Gå til innhold
Hundesonen.no

Fitness-tråden


borderen
 Share

Recommended Posts

Fordelen med spinningskoene, var at jeg kan bruke de i andre timer også. Får dra og se på XXL sport en dag, der har jeg gavekort. Hva som passer best rett og slett.

Hva gjør du på Bootcamp IW? Skjønner godt at du ikke trener utenom jobben altså. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 2.4k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tok nylig en squat challenge, det var så pain at eg chiller litt med en ny. Dog tar jeg allerede 60+ sekunder med planke, så de to første ukene der hadde vært griselett Jeg har begynt på det ny

Dere! Jeg har gått ned 7,5 kg siden andre uken i januar

Nettopp jogget EN MIL uten stopp! Stolt http://runkeeper.com/user/juliess/activity/221550920?&tripIdBase36=3nwls8#RULAZ87XCd5reBI6J1SKIUki

Posted Images

Tja, vi gjør mye forskjellig :) . Prøver å ikke gjøre de samme tingene hele tiden, så planlegger ny økt hver uke (gjør det samme på torsdag og lørdag siden det er to forskjellige grupper deltakere).

Vi gjør f. eks en gruppe øvelser i X antall minutter (10 knebøyhopp, 10 armhevinger, 10 av en mageøvelse, 10 av en kondisjonsøvelse, som et eksempel) så går man bare gjennom lista til tiden renner ut.

Noen ganger gjør vi feks tre øvelser på rad, mens hver øvelse varer i 30 sekunder.

Vi gjør ting med kjegler hvor vi må være på lag, litt spurting hit og dit...

Det meste er basert på kroppsvekt og innimellom bruker vi elastiske bånd (liker ikke dem så godt for det er vanskelig å vite hvor tungt folk strammer dem ;) ). Alt er lagt opp sånn at alle kan klare det, og sånn at det skal være en god utfordring for alle.

Skulle gjerne hatt mer utstyr som f. eks dekk, slegger, båttau osv men har jo ikke sjans på å få med meg sånt inn i en park alene, hehe.

Edit: Planen er å prøve å få igang det samme i Norge når vi flytter :) .

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Inspirert av Maren (borderen) tok jeg meg en joggetur på 5,5 km jeg! Brukte 36 min da, så tempoet var ikke særlig å skryte av. Vært litt vanskelig å løpe pga is i det siste, men nå gikk det fint til tross for mye vind og duskregn. Holdt på å dø av varme da. Hoho. Ull fra topp til tå er ikke helt nødvendig i plussgrader merker jeg :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bør man ha spinningsko, eller kan man bruke sykkelsko? Er det noen forskjeller på de som gjør at man bør velge det ene framfor det andre?

Vil absolutt anbefale spinningsko. Mye bedre med stive sko, så får man ikke så lett vondt under foten. Også blir det et mer kraftigere/bedre tråkk når man har de fast i pedalene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tre økter denne uka. Styrke/kondisjon, yoga og styrke/kondisjon. + noen lengre turer. Mulig en til styrke og kondisjonsøkt til før uka er omme. Hadde vært kjekt med fire treningsdager!

Så kan vi jo bli sånn til neste år:

243656d1291036127-dana-linn-bailey-dana-linn-bailey-w-35117_1504310218156_1546273304_1236400_5084563_n.jpg

Skal vel "litt" til ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare litt ja! :D Mange damer tror jo fremdeles at man blir sånn bare man vurderer å ta på en manual. Hadde det vært så lett så ville nok maaange flere av oss vært i god form. Det krever år med innsats og spesifikk trening/diett for å klare det der når man er dame.

Men å bli i god form til sommeren? Definitivt oppnåelig for de aller fleste :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare litt ja! :D Mange damer tror jo fremdeles at man blir sånn bare man vurderer å ta på en manual. Hadde det vært så lett så ville nok maaange flere av oss vært i god form. Det krever år med innsats og spesifikk trening/diett for å klare det der når man er dame.

Men å bli i god form til sommeren? Definitivt oppnåelig for de aller fleste :)

Har ei venninne som trener styrke 5 dager i uka og hun er pitteliten. Gener har nok mye å si, ser jo bare forskjellen på Bjørgen og Johaug. De trener vel omtrent likt og like mye.

Men hva er god form? Synes hver enkelt skal få lov til å definere det ut fra egne forutsetninger og mål. Ordtaket "strong is the new skinny" synes jeg er fin, men liker enda bedre: "strong comes in all shapes".

Ellers må jeg bare klage over at det tar sånn tiiiid å gå ned i vekt! Evighetsprosjekt! Vet jo de sier det er sundt å gå langsomt ned, men blæ, likevel. Medisiner og sykdomskilo gjør det ikke enklere *sutre litt* Nå prøver jeg å følge en kostholdsplan PT`en har laget til meg, så får vi se om det utgjør noen forskjell. Foreløpig har jeg mer stabil energi og det er jo bra :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fått ny giv på treningsfronten, 4 økter denne uka (blir ikke flere pga D4A), men sliter med motivasjon til å få økta til å vare mer enn 40min når jeg trener alene. Hjelper heller ikke å trene i olympiaparken omgitt av landslagsutøvere :P

Noen som har tips på motivasjonsfaktorer for å forlenge økta med 15 min?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva tenker du på da, kondisjonstrening? Hva med å ta de siste 15 minuttene på et annet apparat?

Generelt økta. Jeg hater jo kondisjonstrening syntes det er så kjedelig. Derfor prøver jeg i hvert fall å øke lengden på økta (med styrke og korte pauser for å holde litt puls). Men har aldri motivasjon til å pushe meg selv den siste tiden, uavhengig av om det er styrke eller kondisjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du trener styrke så bør du trene etter et program og ikke tid :) .

Med kondisjon så kan du prøve å finne noen mål å jobbe mot istedet for å gå på et apparat og tenke "så lenge jeg klarer". Da blir det plutselig veldig kjedelig og tungt syns hvertfall jeg. Evt. ta fire forskjellige apparater og 15 min på hver. Eller intervaller, for da trenger du ikke holde på like lenge.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg meldt meg inn i treningssenter, og har hittil klart å trene et par ganger i uka :) Har et eget treningsprogram som PT laget til meg (som jeg absolutt haaaaater, jeg liker ikke sånn trening... :( ), og går på gruppetimer med spinning (som er gøy). Neste uke skal jeg prøve gruppetimer med både kettlebells og yoga.

Men jeg sliter veldig med kosthold! Det er samboeren som lager maten her, og han lager veldig mye feit mat. Jeg hater å lage mat selv! Men jeg har funnet ut at jeg skal ha i meg ca 1400 kalorier per dag for å gå ned litt i vekt. Det jeg trenger er egentlig en ferdig ukeplan... Og den må noen lage for meg :P Hvor kan man få slikt? Om det er mulig da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.greteroede.no/ Her inne finner du mange gode oppskrifter og annet. Jeg får i meg omtrent like mange kalorier som du. Da ser min dagsplan tilnærmet slik ut:

Frokost: to hjemmelagde knekkebrød med et par skiver lettere hvitost med paprika på. 1,5 dl lettmelk

Lunsj: to grove polarbrød med Lerum sylteltøy uten sukker på. 1 gulrot

Middag: 200 gram laks med blomkål, agurk, 3 ss mager kesam.

Kvelds: ett knekkebrød med ost på.

Ellers så spier jeg en del karbonadedeig. Kan steike det sammen med gulrot i terninger, løk, mais + + . Ved siden av kan jeg ha ris, spagetti eller annet. Men merk at pasta og ris er det MYE kalorier i. Jeg kan av og til ha masse blomkål i bittesmå biter istedet for pasta/ris.

Den dagsplanen vil gi meg ca 1400 kcal vil jeg tro. Mulig ett glass melk til.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
    • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
    • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
    • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
    • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...