Gå til innhold
Hundesonen.no

Shira-saken


Justisia
 Share

Recommended Posts

Guest Belgerpia

Havaneslove er sikkert naboen til de som har fått bikkja og i tillegg er man ørlittegranne hjernevasket av FOD kanskje?

Forøvrig, bildene fra kennelen til FALCK er helt ok - jeg hadde lett satt hunden min der i både ferie og fravær. Hundene blir lufta og tatt var på hos Falck og kennelen er ren og ryddig. Ikke noe å utsette på den. Faktum er at det ser ut som det gjør hos mange oppdrettere som har mer enn en hund. Da har man ofte ett kennelanlegg og dette ser langt bedre ut enn mange av de i alle fall.

Det er ikke ILLE i 14 dager - kanskje du bør ta deg en tur til FOD Havaneselover?

Det er mulig det er pusset opp nå da, men for en del år tilbake så var den kennelen deres helt forjævlig. Det var møkkete, mørkt og ekstremt utrivelig og der stod det hunder opp til 20 timer om dagen uten å få komme ut fordi de ikke hadde løpegårder til alle og ikke nok folk til lufting. Trist!

..og helt til slutt - jeg synes overhodet ikke at ett par småløgner eller feiltolkninger whatever - kommer litt engang i nærheten av lovbrudd i form at tyveri - for det er det FOD har gjort - de har STJÅLET hunden og SOLGT den videre (eller gjemt den fordi de mener hunden er misshandlet eller noe annet dritt). Møkkafolk faktisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 267
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Da ser det ut som både brukere og moderatorer på Canis.no har fått en såpass stor dose med realiteter at de har stengt tråden og "Shira-saken" der inne. Den verste hetsen ebbet ut etter at datteren t

Mulig jeg er helt på jordet her nå, men hvorfor ikke bruke litt sunn fornuft midt oppi dette? Ok, så har kanskje FOD rett i at hunden ble overført dem (selv uten vedtak fra politiet osv), men når eier

Dyrker sin ensidige hets? Jeg vil ikke kalle det det akkurat. Satusoppdatering: da viser deg seg at de "nye eierene" har omplassert Shira inntill en evt. rettsak avgjør Shira`s skjebne! dette har

Guest Yellow

Det er jeg sikkert og vel ikke, Belgerpia.

Har måttet sende hund avgårde til Falcken flere ganger (dessverre), og har fått ærlige svar når jeg har spurt om forholdet om hvordan hunden vil ha det, det kommer selvsagt an på personalet, men deres jobb er i hovedsak ikke å drive kennelpass.

Hunden vil stå mye alene, og bli luftet innimellom når det er tid til det, en sekk med mat og vannskåler har de selvsagt.

Men det er på ingen måte en ordentlig kennel, kun varetekt til eier kommer for å hente hunden, noe alle håper på at skjer veldig fort for hundens beste.

Også hørt om ei som hentet hunden sin der, og hunden var skitten av avføring siden hunden hadde gjort fra seg i buret.

De gjør vel så godt de kan, men det er som sagt ikke en kennel der folk kan lempe hundene sine for feriepass i god tro.

Hvordan det er hos FOD har jeg ingen aning om, der har jeg aldri vært.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sorry, men er det bare jeg som henger meg helt opp i at disse folka har " midlertidig" omplassert en hund som akkurat har gått gjennom å stå hos Falck i 8 dager, Fod gården i ( antagelig ) 14 dager for så å komme til et nytt hjem? Bare fordi de voksne i familien ikke gidder å gå tur med bikkja sjøl?

DER mistet de all sympati fra meg, de burde aldri hatt hund uansett..

  • Like 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sorry, men er det bare jeg som henger meg helt opp i at disse folka har " midlertidig" omplassert en hund som akkurat har gått gjennom å stå hos Falck i 8 dager, Fod gården i ( antagelig ) 14 dager for så å komme til et nytt hjem? Bare fordi de voksne i familien ikke gidder å gå tur med bikkja sjøl?

DER mistet de all sympati fra meg, de burde aldri hatt hund uansett..

Så enig så enig...

Syns synd på denne hunden som skal flyttes rundtomkring overalt.

Bare håper hunden kommer helskinnet gjennom all flyttingen...

Bare en tanke, hva hvis noen finner den på det nye stedet den er?

Skal den flyttes igjen?

Hva hvis noen finner den der?

Skal den da flyttes IGJEN?

Hvor skal det liksom stoppe. De viser jo at og flytte hunden rundt har de ingen problemer med.

Spør meg også litt om hvilken trim denne hunden får per idag.

Det er jo en jakthund som er trent til jakt.

Hva får den nå? Noen turer rundt kvartalet med småbarn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tok til meg en omplasserings hund da jeg var 16 år og det tok ikke lange tiden for meg å bli glad i hunden. Min største frykt var å plutselig få beskjed om at de forgje eierene ville ha tilbake hunden, men til og med jeg som den lille jenta jeg var hadde gitt hunden tilbake om det hadde skjedd en så stor feil som her. Det er jo bare rett og rimelig. Jeg driter i hva hans personlige grunn for å ikke få hentet hunden i tide er. jeg har hvertfall problemer enkelte perioder både økonomiske og personlige. Som mange andre hadde ikke jeg hatt råd til å hente ut hunden etter noen timer med mindre det er dagen jeg får stipend og de pengene må gå på bekostning av husleia. Det gjør da ikke meg til en dårlig hundeeier av den grunn.

Jeg får helt vondt av å tenke på alle gangene denne hunden har flyttet denne tiden og hvor lite oppmerksomhet og aktivisering han har fått. Tror nok ikke fod går særlig flere turer enn falc. Så poteto potato. Måtte jeg velge ville jeg heller hatt hunden hos falc noen ekstra dager om nødvendig.

Jeg håper jeg tar feil men det skulle ikke forundre meg om at når rettmessige eier endelig får hunden tilbake er den så preget av allt dette at det bare er å ta veien til dyrlegen og gjøre slutt på livet. Til og med en stabil hund med godt gemytt blir påvirket av sånnt som dette.

Jeg forstår ikke at "nye eiere" vil denne hunden så mye vondt og de må da skjønne de har gjort noe galt når de gjemmer hunden.

Hvorfor ikke gi hunden tilbake og få til en avtale på at de kan få hilse på hunden og holdes oppdatert (denne sjangsen er jo spolert for lengst) og heller jobbe med å finne den perfekte hund for dem som de kan ha med ut på turer, kose med og vise frem uten redsel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Som dere kanskje legger merke til så er jeg helt ny her på forumet, årsaken er at jeg fant denne tråden gjennom et google-søk og oppdaget at det var veldig fokus på diverse sprikende forklaringer/småløgner/feilinformasjon etc. fra Shira's eier her.

Det svært mange dessverre ikke er klar over er at eieren av Shira ikke har opprettet noen facebook side om denne saken.

Facebook siden "Hjelp oss å finne Shira" ble såvidt jeg vet opprettet av noen idealister som helt på egen hånd ville hjelpe til med å finne Shira, og eieren av Shira ble først involvert i den siden etter en god stund på nett.

Mye av den informasjonen som ble lagt ut på facebook siden "Hjelp oss å finne Shira" bærer derfor preg av å være både andre og tredjehåndsinformasjon, samt rene antagelser og feilinformasjon.

Som et eksempel her svevde jeg lenge i den villfarelse at eieren av Shira var langtransportsjåfør, og ikke brannmann... :|

Resultatet av disse feilene er at mye motstridende informasjon har blitt flytende rundt på ulike diskusjonsforum på nett.

I ettertid har eieren av Shira blitt involvert og har skrevet selv på facebook siden, disse innleggene fra ham er da signert med hans navn og "(Shira's eier) og inneholder den riktige informasjonen.

For de som ønsker å se selv hva han skriver er det bare å sjekke siden:

http://www.facebook.com/pages/Hjelp-oss-%C3%A5-finne-Shira/272743236124370?sk=wall&filter=12

Ha en fortsatt god helg.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Til dere som kjenner godt til FOD, kan det hende at de er så anti-jakt og derfor ikke vill levere Shira tilbake da den vill bli brukt på jakt?

STIG:)

FOD er anti det meste de.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til dere som kjenner godt til FOD, kan det hende at de er så anti-jakt og derfor ikke vill levere Shira tilbake da den vill bli brukt på jakt?

STIG:)

Forundrer meg ikke. Uff, jeg liker egentlig ikke å baksnakke noen som egentlig vil så vel, men de har bare ikke snøring på hundehold (det jeg kjenner til dem, da) :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg håper det er greit at dette postes her inne, fra canis; en oppklarende post fra datteren i familien som eier Shira:

"Hei, hvor det går her inne! Ser ut til at [urelevant nick] kjenner pappa og familien bedre enn jeg selv gjør. Pappa har for det første aldri selv sagt at Shira var chippet. Det er noe jeg har svart ja på, fordi jeg selv trodde det, men har beklageligvis bare blandet med en av min mors hunder, som forøvrig heter nesten det samme også(Shara) Dette med avl var noe Shiras oppdretter og han snakket om, og som hun som har laget Shira-siden på facebook ikke var 100% klar over. Shira skulle tilbake til oppdretter HVIS haleknekken hennes ble bedre eller bra, noe den ikke gjorde. Og Shira kan vel like fullt brukes til avl uansett, men vil da få hunder uten stamtavle, er det ikke slik? Det er bare synsing fra min side, men som sagt så er haldenstøveren en utryddningstruet rase, så kanskje den ville blitt mer populær om det kom noen "billige" versjoner ut, uten stamtavle, for og fremme rasen litt! Og herregud - pengeproblemene en LØGN? Hvorfor skal man lyve om noe som er såpass pinlig og dele med hele Norge? Det er INGEN andre grunner enn økonomi(som også tilsvarte ekstra jobbing de neste to ukene, for og tjene opp nok) Og at han hadde pengeproblemer for fire måneder siden, vil ikke si at han har det idag også. Har vi like store strømregninger og vannlekasjer idag, kanskje? Vanligvis er vi jo en familie med normalt med penger, og ting man kan få på faktura er litt enklere enn ting som skal betales kontant! Så selvfølgelig har vi råd til og betale det som skal til nå, fordi nå er ikke problemene vi hadde der lengre. Og alle kan være blide og fornøyde på facebook, kan man ikke? Hva som foregår i hjemmet vet man aldri. Og et par timer i skogen EN SØNDAG hvor man bare slapper av litt og går en tur, er faktisk 100% gratis! Ellers tilbringte han resten på jobb, slik at han skulle få råd til alt sammen. Kan forøvrig si at alle sider av saken fra vår side er belyst på vår facebookside(har også vært spørsmålsrunde!) men FOD har nok fortsatt flere "kaniner i hatten" FOD nekter også og besvare alle spørsmål som kommer inn til deres facebookside, og sletter all kritikk. Flere spørsmål? Mvh. Lars Eriks datter - Linn Therese Elven."

Fra http://www.canis.no/innlegg.php?nr=126048&vside=11

Hvis det ikke er greit at jeg poster så si ifra, så skal jeg fjerne innlegget. Men syns det var greit med en liten oppklaring.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da ser det ut som både brukere og moderatorer på Canis.no har fått en såpass stor dose med realiteter at de har stengt tråden og "Shira-saken" der inne.

Den verste hetsen ebbet ut etter at datteren til eier av Shira kom med en oppklaring der, og selv de mest ihuga "FOD-tilhengerne" innså at det ikke var lønnsomt å kaste mer stein.

Her har tråden stoppet opp av seg selv, kanskje fordi det ikke var noen å korsfeste likevel...

Altså er vi vel tilbake til det faktum som så langt nærmest har blitt oversett i "skittstormen" på nett:

Uavhengig av eiers angivelige handlinger, økonomi og uttalelser har FOD omplassert en hund som det ikke eksisterte noe gyldig omplasseringsvedtak på.

Enten vi liker FOD eller ikke så har dette blitt en viktig sak fordi den omhandler vår rettssikkerhet som hundeeiere.

Om man kan omplassere en hund uten eiers samtykke og uten gyldig omplasseringsvedtak så er det et åpent spørsmål om våre kjøpekontrakter, stamtavler og registreringspapirer fra NKK er verdt papiret det er skrevet på.

  • Like 16
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enten vi liker FOD eller ikke så har dette blitt en viktig sak fordi den omhandler vår rettssikkerhet som hundeeiere.

Om man kan omplassere en hund uten eiers samtykke og uten gyldig omplasseringsvedtak så er det et åpent spørsmål om våre kjøpekontrakter, stamtavler og registreringspapirer fra NKK er verdt papiret det er skrevet på.

Netopp, dette er VELDIG viktig og fremheve.

Virker som mange FOD tilhengere tror dette KUN er en sak ang Shira og familien.

Men dette er en sak for ALLE hunde eiere.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fra gruppen:

Hjelp oss å finne Shira

Status: Så har FOD anmeldt TV2 til PFU (pressensFagligeUtvalg) for dårlig journalisitk i sendinga TV Hjelper deg, har aldri opplevd makan til Forening som er helt blottet for selvkrittik!

La oss f.eks si at jussen i denne saken er litt annerledes enn slik det er blitt fremstilt på TV2 og i støttegrupper, har ikke da FOD fått gjennomgå såpass mye nå at det til syvende og sist vil gå utover en drøss med hunder som ikke har et hjem, som aldri var ønsket og som mest sannsynlig ville fått sprøyta?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Fra gruppen:

Hjelp oss å finne Shira

Status: Så har FOD anmeldt TV2 til PFU (pressensFagligeUtvalg) for dårlig journalisitk i sendinga TV Hjelper deg, har aldri opplevd makan til Forening som er helt blottet for selvkrittik!

Og samtidig på siden du linker til beskyldes FOD for å bruker donasjoner og støtte for å gjøre dette når det er gratis for hvemsomhelst å klage inn til PFU. Er det ikke sjarmerende? Og det er stort sett sånn det foregår på den siden. Den burde bytte navn fra "Hjelp oss å finne Shira" til "Hjelp oss å finne nye konspirasjoner om FOD". Det er jo helt vanvittig å det foregår der inne, enkelte burde ha pris og diplom for livlig fantasi og kreativitet. Dette samtidig som det ikke skjer noe som helst for å faktisk få Shira tilbake, helt utrolig.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

La oss f.eks si at jussen i denne saken er litt annerledes enn slik det er blitt fremstilt på TV2 og i støttegrupper, har ikke da FOD fått gjennomgå såpass mye nå at det til syvende og sist vil gå utover en drøss med hunder som ikke har et hjem, som aldri var ønsket og som mest sannsynlig ville fått sprøyta?

Er du villig til å ofre DIN hund neste gang de tar et sånt stunt da?

Det finnes heldigvis andre som driver med omplassering, og da synes jeg ikke en enkel organisasjon skal få ture fram som de gjør.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du vet vel i grunnen lite hva som skjer bak kulissene ang å finne Shira, Snusken.

Du vet vel i grunnen lite om hvor mye det jobbes for å få tilbake Shira. Det er ikke alt som skrives ute på FB vet du :)

Det enkelte av dere later til å glemme er at denne saken som gikk fra å handle om én hund nå faktisk hanlder om litt mer. Som flere har nevnt, så blir man jo sittende og undre seg over hvor mye eierskapet til en hund faktisk betyr. Er stamtavlen totalt verdiløs? Det er ganske mye en kommende rettsak vil kunne gi svar på.

Shoshana: Dersom FOD skulle få seg en skrape og tape denne saken, så vil det ikke si det samme som at hundene de har dere oppe blir avlivet. Og, som det også nevnes: Det er flere som omplasserer hunder her i landet.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Du vet vel i grunnen lite hva som skjer bak kulissene ang å finne Shira, Snusken.

Du vet vel i grunnen lite om hvor mye det jobbes for å få tilbake Shira. Det er ikke alt som skrives ute på FB vet du :)

Jeg håper virkelig det som ev. skjer bak disse kulissene dine er langt mer konstruktivt enn det som foregår på FB.

BTW: Det ser ut som PFU-klagen bare er vås også som alt annet på den siden, jeg er virkelig ikke overrasket. Syns du ikke det er bittelittegrann besynderlig og feil fokus å holde på med alle disse eventyrene uten noe som helst hold i virkeligheten? Satt forrige kvelden her og leste meg veldig raskt opp på alle konspirasjonene vedr brreg, forening, frivillighetsregisteret, momsplikt grasrotandelen regnkapsplikt osv som det blir beskyldt juks med. Det er jo ikke hold i noe av det enkelte sitter og tror de har Norgeshistoriens økokrimsak på. Helt utrolig, knakande god fantasi må jeg si og det er jo bare synd for Shira at man har så totalt feil fokus.

Og nei, jeg er ingen tilhenger av FOD. Jeg har bare ingen skjellig grunn til å dømme de nedenom og hjem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og samtidig på siden du linker til beskyldes FOD for å bruker donasjoner og støtte for å gjøre dette når det er gratis for hvemsomhelst å klage inn til PFU. Er det ikke sjarmerende? Og det er stort sett sånn det foregår på den siden. Den burde bytte navn fra "Hjelp oss å finne Shira" til "Hjelp oss å finne nye konspirasjoner om FOD". Det er jo helt vanvittig å det foregår der inne, enkelte burde ha pris og diplom for livlig fantasi og kreativitet. Dette samtidig som det ikke skjer noe som helst for å faktisk få Shira tilbake, helt utrolig.

Tror du virkelig FOD leverer en slik klage uten å bruke en innleid jurist til å ta jobben? Det har ikke jeg fantasi til å forestille meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må si det at det som skremmer meg mest er at en forening kan bare omplassere en annen manns hund slik uten videre, og uten konsekvenser.

Det er jo en grunn til at man har eierskap på ting, tenker jeg..

Det er dette jeg reagerer på også.

Hva FOD sånn ellers gjør eller ikke gjør har jeg ikke satt meg inn i. Men denne omplasseringen de har foretatt her, og uten å vise vilje til å rette opp feilen i etterkant, synes jeg er skremmende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Tror du virkelig FOD leverer en slik klage uten å bruke en innleid jurist til å ta jobben? Det har ikke jeg fantasi til å forestille meg.

Eh nei naturligvis ikke, men det påståes at advokaten som representerte de på TV2 hjelper jobber frivillig.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...