Jump to content
Hundesonen.no

Hermes

Medlemmer
 • Content Count

  3229
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Hermes last won the day on September 8 2013

Hermes had the most liked content!

Community Reputation

5407 Excellent

About Hermes

 • Rank
  Vanedyr
 • Birthday 06/16/1983

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Toten
 • Hunderase
  whippet

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ble det tatt et valg her? Gammel tråd Jeg er vernepleier, og jobber daglig som veileder på saker i skole og barnevern, samt noe foreldreveiledning. Jobber tett med lærere og andre rundt elever med lærevansker eller andre utfordringer (ofte atferdsproblematikk). Har praksis og annen erfaring fra bolig med utviklingshemmede, psykiatri, videregående skole og spesialisthelsetjenesten (Habiliteringstjenesten i Oppland). Og sykehjem, men det nevner jeg sjelden, for det må jeg innrømme var dønn kjedelig (all respekt til de som jobber med det!). Formelt sett er det nok flere videreutda
 2. Får prøve noe slikt. Jeg har såpass lette hunder, som fort slutter å dra om det blir litt rykk motsatt, noe det gjerne blir med magebelte (om jeg skal sparke litt selv også, og ikke bare la hundene dra), så tror jeg ønsker en annen løsning enn magebelte (men skal teste det, ser absolutt fordelen i forhold til evt uhell).
 3. Hvordan fester dere line på sparken? Jeg tenkte å kjøpe spark med sånne plastski nå. Syns den til kickbike er altfor dyr (og ikke spesielt fin), dessuten er jo de tradisjonelle sparkstøttingene litt mer funksjonelle. EDIT: Og 36 mm ski er kanskje greit nok, trenger ikke bredere om sparken i hovedsak brukes langs brøytet gangvei?
 4. Jeg syns det enkleste er en enkel gassbrenner. Jeg bruker som ligner på denne. Også kjøper du et enkelt sett med det du trenger av kjeler. Husk gass. Ved mye vind/storm trenger du noe litt mer fancy. Jeg bruker bare bestikk både til å lage og spise maten, tar ikke med noe ekstra utstyr. Bruker turskål som med litt flat bunn til både fat og skål.
 5. Aldri trent på dette, men tenker noe slikt: 1. Legg leken på gulvet/bakken. Sett en fot på den. La hunden gjøre som den vil. "Bra!" og godbit for all ønsket atferd. Koble dette med ønsket kommando, for eksempel "La være!". Når mestret godt nok (la oss si 8 av 10 ganger), fortsett til neste trinn. 2. Legg leken på gulvet/bakken, like ved foten. Gi kommando. Ros og godbit ved ønsket atferd. Tråkk på leken om hunden går etter leken. Når mestret godt nok, fortsett til neste trinn. Mestrer ikke hunden, gå tilbake til trinn 1. 3. Kast leken på gulvet/bakken en meter foran deg. Gi komm
 6. Jeg skjønte ikke hvorfor kona absolutt skulle ha whippet da vi først skaffet hund i 2010. Men det skjønte jeg fort, og jeg var pådriver til at det ble en nr. 2.
 7. Vet ikke om akkurat denne typen (som jeg ikke har prøvd, og ikke sett nærmere på), men det meste av Provit kan du vel også fullfore på. Men, ja, helt innenfor å blande i tørrforet, og trolig sunt og bra for hunden din. Jeg antar disse også er frosne, som andre produkter fra Provit og Vom og hundemat? Jeg kjøper Vom og hundemat sine, og tiner de akkurat nok til at jeg klarer å kutte i litt mindre biter. Kan også tines helt, lettere å blande sammen med tørrfor da, hvis du ønsker det.
 8. Hermes og Floki var ute og sprelte litt med seks andre whippets forrige uke. Det fine med whippets er at det er null stress å slippe 8 hunder som ikke kjenner hverandre - 6 hannhunder og 2 tisper - uten at det blir noe trøbbel og rør. Flere bilder her. Og dere kan følge med på våre sprell her (eller i denne tråden).
 9. Forøvrig, heng noen lette kjettinger på dekket, så ligger det mer stabilt.
 10. Har ikke gått med dekk enda med hundene (kun på meg selv). Var mer bare tanken at det er lite friksjon i å trekke kjetting på en brøytet snødekt vei (går man i terreng, med litt snø, blir det noe helt annet). Dekket gir litt mer friksjon, og dermed mer motstand.
 11. Ja, er nok dragsele + pinnedel. Har ikke hentet den enda, var innom og bestilte forrige uke. Foreløpig har jeg kun trukket litt lett med en nomesele fra Bjørkis, som Hemes har brukt tidligere.
 12. Jeg gjør samme med minstemann her. Har bestilt kombisele med pinnedel fra Seleverkstedet. De syr ikke WP-seler lenger, men om lillegutt skal trene hardere og mer intensivt (noe jeg tviler på), så blir det WP-sele på sikt. Tenker kombisele med pinnedel fungerer ypperlig til kjettingtrekk.
 13. Vår første whippet vokste opp i Bergen. Ikke noe problem. Han gikk løs på byfjellene, og i de skogene hvor det ikke var beitedyr (har fått litt mer respekt for den generelle båndtvangen senere, ikke fordi jeg har erfart at han jager dyr, men fordi jeg skjønner poenget med loven). Vi gikk turer på Løvstakken de mest folksomme søndager, og whippeten kunne fint gå løs. Opplever det vanskeligere her jeg bor nå, da det går beitedyr overalt, og de gjerne tas inn langt ut på høsten. Du har nok et poeng. Samtidig så var en av de jeg ofte gikk tur med i Bergen salukieier, og han gik
 14. Nå på vinteren, er det jo ikke mye motstand, om hundene trekker langs brøytede veier. Jeg merker selv at jeg må gå motbakker og/eller ut i terrenget for å få litt motstand. Å trekke langs sti/i terrenget vår, sommer og høst er ypperlig. Vinterstid kan kanskje trekk av dekk eller noe som gir litt mer motstand, være mer effektivt.
 15. Har smakt det før. Det smaker ikke så fryktelig mye i seg selv. I hvert fall ikke det jeg smakte. Så handler nok mest om å tenke nytt om det. Men positiv til det som proteinkilde til hundene også.
×
×
 • Create New...