Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva er det viktigste for deg at hunden din kan?


Alvira
 Share

Recommended Posts

Jeg er jo da nysgjerrig av natur, og elsker å høre om andres hunder og hundehold :) Akkurat i dag er jeg nysgjerrig på hva dere synes er det viktigste momentet i hundeoppdragelsen deres.

For meg er to ting høyest på listen; å være rolig inne og å komme på innkalling. Uansett. :)

Fortell fortell :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 72
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

At han kan lage mat. Gaawd I hate cooking!

Innkalling og bli kanskje. Veldig greit at den kan stå stille også.

Innkalling er ganske viktig for meg, men har mer eller mindre gitt det opp på shibaen, akitaen er still "work in progress". Ro inne er jo viktig, men det er jo ikke noe de kan, det er noe de gjør og

Akkurat nå om dagen; sitt og bli. For når man skal ut på tur med en ettåring og en hund er det greit at ivertfall en av dem kan holde seg på en plass.

Og så innkalling. Men jeg tror aldri jeg kommer til å kunne skryte av at den er 100 prosent...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Innkalling er ganske viktig for meg, men har mer eller mindre gitt det opp på shibaen, akitaen er still "work in progress".

Ro inne er jo viktig, men det er jo ikke noe de kan, det er noe de gjør og som jeg ikke har hatt en eneste finger med i spillet på.

Det viktigste for meg nå er at de skal kunne oppføre seg ute. Shibaen er jo en drøm (elsker den bikkja <3). Stormonsteret trenger litt trening for han har så innmari lyst å hilse på alle firbeinte han møter, gjerne med teite hopp og sprett.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig er jeg ikke opptatt av å ha så mange regler, men at hundeholdet fungerer for meg og at hunden ikke er til sjeanse for andre såklart.

Min hund er heldigvis rolig og avslappet av natur, men en regel er at man skal roe seg raskt etter at vi har lagt oss for å sove om natten og.

Innkalling har jeg gitt opp at det skal fungere helt hver gang rett og slett (dvs. lukter han på noe veldig interessant så slår det min belønning), men "Bli" har alltid sittet når det har gjeldt derimot. Han er aldri langt unna løs så det fungerer greit.



Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri hatt noe særlig behov for innkalling (tro det eller ei), da hundene mine alltid er i beina på meg. Så den faller bort som aller viktigst for meg. Men viktigst av alt at mine hunder kan er at de forstår "a-aah" eller annet som jeg må si med skarp stemme for å avbryte en handling. Om det kommer en bil eller syklist i full fart, om de er på vei til å spise noe de ikke tåler etc. Jeg føler det er viktig at jeg på et sett kan avbryte dem i handling for å unngå ulykker, uhell eller uheldige situasjoner. Det er kjekt å kunne i det daglige også, f.eks. hvis noe på bordet lukter veeeeldig godt. ;) Hundene mine "fryser" når jeg sier "a-aah" til dem. Det er trygt for meg å ha det sånn, og de vet jo da at jeg stopper dem fordi det er noe på gang som de ikke nødvendig vis får med seg. Spesielt viktig synes jeg det er når jeg må gjøre dem oppmerksom på at noe skjer, ofte når de går løse. Typisk er sykkel på traktorveiene vi ofte går. De suser så fort på veiene der at en krasj med bikkjene ville kunne bli ganske fatalt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det per i dag mest viktig med sitte stille, jobber med at han ikke skal gire seg opp når vi går ut, når han er voksen vil jeg helst ikke måtte sloss med han når vi skal ut.. Går litt treigere rundt fôring, men vi er på vei.

Innkalling jobber jeg også med og håndtering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...