte Siberians. Han fikk ikke enormt mange kull, men det er få av de opprinnelige hundene som gikk videre i avl og fikk sine avkom registrert.

Seppala&Togo3.jpg

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I følge Disney så er Lady fra Lady and the Tramp en amerikansk cocker. De opprinnelige tegningene var av en brun og hvit springer, men den ble byttet ut med en cocker, og når amerikanerne snakker om cockere så er det amerikaneren de snakker om, ikke engelskmannen. Eller så var amerikaneren My own Brucie den mest fotograferte hunden i verden :)

Edit: Bilde av Brucie fra Wikipedia

MyOwnBrucie.jpg

Endret av Nathalie98
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Alle" kjendiser har jo hatt noe slags dachser.... http://www.examiner.com/list/famous-people-who-have-owned-dachshunds

Danske kongehuset har jo noen drittbikkjer som flyr rundt og biter folk. Det britiske og...

Men alt dette er jo sånne mer eller mindre amerikanske typer, så å kalle det "min" rase er vel å overdrive :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha, farlige belgerne :P Er med en terv i Maleficent, og maller er jo ofte skumle vakthunder ol. Ellers vet jeg ikke om noen rock stars.

Edit: Fant en. :ahappy:

"Wellard is a fictional Belgian Tervuren dog from the BBC soap opera EastEnders. He first appeared in the series on 18 October 1994, and became EastEnders '​ longest-serving pet, before being killed off on 15 August 2008. Although the character is male, he has been played primarily by three female dogs: Zenna, her daughter Chancer, and her granddaughter Kyte."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Film-helten Lassie spilt av diverse collie hannhunder må vel være den desidert mest berømte karakteren av min rase. Korthårscollien Sharp er mindre kjent men var i det minste en ekte, levende hund og kunne skryte av å være eid av selveste dronning Victoria. Han ble født i 1864 og ble 15 år gammel. Skal ha vært dronningens favoritt-hund gjennom tidene til tross for at hun eide mange, mere flashy, langhårede collies. Det var nok det indre som tellet :-)

sharp.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...